Raed Arafat: România trimite în Turcia trei aeronave cu 60 de salvatori, patru câini antrenați pentru căutări după cutremur și șapte tone de echipamente

Gîndul de duminică, 22 noiembrie 2015

Nu-i așa că Atentatele de la Paris servesc atît de mult interesele Rusiei c-ai crede, o clipă, serviciile secrete rusești le-au pus la cale?!

Nu voi merge pînă acolo încît să dau crezare celor care susțin că Atentatele de Paris sunt Opera unui Serviciu Secret străin. Nu prin implicare directă, așa ceva nici un Serviciu Secret din lume nu va face, ci prin manipularea unor teroriști aflați poate fără s-o știe sub influența agenților străini.
Istoria modernă dovedește că organizațiile teroriste sunt folosite de Serviciile secrete interne sau interne pentru a-și rezolva interese interzise de democrație.

Cît despre Serviciile secrete franceze, dacă nu sunt imbecile (mediile aflate în afara legii sunt înțesate de informatori nu numai de-ai Serviciilor secrete, dar și de-ai Poliției, Jandarmeriei) sunt complice la Atentate.
O operațiune precum cea de la Paris n-a constat în aterizarea din cer a unor cetățeni cu Kalașnikoave.
Armele au fost procurate anterior, locurile au fost verificate anterior, teroriștii au comunicat între ei tot timpul.
Cum dracu nu s-a scurs nici o informație despre activitățile pregătitoare?
Întrebare cu atît mai normală cu cît din ianuarie 2015 Franța se afla în permanentă alertă privind un atentat terorist, alertă întărită și de atentate individuale.

Despre 11 septembrie 2001 s-a spus că informații au ajuns de pe teren pînă la analiști dar că la nivelul acesta n-au fost luate în serios.
S-a spus chiar că analiștii au atras atenția șefilor, dar că aceștia au declarat ipotezele ca de neluat în seamă.
Și dacă așa ceva s-a întîmplat și cu Serviciile secrete din Franța?

Pe fondul alarmelor false din Franța, suspect de multe, de parcă le întreține cineva, nimeni din presă, din Parlament, din societatea civilă nu cere o anchetă parlamentară solidă pentru a vedea unde au greșit a doua oară Serviciile secrete franceze.
Totul în Franța se întîmplă după Atentate de parcă singura cauză a Tragediei e dată de absența unor legi care să îngrădească libertățile individuale.
Ori, din cîte se știe, forța unui stat democratic stă în existența unor Servicii secrete suficient de puternice încît să prevină atentate cu mijloace deja existente, fără ca asta să se vadă, și nu cerînd măsuri și iar măsuri de limitare a libertăților individuale.
Visul milițienilor e ca toți cetățenii să stea acasă pentru ca ei, milițienii, să n-aibă probleme cu infracționalitatea din stradă.
Astfel visul oricărui milițian e ca Statul să dea legi după legi menite a-i micșora lui efortul de a-și îndeplini îndatoririle profesionale.

Spuneam la început că nu merg pînă acolo cu teoria Conspirației încît să cred că Atentatele de la Paris au fost dacă nu puse la cale, atunci măcar influențate de un Serviciu secret străin.
Asta nu mă oprește să scriu:
Prin aceste atentate Rusia și-a rezolvat atîtea interese în conflictul din Siria că o clipă ești tentat că ea le-a pus la cale.

Să trecem în revistă cîteva dintre aceste interese:

  1. Rusia a intervenit împotriva Statului islamic ca aliat al lui Assad. Președintele sirian a fost însă oaia neagră a Franței, mai precis a lui Francois Hollande. Opoziția siriană la Assad a fost sprijinită mai ales de Franța. Mai mult decît America, Franța, bolnavă de deșartele visuri napoleoniene, incapabilă să-și dea seama că după al doilea Război mondial a fost coborîtă la rangul de putere de mîna a doua, a încurajat Opoziția siriană prin toate mijloacele.
    După atentate, Francois Hollande a declarat public că dușmanul Franței e acum Statul islamic.
    Fostul premier Alain Juppe și-a permis să spună direct ceea ce Francois Hollande a decis, dar nu-și permite încă s-o spună tranșant:
    „Astazi, care este prioritatea? Sa scapam de Bashar sau sa zdrobim Daesh ? Raspunsul e clar: zdrobirea Daesh.”
  2. Intervenția Rusiei în Siria a avut în Franța un adversar înverșunat. Oficialii francezi au denunțat în dese rînduri intervenția Rusiei ca una nu împotriva Statului islamic, ci drept una împotriva rebelilor anti- Assad. Acum Franța e alături de Rusia în intervenția împotriva Statului islamic. Rebelii au fost împinși în plan secund.
  3. Prin intervenția sa în Siria, Rusia și-a asumat de la început, cu de la sine putere, rolul de salvatoare a Europei și chiar și a lumii de la pericolul terorist. Acest rol a fost respins pînă la atentate prin argumentul că Statul islamic ia ostateci occidentali, amenință Occidentul cu atentate, a cucerit o mare parte din Siria și din Irak, dar că n-a pus la cale nici un atentat în Europa. Atentatele de la Paris au dat dreptate lui Vladimir Putin. Așa cum lui Stalin îi ciuguleau din palmă Churchill și Roosvelt, pentru a-i ajuta să scape de fascism, acum liderii țările europene îi fac curte lui Vladimir Putin proclamîndu-l aliat în lupta împotriva pericolului terorist.

După atentatul împotriva avionului rusesc, soldat cu moartea a 220 de persoane, toate din mica burghezie rusească, rușii au început să bombăne împotriva intervenției din Siria. Acum, după atentate, ei nu numai că sunt de acord cu intervenția, dar mai mult sunt mîndri că Rusia, Măreața Rusie, e din nou salvatoarea civilizației de o nouă fiară, la fel de periculoasă ca și cea fascistă: Fiara teroristă.

Ați mai auzit în ultimul timp de Ucraina? Firește că nu. În relația dintre Ucraina și Rusia nu s-a schimbat nimic în ultimul timp. Crimeea a fost luată de Rusia. Estul Ucrainei e sub influență rusească. Liderii ucraineni, răzgîiați pînă nu demult de liderii occidentali, au fost dați uitării. Și totul din cauza Atentatelor de la Paris.

Victoria Nuland a zis zilele trecute că America nu va uita Ucraina în conflictul cu Rusia.
Pe lîngă faptul că, spre deosebire de imaginea noastră despre tanti, Victoria Nuland e o pițifelnică în planul politicii externe americane, tare aș vrea să văd cum ar reacționa țările UE la o cerere a SUA de a abandona alianța anti- ISIS cu Rusia de dragul Ucrainei.

Nu-i așa că Atentatele de la Paris servesc atît de mult interesele Rusiei c-ai crede, o clipă, serviciile secrete rusești le-au pus la cale?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 22 noiembrie 2015”

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog