Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Victor Ponta despre cum i s-a deschis dosarul la DNA. Sebastian Ghiță despre dedesubturile arestării lui Toni Greblă

În această săptămînă au fost date două sentințe istorice menite a confirma că lupta împotriva corupției a fost și este folosită pentru răfuieli politico – mafiote. Achitarea lui Victor Ponta a dus automat la recapitularea împrejurărilor în care i s-a deschis dosar penal fostului premier. Și evenimentele din 8 iunie 2015 au confirmat că deschiderea dosarului a fost o Operațiune prin care s-a încercat debarcarea Guvernului Ponta pentru a i se oferi pe tipsie lui Klaus Iohannis Guvernul Meu. Achitarea lui Toni Greblă, fost judecător al CCR, plimbat în cătușe prin fața întregii țări, victima unui dosar situat, prin absurditatea cu caprele pentru care demnitarul făcuse un Grup infracțional organizat, dincolo de hotarele imbecilității izvorîtoare de comedie neagră, a fost confirmarea că nu numai partidele politice, dar și instituții precum CCR deveniseră teren de experimente anticonstituționale pentru sergenții mesianici.

Despre momentele cînd cei doi au intrat în mașinăria Binomului SRI- DNA au fost aduse amănunte semnificative de Victor Ponta, în faimosul interviu de pe site-ul Știri pe surse, și de Sebastian Ghiță în interviul la fel de faimos acordat mie la Belgrad.
Încredințat că amintirile celor doi au o deosebită valoare documentară, reproduc mai jos fragmentele din cele două interviuri.

Victor Ponta: Din discuția cu Klaus Iohannis am înțeles că știa dinainte de chemarea mea la DNA

Realizator: Între timp a fost o discuție cu ceilalți din partea cealaltă, să le reproșați, să le ziceți…

Victor Ponta: Nu, nu, eu după discuția aia cu Kövesi, când mi-a zis, că nu e adevărat că… Ăla lucra, făcea percheziții, înțelegeți, Uncheșelu, pe la tot felul de firme, de nu știu ce, și pe toți îi întreba de Ponta și ăia nu știau: ‘Ce, Ponta, domnule, ce treabă aveți?’ Pentru că el îi întreba de când eram eu avocat, din 2005-2006, ce vă povestesc eu e în 2015. Vă dați seama, la 10 ani după, vine un procuror și zice: ‘Vă aduceți aminte de avocatul cu care ați lucrat?’

Realizator: Tot nu iese, întâlnirea de acolo. Cum să controleze, SRI controla DNA-ul, ați avut impresia asta vreodată? Că pentru mine asta e important, de aia vă întreb: a chemat-o?

Victor Ponta: Da, a chemat-o în birou.

Realizator: Cum a fost operativul? ‘Te rog, sunt aici cu domnii cutărică și vin să vă…’

Victor Ponta: ‘Codruța, vino, te rog, până aici’.

Realizator: Și s-a executat. Era pe speaker sau la telefon?

Victor Ponta: Nu vorbea pe speaker. Nu domnul Maior, domnul Coldea a sunat.

Realizator: Domnul Coldea. Domnul Maior cum părea?

Victor Ponta: Era foarte supărat, ca și mine, că a zis: ‘Băi, stați un pic’.

Realizator: Păi, și nu părea că e controlează situaţia.

Victor Ponta: Nu, stai puțin, deja nu mai era Maior, cred că plecase deja Maior atunci. Ce povestesc eu e martie-aprilie, cred că plecase Maior deja, cred că plecase.

Realizator: A, și conducea el ca și interimar, și, și.

Victor Ponta: Da, conducea ca și interimar, era interimar. Și eu după discuția aia mie mi-a fost clar.

Realizator: Dar domnul Coldea și-a cerut vreodată scuze, a zis: ‘Băi, scuze că am făcut, s-a întâmplat asta’ sau ceva?

Victor Ponta: Nu, mi-a zis tot timpul că nu e așa, că interpretez eu greșit, că Liviu interpretează greșit, că ăia interpretează, mă rog, nu contează. Contează că după acea discuție a venit și condamnarea lui Dragnea.

Realizator: Dar impresia dumneavoastră a fost că SRI controlează DNA?

Victor Ponta: Impresia mea este că domnuul Coldea i-a zis doamnei Kövesi să vină în birou să discute cu mine și a venit imediat.

Realizator: E prima oară când ați văzut asta?

Victor Ponta: Nu am mai avut alte întâlniri cu doamna Kövesi, pentru că nu ne plăcea unul de altul, ca să zic așa.

Realizator: Am înțeles, ok.

Victor Ponta: Deci, după aceste episoade a venit condamnarea lui Liviu Dragnea, după care a venit… Frans Timmermans venea în țară joi și i-am și zis, am mers cu el, nu mai știu, la Giurgiu și i-am zis: ‘Vezi că mâine dimineață am moțiune de cenzură, că a depus PNL moțiune de cenzură contra mea’. Și mi-a zis: ‘Ai vreo problemă la vot?’ Zic: ‘Nu, nu am nicio problemă, nu trece moțiunea, dar îmi pare rău nu pot să stau cu tine mai multe, pentru că trebuie să am moțiune’. Și m-a sunat de la secretariat, șefa mea de cabinet: ‘Șefu’, neapărat trebuie să răspundeți că vă caută un procuror’. Da, am răspuns, eram cu Frans Timmermans, vă dați seama, a doua zi era moțiune. ‘Mâine la ora 11:00 – moțiunea era la 12:00 – să veniți, că vă aduc la cunoștință că sunteți suspect, că nu știu ce…’ ‘Da, bine’, nu am comentat, vă dați seama. M-am dus la ora 11:00 acolo, unde, evident, voi știați, am aflat de la ‘Știri pe surse’, la ora 12:00 s-a depus moțiunea de cenzură, la ora 13:00 domnul Iohannis a ieșit în presă să spună că trebuie să-mi dau demisia. M-am dus la domnul Iohannis și i-am zis: ‘Unu, cred că greșiți foarte tare, pentru că acest dosar este o înscenare și pot să vă spun și eu. Dar, doi, cât timp nu aveți mai multe date, eu nu cred că trebuie să-mi dau demisia, să nu știu ce’. I-am zis: ‘Uite, tocmai pentru că mie toată chestia asta este evident că e o înscenare, la ora 11:00 mă chemi să…, la ora 12:00 e moțiunea de cenzură și la 13:00 ieșiți dumnevoastră, uite de aia nu-mi dau demisia’.

Realizator: A fost o discuție personală la Cotroceni?

Victor Ponta: Da, noi doi. După care sâmbătă m-am văzut cu Liviu Dragnea, cu Tăriceanu, cu Gabi Oprea, cu Daniel Constantin și au zis: ‘Nu, domnule, nu cedăm, ne ducem la moțiune de cenzură’. Probabil că ideea era că dosarul să disloce, să-l disloce pe Oprea și UNPR din Alianța.

Realizator: Da, dați impresia, din discuția cu domnul Iohannis, că a fost, că știa, că era o înțelegere.

Victor Ponta: Știa perfect.

Realizator: Era o înțelegere mai mare?

Victor Ponta: Știa înaintea mea că voi fi chemat, asta e clar.

Realizator: Adică, spun eu, vi se pare că a fost făcută asta, dar să treacă moțiunea.

Victor Ponta: 100%. Doar că Gabi Oprea…

Realizator: V-a spus ceva Gabriel Oprea în sensul ăsta, ca a fost consultat, că a fost chemat?

Victor Ponta: Tot timpul era cultivat: ‘Domnule, știi că e alt președinte acum, nu mai e Maior la SRI – că îl dislocaseră pe Maior -, poate te reorientezi și tu’. Gabi Oprea a fost corect, nu m-a trădat, nici măcar în ultima seară, și de aia i s-a întâmplat ceea ce i s-a întâmplat. Și guvernul a rezistat la moțiunea de cenzură, după care, însă, l-am chemat pe Liviu Dragnea și pe Rovana Plumb – când am fost în Turcia să mă operez, au fost amândoi în Turcia, și domnul Tăriceanu – și am zis: ‘Liviu, eu nu cred că pot să rămân cu un dosar penal, să rămân șef al PSD, pentru că se va spune: PSD-ul este condus de un penal. Deci, eu vreau să plec’.”

Sebastian Ghiță: Dosarul lui Toni Greblă a fost opera lui Florian Coldea, ca să scape de George Maior

Ion Cristoiu: Nu teoria. Spuneţi-mi faptul. I-aţi invitat?

Sebastian Ghiță: Sigur că i-am invitat. George Maior deja părăsise conducerea serviciului şi nu în nişte termeni eleganţi. În ciuda opoziţiei şi a directivei, a rugăminţii, orice vreţi, a lui Maior către Coldea “să nu cumva să îndrăzniţi să arestaţi sau să faceţi dosar unui judecător al Curţii constituţionale! Că asta mai lipseşte să mai faceţi”. Coldea nici nu l-a băgat în seamă şi a produs acel moment cu Toni Greblă. Vă aduceţi aminte?

 • Eu îmi aduc. A fost un moment cumplit. Un judecător a fost arestat pentru nişte struţi. Şi toată lumea i-a pus pe seama lui Maior. Mai ales că dăduse înainte un interviu în care spunea.. Deci nu a fost opera lui Maior?

 • Eu cred că… văzând interviul… I-am şi reproşat, i-am spus lui Coldea direct: “eu cred că tocmai ţi-ai zburat directorul din serviciu. Şi cred că ai făcut-o intenţionat. Şi pe mine nu mă păcăleşti. Că nu se poate să nu ştie nimeni din serviciu nimic de faptul că preşedintele îl cheamă pe director şi îi cere demisia. Or, mie… Le spunem altora că preşedintele n-a ştiut nimic şi tu, Coldea, n-ai ştiut nimic şi Maior s-a dus la preşedinte fără să ştie nimic luat de la Bilanţul MAI-ului. Nu, eu cred că, cu toată prietenia, punându-se la dispoziţia Cotrocenilor şi având nevoie ca un director apropiat Cotrocenilor să vină la SRI, eu cred că, stârnindu-se acea dezbatere în societate şi văzând interviul lui Maior, în mintea lui Florin Coldea a apărut această oportunitate. Şi-a produs evenimentul cu Toni Greblă şi cu struţii…

 • Care a curs în defavoarea lui..

 • Care a curs în defavoarea lui Maior. Şi, din ce ştiu eu că s-a întâmplat între preşedintele Iohannis şi George Maior, motivul formal folosit de preşedinte împotriva lui Maior a fost “mi-aţi creat un dezechilibru în Stat. Un judecător al Curţii Constituţionale nu se arestează. Vă rog să vă daţi demisia”. Ceea ce Maior a şi făcut în acel moment.

 • E prima dată.. E o dezvăluire extraordinară…

 • Aşa cred eu. Florin a negat şi a zis “Eh, inventezi… Îmi creezi o problemă…”

 • E limpede că a fost demis… e o dezvăluire că Iohannis, chiar dacă avea el jocurile lui, a fost corect că “nu se arestează”…


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Victor Ponta despre cum i s-a deschis dosarul la DNA. Sebastian Ghiță despre dedesubturile arestării lui Toni Greblă”

 • Nick Cernat, ¨care nu ne reprezinț㨠e tot a lu´Dancila sau a ta??

 • CTPul (fără liniuţă) a facut o … ‘propunere’:
  – Să voteze numai cei care au … bacalaureatul !!!
  Este oare o propunere … exclusivă, sau … ‘inclusivă’ ?!? 😆

 • UE și SUA nu numai că știu de belelele noastre din justiție, dar chiar ei le-au implimentat. Au zis că la babuini se poate, nu se vor prinde. Numai că babuinii sau prins și a ieșit cu scandal. Dar complicii sunt in Occident …
  „Justiția” și modul de operare in Occident e la fel, așa a ajuns și Macron președinte.

 • Johannis e prea lemn pentru a fi organizatorul întregului scenariu. El este păpușa unor cercuri interne cu conexiuni externe. Că o fi Soros sau alții nu contează. Cu toții au drept scop denigrarea Romaniei și menținerea ei ca piață de desfacere și sursă se mână de lucru ieftină.

  • Nici ca se putea mai concis spus!

  • 1. Ati uitat, cumva, că unul dintre consilierii lui KWJ este … Sandra Pralongh , care-i sorosistă până în … ‘măduva oaselor’, ca să nu zic a … coloanei vertebrale ?!?
   2. Aţi uitat, cumva, de faptul că ‘herr’ are in dulap ‘scheletul’ dosarului caselor de la Sibiu, obținute prin … FALS ÎN ÎNSCRISURI, mai mult sau mai puțin ‘oficiale’?!?Acesta poate fi ‘reactivat’, oricând !
   3. Aţi uitat, cumva, de restituirea proprietăților etnicilor germani, revendicate in timpul mandatului său de primar ?!? Și aceste fapte se pot adăuga la ‘temerile’ sasului c-ar putea să dea socoteală, oricând, pt ele, dacă vreun … ‘unch, eșel’, de la DNA, îi deschide un ‘dosărel’, la comandă ?!?
   4. Aţi uitat, cumva, de ‘imcompatibilitatea’, din timpul ‘primariatului’ , reprezentat de prezenţa lui KWJ in CA-ul Societății Apă-Canal, din Sibiu ?!?
   Ei bine, EU N-AM UITAT, și, probabil, n-au uitat și … MULŢI ALŢII !!!
   Hai, să fie-ntr-un ‘ceas bun’ !!! Dixit !!!

   • mars ma a cersit, la cimitire, azi aveti ce manca, saraciilor 😀

    • Ce-ai, jenico, aceste cuvinte ‘te doare’, nu-i așa?
     Vorbeste frumos că s-ar putea sa fii blocată !

   • Dacă tot ne punem pe ,,dezgropat morții”, hai să-i ,,dezgropăm” pe toți! Și eu îmi amintesc de faptul că PESEDIȘTII, laolaltă cu peneliștii, când USL-ul era în plină glorie (ce vremuri, domnule, ce vremuri!), îl așteptau cu covorul roșu pe Iohannis de la Sibiu ca să i-l ,,bage pe gât” lui Băsescu ca premier! Nu avea, oare, Iohannis și în acele vremuri ceea ce se spune azi că are? Sau, măcar, o parte din acestea! De exemplu, chestia cu retrocedările de proprietăți etnicilor germani!

    • Te-ai ‘demascat’, sau ai … ‘plagiat’, după cel … ‘sus’ ???b

     • Hai noroc! te-ai prins si tu…

     • ´ca nu degeaba termenul de bulgar/bulgareasca are sens peiorativ..

     • @nikola
      Băi ţâcă, eu ţi-am zis vreodată ca numele nikola are sens … ‘nihilist’ ?
      Sau ce-are nick-name-ul cu … ‘originea’, ca sa nu zic al’ceva ?

     • Ai dreptate, daca ne raportam la postare, a fost o rautate nemeritata. My bad…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *