Spania a câștigat Campionatul European de Fotbal, după ce a învins Anglia în Finală cu scorul de 2-1

Gîndul de duminică, 4 noiembrie 2018

Libertatea Vioricăi Dăncilă, ca de altfel a tuturor politicienilor noștri, față de sergenții majori mesianici din Servicii e în funcție de lungimea lanțului

Cu Gabriela Antoniu am lucrat cîțiva ani pe vremea colaborării mele la Jurnalul național al lui Marius Tucă. După plecarea lui Marius Tucă de la ziar, Gabriela Antoniu a plecat și ea într-un pelerinaj prin diferite redacții. Acum s-a întors la Jurnalul național în funcția de șef al Secției politice, funcția care o definește, Gabriela Antoniu fiind unul dintre jurnaliștii pe Politică beneficiari ai unei mari experiențe. Joi, în timp ce mergeam spre Găgești, Gabriela Antoniu m-a sunat pentru un interviu prin telefon pe care urma să-l publice în numărul din 2 noiembrie 2018. Nu puteam s-o refuz, astfel că i-am răspuns la întrebări prin telefon din parcarea Mall-ului de la Focșani. A ieșit interviul din numărul din 2 noiembrie al Jurnalului național. Pentru că el trebuie cunoscut și de cititorii lui cristoiublog.ro îl reproduc mai jos, cu un titlul însă propriu. Cel de mai sus.

Domnule Ion Cristoiu, cât de reală credeţi că este rebeliunea premierului Dăncilă împotriva lui Liviu Dragnea – că nu-şi mai vorbesc de două săptămâni, că nu e de acord cu remanierea lui Paul Stănescu şi că se afişează cu puciştii – în condiţiile în care are imaginea unei persoane obediente liderului PSD ?
Cam la vreo două săptămâni aşa apare informaţia că cei doi s-au certat sau că cei doi se urăsc. E stilul caragealean din presa română în care fiecare face ipoteze psihologice de tip shakespearian: cei doi s-au certat, cei doi s-au împăcat, se căsătoresc sau divorţează. Eu nu cred că Viorica Dăncilă nu-şi permite să răspundă la telefon dintr-un simplu motiv. Şi o spun cu toată responsabilitatea. Cine îşi imaginează din PSD, de la Viorica Dăncilă până la Gabriela Firea, că prăbuşirea lui Dragnea nu înseamnă şi plecarea PSD-ului de la guvernare se înşeală sau este manipulat de băieţii din păduri. De regulă, şi o spun în premieră, un partid , precum PSD, care e la guvernare, ca şi orice altă instituţie sau chiar şi o ţară, în momentul în care are o criză de conducere – răsturnarea lui Dragnea înseamnă o criză uriaşă de conducere, nu are cum în PSD răsturnarea lui Dragnea să se petreacă aşa, ca şi trecerea de la noapte la zi sau invers. Sigur că vor fi convulsii, vizând schimbări de conducere, de strategie. Sunt aproape sigur că şi Viorica Dăncilă, şi Gabi Firea şi mulţi alţi pucişti din PSD sunt influenţaţi de sergenţii majori mesianici, care continuă să acţioneze. Nu neapărat la nivelul conducerii SRI. Fiecare ofiţeraş de acolo, de la SRI, se crede acum după 10 ani de dictatură a înantaşilor întruchipaţi de Coldea, un şef. Şi fiecare vine şi spune: avem noi, ştim noi sigur, dacă faceţi asta, iată şi un sondaj. Cine crede că Iohannis, adversarii PSD se gândesc numai la schimbarea lui Dragnea, înseamnă că e un idiot din punct de vedere politic. Este clar că o operaţiune precum răsturnarea lui Dragnea este doar un pas către răsturnarea PSD de la guvernare. Din acest punct de vedere şi Dăncilă, dacă are un minim de luciditate, îşi dă seama.

Şi atunci care ar fi explicaţia?
Dacă vreţi o explicaţie, apropos de Dăncilă, nu o cunosc. Dar libertatea tuturor oamenilor politici, în raport cu serviciile, cu sergenţii majori mesianici care îi controlează , este în funcţie de lanţ. De exemplu, Tudorel Toader avea lanţul de 10 metri, în timp ce alţii îl aveau de 3 m. La Tudorel Toader s-a văzut acum că are lanţul. Când a vrut să facă un pas de la 10 metri încolo, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Şi la Viorica Dăncilă. Nu cred că există politician la ora actuală care să nu fie avut la mână prin ceva de instituţiile de forţă –parchete, servicii DNA. Nu exclud din start ca Vioricăi Dăncilă să-i fi şoptit la ureche, cine ştie câţi securişti sunt în jurul ei, tot felul de poveşti că ea e bună de premier, că pică Dragnea, ea o să fie şi o să dreagă. Nu. Dacă pică Dragnea, ea nici măcar europarlamentar nu o să fie. Se duce învăţătoare sau ce o fie ea.

Cum credeţi că se va încheia acest conflict între puciştii şi nepuciştii din PSD?
Există un asalt asupra PSD, de fapt asupra acestui guvern. Este şi de la Bruxelles, e implicată şi Corina Creţu, şi băieţii, şi sistemul, şi Klaus Iohannis. E un plan de debarcare pentru a veni un alt premier şi pentru a-i da posibilitatea lui Klaus Iohannis să fie el preşedintele Consiliului UE. Dacă aţi observan o astăzi într-o ştire, Iohannis a spus ce va face România la Consiliul UE. Dl. Iohannis a spus asta şi în Italia. Preşedinţia UE este asigurată de premier, nu de preşedinte. Păi el de unde ştie care sunt priorităţile României? Se vede de pe acum cât de tare îşi doreşte să fie el. Dacă îşi doreşte aşa de tare, cei care fac sluj în faţa lui probabil că încearcă acum cu orice preţ să răstoarne guvernul. E limpede că acum coaliţia scârţâie, PSD are foarte mari probleme de capital electoral, de suflu politic şi nu i-ar strica un pic de opoziţie sau o măsură radicală.

Şi de ce nu fac odată remanierea, să o schimbe inclusiv pe Dăncilă?
Remanierea fără Dăncilă este dificilă pentru Dragnea deoarece orice ministru schimbat sau înlocuit înseamnă aprobarea unui baron şi să pună alt baron. Nu e o remaniere în sensul că Dragnea caută genii în PSD. Nu. Probabil că în momentul în care circulă zvonul că un ministru e remaniat sare un baron care e naşul lui şi face gălăgie. Un altul vrea el postul. Face şi el gălăgie. La schimbarea întregului guvern , se fac probabil planuri. Se încearcă. Varianta ALDE, cu Tăriceanu, cu varianta Corina Creţu, cu varianta care e cea mai credibilă – Guvern de Uniune Naţională. Că începi şi spui: vine Preşedinţia UE şi trebuie să fie şi ăla, şi ăla. Asta nu înseamnă că şi iese. Experienţa mea de gazetar şi istoric îmi spune că uneori nu ies planurile. Ca să-l poţi pune premier pe Tăriceanu trebuie să ai acceptul lui Orban. E complicat. Se încearcă tatonări, iar toatea astea cu Dragnea cu supărat, Ciolacu i-a dat un cap în gură lui Dragnea sau Dăncilă nu se mai coafează că e supărată fac parte dintr-o campanie de intoxicare. Dar, încă o dată. Viorica Dăncilă e nimeni fără Dragnea. O vedeţi pe Dăncilă rebelă? Cea mai mare problemă pentru Preşedinţia UE e premierul. Premieru României în perioada Preşedinţiei va fi în prim-plan. Trebuie să dea interviuri, să explice. O vedeţi pe Viorica Dăncilă răspunzând presei străine când ea nu poate să răspundă presei noastre de la Caracal? Nu cred că este un geniu, un Napoleon ascuns sau Ecaterina cea Mare care a stat până acum sub acoperire de femeie în casă. Aşa se poartă, cred că aşa şi este. E greu de presupus că se ceartă cu Dragnea. Probabil că e un conflict cu ordonanţa privind amnistia pentru că nu vrea să rişte. Se gândeşte că i se cere, o semnează, va pleca şi riscă puşcăria.

„Omul politic are şi el dreptul să se enerveze”
Ion Cristoiu a comentat şi reacţia extrem de nervoasă a liderului PSD, Liviu Dragnea după respingerea moţiunii simple împotriva lui Tudorel Toader. În opinia sa, Dragnea nu a jignit presa şi are dreptul de a se enerva.
„Sigur că în cazul lui Liviu Dragnea, ca şi în cazul altor personaje controversate, prima tentaţie a presei este să-l considere deja mort. Gata, a plecat, nu mai este. Nu cred că momentul de ieri exprimă conştiinţa unui om care simte că-i fuge pământul de sub picioare pentru că a pierdut. Asta nu înseamnă că el şi mai ales PSD nu sunt într-o situaţie mai complicată. (…) După părerea mea, omul politic are şi el dreptul la replică, să se enerveze. Nu văd de ce noi îi dăm cu poşeta în cap şi omul politic să spună ”.
„Din punct de vedere profesional, al relaţiei presă-Dragnea, nu văd nici un moment deosebit în afara faptului că a fost nervos. De regulă, el nu e nervos”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 4 noiembrie 2018”

 • Bine, Gabrielescu, ai grija de sanatatea ta mintala!

 • Serbanescule, nu te agita prea tare, ca-ti dauneaza grav sanatatii mentale!
  Bai, dragnistule, daca probele sunt false, se poate dovedi. Daca nu sunt false, dar instanta nu le va accepta din diverse alte motive, Dragnea este mai putin vinovat?

  • Acuma vad ca mi-ai raspuns mai devreme. Eu vorbeam despre un adevar în sine, aflat în spatele unor chichite judecatoresti.

 • Teleormanleaks: Valiza cu rufe murdare sau scurtul drum al lui Dragnea către baie!
  .
  Pentru că săptămâna trecută Liviu Dragnea se grăbea să ajungă la baie, invitând, alături de el, jurnaliştii curioşi, Statul Paralel i-a pus la dispoziţie preşedintelui PSD un vehicul rapid, cu care să străbată în timp record dinstanţa dintre Kiseleff şi baia de la Rahova, nu cea de la Camera Deputaţilor: valiza cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei în 2017.
  .
  http://www.comedymall.ro/tetelejurnal/teleormanleaks-valiza-cu-rufe-murdare-sau-scurtul-drum-al-lui-dragnea-catre-baie-17599121
  .
  😆 😆 😆

 • …unplugged…apparently free…

 • Gluma cea mai buna a saptamânii care a trecut:
  Viorica îi evalueaza pe ministri.
  .
  Fraza prelungita pentru ca gluma sa nu fie gluma:
  Viorica îi evalueaza pe ministri prin prisma gândirii lui Dragnea.
  🙄 😆

 • Aflu de la UM Digi 24 că, pe un câmp din TR, un ţăran din zonă ar fi găsit o valiză ce conţinea documente compromiţătoare, care ar stabili relaţia dintre Dragnea şi Tel Drum, ba chiar şi un hard disk extern şi o tabletă cu date ce ar urma să-l înfunde pe Dragnea. Cum era şi logic, nea Caisă din Teleorman a făcut exact ce te-ai aştepta să facă un ţăran destoinic când găseşte un Uichillics pe câmp – a trimis totul vajnicilor jurnalişti de investigaţie de la RISE Project, (direcţia SRI favorită a majorităţii agricultorilor teleormăneni, potrivit unui sondaj de-al domnului Pieleanu).

  Cum şi eu am găsit o arhivă cu documente incendiare despre asasinarea lui JFK pe un câmp – ce coincidenţă, tot din Teleorman – povestea nu mi se pare absolut deloc o însăilare securistă jalnică.

  De văzut ce iese din această nouă poveste de capă şi spadă a tovarăşilor Athos, Porthos şi Sekuristos.

  • Sa speram ca vor iesi mai mult de 3,5 ani de bulau pentru Dragnea. ❗

   • domi
    Eu sper sa „plece” Dragnea si sa avem un guvern cu Chichirau prim ministreasa si Barna ministrul dezvoltarii. Si pun pariu ca si astia vor face la „merde en bouteille”! Ah, l-am uitat pe Tomac, ala de e plin de competente, ca si „seful” pe care il soarbe din priviri. Sa va vad atunci ce mai ziceti. Da’ sa nu stati in drum sa va mirati ca iote, nu e mai bine cu nici cu bajetii astia „anticomunisti”!

    • Erata: am pus un „cu” in plus. Deh, batranetea!

     • cib, trebuie sa iesim cumva din „merde”. Mai încercam si cu altii, nu neaparat cu cei pe care-i amintesti tu.

    • Fin’că tot ad’seși vorba de … fond, … ia d’aici, nashule (sic) :
     1. C S are (mare) dreptate, in privinţa ‘creţei’, care, mai nou, se pare că deveni … ‘favorita’, lu junker !!!
     2. Ai adus vorba despre doi-trei, posibili înlocuitori ai lu’ dăncilă, dar ai ales cele mai nepotrivite nume !!!
     3. Dacă chiar vrei să-i găsești unul ‘real(ist)’, mai caută în… ‘lista de mai jos :
     Birchall, Negrescu, Aurescu, sau, de ce nu Câmpean !!!

     • Iar cu PSD-isti? Pai parca vroiati sa-i dati jos! Eu am dat numele celor mai mari anticomunisti, cei mai competenti reprezentanti ai elitelor nascute vreodata in Romania. Ce, nu le recunoasteti valoarea?

     • Noah, apă dacă știi bancu’, cu MERII, … JUST DO IT !!!

  • Asta seamănă mai mult a poveste de … CAPRĂ ȘI SPATĂ, dar cu iz de … digi 24, sau irealitatea tv !!!

   • Calugarii de la Manastirea din Padure au inceput sa dea in mintea copiilor. Cred ca rad si sefii lor de peste ocean de ce traznai fac astia pe aici. Iti dai seama cat au muncit sa cumpere valiza, hard disk, sa caute prin arhive tot felul de hartoage care sa aiba legatura cu Dragnea. Cea mai tare faza e cu taranu’ care se duce cu valiza fix la Rise Project (sau cum i-o chema pe aia), nu la politie, nu la procuratura, nu, nu. Kafka, frate!

  • Săpând puţin mai adânc la rădăcina făcăturii securisto-păşuniste, m-a izbit damful inconfundabil al scursurilor de publicitari haştagrezistenţi (Papaya Advertising & co.). Penibilitatea astea de povestioară de adormit copiii retardaţi e construită tocmai ca să se viralizeze cât mai rapid în rândul segmentului #imbecil al populaţiei.

   • Daca documentele sunt reale, nu are nicio importanta în ce mod au aparut acestea.

    • Ba are, dacă valiza conţine probe fie fabricate, fie obţinute ilegal, pe care Secu le albeşte prin cascadoria asta.

     • Razvan, daca probele sunt false, se poate dovedi. Daca nu sunt false si Secu a facut cascadorii pentru a le scoate la lumina, Dragnea este mai putin vinovat?

    • ” Daca nu sunt false si Secu a facut cascadorii pentru a le scoate la lumina, Dragnea este mai putin vinovat?”. Daca Secu s-a bagat in ceva care nu are legatura cu jobul lor (terorism, siguranta nationala), cascadoriile sunt degeaba. Probele trebuie sa fie legal obtinute. Asta e frumusetea dreptului in tarile democratice, procurorii trebuie sa transpire la greu ptr un dosar care trebuie sa fie beton 100%. Altfel, orice judecator care are coloana vertebrala ii trimite la plimbare. Crezi ca aia din State nu stiau ca Al Capone e un criminal? Stiau, dar nu aveau probe. A trebuit sa sape din greu dupa o proba solida ca sa-l bage IRS& FBI la mititica.

     • In situatia de fata, eu nu am pus în discutie pedepsirea lui Dragnea pe baza acelor probe. Vorbim aici despre al treilea om în Ro si despre destinul unei tari, nu despre un mafiot ca Al Capone.
      Sa scape de puscarie, daca procurorii sunt slabi, dar sa plece din functiile pe care le are.

 • eu cred ca domna Dancila poate fii mai buna decit chiar iohanis, care se vrea in prim plan doar pentru ca il intereseaza ca pica bine la alegeri.In rest este alba- neagra. Dancila are, se pare, consiliri de zece ori mai buni decit orice politicean la ora actuala.

  • „” orice politicean”” 🙁 🙁 🙁 😥

  • Până să-ţi dai tu, ‘cu părerea’, asupra ‘calităților’ domnei (așa ai scris!) Dăncilă, mai bine ai pune mâna pe o carte de gramatică ! În 10 randuri ai 10 greseli :
   1. Lipsa majusculei, la inceput !
   2. Domna (asta o fi de ‘tastare’!)
   3. Poate fi ! Așa e corect !
   4. Decât chiar ! ‘Miroase’ a … cacofonie !
   5. Lipsa unor diacritice, care pot influenţa timpurile verbelor !
   6. Consiliri, … ce-s ăia ? (tastarea-i de vină !)
   7. Ai vrut să zici politician, da ? (dacă-i la mișto, … e bine !)
   Și acum o remarcă :
   Parcă scriai mai bine, dar o fi de vină … ORA !?!

   • Unii, in lipsa argumentelor fondului, aplica argumentul formei. E si asta o tehnica. Felicitari!
    PS Nu toata lumea vrea sau poate folosi diacriticile.

    • Ia de vezi, boy, la ce diacritice m-am referit !
     Una-i să spui bagă, alta … băga !
     Asta, așa ca exemplu !

     • gaby, please don’t be gaby!
      Lasa explicatiile savante si exprima-te daca ai ceva de zis referitor la fondul, nu la forma chestiunii!

     • M-am ‘esprimat’, mai sus !!! Că mie așa-mi place, … SUS !!!

  • mihai, consilierul nepretuit al doamnei este mafiotul Vâlcov. Roaga-te lui D-zeu ca pesedistii sa dea vreo lege ca detinutul Vâlcov sa-si poata ispasi pedeapsa în sediul Consiliului UE. Viorica va straluci si acolo, cu ajutorul lui. 😆

 • Foarte corect, maestre!
  .
  „Dar, încă o dată. Viorica Dăncilă e nimeni fără Dragnea. O vedeţi pe Dăncilă rebelă? Cea mai mare problemă pentru Preşedinţia UE e premierul. Premieru României în perioada Preşedinţiei va fi în prim-plan. Trebuie să dea interviuri, să explice. O vedeţi pe Viorica Dăncilă răspunzând presei străine când ea nu poate să răspundă presei noastre de la Caracal? Nu cred că este un geniu, un Napoleon ascuns sau Ecaterina cea Mare care a stat până acum sub acoperire de femeie în casă. Aşa se poartă, cred că aşa şi este.”
  .
  Deci, ceva, ceva trebuie sa se întâmple pentru ca Viorica sa ramâna „femeie în casa” în 2019.

  • Sunt mai mult decât convins că, pt noi, asigurarea presedintiei CE va ramane doar … un vis !
   Deci nu mai trebuie să ne chinuim cu tot felul de ‘variante’, c-o fi Creţu, c-o fi x, ori y, întrucât oficialii europeni ne-au pregătit deja o … SURPRIZA:
   EXCLUDEREA ROMANIEI DIN „TROICA” PARTENERIATULUI CARE ASIGURA PRESEDINTIA CONSILIULUI U E !!!
   De ce ? C-așa-i în… ‘tenis’ !

   • Cu parere de rau va informez ca asa-zisa presedintie UE e o gogoasa servita gugustiucilor care se simt bagati in seama de grangurii de la Bruxelles. Oricum in Kolhoz, ordinele vin de la Berlin si se executa fara cracnire. Deci, hai sa ne radem cu presedintia UE! 😆 😀 :mrgreen:

   • Nu cred ca ar fi simplu sa fim aruncati din troica, poate ca onorabil ar fi sa ne retragem siguri (în lipsa de „cadre” competente).

   • Ba Gaby ,lumineaza-ne si pe noi,astia novici in ale UE,CARE AR FI MA TEMEIUL ALA din legislatia UE,care ar face posibila ”excluderea ” ?

    • SFORTZAREA … RETRAJERII, DI BUNÂ VOII’ ! Acum … ‘ntzelesăshi ???

     • Sa mori tu ? Ba boule sa stii ca exista un Secretariat General pus la dispozitia trioului ce asigura rotatia la presedentie,ei sunt cei care fac ”munca”.Lista cu ordinea la presedentie este DECIZIE A CONSILIULUI EUROPEAN,la cat de destept esti stii ce presupune o decizie de acest nivel.Ba pupincurist basist revopsit in iohanist si care cochetezi si cu cel csolosist,visele voastre nu tin locul realitatii,vrabia voatra nici nu mai viseaza malaiul,E MOARTA.MUUIIEE !asta e opinia mea politica.

     • Bou, sau vacă, (alege), ești tu, cu intreaga clica pupincurista !!!
      Legile, despre care vorghesti, nu mai sunt demult … ‘valabile’ !!! HAI SÂRSÂZ, in PLM !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *