Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de duminica celui de-al doilea tur

3. Pentru că mulți români vor fi văduviți de dreptul constituțional de a vota, se impune ANULAREA ALEGERILOR PREZIDENȚIALE!

Scriam în ultima zi de campanie că doar printr-o Revoluție la urne românii ar putea schimba scorul uriaș din primul tur, 10%, cea mai mare diferență după 1992 încoace. Iată însă că suntem în plină Revoluție la urne. Prezența la ora 16 era cu aproape 10 la sută mai mare decît  cea din primul tur. Mult mai important, în străinătate numărul celor care au venit la urne, într-o acțiune revoluționară, e uriaș, nemaintîlnit pînă acum în postdecembrism. Din nenorocire acești români, binecuvîntați prin Constituție cu dreptul de a vota, nu vor reuși să voteze. N-are importanță dacă ei ar fi votat împotriva lui Victor Ponta sau pentru Victor Ponta. Important e că există ca ei să nu voteze. Și asta numai și numai dacă pentru că Guvernul s-a încăpățînat să nu deschidă noi secții de vot. Firește, Guvernul a adus o mie și una de argumente că nu se poate. Aceste argumente, corecte sau incorecte, cad în fața Legii democratice fundamentale care spune că dreptul numărul unu al cetățeanului într-o democrație e cel de a vota.

Nu știu și nu mă interesează cine va cîștiga acest scrutin. Indiferent că va cîștiga Victor Ponta sau Klaus Iohannis, un lucru e limpede:
Cîștigătorul nu exprimă voința celor care au vrut să voteze dar n-au putut și nu din cauza lor, ci din cauza Statului român.

În aceste condiții, singura soluție:  ANULAREA ALEGERILOR PREZIDENȚIALE ȘI RELUAREA LOR DOAR DUPĂ CE SE CREEAZĂ CONDIȚII CONSTIȚUȚIONALE DE EXERCITARE A VOTULUI DE CĂTRE TOȚI CETĂȚENII CARE VOR SĂ VOTEZE.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

49 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminica celui de-al doilea tur”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *