Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică, 16 august 2015

Un spectacol e de neuitat: Ceremonia primirii unui vas în Portul Hamburg

(Se dedică lui Traian Băsescu, singurul căpitan de vas pe care-l știu)

Dacă n-ai văzut portul, n-ai văzut Hamburgul – scriu ghidurile că zic locuitorii celui de-al doilea oraș al Germaniei.
Eu aș modifica nițel învățătura, fiind sigur că hamburghezii vor fi de acord cu asta:
Cine n-a văzut Willkomm-Hoft (Ship Welkoming Station Wecolme Point) n-a văzut Portul și, prin urmare, n-a văzut Hamburgul.

Ce-i Willkomm-Hoft?
E o amenajare specială pe malul drept al Elbei, în perimetrul orașului Weddel, la 19 kilometri distanță de Hamburg, pentru ceremonia de întîmpinare a vapoarelor care intră Portul Hamburg sau pleacă din Portul Hamburg.

Pentru vasele mari care intră ceremonia constă în urarea de Bun venit! în Germană și în limba țării căreia îi aparține vasul (pentru țările arabe se folosește Engleza), după care se intonează imnul țării respective.

[responsive_vimeo 136397300 notab]

Concomitent se înalță pe un catarg steagul Hamburgului și steagul care semnalizează în limbaj internațional Bun voiaj!
Mai înainte, celor veniți să asiste la ceremonie li se comunică prin difuzoare date semnificative despre vaporul care va veni.

Ceremonia e îndeplinită de șase Welkoming captains, în ture.

[responsive_vimeo 136397298 notab]

Aceștia primesc și citesc datele despre vas și pun dintre cele 150 de casete pe cea cu imnul țării al cărei vas e primit în Portul Hamburg.

[responsive_vimeo 136397299 notab]

Nu mi-a fost ușor să ajung la Willkomm-Hoft: a trebuit să iau S-Bahn-ul 1 pînă la stația Blankenese, și de acolo autobuzul 189.

Cu toate acestea am fost de două ori pe parcursul șederii mele la Hamburg ca să surprind cît mai bine pe peliculă (pentru cititorii acestui blog) o ceremonie în care priveliștea vaporului lunecînd pe Elba în timp ce i se spune Bine ai venit! rămîne unică în felul ei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 16 august 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *