Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de Breaking news

Traian Băsescu cere românilor să renunțe la banii unei vieți mai bune pentru a le oferi armament pe gratis oligarhilor ucraineni!

Nici nu se răciră bine rîndurile despre luciditatea lui Traian Băsescu în chestiunea Crizei ucrainene, că mă și văd obligat să le anulez.
Azi dimineață, folosind prilejul ultimei sale Cuvîntări în fața ambasadorilor, Traian Băsescu a luat-o atît de razna că, o clipă, am crezut că degustă mai nou din zori.
Mai întîi, Traian Băsescu a găsit de cuviință să-l insulte pe Vladimir Putin, făcîndu-l ins bolnav. A procedat astfel în fața ambasadorilor noștri, îndemnîndu-i să lase dracului diplomația și, la întoarcerea la post, să practice mahalaua din politica autohtonă. Dacă șeful statului român își permite să spună despre șeful unui alt stat că e un ins bolnav, de ce n-ar scrie ambasadorul nostru în Anglia pe Facebook că Regina e o sifilitică?
Apoi, îngrijorat de soarta Armatei ucrainene, Traian Băsescu a anunțat că va cere NATO, în numele României, să trimită armament în sprijinul oligarhilor de la Kiev.

Dacă România va veni cu o astfel de propunere, indiscutabil, ea va trebui să ofere prima armament oligarhilor ucraineni, care să fie folosit în războiul din Estul Ucrainei.
Armamentul pe care-l va oferi, generos, Traian Băsescu în numele României, costă România.
De unde bani?
Traian Băsescu i-a găsit!
Să-i luăm de la primării și să-i dăm Armatei!

Așa pot interpreta eu declarația lui Traian Băsescu potrivit căreia Guvernul n-ar trebui să mai dea primarilor nici un ban acum, în campania electorală.
Banii ar trebui să meargă în tunuri, în tancuri, în rachete.
Care tunuri, care tancuri, care rachete vor fi făcute cadou oligarhilor ucraineni.

Chiar dacă din motive electorale, banii dați către primării de Guvern sunt bani de care vor beneficia pînă la urmă amărîții de români.
Asta pentru că pînă la urmă în localitățile cu primari PSD-iști sunt români și nu malgași, cei care vor beneficia de modernizarea dată de banii guvernamentali.

Culmea, n-am auzit pînă acum ca vreun oligarh ucrainean să anunțe că-și dă averea obținută prin jefuirea țării Armatei ucrainene, pentru a cumpăra armament modern, cerut de războiul pentru păstrarea integrității teritoriale a țării.

L-am auzit însă pe președintele României declarînd că  românii trebuie să  renunțe la banii ceruți de modernizarea satelor cu privata în curte,  de asigurarea minimului de condiții pentru școlile, pentru dispensare, și să-i dea pentru armamentul menit a-i apăra pe oligarhii  ucraineni

S-a trezit Traian Băsescu de dimineață cu o întunecare a minții?
S-a trezit cu un telefon de la Stăpînii săi de la Washington.

NB: În timp ce Traian Băsescu murea de grija Armatei ucrainene, televiziunile de știri transmiteau imagini cu Victor Ponta dînd primăriilor microbuze școlare.
Și ne mai întrebăm de ce va ajunge Victor Ponta președinte!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Gîndul de Breaking news”

 • Bucovina de Nord unde Populatia Romaneasca a fost Persecutata timp de Decenii, Deznationalizata in mod Sistematic dupa un Plan bine gindit si implementat…iar „noi” ce facem!?….Empatizam cu un „Stat” care a „calcat in picioare” Traditiile, Cultura si Demnitatea Minoritatii Romanesti!

 • In loc sa lu-am ce ne apartine de drept noi trimit arme. Numai in romania se poate intampla asta. Sintem prostii politicienilor. Nu cred ca ne vom mai trzi vreodata. Am ramas doar un popor si o istorie, fara tara si fara pamant.

 • Domnule Cristoiu,banii destinati campaniei electorale dati la armata,ca doar nu la floricele si seminte

 • Atitudinea presedintelui e normala….El nu le cere romanilor„ sa renunte la banii unei vieti mai bune ..„ ci banii destinati spagilor electorale sa fie redirectionati…..

 • a zis cu totul altceva: ca armata trebuie sa primeasca mai multi bani, ceea ce e normal. nu a spus ca banii trebuie redirectionati de la primarii catre armament pentru ucraina. ati rastalmacit

 • totul incepe de la delirul tremens basist, maestre nu l-ati sustinut dvs sa ajunga aici? nu i-ati turnat dvs in pahar, strop cu strop?

 • Chiar vi se pare ca putin e sanatos?!!…El jigneste inteligenta unei lumii intregi.

 • basescu se pare k din 2015 se apuca iar de afaerile cu armament. Poporul moare de foame, e saracie, somaj, subdezvoltare economica, ne revenim greu dintr-o criza pe care nu poporul a provoat-o.. iar basescu vrea bani arunati pe armament de ultima ora.Nimeni din NATO nu l-a facut „nebun” si cum ii mai vine la gura, pe Putin. sunt doar precauti, nu inflameaza ca Basescu prin discurs RUSII.
  Obama: ” Ucraina nu este membru NATO, celelalte națiuni din vecinătate
  sunt, iar SUA ia angajamentele prevăzute la art. 5 foarte în serios;
  Nu vom lua măsuri militare pentru a salva problema ucraineană. Ceea ce
  facem este să mobilizăm comunitatea internațională să aplice presiune pe Rusia.”Merkel a declarat că liderii europeni vor discuta despre extinderea
  sancțiunilor împotriva Rusiei – Inarmarea armatei ucrainiei nu este o solutie rationala pt NATO pt ca nu este obligata prin niciun tratat intre parti si mai grav, astfel de armament sofisticat si inalt tehnologizat risca sigur sa intre
  pe mana rusilor.Exista unitati ucrainiene care se predau fara riposta cu intregul armament detinut.Starea de spirit a militarior este deplorabila, majoritatea nu cred intr-o rezistenta viabila in fata rusilor, se vad victimile sigure ale unui conflict pe care nu-l inteleg.Vreau să repet… dorim o soluție diplomatică și nu vom renunța la asta, dar trebuie să admitem că lucrurile au devenit mai dificile și s-au înrăutățit din nou în ultimele zile, a afirmat Angela Merkel.

 • Eu intelg ca va trimite armament NATO -noi ce sa le trimitem? prastii poate sau taburile din anii 70?

 • Si atunci ce ar trebui sa faca Romania, sa asiste impasibila cum armata ucrainiana e facuta pulbere de niste forte paramilitare inarmate de Rusia cu armament superior pana se trezeste ca va avea granita comuna cu Rusia. Asta si la gurile Dunarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *