Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de duminică, 27 ianuarie 2019

Fundația Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca solicită sprijin pentru organizarea unei comemorări la Cimitirul de onoare de la Stalingrad

Într-una din zile m-au căutat la BAR, după bunul obicei al celor care m-au auzit la tv zicînd că-mi irosesc anii în sala de lectură, un domn și o domnișoară. Erau din partea fundației Nicolae Bălcescu, din Cluj-Napoca. Într-o țară stăpânită de fundații internaționaliste, cu misiunea precisă de a ne face să ne simțim fericiți că trăim într-o colonie administrată azi nu de ruși, ci de alții, fundația de la Cluj-Napoca se ocupă cu cultivarea trecutului românesc, încercînd să dezvolte mîndria de a fi români și nu babuini. Drept dovadă a muncii lor mi-au adus un exemplar din cartea Românii la Stalingrad, reeditată de Fundație și afișul unei manifestări dedicate împlinirii a 75 de ani de la tragedia de la Stalingrad.

De ce veniseră la mine?
Știau că fusesem de două ori la Cimitirul de onoare de Rossoșka de la Stalingrad și la inaugurarea celui de la Krasnodar. Mult mai important citiseră pledoariile mele ca fundații din România să meargă la aceste cimitire de onoare și să organizeze comemorări. Asta deoarece există riscul, izvorît din năravul moldo- valah al lui lasă-mă să te las, ca după ceremoniile de inaugurare cele două cimitire din Federația Rusă să cadă în uitare. Inaugurarea lor, făcută cu mari eforturi, a avut drept scop ca morții noștri din Campania din Est să fie mereu reamintiți. Fundația voia să organizeze de Ziua Eroilor o comemorare la cimitirul de la Rossoșka și pentru asta aveau nevoie de sprijinul autorităților române. Care sprijin – se înțelege, altfel nu veneau la mine – se lasă așteptat. Nu e prima oară cînd oameni care se confruntă cu nepăsarea autorităților mă caută pentru a-mi cere ajutorul. Ei continuă să creadă în zicala din primii ani postdecembriști despre Presa ca a patra putere în stat. Care putere? mă întreb eu melancolic ori de cîte ori întîlnesc astfel de iluzii, ivite din convingerea că România e o democrație autentică. Ca și în alte cazuri, le-am zis celor doi că singura mea putere de a-i ajuta constă în publicarea pe cristoiublog.ro a unei scrisori deschise prin care problema lor să intre în atenția Autorităților. După cîteva zile am primit scrisoarea. O reproduc aici fără prea mari iluzii că Autoritățile vor tresări la cererile celor de la Fundația Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 27 ianuarie 2019”

 • ATENŢIE !
  Cad ‘baghete’ de gheaţă, de cel puţin 1 ml, de pe cablurile electrice, sau de telefonie mobilă, capitala fiind plină de așa ceva !
  Masa uneia este in jur de 1kgf , iar, sincer sa fiu, nu cred că i-ar plăcea, cuiva, să-i cadă-n cap așa ceva !

 • https://cloverchronicle.com/tag/jerome-rodrigues/

  Popularul purtator de cuvint al Vestelor Galbene Jerome Rodriguez a fost ranit grav de jandarmerie si a anuntat pe FB ca isi va pierde un ochi. Deocamdata sclavii Soros de la parlamentu European (gen monica Macoveoi sau Cristian Preda, f priceputi altfel in a-si injura tara)nu au nici un gind sa faca ancheta pe brutalitatile jandarmeriei in Franta, fiindca ptr pigmeii aia ordinari ai ordinarului presedinte Antonio Tajani doar statele mici ca Rominia pot fi anchetate. Iar piticu erotic Emmanuel Macron cu baba lui probabil isi freaca palmele. Vremi da kkt, cu conducatori de kkt.

  • Dar, din câte se vede, protestele ‘vestelor’ sunt din ce in ce mai ‘subţiri’ !
   Asta s-ar putea întâmpla din urmatoarele motive :
   1. A intervenit ‘manipularea’, respectiv infiltrarea unor oameni ‘de bine’, in rândurile lor ! Mult mai mulţi, ca de obicei !
   2 . Unii dintre protestatari si-au dat seama că ‘mișcarea’ nu va avea sorţi de izbândă, nereușind să-și atingă targetul mult așteptat, respectiv demisia lui Macron !
   3 . Teama inoculată de reprimarea deosebit de violentă a protestelor, urmată de arestările, din ce in ce mai numeroase !
   Oricum, vehicularea unor asemanari, cu cazul ’68, o consider total neavenită !
   Asta si din cauza … ‘vremilor’ diferite !

   • În Franta a început „Le grand débat national”. Macron se întâlneste cu vestele galbene si dezbat ore întregi, la caldurica. Poate se va rezolva ceva prin „Marea dezbatere nationala”. Poate nu.
    În strada mai ies doar „ambitiosii” care au pretentii sa ajunga parlamentari europeni. Acestia din urma au cam taiat elanul majoritatii vestelor galbene, care manifestau doar pentru ridicarea nivelului de trai.

    • Cam la asta mă refeream și eu, doar că eu i-am numit altfel, pe cei care au cam ‘deturnat’ protestele ! In rest sunt de acord cu tine !

 • Cine nu-si cinsteste stramosii e fara de viitor!

  • Felicitari Fundatiei Nicolae Balcescu. Oameni adevarati, nu larve Soros precum simpaticul nazist de la Cotroceni, dl Klaus Iohannis. 😎

   • Ion baltag, esti in eroare grava. Soros e mai marxist decit Marx, chiar daca pigmeii sai, gen Teo Matei sau Roxy habar n-au pe unde se situeaza. 😀

   • Eu, sincer să fiu, am o dilemă :
    Sasu’ e … larvă, sau … PUPĂ Soros ?

  • Imi pare rău, dar nu sunt singurul de părerea asta ! Dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu cinstirea strămoșilor !

 • Maestre Titane, hai că ne-ai înnebunit, cu ‘ferparele’ astea, de … „ne ia capu’ ” !
  Să mă ierte d-zeu, dar cam așa e !

  • http://www.invectiva.ro/social-bundy/ba-basistule-iv-fudulia-prostului

   Uite că înjură unii pe dependenții de „iarbă” de la rezist la modul științific. Pe invectiva.ro, un portret aproape complet al „activistului rezist”,atît de drag nazistului-șef din Cotroceni, Iohannis. Căci băsistu a căcat prin cezariană tefelistu, iar tefelistu cică e deja veriga lipsă între maimuță și homo sapiens sapiens. Doar că are telefon mobil 😆

   • Sclavu sorosist Emmanuel Macron cu baba lui și-au cumpărat contra-manifestație. Cîteva mii de francezi cu fulare roșii au manifestat la Paris ” în sprijinul Republicii”. Cică ei nu sînt nici în favoarea lu Micronu, nici împotriva vestelor galbene. Nu zău. Păi vestele galbene au program concret, vor mărirea salariilor și vor condiții normale de viață. Fularele roșii vor doar să spriijine Republica. Puneți-i niște țîțe la Republica aia și mulgeți-o, poate vă dă să și mîncați 😆

  • Pigmeul lu Soros de al Parlamentu european, Monik Macovei, un model hidos de slugărnicie și supt ideologie direct de la sursă, vrea extinderea competențele Parchetului European, înainte ca el sa devina operațional. Idioata asta, care se luptă din greu ptr propteaua Statului Patralel, Kovesi, nu realizează, în graba cu care e împinsă de finanțatoru Soros, că pt asta trebuire modificat Tratatul UE. Mulți proști, puțini aleși în menajeria lu soros 😆

  • Toader către idioata utilă a lu Soros, Monica Macovei- „In nicio tara Inalta Curte nu a facut completuri nelegale. Din 2014, Inalta Curte nu a respectat legea. Presedintele si vicepresedintii instantei supreme erau membri de drept. Curtea Constitutionala a spus ca din 2014 aceste completuri au fost viciate, prin formarea nelegala. Curtea Constitutionala a spus si ca procurorii au incheiat protocoale si au oferit competente si altor autoritati pentru a face urmarirea penala. Noi nu vrem ca cineva sa scape de pedeapsa prin aceste contestatii in anulare (…). Statul de drept trebuie sa functioneze in baza deciziilor curtilor constitutionale.”
   Iar s-apucă asta de băut, cot la cot cu Juncker. 😀

  • Parlamentar PSD la audierea la LIBE, în Parlamentu European, despre idioata utilă a lu soros, Monica Macovei

   Emilian Pavel (PSD): „Eu nu am intrebari. Am studiat programul dumneavoastra si este foarte bine. Eu am luat cuvantul pentru ca cea care a vorbit inaintea mea (Monica Macovei – n.red.) este un fost procuror comunist. Ea cand era ministru al Justitiei a adoptat Codurile Penale in Guvern fara dezbatere in Parlament.

   CCR le-a declarat neconstitutioanle. Adica impotriva Costitutiei Romaniei din 2003. Aceasta a fost deputat european, isi propune sa vina si sa minta in fata Parlamentului European fara rusine. Eu aveam 6 ani la Revolutie, cand ea era procuror comunist. Intai sa ne uitam cine vorbeste. Succes domnului ministru Carmen Dan!”.

  • În afara subiectului de azi: 😯
   Statu Paralel a lucrat puternic ca să-și elimine incomozii. Intrucat in dosarul de extradare al lui Sebastian Ghita erau doua mandate de arestare, autoritatile romane au ales sa elimine unul, cu mana judecatorului Gheorghe Casandrescu de la CA Ploiesti. In loc sa ii citeze avocatii alesi, judecatorul a citat un avocat din oficiu care a pus concluzii la ison cu DNA: „Avocatul din oficiu este de acord cu sustinerile parchetului si formuleaza acelasi concluzii de emitere a unui nou mandat de arestare”.
   Greu de crezut că terminalele la astfel de mizerii nu duc la Cotroceni, la nazistu-șef Klaus, ăla interesat de Ghiță mai mult decît de nevastă-sa, dar și la sclavii soros care-i sînt consilieri în frunte cu marmota ongistă sanda Pralong 😀

  • Cezar Jipa, sugea-ne-ai din cotor pipa,
   editorialu din Cotidianul citit de un ratat „rezist” ca tine nu zice decît un lucru important- SRI nu e supravegheat cum trebuie de societatea civilă.Ceea ce este adevărat. PSD e un partid în majoritatte de ex-șefi de CAPuri care nu se pricep la chestii d-astea, să supravegheze supraveghetorii. Ca să domolești securiștii d-acolo din SRI, SIE sau SPP trebuie niște securiști care le cunosc jocurile, nu niște ex-comuniști colhoznici care au ajuns întîmplător parlamentari. Desigur, PSd are și mulți tipi de valoare, dar ăia nu prea-s lăsați să scoată capul, să nu cumva să se-aleagă boeru Dragnea cu vrun concurent la șefia partidului.Se-aranjează el și controlul ăsta parlamentar, ce crezi tu Jipa că frățiorii tăi din servicii nu vor primi un ciolan mai gras de ros din partea Coaliției așa-zis la guvernare? 😀 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *