Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

O întrebare pe care Comisia PSD-istă de Control al SRI nici măcar nu și-a pus-o: De ce s-a autodetonat omul SRI, Sebastian Ghiţă?

Nu cred c-a scăpat celor minim atenţi la Spațiul nostru politic faptul că, în Cazul Coldea Comisia de control al SRI, condusă de PSD-istul Adrian Țuțuianu, nu numai că n-a desluşit, dar nici n-a luat în discuţie unul dintre momentele cruciale din relaţia Florian Coldea – Sebastian Ghiţă aşa cum a fost ea Dezvăluită de înregistrările difuzate de România Tv:
Vizita lui Florian Coldea la Vila de la Cheia a lui Sebastian Ghiţă, duminică, 1 februarie 2015.
Un moment care, spre deosebire de multe altele invocate de mărturisitorul Sebastian Ghiţă, oferea investigatorului fapte concrete, exacte prin transmiterea înregistrarea unei camere video.

Pentru deslușirea Adevărului nu era nevoie de cele patru valize de documente clasificate aduse de Eduard Hellvig.
Ajungea punerea cap la cap a ceea ce toate serviciile secrete din lumea de azi numesc surse deschise.
E ceea voi face eu în cele ce urmează, aplicînd la acest Caz instrumentul verificării critice datelor și documentelor din cercetarea de Istorie.

Aşadar, ştim un adevăr de convingerea unei axiome:
Duminică, 1 februarie 2015, directorul interimar al SRI, Florian Coldea (pe 27 ianuarie 2015, George Maior demisionase şi, Florian Coldea va fi director interimar pînă la numirea lui Eduard Hellvig, în 3 martie 2015) e prezent la Vila de vacanţă a unui parlamentar, membru al Comisiei de control al SRI din 2012.
Într-o zi de week-end.
Dacă a fost sau nu cu soţia, nu ştim, deşi Sebastian Ghiţă a susține c-a fost cu soţia.

Ce-a căutat Florian Coldea la vila de la Cheia?
După difuzarea filmuleţului, în seara lui 10 ianuarie 2017, mi-am pus şi eu această întrebare:
Am făcut asta nu numai din curiozitate profesională, dar şi din imaginea pe care am avut-o şi o am încă despre Florian Coldea. Discutînd la B1Tv cu Traian Băsescu despre prezenţa lui Florian Coldea la vila de la Cheia a lui Sebastian Ghiţă, duminică, 1 februarie 2015, l-am întrebat dacă generalul le avea cu petrecerile în week-end la vile de vacanţă. Mă interesa să aflu părerea lui Traian Băsescu, deoarece instinctul îmi spunea că tocmai portretul de mesianic, schiţat de duşmani, îl făcea incompatibil pe Florian Coldea cu datul în stambă la vile de lux în week-end. Eu, de exemplu, nu m-aş fi dus în veci să petrec week-endul cu un om de afaceri precum Sebastian Ghiţă. Afară doar de faptul dacă Sebastian Ghiţă nu mă invita pentru a-mi face nişte dezvăluiri senzaţionale în cadrul unui interviu. De dragul unui asemenea interviu aş fi în stare să pierd o duminică la vila de lux a lui Sebastian Ghiţă.

Să nu-mi spuneți că Florian Coldea și Sebastian Ghiță s-au certat pe veci din cauza Autostrăzii Comarnic-Brașov!

Traian Băsescu, deşi supărat rău pe Florian Coldea, mi-a confirmat că generalul nu le avea cu chestiile astea lumeşti.
Intuind că altul a fost motivul decît cel al unei petreceri a weekendului cu Sebastian Ghiţă, m-am angajat de unul singur în găsirea unui răspuns, apelînd la verificarea critică a spuselor lui Sebastian Ghiţă şi la convocarea informaţiilor de presă.

Despre momentul de duminică 1 februarie 2015, Sebastian Ghiţă a vorbit în două înregistrări.
În cea din 9 ianuarie 2017, realizată înainte de dispariţie.
În cea din 16 ianuarie 2017, înregistrare făcută după declanşarea Comisiei de anchetă.

În prima înregistrare, Sebastian Ghiţă a prezentat astfel întîlnirea din 1 februarie 2017:

„În februarie 2015 a fost oaspetele meu la o vilă a familiei de la Cheia. A venit împreună cu familia sa. Am dovezi şi am să vi le arăt. Iată imaginile.

Ponta îşi dorea să continue proiectul cu autostrada Comarnic-Braşov, însă Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a ameninţat de faţă cu mine că îl va aresta dacă semnează contractul. Licitaţia, pentru că a fost vorba de o licitaţie între mari concerne europene fusese deja cîştigată de către Strabag şi era susţinută de două grupuri financiare mari: Societe General din Franţa şi Erste din Austria, continuă Ghiţă.

În februarie 2015, la Cheia, i-am reproşat lui Florian Coldea că blochează România blocînd acest proiect şi nu numai. Acesta a răspuns foarte nervos şi agasat că europenii vor autostrada Piteşti-Sibiu, pentru că pe acolo este deficit culoarul european. Iar restul de bani pe care România îi strînge trebuie să-i păstrăm pentru a cumpăra armament. I-am explicat că autostrada Piteşti-Sibiu costă 7 miliarde de euro şi va dura peste 12 ani să o facem, întinzîndu-se pe perioada a două exerciţii financiare ale UE, iar autostrada Comarnic-Braşov va costa sub un miliard şi o poate face România în doi ani, maxim trei.

(…)

A fost ultima mea discuţie cu Florian Coldea într-un cadru neoficial. Întîlnirea a avut loc pe 1 februarie 2015. A plecat foarte supărat. Şi după două săptămîni, pe 17 februarie, atît fostul prim-ministru Victor Ponta, cît şi eu ne-am trezit cu un dosar. Familia lui Ponta a fost chemată la DNA, s-au făcut percheziţii, le-au fost confiscate tabletele nepoţilor. Nici astăzi, după doi ani de zile, procurorii nu au reuşit să facă ceva cu acel dosar. Prejudiciul este zero, nici un denunţ din acela fals, pe care l-au folosit împotriva lui Victor Ponta, nu s-a adeverit şi procurorii de la Ploieşti nu mai ştiu ce să facă cu acel dosar.”

Din această înregistrare reţinem ca deosebit de importante două fapte sigure:

  1. A fost ultima discuţie neoficială cu Florian Coldea care „a plecat foarte supărat”.
  2. Pe 17 februarie 2015, s-a lansat primul dosar din multele deschise în cascadă împotriva lui Sebastian Ghiţă.

Acum, cînd ştim de Binomul SRI-DNA, ne e lesne să concluzionăm că dosarul din 17 februarie 2015 deschis împotriva colaboratorului SRI şi prietenul lui Florian Coldea, Sebastian Ghiţă, îşi are temeiul în discuţia de la Cheia.
Dacă ar fi să-l credem pe Sebastian Ghiţă, ruptura dintre cei doi a avut un temei patriotic. El, Sebastian Ghiţă, a susţinut autostrada Comarnic-Braşov; Florian Coldea a combătut-o.

Ca scriitor preocupat de veridicitatea psihologică nu cred o iotă din varianta lui Sebastian Ghiţă.
Cum adică, Florian Coldea îşi asumă riscul de a-l da pe mîna DNA pe amicul şi colaboratorul Sebastian Ghiţă numai şi numai pentru că acesta l-ar fi contrazis în chestiunea autostrăzii Comarnic-Braşov?!

Nici în romanele proletcultiste n-am întîlnit duşmănii sîngeroase ivite dintr-o controversă despre o construcţie, fie ea şi socialistă.
Spun, sîngeroasă, deoarece acest prim dosar, căruia li s-au adăugat altele, au dus la gestul unic de autodenunţare a lui Sebastian Ghiţă.

Momentul Cheia a lăsat în urmă, ca-n Shakespeare, două cadavre politice:
Al lui Sebastian Ghiţă devenit fugar.
Al lui Florian Coldea, trecut în rezervă cu imaginea făcută praf.
Sebastian Ghiță era nu numai prieten al lui Florian Coldea. Era și un om de încredere al SRI și prin asta al lui Florian Coldea.
Cît de nebun să fii ca s-o rupi cu un om de bază doar în urma unei controverse ca de televizor?!
Neîncrederii mele în varianta Autostrada care a dus la o duşmănie sîngeroasă i se adaugă şi un fapt concret.

Peste o săptămînă, Sebastian Ghiță prezintă o altă variantă despre Întîlnire

În seara lui 16 ianuarie 2017, Sebastian Ghiţă a prezentat o altă variantă a răspunsului la întrebarea:
Ce-a căutat Florian Coldea la vila de la Cheia?

„Am să vorbesc despre cazul domnului Florian Coldea. Acum doi ani, după ce doamna Udrea l-a acuzat public de diverse întîmplări auzite în biroul domnului Băsescu, Florian Coldea a fost chemat la o altă comisie internă a SRI. M-a rugat să-l ajut şi să-i dau documente despre vacanţele petrecute împreună cu mine. A mai fost audiat domnul Coldea. Sigur că eu l-am ajutat cu banii pentru vacanţe şi nu am văzut acest lucru ca pe ceva rău sau anormal. În mod evident eu plătind multe din acele cheltuieli, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten de-al meu pentru documentele care erau necesare lui Florian Coldea să mă ajute cu facturi şi chitanţe de la o agenţie de turism.

Florian Coldea s-a dus la comisia SRI cu acele documente şi se duce şi acum. Vestea proastă, însă, este că nu am putut să-i fac rost de documente de acum doi ani şi de acum 4 ani şi aşa mai departe. Şi atunci din păcate este foarte uşor de dovedit, prin verificarea în contabilitate a acelor firme, că documentele pe care le prezintă Florian Coldea sunt false pentru că numerele acelea de facturi nu au fost niciodată înregistrate la ministerul de finanţe. I-am spus lui Florian Coldea că nu se mai pot face toate documentele cu 2-4-6 ani în urmă şi mi-a spus că i le dau aşa, că se descurcă dînsul”.

Potrivit noii variante, Florian Coldea s-a dus la Cheia îngrijorat de acuzaţiile aduse de Elena Udrea.
Se înţelege din zicerile lui Sebastian Ghiță că Elena Udrea ar fi vorbit de facturile de vacanţă, iar Florian Coldea a dat fuga la Sebastian Ghiţă ca să-i facă rost de facturi false, pe care să le prezinte în faţa comisiei de verificare internă şi apoi a Comisiei SRI.
Acest punct de vedere e împărtăşit şi de Elena Udrea pe Facebook:

„Mi-e greu sa nu fac un comentariu, după cea de-a opta înregistrare a lui Ghiţă…

Spune că după dezvăluirile mele despre Florian Coldea din 30 ianuarie 2015, acesta a fost chemat să dea explicaţii în faţa unei comisii interne din SRI.

Ca să se justifice în faţa Comisiei, Coldea i-a cerut lui Ghiţă facturi pe numele lui, care să dovedească faptul că el însuşi şi-a plătit vacanţele făcute cu fostul deputat şi nu le-a primit cadou de la acesta. Ghiţă i-a dat facturi false, pentru că nu se mai puteau face retroactiv acte pe numele lui Coldea, vacanţele fiind plătite în realitate de firma Asesoft…

Deci, acum aflăm ce căuta Coldea la casa de vacanţă a lui Ghiţă de la Cheia, la două zile după dezvăluirile pe care le-am făcut şi acuzaţiile pe care i le-am adus, lui şi Codruţei Kovesi.
A mers ca să se pună de acord cum să se apere şi sigur să îi reproşeze că mi-a spus nişte lucruri, pe care eu le-am făcut publice apoi… De aceea a şi fost ultima discuţie privată între cei doi, aşa cum chiar fostul deputat a spus într-una din înregistrări; pentru că din acel moment nu a mai avut încredere în Ghiţă…”

Elena Udrea invocă acuzaţiile aduse de ea lui Florian Coldea în zilele respective.
S-a dus Florian Coldea la Cheia, cu Sebastian Ghiţă, pentru a-i cere facturi falsificate?
Greu de crezut din punct de vedere psihologic.
Din mărturisirile lui Sebastian Ghiţă, rezultă că el i-a făcut rost lui Florian Coldea de facturi pentru a le prezenta la Comisie.

Nici vorbă de facturi în dezvăluirile Elenei Udrea din 30 ianuarie 2015

Cum se explică atunci ruptura fatală dintre cei doi din 1 februarie 2015?
Un răspuns ni-l dă trecerea în revistă a acuzaţiilor Elenei Udrea din zilele respective.
Despre Florian Coldea, Elena Udrea a făcut dezvăluiri în ziua de vineri, 30 ianuarie 2015, în două documente:

  1. În Denunţul depus la DNA în dimineaţa lui 30 ianuarie 2015.
  2. În interviul acordat Hotnews în după-amiaza lui 30 ianuarie 2015, după depunerea Denunţului.

Ce-a spus Elena Udrea în Denunţul depus la DNA pe 30 ianuarie 2015?

„În această toamnă, după ce pornise scandalul Microsoft şi numele fostului soţ era pomenit, acesta a venit la mine să mă roage să fixez o întîlnire cu Maior şi Coldea, deoarece nu mai dorea să îl contacteze personal. Mi-a spus că vrea să discute cu ei şi să lămurească acuzaţiile din dosar, şi contextul în care, la cererea lui Coldea, făcuse plăţi în cash sute de mii de euro: 500.000 de euro lui Ghiţă pentru RTV şi tot cam atît pentru nişte sondaje. (…) făcuse acele cheltuieli. Nu am apucat, a fost arestat preventiv. (…)

Acoperirea puterii înseamnă şi să ai control asupra presei. În anul 2011 SRI i-a înfiinţat televiziune lui Ghiţă Sebastian. Sub pretextul, altfel corect, că Vîntu avea probleme cu legea şi cu concursul lui Ghiţă care l-a înregistrat pe SOV, acesta a fost arestat şi Realitatea a fost preluată de Ghiţă. A urmat un scandal între Ghiţă şi Elan Schwarzenberg, dar primul avea susţinerea serviciului, ca urmare s-a înfiinţat RTV. Pentru a nu crea suspiciuni, s-au dus la Preşedinte să îi ceară acordul, pe motiv că democraţia va fi mai apărată cu o nouă televiziune. I-am spus Preşedintelui convingerea mea fermă ca RTV va deveni un post al SRI-ului, al lui Ponta şi PSD, desigur anti-Băsescu şi anti-Udrea. Aşa s-a şi întîmplat. L-am întrebat pe Ghiţă de ce mă atacă în continuu şi cu toate minciunile şi mi-a zis că el nu mai controlează postul, că postul este controlat de Coldea, în sensul în care i-a dat bani să mă atace.”

Ce-a spus Elena Udrea în interviul apărut pe 30 ianuarie 2015 după amiază?

DT: Aţi văzut dumneavoastra această declaraţie în dosar?
Elena Udrea: Sigur că da. Dar a apărut la televizor. În campanie a apărut pentru 2 ore, în scurt, la televiziunea domnului Ghiţă, a apărut acest document. Ulterior a fost retras. La intrebarea pe care am pus-o: De ce nu s-a dezbătut la fel de intens documentul în care a apărut numele dlui Vasile Blaga, aşa cum s-a dezbătut în continuu în campania în care candidam la prezidenţiale implicarea fostului meu soţ în acest dosar? răspunsul lui Sebastian Ghiţă a fost: Pentru că generalul Coldea, de la SRI, i-a cerut să retragă acest document.

DT: Aveţi probe cînd spuneţi asta?
Elena Udrea: Vă spun ce mi-a spus Sebastian Ghiţă. Întrebaţi-l să vedem dacă recunoaşte sau nu.?

DT: Deci Sebastian Ghiţă v-a spus. Cînd?
Elena Udrea: În timpul campaniei, cîndva, cînd i-am reproşat faptul că la televiziunea lui, la RTV – sigur, o televiziune făcută cu acordul SRI-ului.

D.T: De unde ştiţi asta?
Elena Udrea: De la momentul la care s-a întîmplat, în 2011.

C.P: M-aş intoarce la dl Coldea, despre care spuneaţi că el controlează toata situaţia, că el este cel care are interesul să vă pună în această numire proastă. Aveţi vreo probă?
Elena Udrea: Păi, o mulţime de lucruri pe care o să vi le spun. Cumva o să încep cu ceva ce pentru mine a reprezentat o luminare asupra a ceea ce mi se întîmplă. La o cafea cu dl Sebastian Ghiţă, undeva în vara trecută, vă spun şi unde: la cafeneaua Sofa de pe Barbu Văcărescu, dl Sebastian Ghiţă – un apropiat al SRI-ului şi o persoană care se vede des cu dl Florian Coldea – mi-a spus că dl Coldea mă urăşte. Am întrebat de ce, şi mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public – dar bineînţeles nu am citat, la vremea aceea: pentru că am fost permanent o sursă alternativă de informaţii la preşedinte.

DT: Şi cît de apropiată era relaţia cu Ghiţă, astfel încît dl Ghiţă v-ar fi făcut asemenea confidenţe – ce vorbea dînsul cu domnul Coldea?
Elena Udrea: Mi-a făcut multe alte confidenţe. Multe altele. (…)
Eu cred că planul este acela de a avea puterea totală. Tot aşa, ca să-l citez pe dl Ghiţă, care mi-a spus la un moment dat din discuţiile cu dl Coldea: putere egală cu a şefului statului. Astăzi, dl Coldea a ajuns directorul SRI. (..)
Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, în cash, pentru a-şi finanța televiziunea, RTV.

CP: Cînd?
Elena Udrea: Cred ca la începutul… Ideea era că mai la începutul televiziunii, cand s-a rupt RTV-ul de Realitatea şi cînd dl Ghiţă încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat. Ulterior am aflat că banii au fost remişi dlui Ghiţă de către Alin Cocoş. Mi-a mai spus că, tot aşa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje din acestea. (…)

Cristian Pantazi: Dar pe Sebastian Ghiţă l-aţi întrebat dacă e adevărat că Dorin Cocoş i-a adus 500.000, că aveţi discuţii cu el?
Elena Udrea: A fost întrebat Sebastian Ghiţă de două persoane – şi lucrul acesta mi l-a spus şi mie în Parlament în alt context – de ce totuşi atacă atît de fără probe şi încontinuu şi atît de lipsit de deontologie, mă atacă pe mine, pe Dorin Cocoş, pe Traian Băsescu şi răspunsul lui Sebastian Ghiţă a fost ca nu mai controlează acest post şi că ordinul l-a primit de la Florian Coldea. (…)

Cristian Pantazi: M-aş întoarce un pic la cariera dvs. politică, care în momentul ăsta e pusă între paranteze, mai ales că aţi anunţat că vă şi retrageţi. Dar tot timpul aţi insistat că rolul dvs pe lîngă Traian Băsescu, că îi dădeaţi informaţii alternativ şi că de aici vi se trage acest tratament.
Elena Udrea: Aşa mi-a spus dl. Sebastian Ghiţă şi pare credibil, pare logic.”

Din cele două Documente nu se vede că Elena Udrea ar fi vorbit de facturi.
N-a vorbit nici măcar de vacanţele petrecute împreună de Florian Coldea cu Sebastian Ghiţă.
Dezvăluirea crucială, cea care a incendiat Presa, se referea la banii daţi lui Sebastian Ghiţă de Dorin Cocoş la ordinul lui Florian Coldea şi, fireşte, la operaţiunea dirijată tot de Florian Coldea Preluarea Realităţii Tv de Sebastian Ghiţă.

Dezvăluirile Elenei Udrea despre banii dați lui Sebastian Ghiță zguduie opinia publică

Aceste dezvăluiri au zguduit opinia publică. În seara de vineri, 30 ianuarie 2015, Sebastian Ghiţă a făcut turul televiziunilor pentru a dezminţi dezvăluirile Elenei Udrea.

Dezvăluirile declanşează două anchete:

  1. A Comisiei de verificare internă a SRI, prin investigația începută chiar vineri, 30 ianuarie 2015.
  2. A Comisiei de Control parlamentar al SRI.

Duminică, 1 februarie 2015, Georgian Pop, preşedintele Comisiei de Control al SRI, dă Mediafax o declaraţie din care cităm:

„Preşedintele Comisiei de control SRI Georgian Pop a declarat duminică, că audierea conducerii intrerimare a SRI va fi făcută de către comisie după finalizarea anchetei interne din cadrul Serviciului cu privire la acuzele aduse recent de Elena Udrea, informează Mediafax.

Georgian Pop a precizat că după apariţia interviului dat de Elena Udrea a purtat o discuţie în calitate de preşedinte al Comisiei SRI, în ziua de sîmbătă, cu conducerea interimară a Serviciului vizînd analiza situaţiei create ca urmare a acuzaţiilor pe care Elena Udrea le-a adus directorului interimar al SRI Florian Coldea.

Preşedintele Comisiei SRI Georgian Pop a menţionat că a solicitat în calitate de preşedinte al comisiei un punct de vedere oficial al Serviciului faţă de aceste acuzaţii.

Pop a spus că, în mod standard, ori de câte ori în spaţiul public apar acuzaţii la adresa Serviciului, rolul său este acela de a verifica acuzaţiile din punct de vedere al respectării legalităţii, în timp ce Serviciul operează la rîndul său o verificare internă.

Pop a spus că, în cadrul discuţiei cu conducerea interimară a Serviciului desfăşurată sîmbătă, a luat act de faptul că Serviciul a început verificarea internă standard cu privire la acuzaţiile aduse de Elena Udrea şi a menţionat că acest tip de verificare durează de regulă cîteva zile.

El a arătat că a stabilit împreună cu conducerea interimară ca, la audierea care trebuia să aibă loc în cadrul comisiei şi care a fost anunţată anterior, ordinea de zi să fie suplimentată cu încă un punct, vizînd verificarea internă standard a Serviciului în cazul Udrea.

Georgian Pop a arătat că trebuie aşteptate rezultatele verificării interne standard, întrucît doar acest rezultat constituie răspunsul instituţional şi oficial al instituţiei şi că, dacă ar face aceste audieri acum, comisia nu ar obţine decît răspunsul unui singur om.

Pop a spus că ţine în permanenţă legătura cu conducerea interimară a SRI şi a precizat că audierea acesteia de către comisia parlamentară se va face cu celeritate.”

Ce ne spune ştirea asta?
Că Florian Coldea ştia de sîmbătă, 31 ianuarie 2015, că va fi chemat în faţa Comsiei SRI.
Că la SRI se declanşase ancheta internă chiar de vineri, 30 ianuarie 2015.
Pe 9 februarie 2015, Comisia SRI a primit Raportul Comisiei interne, favorabil lui Florian Coldea. Comisia l-a audiat pe Florian Coldea şi l-a declarat nevinovat. Sebastian Ghiţă n-a participat la lucrările Comisiei.
Pe 9 februarie 2015, el dă publicităţii următorul Comunicat:

„Am avut discuţii cu mai mulţi membri ai comisiei de control al SRI şi cu preşedintele Georgian Pop şi cred că menţionarea numelui meu de către Elena Udrea în afirmaţiile sale despre SRI reprezintă un motiv pentru a mă abţine de la participarea la şedinţa de astăzi. Am fost plecat în afara ţării toată săptămîna trecută şi nu am participat la dezbaterea publică generată de Elena Udrea. Nu doresc nici astăzi să fiu parte din scandalul din jurul Elenei Udrea.

Am încredere că deputaţii şi senatorii din comisie vor căuta temeinic adevărul şi vor clarifica acuzele doamnei Udrea. Grupul PSD din Camera Deputaţilor mi-a acordat în continuare încrederea şi, de aceea, voi participa în viitor la celelalte activităţi ale comisiei SRI. Voi încerca să aduc în comisie experienţa mea din domeniul IT pentru a reuşi să avem legi mai bune în zona de CyberSecurity şi în zona siguranţei naţionale.

Resping acuzaţiile Elenei Udrea la adresa mea. Îmi pare rău de situaţia dînsei şi nu cred că neadăvarurile spuse şi agitaţia media îi sînt de ajutor.”

Florian Coldea s-a panicat cînd și-a dat seama că Sebastian Ghiță e informatorul Elenei Udrea

Toată lumea s-a concentrat la vremea respectivă pe acuzaţiile aduse lui Florian Coldea privind cei 500.000 de euro.
Nu acestea l-au panicat pe Florian Coldea.
Cele două documente – Denunțul şi Interviul – îi dezvăluiau lui Florian Coldea o realitate îngrozitoare:
Omul SRI şi al lui Florian Coldea, cel cu care SRI desfăşurase Operaţiuni murdare, Sebastian Ghiţă, era informatorul Elenei Udrea!

Orice ofiţer SRI – nu numai Florian Coldea – şi-ar fi pus imediat întrebări care de care mai neliniştitoare:

  1. Cîte şi ce secrete îi dezvăluise duşmancei de moarte a lui Florian Coldea amicul Sebastian Ghiţă?
  2. Ce-l apucase pe Sebastian Ghiţă să-i facă confesiuni Elenei Udrea?
    Defectase?
    Se amorezase de Elena Udrea?

Orice alt ofiţer de Intelligence s-ar fi grăbit să organizeze o întîlnire cu Sebastian Ghiţă pentru a discuta aceste lucruri, imposibil de lămurit la telefon.
Cu atît mai mult se impunea deplasarea la vila de la Cheia cu cît Sebastian Ghiţă era membru al Comisiei SRI.
Şi aici trebuia stabilită o strategie.
Dacă s-au certat, cei doi n-au făcut-o pentru autostradă.

S-au certat sau nu?
Sigur e că momentul Elena Udrea a însemnat ruptura dintre cei doi.
Florian Coldea l-a dat pe Sebastian Ghiţă pe mîna DNA.
Sunt sigur că Florian Coldea nu i-a spus asta.
Dimpotrivă.
L-a aburit.
L-a aburit pînă în seara de 19 decembrie 2016, seara întîlnirii de la SRI.
Aici şi-a dat seama Sebastian Ghiţă că Florian Coldea nu numai că nu-l va ajuta, dar mai mult, că Florian Coldea a fost la capătul dosarelor în cascadă.
Şi atunci Sebastian Ghiţă s-a autodetonat!

Întrebarea întrebărilor:
Să nu-și fi dat seama un ofițer de Intelligence de profesionalismul lui Florian Coldea că există riscul ca Sebastian Ghiță, deținător al multor secrete despre el, Florian Coldea și despre SRI, să se autodetoneze de furie că amicul său l-a dat pe mîna DNA?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „O întrebare pe care Comisia PSD-istă de Control al SRI nici măcar nu și-a pus-o: De ce s-a autodetonat omul SRI, Sebastian Ghiţă?”

  • Io cred ca alta a fost treaba: Seby Ghitza, s-a gandit el asa, in baie, de unul singur, ca „decat prost, mai bine neam prost” si s-a dus s-o santajeze pe Elena Udrea cu una-alta, lasand sa se inteleaga ca are influenta pe langa Coldea si ar putea decide soarta unor dosare care pluteau in aer pe numele Elenei Udrea. In acest context Ghitza, ar fi putut solicita doua tipuri de lucruri de la Elena Udrea: bani sau servicii sexuale, in schimbul prieteniei. De altfel Elena Udrea a si spus la un moment dat ca a aflat de la Ghitza: „vezi ca Coldea te uraste, ca esti atat de apropiata de Traian Basescu, si ti-ar putea pregati niste dosare – iesi tu la inaintare cu ceva”. Ghitza e un laudaros, genul de tzaran care „s-a ajuns”, e posibil sa fi facut bravada de relatia lui cu Coldea in fatza Elenei Udrea, deci aceste lucruri sunt credibile.

    Insa:

    Declaratiile Elenei Udrea, ridica mai multe semne de intrebare, cel mai important fiind:
    – cum de avea ea acces la Coldea si Maior de a venit Dorin Cocos la ea s-o roage sa-i stabileasca o intalnire? De unde, pana unde?
    E greu de acceptat ca Elena Udrea avea vreun canal deschis la Coldea in conditiile in care acesta o ura din toti ranunchii (chestie veridica, nimic de comentat). Probabilitaea ca un tip precum Coldea sa discute cu o astfel de fufa, este sub 5%.
    Exista insa posibilitatea ca fufa de Udrea sa se fi laudat la Cocos ca are intrare oricand la Coldea (credibilitate 85%)

    Intalnirea dintre Coldea si Ghita,m la casa lui de la Cheia e cel putin tembela:
    -de ce s-ar intalni Coldea cu un „prieten” personal sau al Serviciului, in casa acestuia si nu intr-o locatie conspirata?
    -ce sa caute Ponta la o astfel de intalnire – in contextul in care relatia dintre Coldea si Ghitza era, oficial, secreta?

    Concluzia: e foarte posibil ca Ghitza si Udrea sa se fi imprietenit – sunt facuti din acelasi aluat. Declaratiile ambilor insa sunt pline de fabulatii, lucruri care cu greu pot fi acceptate si care indica mai degraba razbunare, decat prezentarea unor lucruri asa cum s-au petrecut.

  • Excelenta analiza!
    Maestrul asta seara nu manipuleaza!
    Dar maine seara?

  • Marea problema este „integrarea” in ue si strainii care au ocupat institutiile statului ca lupii la oi. De aceea se impune urgent iesirea din babilonia satanica-comunista ue si alungarea lupilor peste hotare. Pentru aceasta trebuie sa fie alungat primul lup, prima piesa pretioasa a strainilor, care nu are nici o legitimitate individul strain cu totul de neamul romanesc, mai penal ca toti, vanzator de copii si samsar de case cu acte false…
    Acest individ a fost cocotat la Cotroceni in primul rand cu ajutorul strainilor lui care au ocupat institutiile statului : servicii secrete,justitie, armata, politie….si prin minciuna, diversiune si manipulare, prin emotie cum el insusi a spus, pentru a parven in frunte pentru a face jocul strainilor pentru ca noi sa fim exploatati ca si o colonie de babuini ca pana la urma sa fim dezbinati destramati ca tara, ca popor, ca familie, si ca oameni !
    Individul strain trebuie sa plece ! Strainii sa plece si sa ne lase- n pace pe noi cu necazurile noastre, cu „coruptii” nostri cu „penalii” nostri cu saracia noastra cu balcanismul nostru…..toate acestea sa ramana ale noastre, iar strainii nelegiutii occidentali „civilizati” sa ne lase’n pace sa plece cu tot cu ue, si cu „valorile” lor pentru ca au dovedit din plin de ce sant in stare sa faca in toata lumea nu numai la noi !!!

  • Marea problema este „integrarea” in ue si strainii care au ocupat institutiile statului ca lupii la oi. De aceea se impune urgent iesirea din babilonia satanica-comunista ue si alungarea lupilor peste hotare. Pentru aceasta trebuie sa fie alungat primul lup, prima piesa pretioasa a strainilor, care nu are nici o legitimitate individul strain cu totul de neamul romanesc, mai penal ca toti, vanzator de copii si samsar de case cu acte false…
    Acest individ a fost cocotat la Cotroceni in primul rand cu ajutorul strainilor lui care au ocupat institutiile statului : servicii secrete,justitie, armata, politie….si prin minciuna, diversiune si manipulare, prin emotie cum el insusi a spus, pentru a parven in frunte pentru a face jocul strainilor pentru ca noi sa fim exploatati ca si o colonie de babuini ca pana la urma sa fim dezbinati destramati ca tara, ca popor, ca familie, si ca oameni !
    Individul strain trebuie sa plece ! Strainii sa plece si sa ne lase- n pace pe noi cu necazurile noastre, cu „coruptii” nostri cu „penalii” nostri cu saracia noastra cu balcanismul nostru…..toate acestea sa ramana ale noastre, iar strainii nelegiutii occidentali „civilizati” sa ne lase’n pace sa plece cu tot cu ue, si cu „valorile” lor pentru ca au dovedit din plin de ce sant in stare sa faca in toata lumea nu numai la noi !!!

  • bravooooooooo Maestre

  • Luni, 2 februarie 2015,
    Elena Udrea: „Sebastian Ghiţă a fost să-l viziteze în arest pe Dorin Cocoş”
    „Aş vrea să întrebaţi dacă Sebastian Ghiţă a fost să-l viziteze în arest pe fostul meu soţ. Este o întrebare retorică. Eu ştiu că a fost. Mi-a spus fostul meu soţ. Chiar nu cred că are rost să vă mai spun ce au vorbit”, a spus Elena Udrea, refuzând să răspundă la întrebările insistente de a explica despre ce au vorbit cei doi, sub pretextul că oricum ceea ce spune ea va fi pus la îndoială de detractori.

    Duminica, 1 feb 2015, Coldea si Ghita au avut mai multe de aranjat la Cheia, dupa ce Ghita fu la Cocos (la vorbitor, nu cumva sambata?). Comisiile lui Peste au verificat – mersul la vorbitor – de s-au rupt.

    http://m.gandul.info/stiri/elena-udrea-sebastian-ghita-a-fost-sa-l-viziteze-in-arest-pe-dorin-cocos-13800118

  • Exista trei feluri de dos are:
    1. Dosare corecte
    2. Dosare ca sa condamni pe cineva pe nedrept
    3. Dosare cu care sa-l albesti pe un „prieten”(decizie de achitare).
    Ultimul tip se foloseste pentru a incheia o discutie publica nedorita. Daca din „pacate” se implica „cine nu trebuie” in acest dosar, „chestiunea”, vorba presedintelui, scapa de sub control si se termina prost.
    Eu am impresia ca asta s-a intamplat cu dosarele luí Ghita.
    Ma gandesc la poezía luí Goethe „ucenicul vrajitor” ( der Zaubererlehrling)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *