Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de duminică, 10 iulie 2016

În definitiv ce-a făcut Tudor Ionescu pentru ca alegerea sa ca viceprimar să fie o blasfemie?

Zilele trecute, unul dintre puţini tineri care se uită şi la televiziunile de ştiri (spun asta, pentru a arăta cum de se face că m-a recunoscut) m-a întrebat, înainte de a-mi verifica maşina (la Service), ce părere am despre Scandalul Tudy?
Care Tudy? am întrebat, la rîndu-mi, socotind că e numele unui taifun, dat de americani în efortul de a face dintr-un Zmeu meteorologic un Făt-Frumos al brizei.
– Cum nu ştiţi? s-a mirat tînărul, nu fără o undă de întristare în voce, de parcă aș fi zis Care Mihai Eminescu?, Tudy, Tudor Ionescu, viceprimarul, cel care a avut chestia aia cu Oana Zăvoranu. Oana Zăvoranu nu-mi spune mare lucru. Mi-amintesc doar că la un moment dat răposatul Corneliu Vadim Tudor, aflat într-o evidentă clătinare a facultăţilor mintale, a vrut s-o facă şefă la PRM.

Aducîndu-se în discuţie substantivul viceprimarul, din vocabularul administraţiei locale, verişoară bună cu politica, mi-am dat seama că Scandalul ţinea de politică. Ce fel de analist politic eram eu, dacă habar n-aveam de un Scandal din domeniul Administraţiei locale?
Astfel că n-am mai zis nimic, ştiind că-n astfel de împrejurări interlocutorul abia aşteaptă să taci, pentru a vorbi el.
Am înţeles că Tudy e Tudor Ionescu şi că el a fost ales viceprimar al Capitalei din partea ALDE.
Alegerea a stîrnit un Scandal uriaş.

– Păi de ce?
E numitul Tudor Ionescu un analfabet cu ifose, cum sunt multe persoane publice din România?
A făcut școala de prelucrare așchiere și a fost numit totuși Directorul Institutului de Fizică Atomică?
Ce a făcut numitul Tudor Ionescu?
A fost implicat în afaceri de corupţie?
A trecut cu maşina peste pietoni, vorba Mareşalului Antonescu ca peste un cîrd de gîşte?
A trecut prin mai multe partide?
A violat, a ucis, a jefuit?
A falimentat vreo regie de stat prin incompetență dublată de lăcomie?
Vorbește seară de seară la televizor despre cinste în timp ce e unul dintre cei mai mari corupți ai României?
Și-a lăsat iubita cu copil pentru a se însura cu alta mai bogată?
– Nu, mi-a răspuns tînărul care – mi-am dat seama imediat – n-avea o părere formată în acest caz, a avut nişte chestii cu Oana Zăvoranu.
– Nu se poate să nu ştiţi de chestiile alea.
S-au dat la Capatos şi la Mădălin Ionescu și s-a scris despre ele în tabloide.
– Îmi pare rău, am răspuns, dar eu nu mă uit la emisiunile astea şi nu citesc tabloidele.

Și ca mine mai sunt mulți oameni serioși în țara asta.
Pentru ei, ca și pentru mine, ipostazele despre care se spune că au fost date la emisiunile de scandal monden, nu există.
Există și contează pentru cei care se uită la astfel de emisiuni. Dar cei care se uită la astfel de emsiuni n-au nici un drept să se pronunțe în legătură cu alegerea unui viceprimar.
Se pot eventual pronunța în leăgătură cu un divorț al unei starlete sau cu șireturile de la pantofii unui manelist, dar nu în legătură cu lucruri de care se preocupă oamenii serioși, cei care nu se uită la emisiunile deșucheate.

Altceva ar fi fost, dacă, de exemplu, Tudor Ionescu ar fi plagiat. Sau dacă și-ar fi luat doctoratul cu o teză făcută de alţii.
Sau dacă scrie fără să știe că există linioară de despărțire. Acestea sunt lucruri care intră în preocupările mele.
Scandalurile mondene nu intră.
Şi dacă nu intră, cei implicaţi în ele îmi sunt indiferenţi, mai ceva decît extratereştrii despre care nu ştiu nimic.

Făcut curios, întors acasă, m-am grăbit să cercetez Internetul.
Scandal cît casa, pentru că Tudor Ionescu, fost erou al unor Scandaluri mondene a fost ales viceprimar.
Cu acest prilej, mi-am dat seama cît de mulţi inşi, altfel pretinși onorabili, se uită la emisiunile de scandaluri mondene şi citesc tabloide.
Dacă s-ar face o anchetă, puţin români ar mărturisi că se uită la emisiunile de scandaluri mondene deșucheate.

Toţi vor declara că se uită la emisiunile de ştiinţă ale BBC.
Emisiunile de scandaluri mondene?!
Doamne fereşte!
Afacerea Tudor Ionescu ne-a arătat însă că emisiunile de scandaluri mondene sunt urmărite pe furiş nu numai de simpli cetăţeni, dar şi de lideri politici, lideri de opinie, ONG-iști.

Nu-l cunosc pe Tudor Ionescu.
Sunt însă suficient de bătrîn ca să nu judec oamenii după năzbîtiile din tinerețe.
Sunt însă suficient de străin de mondenități, de distracții, de discoteci și de lucruri cool pentru a susține public un adevăr:
Din faptul că un tînăr a fost implicat în scandaluri mondene nu înseamnă automat că nu e bun de viceprimar.

Cum eu nu mă uit la emisiunile de Scandaluri mondene, simt nevoia să repet în final:
În definitiv ce-a făcut Tudor Ionescu pentru ca alegerea sa ca viceprimar să fie o blasfemie?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 10 iulie 2016”

 • @ Lasati-l pe Tudy , il avem pe Iohannis si SENZATIONALELE succese de la Varsovia ?! Despre MINCIUNA PREZIDENTIALA ati auzit , aplecati-va putin asupra declaratiilor facute de Iohannis si Comunicatul final NATO ??! #O minciuna cat un SUMMIT#

 • Poate ca sunt unii invidiosi . Ce ar mai fi umblat si ei cu Zavoranca !

 • Aveți dreptate nimeni nu-l cunoscuse mai bine ca Oana Zavoreanu

 • Nu stiu ce apelativ sa folosesc domnule,tovarase , cred ca mai bine iti dau block si te las cu puii care au trei picioare si cu scanteia tineretulyi. My friends cristoiu ….

 • Domnule Cristoiu, ești doar un minabil. Îți lipsesc total valorile. Dragnea e ok, chiar dacă e condamnat pentru o fapta penala, Tăriceanu e ok, chiar dacă subminează lupta anti-coruptie, iar acest Tudor xxx este ok, chiar dacă ii lipsește decenta. Care sunt valorile tale morale? Tu est vraiment minable!!!

 • Domnule Cristoiu, Tudy nu a facut nimic deci nu merita sa ajunga intr-o functie publica deoarece nu are nici o realizare. Se lauda cu facultatile dar uita sa spuna ca a ramas repetent si apoi stim si noi cum faci studii pe bani multi!!!
  Scandalurile mondene in care a fost implicat arata ca are probleme serioase cu moralitatea, nu era la gradinita cand se filma in ipostaze indecente ba chiar lucra prin Parlamentul European. Dar eu cred ca bucurestenii chiar isi merita alesii , credeau ca mai rau nu se poate, s-au umplut de ridicol in fata natiunii. Noi, cei din provincie aveam nadejde in ei ca sunt cu ochii in patru , ca ne vor da semnale cand e cazul sa protestam, sa-i sustinem . Degeaba facem noi mitinguri si proteste la Cuca Macaii daca cei din capitala nu reactioneaza , esecul e garantat! Acum ne-am linistit…..

 • Nici eu nu stiu de TI; D’aia am niscai intrebari/ Cine il contesta? Zavoranca, pnl’istii, nicsor’danistii si… si mai cine? E clar: Nu le iese pasienta unora si ceilalti se simt obligati sa faca pe „gica-contra”! E drept ca era de preferat o „gabita” in poze desuchiate, da’ ne multumim si cu asta. Aud ca nicusorul nu a prins nici „fonctie p-acolo si d’aia-i atata zavera. Eheeee… ce poti face? Unde nu-i moral, nu e printip si unde nu-i printip….!!! Ce numai pe vremea lu’ Caragiale sa fi fost d’al-de Farfuridi…?!!!

 • Ioane de ce nu erai asa de vehement cand Ciolos a nominalizat la ministerul sanatatii un tanar care doar a fost fotomodel de lenjerie intima si a pozat in chiloti, fara sa se masturbeze si sa trimita filmul unei paparude. Esti oare corect?? Sau functionezi in functie de cum ti se dicteaza??

 • Cred că sunteți un fel de Gica Contra.:))

 • Domnule Cristoiu,nu trebuie sa te uiti la nici o mondenitate…la fiecare”jurnal”,de la fiecare televiziune,la fiecare dezbatere,indiferent de tema,se discuta mondenitati…cine pe cine a …barfit,cata si unde aare celulita Elena Basescu,oe cine a injurat Traian Basescu,pe cine a injurat Oana Zavoranu,daca sau nu este insarcinata Gabi Firea…si toate cu…”soc”…”nu-ti vine sa crezi”….”bomba”…ca zici ,gata,aici este sfarsitul…Nu trebuie sa te uiti nici la Capatos,nici la Mandruta,nici la Bahmuteanca…aiZiare on line,ai stiri pe surse care nu se ocupa decat de barfe …si nu numai ele.Stau dsa ma gandesc ce se mai poate citi…Nimic nu mai „e’ ce a fost…sau noi,astia trecuti de o varsta nu ne adaptam si suntem nostalgici….O zi buna va doresc ,fara socuri mari de la presa mondena….

 • NIMIC,DAR POSTACII PLATITI PLINI DE FURIE FAC SCANDAL DIN ORICE.

 • da, adle tudor 🙂

 • NU,nu este nimic grav Maestre 🙂 Apropos de mondenitati……ce misto era Nicu !!!!!! Ohlalalala,cel putin Nicu le f””’ pe bune……hahahaha!!!!!

 • Ce a facut nu e mare scofala. Insa a filma ce a facut si amai si trimite inregistrarea e rezultatul a ce.ai invatat in trei facultati si doua masterate prin cele tari straine…….Dumneavoastra cum mai mergeati la biblioteca ,daca erati in locul lui ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *