Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de duminică, 21 mai 2017

Topul neroziilor spuse cu ochii larg deschiși

I: Liviu Dragnea despre Klaus Iohannis într-un interviu acordat duminică, 14 mai 2017, postului România Tv:

„Cred că şi preşedintele Iohannis gândeşte româneşte. Îl simt. Cred că este un om de bună credinţă şi cred că gândeşte româneşte. Dacă ar fi mai comunicativ şi mai deschis, cred că ar fi un preşedinte mult mai bun. Preşedintele României trebuie să gândească româneşte, trebuie să ardă pentru români, să fie mult mai deschis, pentru că românii sunt deschişi, românii sunt mai deschişi, mai vii.”

Omul – știm de la Bacalaureat – se deosebește de curcă prin faptul că gîndește.
Potrivit lui Liviu Dragnea, Klaus Iohannis gîndește, dar nu pur și simplu, ci românește. Din cîte am înțeles eu din emisiune, și Liviu Dragnea nu gîndește pur și simplu, ci românește. În România, sunt potrivit Recensămîntului din 2015, 19 milioane 830 de mii de oameni. Dacă-i scădem pe cei doi – Klaus Iohannis și Liviu Dragnea – rămîn 19 milioane 829 de mii 998 care gîndesc, altfel ar fi fost trecuți drept curci la Recensămînt. Aceștia gîndesc și ei românește? Cum ne dăm seama dacă gîndesc românește și nu cumva bulgărește sau cehește sau Doamne ferește! rusește? Apropo de ruși. Sunt 144 de milioane 100 de mii de oameni. Toți gîndesc, chiar dacă unii beau votcă. Dar numai unii gîndesc rusește. Restul cum gîndesc? Românește?

II: Joi, 18 mai 2017, întrebat dacă va merge la audierile Comisiei de anchetă parlamentară în calitate de premier propus în 2009 de Mircea Geoană, Klaus Iohannis a răspuns:

„Da, numai că acum sunt preşedinte al României şi am altă calitate.”

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă va merge la Comisie, pentru că virtutea faptului că în 2009 era premier desemnat al lui Mircea Geoană. Klaus Iohannis răspunde că nu va merge, deoarece acum nu mai e premierul propus, ci președintele României. Așadar, dacă cineva e chemat în instanță, pentru că pe vremea cînd era flăcău a lăsat-o pe una gravidă, ar trebui să refuze motivînd că acum e însurat.

III: Întrebat ce părere are despre numărul enorm de interceptări date cu mandat între 2010 și 2015, întrecut, poate, doar de cele aprobate de judecătorii de drepturi și libertăți din jungla Amazoanelor, Tudorel Toader, ministrul Justiției, a dat următorul răspuns:

„Nu pot face eu aprecierea, pentru că nu ştiu numărul cauzelor existente pe rol. Sigur, o apreciere aşa comună poate să ne ducă la o concluzie. Dacă ele sunt multe sau puţine ne pot spune numai specialiştii din Inspecţia Judiciară, poate să rezulte numai din raportul acesta dintre numărul de solicitări, cereri de interceptare şi din numărul de aprobări, după care numărul de valorificare a lor în justiţie”.

Omul normal, cel care se deosebește de sconcs prin faptul că nu folosește duhoarea ca să scape din încurcătură, se străduiește să fie cît mai limpede cînd deschide gura. Omul normal, de exemplu, cînd cere un iaurt la restaurant, zice, Un iaurt, te rog și nu Dați-mi, vă rog, un produs lactat, rezultat din fermentarea laptelui. Tudorel Toader, care nu e om normal, ci un om care se strecoară, se zbate să fie cît mai confuz:
Încîlceala e pentru el ca pentru sconcs duhoarea:
Îl scapă din situațiile în care îi cer o poziție limpede.

IV: Tot la conferința de presă de joi, de la Cotroceni, un reporter l-a întrebat pe Klaus Iohannis:

„Dar cum catalogaţi faptul că, în acea seară, procurorul general de la acea vreme, doamna Kovesi, şeful SRI, adjunctul SRI, Florian Coldea, erau la domnul Oprea acasă şi nu ştim exact ce făceau?”

Klaus Iohannis a răspuns astfel:

„Nu comentez deloc. Eu n-am fost în acest cerc intern care s-a întâlnit şi cum nu am fost acolo, nu am ce comenta.”

Reporterul nu l-a întrebat dacă a fost sau nu acolo, ci cum comentează faptul că în acea seară respectivii se strînseseră în chip bizar la Gabriel Oprea acasă. Președintele răspunde că nu poate comenta, deoarece el n-a fost acolo. E ca și cum cineva ar fi întrebat cum comentează prima debarcare a omului pe Lună și respectivul ar răspunde că nu poate comenta, deoarece el n-a fost acolo, pe Lună!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 21 mai 2017”

  • Duelul Monica Macovei – Dana Gîrbovan merită urmărit.
    Ambele au minciunele şi raţionamente şchioape, dar cea din urmă stă mai bine în clasamentul adevărului.
    Mi-ar plăcea mai multă înverşunare, combativitate la obiect şi păruială la uşa cortului. 🙂

  • Dar generalul ciorditor ce-a avut de împărţit cu ghidul voturilor viitoare, Dragnea?

    Deîmpărţitul, ministerul de interne, alegerile prezidenţiale din ziua ciorditorilor (6 dec 2009) şi comisia parlamentară din 2017 pentru noaptea ciorditorilor, 6-7 dec 2009.

    • „Victoria din decembrie 2009 a început cu… prima mutare în plic, plasată cu aproape doi ani înainte de dec 2009, adică am dat în alt plic a doua mutare – din 22 dec 2008 – cu guvernul vostru – ha,ha,ha, ce-mi plac glumele voastre! 🙂 Atunci numai pe Predoiu l-am păstrat în guvernul vostru, fiindcă era tot al nimănui din 29 feb 2008 – ha, ha ha, ce-mi place cum aţi crezut că-i al nostru sau al vostru!” 🙂
      Abia a treia mutare a fost cea din 6 dec 2009 la masa verde a somnambulilor vegetarieni şi ciorditori de mese cu documente de colecţie pe sub uşă.
      Aşa cum fotbalul are casa fotbalului de zi până târziu în noapte, de ce să n-aibă şi ciorditorii casa ciorditorilor de noapte ca ziua?
      În noaptea ciorditorilor nu se furau voturi ci se recolta ce se cuvenea după ce-am semănat doi ani consecutivi.
      Nu v-aţi prins de ce spune Dan Andronic că-n noaptea ciorditorilor el a aflat înaintea tuturor cine-i câştigătorul?
      Vreţi să vă spun de la cine a aflat?
      De la altul, care a ştia înaintea tuturor, adică şi înaintea lui Dan Andronic, ha, ha, ha, ce-mi plac glumele lui Andronic!” 🙂 .

      • „Dacă nu-l stopam pe Chiuariu şi nu respingeam propunerea de ministru al justiţiei – Norica Nicolai, în ianuarie 2008 – ar mai fi fost posibilă avansarea lui Predoiu din necunoscut la 29 februarie 2008? Păi, vedeţi?
        Dacă nu-l scoteam atunci pe Predoiu din joben, ar mai fi sărit PNL-iştii loviţi de trăsnet, interogându-se bezmetici – „Cine-i arătarea asta care ne smulge ministerul justiţiei?”, „Ce-a făcut în ultimii 5 ani?”, „De unde vii şi unde ne duci, străine?”. Păi, vedeţi?
        Vreţi să vă spun unde l-am găsit pe Predoiu? Am primit de la popota SRI o ciorbă de Şoric a la Nicolai, fierbinte, dar n-au avut nici farfurie, nici castron, nici sufertaş; de-aia mi-au pus ciorba într-un joben. Păi, vedeţi? N-a fost nicio scamatrorie la mijloc. Când să iau prima înghiţitură de ciorbă, am simţit ceva între dinţi. Iau corpul străin în palmă şi ce să vezi? Minune dumnezeiască! Era un coş cu un bebeluş abandonat în scutece. Aţi ghicit, pe frunte-i era scris „MJ”, iar la gât avea o cheiţă şi un bileţel: „Răspunde la numele de alint Preduţ”.

        Aş fi jurat că-i prea mic ca să vorbească. Tremurând de frică în faţa necunoscutului şi de curiozitate, l-am strigat pe nume. N-am apucat să mă crucesc. Bebeluşul precoce a sărit din coş direct la gâtul meu- „Bunicule, bunicule! Am fost născut ministru al justiţiei. Aşa mi-a fost scris. N-am mamă, n-am tată, n-am partid.” Abia am reuşit să ies din vis şi groază, în timp ce-l ţineam la gât cu braţele deschise. Am simţit ceva tare în scutece. Era o dischetă; am băgat-o în calculator şi a început să cânte:

        -Cheiţa, cheiţa, cu ea să nu te pui,
        Cheiţa, căci cheiţa e dată dracului.
        Cheiţa îl ridică, cheiţa îl coboară,
        Cheiţa i-a dat viaţă şi tot ea îl omoară.

        De-odată am simt cum mă mănâncă ceva-n cur. Tot o cheiţă”. 🙂

  • Noaptea ciorditorilor! 🙂

    ” Au disparut 36.000 de copii din arhiva DIPI (cunoscuta si ca 2 si un sfert) in 2009, cand am intrat noi (n.r. PSD) la guvernare cu PDL. Exact in acea scurta perioada cand a fost dl Oprea ministru. Se bagau chiar pe sub usa ministrilor documente din acea arhiva”, a declarat sâmbătă seară la Antena 3 fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

    http://www.flux24.ro/36-000-de-copii-au-disparut-din-arhiva-serviciului-secret-al-ministerului-de-interne/

    • Generalul ciorditor, Gabriel Oprea, a fost într-adevăr primul la toate: primul Ministru de Interne, în prima lună din primul an de guvernare PSD-PDL, început la 22 decembrie 2008.

      În acel prim an la comun cădeau miniştrii de interne ca popicere:
      – Gabriel Oprea: 22 dec 2008 – 20 ian 2009:
      – Liviu Dragnea: 20 ian 2009 – 11 feb 2009;
      – Dan Nica: 11 feb 2009 – 3 oct 2009;
      – Vasile Blaga : 3 octombrie 2009 – interimar până la 23 dec 2009, plus titular până la 27 sep 2010…

    • Vanghelie e „buton”. Dar cum le stie el si le cunoaste pe astea cu serviciile speciale…

      • Dacă-i buton, pare cam abandonat de butonagii. Poate greşesc, dar mi-am inaginat că buzoanele ştiu mai multe decât Vanghelie. I-am urmărit vorbele şi am înţeles că mai mult plagiază, repetă ce-au zis alţii, mai puţin povestea cu cele 36.000 documente. (pe asta n-am auzit-o nicăieri; nu-i neapărat credibilă; poate se leagă de confirmări în timp) Sunt sătul de informaţii în reluare; cele mai multe prezentate cu aere de originalitate sau ingeniozitate de prelucrare a datelor. Jegoasă practică! Mai avem nevoie şi informaţii vechi, să le asociem cu altele noi; uneori se sprijină una e alta.

  • Oligofrennis:
    – scutecul de serviciu;
    – devotatul obedient sub mătănii ample;
    – culmea neruşinată a slugărniciei prezidenţiale;
    – dator vândut cu dispreţul pe faţă;
    – greaţa rânjitoare;
    – exemplul aproape viu de „Aşa nu, nu mai ieşim din rahat!”.

    “Îmi apăr sărăcia, nevoile si neamul”

    https://2.bp.blogspot.com/-MsUJK_XjlMc/WBCcAQRN-jI/AAAAAAAAH9M/PVmhNgVlgKwKrz3jxj9qvRxkLPwQmTYngCLcB/s1600/14716287_1413379445356752_6664136148731713548_n.jpg

    • Un român exaspersat de vorba lungă fără fapte, din prestaţia ministrului Tudorel Toader, sună la Radio Erevan:
      – Alo, am auzit că prea multă ştiinţă tâmpeşte, dar n-am înţeles cine-i tâmpitul, vorbitorul sau ascultătorul?
      – Cine l-a pus e la fel de bun ascultător. 🙂

  • Avem o clasă politică a-ntâia.
    În clasa I-a de 28 de ani.
    În 90 de ani, de la 1989, va avea 3 clase.
    Cu aproape trei clase altfel vorbeşti:

    1. Iohannis e român de-al nostru, gândeşte ca noi, la fel ca toată clasa noastră politică. Păcat că nu vorbeşte!

    2. Nu, nu merg la comisia parlamentară; acum sunt preşedinte al României şi am altă calitate. Aş fi mers, dacă aveam şi calitatea de preşedinte.

    3.Dacă sunt multe sau puţine mandate de interceptări, ne pot spune numai specialiştii din SRI şi DNA. Ştiu, ştiu, aceşti binomişti nu ne dau raportul corect nici nouă, nici inspecţiei judiciare din CSM. Totul depinde de raportul dintre numărul de solicitări de interceptare (X) şi numărul de aprobări (Y). Toată lumea a auzit că doar o cerere a fost respinsă de un judecător, dar un astfel de raport X:Y, unde Y = X-1, voi şti să-l socotesc abia peste 5 ani, după ce trecem clasa a III-a, când vom sărbători 90 de ani de la naşterea clasei I-a. Partea interesantă apare după ce ne mai băgăm în treabă şi cu numărul de mandate valorificare în justiţie Z, din cele aprobate, X-1.
    Vă daţi seama ce complicată ar fi socoteala? Păi, ceva-ceva ştiu: X:Y se numeşte raport între două numere, doar că nu ştiu să-l calculez, cum vă spuneam, dar unde-l mai băgăm pe treilea număr, Z? Şi cei asta? Traport, triport, trigon? A, m-am prins. Asta-i trigonomerie, dar se învaţă abia în clasa a X-a, adică peste 200 ani, când vom sărbători o sfântă pomenire clasa a-ntâia.

    4. Nu comentez noaptea celor cu stele. Ne respectăm reciproc. N-am fost în acelaşi cerc. În schimb, am stat în acelaşi careu, dar n-avem voie să comentăm asta cu oricine. Totuşi e bine să ştiţi si vă pot spune ce reprezintă pentru mine careul: patru laturi egale înseamnă echidistanţă şi asta se învaţă din primul an de şcoală. Tot din clasa I-a ne învaţă să nu spunem ce şcoală.

  • Maestre, ghinionul jurnalistilor este ca Presedintele, sefii Parlamentului si membrii Guvernul au inteles cum functioneaza „industria” (dez) informarii poporului si se feresc sa dea raspunsuri care pe urma li se intorc in gura cum le cade mal bine posturilor respective si proprietarilor lor. Vorba luí KWJ: Ghinion!

    • Maestre, ghinionul matale este că pe acest bloc s-au adunat tot felul de … ‘comentaci’, unul mai neavenit, ca altul !
      Un vechi proverb arab spune:
      Cine știe, și știe că știe, e deștept. Fă-ţi-l prieten !
      Cine nu știe, si nu știe că nu știe, este prost . Ocolește-l !
      Cine nu știe, și știe că nu știe, e meschin. Fă-ţi-l subaltern !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *