Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică, 21 februarie 2016

După ce amantul Klaus Iohannis s-a întors, jurînd că n-a fost nimic serios între el și Presa lui Dan Voiculescu, Presa e dispusă să se culce din nou cu el!

Miercuri, 17 februarie 2016.
Înainte de a intra în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, Klaus Iohannis se îndreaptă spre camerele de luat vederi ale diferitelor televiziuni, alege pe cea a Antenei 3 și răspunde imediat, fără să se poticnească, fără să-și caute cuvintele la întrebarea tendențioasă pusă de reporter „Ce părere aveți despre acţiunea în forţă a celor de la ANAF asupra trustului Intact? Credeţi că poate fi vorba de un atac la libertatea de exprimare?”:
„Eu cred că aţi ajuns într-o situaţie neplăcută şi inutilă. În primul rînd, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rînd, această abordare hei-rupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă. În fine, am constatat din discuţiile pe care le-am avut că există deschidere la factorii de decizie şi, cu siguranţă, prin discuţii aşezate şi calme, pînă la urmă se găsesc soluţii convenabile”.

După recitarea acestui text, Klaus Iohannis pleacă, refuzînd să răspundă la alte întrebări puse de trimișii altor televiziuni.
O simplă analiză lipsită de orice emoție a momentului dovedește în chip categoric:

 1. Klaus Iohannis nu-și expune în fața întregii prese românești, cum ar fi fost normal, punctul de vedere asupra Scandalului. El se adresează doar Presei lui Dan Voiculescu printr-un Mesaj de compătimire și susținere. Nu numai că nu se delimitează o clipă de întrebarea tendențioasă pusă de reporter la indicația șefilor săi (acțiunea ANAF e definită drept una în forță, atac la libertatea de exprimare), dar mai mult își însușește în direct punctul de vedere al Antenelor, altfel spus, al doar uneia dintre părți într-un conflict cu o instituție a statului. Așa cum se va vedea, ANAF avea un alt punct de vedere. A luat cunoștință șeful Statului și de punctul de vedere al ANAF, al celeilalte părți? Dacă da, în urma cărei anchete a dat dreptate uneia dintre părți, mai precis celor de la Antena 3?
 2. În Senat, mai înainte, Dacian Cioloș a avut grijă să nuanțeze, susținînd că acțiunea ANAF a fost legală, fiind vorba de aplicarea unei sentințe judecătorești definitive, dar că a fost nițel exagerată. Klaus Iohannis nu suflă o vorbă despre legalitatea Operațiunii, altfel spus despre aplicarea unei sentințe judecătorești. El condamnă fără nuanțe întreaga Operațiune ca tentativă de sugrumare a libertății de expresie „pentru banale motive administrative”. Și aici avem de a face cu însușirea în totalitate a punctului de vedere al celor de la Antene, deși cu excepția celor din Rețeaua Dan Voiculescu din presă, jurnaliștii au arătat că acțiunea ANAF, constînd într-o simplă înștiințare n-a afectat cu nimic libertatea de expresie. Din cîte s-a văzut, cei de la Antena 3 au continuat să emită și după venirea ANAF, ba chiar au susținut o întreagă campanie televizată împotriva acțiunii ANAF. Păi cum au afectat cei de la ANAF libertatea de exprimare cînd așa-zisele victime și-au dublat ratingul din atacarea ANAF?
 3. Tot în direct, președintele României le transmite celor de la Antene să stea liniștiți, deoarece el a aranjat deja să nu li se întîmple nimic. Asta înseamnă că înainte de a se sui în mașină pentru ajunge în Centrul Capitalei, președintele României a intervenit în favoarea unei firme private (Trustul de presă e pînă la urmă o firmă privată a lui Dan Voiculescu) aflate în proceduri de aplicare a unei sentințe judecătorești definitive. O gravă încălcare a Constituției. A doua zi, șeful ANAF invită pe administratorul firmei la negocieri la Guvern. Rezultatul întîlnirii transpune în practică făgăduiala lui Klaus Iohannis. Deși pe 15 februarie 2016, ANAF anunța că a fost vorba de o notificare legală de evacuare în termen de 5 zile, după întîlnirea de la Guvern s-a renunțat la evacuare în favoarea procedurilor de scoatere la licitație. Ce mai încolo și-ncoace! Antenele rămîn în clădirile de pînă acum ( cine și cînd să se prezinte la licitație?!), beneficiare ale unei imense publicități gratuite ( la așa zisul miting, s-a făcut publicitate la noua față a unuia dintre posturi). Nu spun că Antenele trebuiau evacuate. Reamintesc doar atît: În Comunicatul din 15 februarie 2016 ANAF susținea că notificarea de evacuare e potrivit legii. Dacă e așa, cum de s-a renunțat la evacuare în favoarea șmecheriei cu licitația? Cumva pentru c-a intervenit președintele?
 4. După cum au observat și mulți alții, Klaus Iohannis a evitat pînă acum să se pronunțe public în chestiuni care vizau interesul național. Și deodată intervine într-un Scandal în care orice om de bună credință deslușește și intenția Trustului de presă al lui Dan Voiculescu de a-și face publicitate printr-un străvechi șiretlic gazetăresc:

Victimizarea.
Momentul stîrnește o reacție violentă pe Facebook și în rîndurile gazetarilor care l-au susținut în campanie. După opinia mea, gravitatea intervenției lui Klaus Iohannis a constat în punerea la îndoială de către șeful statului a aplicării unei sentințe judecătorești definitive și nu în susținerea publică a Trustului lui Dan Voiculescu. Din punctul de vedere al statului de drept n-are importanță dacă firma e una de presă care a dus campanie împotriva lui Klaus Iohannis. Și dacă ar fi fost o televiziune precum Realitatea, care l-a sprijinit pe Klaus Iohannis în campanie, punerea la îndoială a statului de drept ar fi fost la fel de gravă: Klaus Iohannis a intervenit împotriva punerii în aplicare a unei sentințe judecătorești definitive.

Vineri, 19 februarie 2016, noaptea, Klaus Iohannis a revenit asupra celor spuse miercuri într-un efort de a contracara revolta stîrnită de intervenția sa împotriva punerii în aplicare a unei sentințe judecătorești:
„Am făcut această afirmaţie, miercuri, fiindcă atunci evaluarea mea a fost că este posibil ca prin acţiunea (ANAF – n.a.) – aşa cum a fost ea concepută – să fie afectată libertatea de exprimare, liberatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenţionat. Ulterior am aflat că această afirmaţie a mea, care era doar o atenţionare – că este posibil să fie afectată libertatea presei – a fost interpretată în foarte multe feluri, poate şi pentru că m-am exprimat foarte succint. Din acest motiv vreau să fac cîteva precizări. S-a vehiculat ideea că mi-aş fi schimbat abordarea, că aş fi apropiat de acest trust de presă, de această televiziune. S-au făcut fel şi fel de supoziţii, că aş fi mai puţin ataşat de statul de drept. Toate aceste afirmaţii sînt fără niciun fel de suport real.
Eu sînt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta ca România să rămână un stat de drept. Este evident că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Nu există niciun fel de discuţie în acest sens. În acelaşi timp, sînt ferm convins că dreptul la exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sînt dintre cele mai valoroase bunuri cîştigate la Revoluţia din 1989 şi cred că, oricînd apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate – nu neapărat dintr-o intenţie, ci dintr-o abordare stîngace cateodată – acest lucru trebuie atenţionat. Eu nu sînt apropiat de această televiziune.
Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă în campania din noiembrie-decembrie 2014, accentele au fost tocmai de altă natură. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea să apăr pe cineva în faţa legii, eu vreau să se impună legea. Sper că prin aceste cîteva precizări am lamurit un pic mai bine situaţia. În acelasi context vreau să spun că am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook”.

Declarația de vineri noaptea a stîrnit aplauze în rîndurile multor ziariști care l-au criticat pentru declarația de miercuri.
N-au lipsit nici suspinele de fericire.
Argumentul?
Klaus Iohannis reafirmă că nu iubește Trustul lui Dan Voiculescu!

Asta-i bună!
Dar ce în momentul de miercuri era vorba dacă președintele iubește sau urăște Trustul lui Dan Voiculescu?!
Era vorba de încălcarea Constituției prin intervenția în punerea în aplicare a unei sentințe judecătorești!
A fost întîmplătoare această reacție aberantă a unei mari părți a presei?
Firește că nu.

Momentul de miercuri a stîrnit revoltă, așa cum se vede din multe comentarii, nu pentru că președintele a intervenit în favoarea unei firme care refuză aplicarea unei sentințe judecătorești, ci pentru că era vorba de Trustul lui Dan Voiculescu.

Presa care l-a susținut pe Klaus Iohannis a declarat că președintele i-a dezamăgit.
Nu prin intervenția împotriva statului de drept, ci prin intervenția în favoarea Trustului lui Dan Voiculescu. Altfel spus, a dezamăgit-o pentru că s-a încurcat cu o altă Presă.
Acum prin Declarația de vineri noaptea, pentru Presă e ca și cum amantul Klaus Iohannis s-a întors, jurînd că n-a fost nimic serios între el și Presa lui Dan Voiculescu.
Iar ea, Presa sa e dispusă să-l ierte și să culce din nou cu el.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

50 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 21 februarie 2016”

 • Nea Ioane ! Nu te-am injurat si nu te-am tras prin Kakao si totusi ai sters comentariile care nu ti-au intrat in rama .Esti Ziarist Roman de Dimbovita ?

 • Ei,nu chiar toata presa,nu-mi luati speranta!

 • Astia sunt de la PRESA-PRESA ,aia laudati de dv. miercuri , ce nu-i stiati ?doar ati fost prin emisiunile lor , toti faliti la cultura si caracter , toti spera sa fie ca si pana acum :arati pisica si vin sacose . IOHANIS NU VA PERMITE SI NU VA DA NIMENI NICIUN LEU . Sunt morti toti , de foame . REFORMA MORALA SI IN PRESA . PRESA ESTE MAI MOCIRLOASA SI MAI PERICULOASA DECAT CLASA POLITICA . SA INVETE SA MUNCEASCA CINSTIT SI SA-SI CASTIGE BANII ,SA FIE INDEPENDENTA ,ECHIDISTANTA ,CAINELE DE PAZA AL DEMOCRATIEI . JURNALISTII PE CARE II CUNOASTETI AU CULTURA SI PROFESIONALIMUL NECESAR PENTRU ACESTE DEZIDERATE ALE SOCIETATII ? Eu ma uit la fanii lor pe fb. si-mi dau seama de nonvaloarea lor .

  • Minodora ! Ai incurcat-o cu Nea Ion . El nu recunoaste ca face parte din presa romana .

  • Doru Ioan Sancelean eu nu admit ca avem presa si partide , avem gasti interconectate , interesate sa ne jumuleasca BINE . Visatorii din 1990 sunt denigrati pentru ca ei sunt martorii celor 26 ani si noi ii stim pe toti actorii vietii publice , stim ce au fost si ce sunt . Despre I.C. numai regrete ,putea sa fie un critic al presei , sa amendeze derapajele jurnalistilor etc. .

 • # Pe langa toate denumirile primite , gen Mutu , Ficus etc. , mai era nevoie si de putin ‘borcism’ gen Amantul Presei !? Intrebarea ramane – totusi de ce a facut-o ? Interes , Prostie , ?

 • DACĂ AVEŢI SÂNGE DE ROMÂN.
  CITIŢI CU MARE ATENŢIE ŞI LUAŢI SEAMA !!!
  ,,Oamenii simpli sunt vite de tăiat,
  de folosit cînd sunt buni să încurce puterea adversă şi
  de sacrificat cînd nu mai sunt buni de nimic ’’
  VREM UN VLAD TEPEŞ PRIMARI ÎN ROMÂNIA ŞI NU PRIMARI DIN NOUL PNL DE STIL VECHI
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1062183677177219&set=p.1062183677177219&type=3
  MODELUL DE PRIMAR AL NOULUI PNL = VĂ ROG FRUMOS SĂ ÎL VOTAŢI – ESTE UN DUMNEZEU LA PRIMĂRIE.
  Nimeni nu este mai presus de lege ,chiar dacă unii se consideră rasă superioară ….. A venit insa momentul sa recunoastem ca am fost pacaliti.
  Ex : DUMNEZEUL DE LA PRIMĂRIA ORADEA
  ILIE BOLOJAN
  Vineri , 19.02.2015 orele 8.10,m-am întâlnit în Oradea cu un cetăţean care plângea.
  CE SA ÎNTÂMPLAT BĂDIE ? ,l-am întrebat eu.
  ,, Am fost la tov.,domn preşedinte, primar la primăria Oradea Bolojan
  Acolo era numai secretara .
  – Bună dimineaţa , domn primar este ?
  – Nu, încă nu a venit dar trebuie să vină
  – Când ?
  – Nuştiu , poate e pe teren s-au şedinţe
  – Ok, spuneţii caci la căutat x din …..
  – Dar aţi vorbit cu dânsul?
  – Da, la casa de cultură când a fost Blaga dar nu i-am spus data şi ora când vin la dânsul şi m-am întors să plec.
  – Şi atunci a intrat domn primar bolojan.
  – Bună dimineaţa domn preşedinte
  – Spuneţi?,ce doriţi ? (răstindu-se la mine şi repede vorbind ).
  – Am vorbit cu d-voastră
  – Aveţi programare?,ce vreţi mă? (şi ma privit de sus până jos, poate nu ia plăcut ţinuta mea sau nuştiu ce)
  – Nu, nu, nu am programare dar am vorbit cu d-voastră la casa de cultură după ce am vorbit cu domnul Blaga.
  – Ce vreţi ?,ce vreţi mă?,ce vreţi ? (răstindu-se la mine şi repede vorbind ).
  – Vreau să vorbesc cu d-voastră doar 5 min.
  – Ce vreţi?,ce vreţi mă?,ce vreţi? ,spune aici ce vrei? (răstindu-se la mine şi repede vorbind ).
  – Vreau să vorbim numai noi doi şi nu aici în secretariat.
  – Ce vreţi?,ce vreţi mă?,ce vreţi? ,spune aici ce vrei? (spunînd aceste cuvinte pe un ton de cioban şi repede) după care a intrat la dânsul trîntind uşa după el. ……..
  am fost manipulati, indobitociti, indoctrinati… sa asteptam ca cineva sa ia cuvantul si sa ne spuna ce si cum sa facem.
  Răspunsul e simplu si la unison: – de acord, dar ce putem face noi ?Eu cred că fiecare poate sa gandeasca pentru el Trebuie doar sa vrea ! Dacă asteptăm mana intinsă de la altii inseamna ca nu suntem pregatiti pentru schimbare, inseamna ca ne lasam manipulati in continuare cum am facut-o si in trecut. Treceti la fapte romani si nu asteptati solutii de la nimeni ! Solutiile se afla in mainile voastre, in ideile voastre, in perspectiva voastra de a vedea viitorul ! Altii pot doar sa va arate calea, voi doar trebuie sa o urmati, dar trebuie sa vreti !
  Oare chiar vreti schimbarea ? Oare chiar vreti sa schimbati paradigma in care sunteti incatusati ? Eu cred ca NU. Si va pot da mii de exemple
  JUR : Nu mă opresc, nu renunţ! Lupt până îmi obţin ceea ce-mi doresc !
  Şi dacă aş fi să mor pentru patrie şi popor.
  Istoria se repetă : năvălirea barbarilor !
  – o zi minunată sa aveţi *****
  – o zi cu fffff multe impliniri!
  – pace si liniște in suflet !
  – Amin ! ,,
  Acesta e modelul de primar al noului pnl,etc.,,

  VĂ PUNEŢI URMĂTOAREA ÎNTREBARE :
  COPIILOR NOŞTRI CE LE LĂSĂM ??????
  „Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice.” — Esop
  „Românilor, nu vă mai alegeţi conducători care nu-şi iubesc ţara!”
  — Petre Ţuţea
  „Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice.” — George Orwell
  VREI SCHIMBARE ??????? FII SCHIMBAREA !!!
  Esti de acord ?….Distribuie !!!!!!!!!!!!!!!

 • Nu exzista iertare !!!!!! DEZAMAGIRE ,DEZAMAGIRE !11

 • Ce a facut Iohanis bun pana acum ca sa va castige atat de mult increderea ?

 • domnule Cristoiu ,va apreciez va citesc ,dar in cazul antenelor sunteti tendentious ,nu vad acel om lucid care analizeaza la rece lucrurile asa cum va stiu ,presedintele Iohanis a procedat ca un adevarat sef de stat (domnule CRISTOIU va rog din suflet ascultati cuvintul jurnalistei Carmen Avram din ziua mitingului antenelor )

  • Nu e tendentios deloc, e un OM care cunoaste tertipurile securiste ale lui Voiculescu si a jurnalistilor antenisti scoliti la scoala securista

  • aveti dreptul la opinie v-o respect dar permiteti sa am si eu o parere in spiritual celor spuse de renumita jurnalista Carmen Avram…..Dumnezeu sa va ajute !

 • Domnule cristoiu,va inselati! Cine il cunoaste pe iohanis stie ca nu o sa uite ce ia facut antena 3,pana la moarte

 • Dle Cristoiu, trebuie sa recunosc cinstit in fata natiunii ca sunteti uns cu toate alifiile… Intrebarea este: oare, mai avem vreo scapare,? Sau vom face slalom la infinit printre amantlâcuri de genul celui pe care tocmai îl invocati în acest articol…

 • S-A GĂSIT O SOLUȚIE PENTRU ANTENA 3 !
  ANAF, ȘI CIOLOȘ AU ÎNȚELES MESAJUL PREȘEDINTELUI !
  („ sper să se găsească o soluție convenabilă pentru toată lumea…”)
  Spațiul ocupat de Trustul „INTACT”, a fost confiscat, deoarece a fost dobândit prin comiterea unei infracțiuni și nu are legătură cu despăgubirile civile, astfel încât imediat, după pronunțarea deciziei finale în cazul ICA, a intrat în proprietatea statului. Miercuri seara Johannis a spus: „ sper să se găsească o soluție convenabilă pentru toată lumea…” și, soluția s-a găsit în câteva ore. SCOATEREA LA VÂNZARE, a imobilului cu tot cu chiriași…Deci fără evacuarea chiriașilor, adică a unui număr de circa 30 firme, cu toate că instanța a eliberat de orice sarcină imobilului în cauză, deci anularea tuturor contractelor de închiriere, care aducea venite ilicite mogulului, de la un bun luat ilicit. CINE va cumpăra și când va cumpăra, doar un NEBUN! Ce s-a urmărit ? Antena 3 poate sta liniștită, fără chirie…
  Da, domnule Președinte s-a găsit soluția ideală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *