După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Gîndul de duminica celui de-al doilea tur

3. Pentru că mulți români vor fi văduviți de dreptul constituțional de a vota, se impune ANULAREA ALEGERILOR PREZIDENȚIALE!

Scriam în ultima zi de campanie că doar printr-o Revoluție la urne românii ar putea schimba scorul uriaș din primul tur, 10%, cea mai mare diferență după 1992 încoace. Iată însă că suntem în plină Revoluție la urne. Prezența la ora 16 era cu aproape 10 la sută mai mare decît  cea din primul tur. Mult mai important, în străinătate numărul celor care au venit la urne, într-o acțiune revoluționară, e uriaș, nemaintîlnit pînă acum în postdecembrism. Din nenorocire acești români, binecuvîntați prin Constituție cu dreptul de a vota, nu vor reuși să voteze. N-are importanță dacă ei ar fi votat împotriva lui Victor Ponta sau pentru Victor Ponta. Important e că există ca ei să nu voteze. Și asta numai și numai dacă pentru că Guvernul s-a încăpățînat să nu deschidă noi secții de vot. Firește, Guvernul a adus o mie și una de argumente că nu se poate. Aceste argumente, corecte sau incorecte, cad în fața Legii democratice fundamentale care spune că dreptul numărul unu al cetățeanului într-o democrație e cel de a vota.

Nu știu și nu mă interesează cine va cîștiga acest scrutin. Indiferent că va cîștiga Victor Ponta sau Klaus Iohannis, un lucru e limpede:
Cîștigătorul nu exprimă voința celor care au vrut să voteze dar n-au putut și nu din cauza lor, ci din cauza Statului român.

În aceste condiții, singura soluție:  ANULAREA ALEGERILOR PREZIDENȚIALE ȘI RELUAREA LOR DOAR DUPĂ CE SE CREEAZĂ CONDIȚII CONSTIȚUȚIONALE DE EXERCITARE A VOTULUI DE CĂTRE TOȚI CETĂȚENII CARE VOR SĂ VOTEZE.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

49 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminica celui de-al doilea tur”

 • Nu te simți stânjenit… poate, trebuia să faci mai multe? Oricum, la mulți ani!

 • nu ii necesar sa anulam alegerile prezidentiale, dar putem sa ii oferim o lectie…..acestui guvern incompetent……

 • JOSSSSSSSS PONTA……….

 • ALINA, ori esti proasta ori te faci, mars de te uita la antena3,ii curg balele lui gadea

 • …. dezamagire si din partea d-voastra . Si acum ma intreb (… asa suntem ‘noi romanii’ (curve !!!) … ) oare, nu ne meritam soarta …?!

 • Lasa-ne comunist bătrân si profitor.

 • din viena se merge la bratislava la vot din cauza cozilor infernale,asa ca nu minte…

 • mie imi place de Cristoiu pentru doua motive – a.) este original si nu incearca sa fie ca altcineva si b.) are degetul pe pulsul Romaniei – partidelor, oamenilor… intelege si cum anumite actiuni cauzeaza FIX reactia invers.

 • Romanasii din strainatate nu vor vota toti daca nu se prelungeste macar cu cel putin 3 ore si tot RESPECTUL pentru ei

 • Domnule Cristoiu, cu cca. 15 minute în urmă am aflat de la Realitatea TV, printr-o intervenție directă a dl-lui Guşă că refuzul Dvs. de a fi prezent, în această seară, pe postul amintit se datorează orientării către PSD, de care ați dat dovadă în ultimul timp! Vă urmăresc opiniile exprimate și mi se pare de neconceput ca directorul (?) unui post așa-zis independent să recurgă la o asemenea manipulare!!!

 • Revolutia la care invitati masa de cetateni romani este ceva de genul : unei FRECTII la un Picior de Lemn. Nu stiu daca santeti sau nu Maestru dar atata timp cat nu indrumati poporul la o REVOLUTIE ADEVARATA, nu ca Lovitura de Stat din 1989 , pentru mine nu reprezentati decat un mic sobolan Rosu care se plimba de colo-colo pentru o bucata de cascaval. Cred ca va prins si pe Dvs. papusarii lui Ponta. M-am lamurit si cu Dvs santeti din acelasi aluat ca DD fariseu si frpturist. Arfi bine pentru noi toti sa va lasati Gandurile pentru Dvs. cand motaiti pe un fotoliu gandind la Binele Romaniei!!! Pacat!!!

 • Bravo Dl Paul,in München au fost trei persoane si dupä o bere au mers la vot..Hai cä esti penibil

 • Felicitari d-le Paul !

 • Ce mai faceti domnule Cristoiu? V-ati razgindit si treceti de partea ciocoilor pe care ai criticati pina acum???? Ma intreb oare de ce?????

 • DE ACORD !!!!…Dar cine le anuleaza?

 • nu va lasati manipulati de TV cu diaspora …. Multe din imaginile
  difuzate la stirile basiste sunt de acum 2 saptamani si reluate
  insistent si azi. Am votat la ROMA si nu am stat decat 15 min
  la rand.. erau sub 100 de persoane.

 • maestrul cu gura lui a zis,ca crea sa doarma si sa se trezeasca dupa alegeri,da sa doarma vreo 2luni.asa ca,e un vis a lui ceea ce a scris aici,nu se pune,nu este el,il ascultam dupa rezultat final

 • De acord cu dumneavoastra!

 • Asa ar fi cazul. Dar cine are in Romania curaj sa anuleze niste alegeri prezidentiale?

 • Nu mi se pare normal sa ma pun la rand la ora 8:00 (ora Londrei) si sa votez la ora 14:00

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog