Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de duminică, 1 martie 2015

Aștept cu nerăbdare un denunț împotriva Alinei Bica pentru o faptă petrecută pe vremea lui Burebista!

Mai multe site-uri și televiziuni de știri au publicat sub titluri ca niște focuri de pistol, gen Un nou denunț împotriva Alinei Bica, Denunțul care înfundă pe Alina Bica, și fără nici cea mai mică nuanță de îndoială, Un denunț formulat de omul de afaceri Ovidiu Tender la DNA.

Acest denunț sună astfel:
În 25 mai 2005, am fost chemat la o întâlnire de către Vîntu Sorin Ovidiu care, după ce m-a verificat să nu am vreun aparat de înregistrare, audio sau video, mi-a cerut să dau suma de 4 milioane de euro cash pentru a scăpa de dosarul penal de la DIICOT. Mi-a dat termen să plătesc această sumă până la 25 iulie 2005, pentru că suma urma să se împartă la opt persoane care vor rezolva problema cu dosarul meu. La nedumerirea şi neîncrederea mea faţă de această solicitare, Vîntu Sorin Ovidiu mi-a spus că voi primi un semnal în acest sens când voi fi chemat la DIICOT.
Într-adevăr, după câteva zile am fost chemat la DIICOT de către procurorul Alina Bica, care mi-a transmis mesajul: Vă felicit că v-aţi descurcat! Am înţeles că solicitarea de a da 4 milioane de euro făcută de Vîntu era cu acordul procurorului de caz şi eventual al altor persoane pe care nu le-a menţionat.
La termenul din 25 iulie 2005, până la care trebuia să fac plata, am fost chemat din nou de Sorin Ovidiu Vîntu la domiciliul acestuia unde, în prezenţa lui Liviu Luca, după ce eu le-am comunicat că nu am de unde să plătesc această sumă, aceştia mi-au spus că grupul lor consideră că eu i-am înşelat şi că de acum încolo voi suporta consecinţele refuzului meu de a da mită. După numai câteva zile, am fost chemat de procuroarea Alina Bica şi aceasta a dispus împotriva mea măsura obigării de a nu părăsi ţara”.

Așadar, în vara lui 2005, procurorul DIICOT Alina Bica dispune împotriva lui Ovidiu Tender interdicția de a nu părăsi țara, în cadrul măsurilor din cadrul unei anchete penale. În 2006, Ovidiu Tender a fost trimis în judecată de Alina Bica. Pe 12  decembrie 2014, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare şi pe Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani, decizia nefiind definitivă.

Dacă ar fi nimerit azi la DNA sub numele de Elena Udrea, mai mult ca sigur Ovidiu Tender ar fi fost arestat preventiv de patru ori.
Alina Bica, de la DIICOT, a plecat de la premisa corectă că arestarea preventivă e o măsură de excepție. Prin urmare, a dispus ca Ovidiu Tender să nu părăsească țara.

După 10 ani (!!!), Ovidiu Tender depune un Denunț împotriva Alinei Bica prin care interdicția de a nu părăsi țara e explicată ca fiind urmare a supărării Alinei Bica, pentru că nu i-a dat lui Sorin Ovidiu Vântu 4 milioane de euro. Cel care depune denunțul e însă cel pe care Alina Bica l-a trimis în judecată în 2006, și a fost condamnat la 11 ani închisoare în 12 decembrie 2014, la capătul unui proces în care s-a făcut totul de către magistrați pentru tărăgănare.

Cînd am terminat de citit acest text, publicat, repet, de presa noastră căcioasă fără cea mai mica nuanță de îndoială în adevărul delațiunii, am crezut o clipă că e un Denunț absurd la Ohrana Țaristă, cea de la care a învățat KGB-ul arta de a vîrî oameni la zdup doar pe baza delațiunilor, denunț pe care pusese mîna Gogol și-l plasase în Suflete moarte.

Numai Ohrana Rusiei lui Gogol putea născoci o asemenea situație absurdă:
Un Denunț făcut împotriva unei persoane în 2015 pentru o presupusă faptă din 2005.

În cei 10 ani, Ovidiu Tender a avut o mie și una de ocazii dacă nu de a denunța întîmplarea, măcar de a o da publicității.
El a ținut-o secretă nu numai din 2005 pînă acum, dar și din noiembrie 2014, cînd a fost arestată Alina Bica, pînă acum. După trei luni de arest preventiv pentru Alina Bica, în Ovidiu Tender se trezește deodată spiritul cetățenesc.

Nu e singura aberație.
Pentru a evita o chestiune privind Dovada, Ovidiu Tender se grăbește să precizeze că SOV l-a verificat de aparatură. Ca să fie mai convingător, el pune pe seama refuzului de a da mită o măsură altfel corectă a Alinei Bica.

Din cîte se vede, s-a ajuns cu Denunțurile împotriva Alinei Bica pînă la fapte petrecute în urmă cu un deceniu.
Aștept cu nerăbdare un denunț împotriva Alinei Bica pentru o faptă petrecută pe vremea lui Burebista!

N-am nici o îndoială că Ovidiu Tender a acționat la ordin.
Pentru că dușmanca ei Alina Bica nu cedează, Codruța Kovesi caută disperată turnători care s-o denunțe pe cea care voise la un moment dat să-i ia locul. Ovidiu Tender e unul care a acceptat să se facă de rahat cu această turnătorie penibilă.

Robert Turcescu mi-a atras atenția asupra unui film difuzat de Antena 3 la emisiunea În premieră sub titlul Stăpîn în Africa. Cine e stăpîn în Africa? Cum cine? Nimeni altul decît turnătorul penibil de azi Ovidiu Tender. Echipa emisiunii realizate de Carmen Avram e luată de Ovidiu Tender în avionul personal și plimbată prin trei țări africane pentru a arăta românilor că omul de afaceri român Ovidiu Tender e un veritabil stăpîn al trei țări africane, ale căror guverne i-au concesionat bogățiile subsolului. Din film se vede un Ovidiu Tender care trăiește ca un nabab în Senegal, e primit cu onoruri de șef de stat de șefii de stat ai țărilor respective, e privit de localnici ca un Dumnezeu.

Ei bine, acest Stăpîn al unor țări africane e autorul Denunțului care-l descalifică nu numai ca om de afaceri, dar și ca om cît de cît treaz.
De ce a făcut Ovidiu Tender acest denunț?
Pentru că i s-a ordonat.
În Africa e stăpîn. În România e slugă.
Filmul, ca să fie exact, ar fi trebuit să se întituleze Stăpîn în Africa, slugă în România.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

41 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 1 martie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *