Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică, 5 aprilie 2015

De ce-mi scot pălăria în fața lui Rudel Obreja

Nu mă număr printre Juștii din presa noastră liberă, gîdilați plăcut de zăngănitul cătușelor.
Pe ofițerii acoperiți îi înțeleg.
Își datorează carierele spectaculoase, în conflict cu nulitatea lor exemplară, dar și banii, Serviciului care le dă ordine.

Nu-i înțeleg însă pe ceilalți, benevolii.
Pentru că:

  1. Un ziarist adevărat luptă doar cu cei puternici. Merită să pierzi timp, energie și talent pentru a dovedi un corupt aflat la Putere, unul pe care nu-l atinge nimeni.
    Să te lupți însă cu un corupt ajuns în arest preventiv?
    E  un semn de lașitate și de ticăloșie.
  2. Cu excepția firmelor de presă paravan ale Serviciilor, toate ziarele, televiziunile de știri și site-urile au trăit pînă acum din mila politicienilor și a oamenilor de afaceri corupți. Chiar dacă n-am fost implicați direct, toți cei care am avut salariu sau doar colaborări plătite la o instituție de presă, ne-am bucurat pînă la urmă din banii din corupție.

Scutit de isteria cu care mulți chiriași ai presei noastre abordează anchetele DNA, îmi permit să-i urmăresc pe cei înhățați de DNA în cadrul a ceea ce ofițerii acoperiți numesc luptă împotriva corupției, dar care nu e, în realitate, decît o mizeră răfuială între bandele politice mafiote din România, pentru teritoriul numit Putere.

Am observat astfel cu scîrbă unul dintre cele mai mizere realități ale acestor vremi de ticăloșia vremurilor cînd domnea lupta de clasă:
Delațiunea.

Pentru a-și scăpa nu atît pielea, cît averea, mulți dintre contemporanii noștri au devenit delatori:
Amici, neamuri, tovarăși de afaceri și chiar tovarăși de pat se avîntă în turnarea altora, ca să le fie lor bine.

Indiferent pentru ce ești înhățat, ancheta DNA, dar mai ales arestul preventiv sunt examene ale demnității. Unii aleg însă între a fi demni și a rămîne în pușcărie cît vrea Binomul SRI-DNA, alții  uită că e viață și după pușcărie și preferă să toarne.

Sub acest semn, nu pot decît să-mi scot pălăria în fața lui Rudel Obreja.
Toate strădaniile Binomului SRI-DNA de a scoate de la el o turnătorie împotriva Elenei Udrea au fost zadarnice.
Chiar și în fața judecătorilor de care depindea libertatea sa, Rudel Obrej s-a purtat cu demnitate.

Curios lucru!
Dacă ar turna ce vor procurorii, Rudel Obreja n-ar avea cine știe ce de pierdut.
Nu e politician, nu e om de afaceri.
Mult mai important, nu-i datorează Elenei Udrea cariera sa strălucită.
Și cu toate acestea, el s-a purtat pînă acum infinit mai demn, mai om, ca să spun așa, deoarece doar omul poate fi delator, sălbăticiunile, mai cinstite, sfîșiindu-se în luptă fățișă, decît mulți alții din jurul Elenei Udrea, făcuți oameni de aceasta.

Sper că nu va ceda și el în acest Guantanamo românesc care e arestul preventiv prelungit la nesfîrșit de procurori în speranța că vor face rost de delațiunile de care au nevoie pentru a înfunda pe cine trebuie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

65 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 5 aprilie 2015”

  • Sorina Matei are dreptate in privinta furaciunilor portocalicilor in cazul de fata „gala Bute ” o tempora …o sa vedeti jaful portocaliu din perioada 2010-11 …asta nu inseamna ca pesedisti ,vechiul PNL au fost onesti ,au furat si ei la greu ….DNA -ul trebuie lasat in pace ,asa zisa ‘dreapta ” face exact ca pesedeu in perioada arestari lui Nastase sau Antenele in perioada ascunderi lui Voiculescu …nimic nou ,pacat ‘maestre ” ,te-ai pripit ,nu-i prima oara ….

  • …si prostie…

  • Haida de!!Ca mai mult de-atit…ma oboseste atita „clarviziune „

  • ..Domnule nu te-ai documentat pentru editorial ,in goana nebuna in apararea pupilei bsesciene te-ai inselat amarnic ,nea Obreja minoritarul este un excroc international ,boxul nostru amator a fost exclus din toate competitiile din cauza coruptului de Rudel ,a doua minciunica ,el este om de afaceri …gata ,nu te mai citesc ,este corect s-o aperi pe Elena cu mijloace corecte ,nu cu jigodisme basesciene ori obrejiene mai nou .

  • Furati, furati, dar nu turnati. Halal rationament. Nu era mai bine daca nici nu fura si nici nu turna pentru ca nu avea de ce ? Tacere, tacere, deranjam mafia. Catuse sa le punem oamenilor cinstiti, onesti. Vorba lui Vantu: „O anumita doza de coruptie e un factor de progres.”. D-le Cristoiu, veniti-va-n fire. Spuneti lucruri socante pentru ca in sfera lucrurilor de bun simt nu mai aveti loc. Incepeti sa va alaturati acelor avocati ai diavolului care apara cu cerbicie cei mai mari rechini din societatea romaneasca. Acesti avocati nu lucreaza pentru stabilirea adevarului. Ei doar “traduc juridic interesul clientului”, dupa cum afirma Dl. Bolcas. Au inversat principiile de drept. Nu mai pleaca de la prezumtia de nevinovatie a clientului ci de la cea de vinovatie. Important este ca se face curatenie, nu cum, cine, pentru cine, cand, unde, de ce. N-o fi Rudel Obreja un sfant. Daca nu s-ar fi ales cu ceva avere de pe urma Galei Bute, nu cred ca cineva s-ar fi legat de el. Stati departe de zanganitul catuselor si lasati justitia sa faca ce crede. Nu am ajuns inca in faza in care oameni fara vina, obisnuiti, sa fie incatusati. Luati aminte la aprecierea opiniei publice fata de ce face justitia.

  • Furati, furati, dar nu turnati. Halal rationament. Nu era mai bine daca nici nu fura si nici nu turna pentru ca nu avea de ce ? Tacere, tacere, deranjam mafia. Catuse sa le punem oamenilor cinstiti, onesti. Vorba lui Vantu: „O anumita doza de coruptie e un factor de progres.”. D-le Cristoiu, veniti-va-n fire. Spuneti lucruri socante pentru ca in sfera lucrurilor de bun simt nu mai aveti loc. Incepeti sa va alaturati acelor avocati ai diavolului care apara cu cerbicie cei mai mari rechini din societatea romaneasca.

  • maestre toate la timpu lor sa fim milostivi doamne ajuta

  • Intru totul de acord!

  • Găina de la Pașcani, mai fată pui?

  • RESPECT,MAESTRE

  • Mi-a plăcut replica lui Rudel Obreja ” ce se întimplă e o telenovelă f.proastă dar eu nu’s Brad Pitt”. Normal,se referea la scenariul telenovelei scris de Rosa Codruţa.Ar trebui să o angajeze şi pe Thalia la d.n.a.Măcar ea ar da bine la camere. E încîntator cum se adaugă aceste tuşe fiecărui caz în parte- tablourile din pereţi nu erau de fapt în pereţi dar sub pat-acest stil narativ nomenclaturist are un pattern care dă o dimensiune aşa, suprarealistă, dacă tot am vb de pictură de ex, tuturor referatelor. Şi sacoşele cu bani erau agăţate de candelabre uriaşe de filigran svaroski de 1000 de euro pietricica…şi pantofii şi poşetele erau suflate cu aur şi safire..in fine. E adevarat că sunt şi hoţi reţinuţi pe bună dreptate, dar aşa se instrumentează un caz? Cu poveşti gen o mie şi una de nopţi? Codruţa cred că are şi acum la ea in birou o carpetă cu Răpirea din Serai şi bibelouri din astea „ieftine” cu iepuraşi şi ursuleţi.Exagerarile astea nu cred ca ar trebui sa functioneze”in orice situatie”.Pentru ca atunci nu mai ar fii vb de o justitie care”functioneaza”perfect fiindca nu exista si nu poate exista perfectiune. Ma rog, un sistem justitiar perfect, in care toti sunt vinovati si toti au carat genti cu cristale svaroski pt că spune tuşa Topoliceanu şi amantul ca să îşi salveze pielea? GAY.

  • Adica Marele Maestru considera ca jefuitorii ar trebui sa respecte legea tacerii… Bravo maestre ! Cata maturitate !

  • La multi ani tuturor celor cu nume de floare, precum si celor care sarbatoresc azi Pastele! La multi ani si voua, Liviu G si Yasmine- no hard feeligs!

  • Pălăria e de paie sau cârpă

  • Adica Sorina e o cretina care are orgasm cand vede catuse si aude numele lui Coldea? Credeti ca se excita si la numele Codruta? Atunci e lesbi?

    • Unii zic ca ar fi acoperita unora:)))Cititi un articol din Catavencii de curand si vedeti cum spun acolo ca e protejata lui Oprea:)))Si au mai spus si altii de ea,stiu ei ceva cei care vb ,mai ales ca sunt tot ziaristi.Dincolo de asta,e si o persoana nociva din nastere..Poate daca s-ar uita vreun barbat la ea,ar mai uita sa se bucure doar de catuse,dar cum e singura la 36 de ani,e ca Macovei,singura bucurie sunt catusele:)))

    • Catusele ar fi o bucurie de inteles dacă o lega cineva de pat cu ele. Eu asa cred. Dar sa le vezi la mainile unor nemernici ce bucurie poate să fie? Cred ca e bolnavă.

  • Rudel Obreja a facut ceea ce delatorii n-au facut: a facut sport de mare performanta. Spre deosebire de un jeg numit Dinu Pescariu care a fost un nimeni si ca sportiv.

    • ..??? ,sport de mare performanta ,poate la furaciuni ,du-te domnule si mai citeste ce-a facut minoritarul pentru sportul mitic in special box ,ne-a exclus pe multi ani din AIBA …

  • Maestre, buna seara!

    Dl Rudel Obreja, este Bărbat !

    …”Nu e politician, nu e om de afaceri….nu datorează nimanui cariera sa strălucită…”

    …toți ceilalti sunt „contrafăcuți”, fara instruire profesionala, profitori de conjunctură!

  • Aveti dreptate maestre ca toata aceasta mascarada mediatica cu personaje ,, discutabile” tinute în arest prelungit pâna obedientii procurori reusesc sa smulga ceva probe pentru a trimite dosarul în instata pentru a face jocul gastilor de mafoti politice pentru a pune mâna sau sa ramâna la putere prin orice mijloace inclusiv delatiunea .Ignorantii frustrati se bucura când se face telejustitie dar nu realizeaza ca statul de drept si independenta justitiei e în pericol cu practicile abuzive ale procurorilor carora nu li se întâmpla nimic când dupa luni de anchete si cereri de arest prelungite si umilitoare inculpatii sunt achitati .

  • De ce nu v aţi luptat cu Udrea şi Băsescu când erau la putere ?

  • Nu va ceda nici un pas;))

  • este exact observatia mea in ceea ce-l priveste pe celalalt care nu a acceptat sa o toarne pe Udrea.desi la prima vedere era doar un fante preocupat de moda si cluburi a dovedit in final mult mai mult caracter decat toti ceilalti care se dau barbati,pe bune. aici se dovedeste, d-le Cristoiu, ce natie de rahat suntem. toti cei care ne-au condus au hotarat sa fie talhari,de fapt.dar nici macar asta nu le-a iesit de adevaratelea.tot niste loaze s-au dovedit a fi.

  • Maestre, am si eu o intrebare: mai exista oare vreo speranta sa va reveniti vreodata din adancul decolteului ” jurnalul lui Udrea” , in care ati picat adanc, de cateva luni ? M-am tot straduit intr-o vreme sa va scriu ca in afacerea asta sunteti manipulat si folosit ca pion in apararea parasutei . . . Dar, degeaba. Sper intr-o condamnare cat mai rapida, de peste 100 de ani pentru parasuta, intr-un loc confortabil, nu cu WC turcesc, ci pe camp, in porumb, unde a facut ea marile proiecte Regio … Si toatea astea, numai in speranta ca maestrul Ion Cristoiu isi va reveni la realitate. Pana atunci, spor la meditatie inspirata. P.S. Nu sunt postac, ci un vechi admirator al dvs. si un actual dezamagit.

  • Maestre, bine le mai vezi ! Respect !

  • De acord cu dvs.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *