Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Gîndul de duminică, 3 februarie 2019

Iată-mă și debutant! Cu o emisiune online!

Duminică, 3 februarie 2019, la ora 17, debutez cu o emisiune online, pe Mediafax, intitulată Gîndurile lui Cristoiu. Fragmentul video postat mai jos, rupt dintr-un dialog mai amplu despre mișcările de pe tabla de șah a politicii românești actuale, dezvăluie cititorilor acestui blog în avanpremieră și cine e moderatoarea:
Monica Mihai, fost reporter de teren la televiziunile de știri, mai întîi, și la Mediafax, mai apoi.
O debutantă în ipostaza de moderatoare a unui talk-show video.
Dacă ne gîndim că și eu sînt debutant (online) putem vorbi de o emisiune cu doi debutanți.

Cititorii și telespectatorii care mă știu de peste 25 de ani și în postura de om de televiziune, nu numai de om de presă scrisă, de scriitor și de eseist, se vor întreba și pe bună dreptate:
Încă o emisiune? Care-i afacerea?

Emisiunea s-a ivit dintr-un dialog cu Adrian Sârbu și Marius Tucă, într-o sîmbătă, dialog în care eu mă plîngeam că la televiziunile de știri la care intervin aproape seară de seară nu sînt întrebat și asupra a ceea ce scriu zilnic pe cristoiublog.ro și în Evenimentul zilei. Spațiul limitat al comentariilor mele zilnice nu-mi dau posibilitatea să-mi argumentez pe larg ipotezele, să mă raportez la o experiență de 50 de ani de Istoric al clipei. Nu întîmplător emisiunea se numește Gîndurile lui Cristoiu. Difuzată duminică după-amiază, ea are ca punct de plecare gîndurile mele despre viața social-politică internă și internațională publicate timp de o săptămînă zi de zi pe cristoiublog.ro. Conștient că, asemenea tuturor lucrurile omenești, emisiunea e perfectibilă, redau mai jos un fragment scris și video. Un fragment care atrage atenția asupra unui fenomen din săptămîna dinaintea deschiderii noii sesiuni parlamentare:
Graba multor parlamentari PSD de a trece la Pro România, lăsînd astfel partidul de guvernămînt fără majoritatea de pînă acum. În emisiune am lansat ipoteza că ar putea fi vorba de un scenariu cu căderea Guvernului Dăncilă prin Moțiune de cenzură. La fel de bine ar putea fi scenariu unei căderi a Bugetului, premieră în postdecembrism:

„Problema este că ceva e în neregulă pentru că nu văd de ce trebuia înainte de începerea sesiunii. Există posibilitatea ca undeva, nu știu, prin laboratoare, să se pregătească o moțiune de cenzură și să cadă guvernul chiar la începutul sesiunii. Vom mai vedea, e ceva în neregulă, cu o săptămână înaintea sesiunii… e nefiresc. Rămîne ca o profeție. E ceva. Se pregătește ceva. Pentru că, repet, trecerea lor în săptămîna dinaintea sesiunii, în precipitare, așa, parcă e un plan, ziua și trecutul, ziua și trecutul, nu are justificare. Încă o dată, de ce acum și nu peste o săptămînă? Dacă ar fi alegeri săptămîna viitoare, ai spune… dar așa, e clar că e o trecere în legătură cu această sesiune la care liberalii deja au anunțat că vor depune moțiune de cenzură. Nu e exclus ca, în sfîrșit, să avem celebrul «guvern al meu», visul domnului președinte, «guvernul meu».”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 3 februarie 2019”

 • @nick cernat
  Nu te bucura de râul altuia, căci s-ar putea să… cazi singur în… ‘groapa de potenţial’ !

 • Inalta poarta se cheama acum parteneri ,strategici , sa moara ma-sa , de parca am fi pe picior de razbel cu galaxia Andromeda , iar noi , nespus de fuduli , avem rolul un rol esential , ca parteneri egali in cuget si simtiri : surse de materii prime moca , piata de desfacere pentru cacaturi poleit ambalate produse la ei , preturi ca-n vest , salarii ca-n est , par exemplu , codul muncii a fost fatat in 2011 de camera de comert a unui partener ,ce a adus sclavia in plin sec XXI ,idem ca legea cu gazele pusa pe masa de curand si aprobata in veselie neaosa , daca-i ordin , cu placere , si tot asa de vreo 30 de anisori , ce mai , dreptate si fratie , niciodata n-o sa fie , decat imperii si colonii , ca-asa e-n tenis

 • Foarte corecte observațiile tale, @Gabriela Proca. Felicirări!

 • Asa cum pe vremuri, Domnul era pus si uns de Inalta Poarta si era pazit de arnauti, asa e si acum. Azi, e ceva mai complicat dar in esenta lucrurile au ramas la fel. Lucrurile se stabilesc la Inalta Poarta si apoi se executa fara cracnire in Romania. Deci, discutam discutii si vorbim vorbe.

  • Hai, „ba”, cib, ca esti baiat (fata?) destept si nu esti setat! Mai scrie si altceva, ca-i pacat de tine sa-ti risipesti darul de a scrie, pe o singura idee.
   Vorbesc serios si am vrut sa te întep doar putin, pentru ca saptamâna trecuta erai de parere ca eu sunt setat.

   • Bai profule, sunt setat pe baza de experienta. Si mi se pare ca pierdem vremea cu lucruri care ne depasesc. Sau ai cumva impresia ca politica din Romania se stabileste la Bucuresti? In tara asta nu se va schimba nimic niciodata, poate forma, fondul niciodata. I-am urat pe comunisti, i-am crezut pe occidentali. Dar mi-am dat seama ca toti sunt la fel. Banu conteaza. Democratia e o prosteala de prostit prostii. Cine are banu, plateste muzica pe care joaca ursul!

    • Partial, sunt de acord cu tine, doar ca nu sunt de acord sa minimalizam actiunile estului. Vom fi mereu sub inflenta luptelor politice si economice dintre occident si Rusia. „Bai”!

     • profule, diferenta dintre estici si vestici e doar de abordare. Si unii si altii ne-au facut la buzunare, unii sub amenintare iar altii cu bonbonul. Rezultatul e acelasi. Deci, mi se rupe de actiunile estului, cat timp vestul ma cauta la buzunare in timp ce ma bate parinteste pe umar si-mi promite multa gaura de covrig. Eu, unul nu mai ma duc la nici un fel de alegeri, nu ca n-as avea pe cine sa aleg (mai sunt si oameni in politica, putini, ce-i drept) ci pentru ca stiu ca agenda Romaniei e scrisa in alta parte. Deci, eu nu vad rostul sa pierd vremea la vot.

 • Nea Ioane, să fie-ntr-un ceas bun, și să meargă … ‘audienţa’ !
  Tare sunt curios dacă vei avea, in decursul emisiunilor, și ‘invitaţi’, mai ales dintre comentatorii (hai c-am vorbit frumos), de pe blog ?
  Nu de alta dar poate unii vor sa se … inscrie pe un … waiting-list !

 • Ba Jipula , aha , ai o odrasla care a facut o facultate pe bune , nicicum ca a matale , care ti-a spaguit-o raposata , adicatelea cum ar veni mamaia pretioasei procreate , carevasazica ,deci si prin urmare ,confimi pozitiv ca esti idiot mon cher !

 • Marc Aurel….Eu nici nu cred că Serviciile stau in banii de la Buget pe care li-i dă guvernul….Au multe alte surse de câștig. Cred că dacă guvernul le-ar tăia din buget, ar face o greșeală, și-ar aprinde paie in cap degeaba……E nevoie de ani de zile ca publicul să înțeleagă. Fără sprijinul publicului nici PSD nu poate face nimic….Vedem bine că și pe aici există câțiva postaci care apără pe față amestecul Serviciilor in politică și injură pe cei care vor să iasă de sub tutela acestora..

 • Teo Matei, de rezist să ne iei

  Bă prostovene, pe lîngă tine, chiar și o găină care comentează despre restaurantele McDonalds e politolog. Toată lumea are idei mai evoluate decît poți tu să ai fiindcă tu provii dintr-un neam de maimuțe sorosiste unde comunicarea evoluată e limbajul semnelor 😆

 • SRI implicat in politie poilitica, iar idioții de la PSD=ALDE îi mărește bugetul Incredibil., Vor adică să le plătească celor din SRI mai mult decît poate statu Paralel să ofere și să atragă SRI de partea lor? EW doar un semn că PSD se teme de servicii, că nu le controlează. Și să nu se mire Dăncilă, Tăriceanu, Dragnea că vor pierde f multe voturi în planul ăsta, în care ei susțin cu bani instituții cu conduceri compromise, unde nu s-a făcut încă lumină pe scandalurile de spionare a populației. POLITIA POLITICA NU MERITA CRESTERI DE BUGET – Executivul este pe cale sa faca greseala fatala. Si pentru celalalte servicii sunt gandite cresteri de buget. Cea mai mare majorare se va inregistra la STS, de 69%, si la SPP, de 20%. Doar DNA va lua mai putini bani decat in 2018

  • Marc Aurel….Aici greșești. E ușor să facem pe vitejii din tribună…In primul rând, nici vorbă ca PSD să controleze Serviciile, nici nu se poate asa ceva. Sigur că PSD se teme de Servicii odată ce este infiltrat de securiști, nu vezi că au primit comanda șă dea asaltul final….să scoată PSD de la guvernare?…E mai bine să le dea bani, să temporizeze, să se mențină la guvernare până in toamnă. In plus, dacă nu le dă, ii reclamă Johannis la U.E. și PSD se alege cu belele in plus…. Eliminarea securistilor din PSD este chestie de durată…Dacă votanții nu vor ințelege și vor sancționa PSD pentru că măcar încearcă să scoată politicul de sub controlul securistilor, să fie sănătoși, că vor mai rata incă o dată, cum fac de 28 de ani….

 • În Franța o nouă rundă de proteste Vestele galbene. Este un masacru în Franța așa-zis condusă de pigmeii lu Soros numiți Emanuel Macron și Baba lui. Sînt 2000 de răniți și 10 morți, iar derbedeii de la Paralmentu european tac în continuare de teamă că Micronu o să le taie din fonduri. Jeguri politice ca Monik Macovei sau Cristian Preda au pretenția că reprezintă oameni în PE?

 • Succes cu noua emisiune pt Ion cristoiu!

  • Liviu Dragnea a declarat, duminică, că a rugat-o pe premierul Viorica Dăncilă să analizeze posibilitatea reducerii sumelor alocate serviciilor secrete şi să le redistribuie pentru sănătate, precizând că dacă Guvernul nu va decide asta, va fi depus un amendament în Parlament, în acest sens. 😎
   Nu-i rea ideea. Burtoșii ăia de generali SRI care se pozează cu nazistu Iohannis pe la chindii naționale ar putea să treacă și ei următorii ani pe dietă lacto-vegetariană. În afară că a făcut stat paralel și ascultarea populației și a expulzat vreo doi ciuciunghezi islamiști, ce anume a făcut serviciile ca să își merite bani în plus? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *