cristoiublog.ro
Motto:
„În toate manifestările mele, în literatură, în presă, și în mica existență a bietului om am fost întotdeauna contra, chiar când eram obligat la pentru. Am fost un băț în roată. Fără să vreau.”
- Tudor Arghezi

Gîndul de după miezul nopții

Spre deosebire de Traian Băsescu, eu nu-l reevaluez pe Klaus Johannis

Reacțiile PSD-iste la nominalizarea lui Klaus Johannis au dus la un paradox:

Cei care îl criticau pe Klaus Johannis în 2009 pentru implicarea în bătălia Coaliției de la Grivco  s-au apucat să-l laude înainte de a vedea ce va face în Guvern.

Că primarul Sibiului  trece drept  cineva fără pete  într-o țară în care pînă și Soarelui i se găsesc pete nu mă miră. Asistăm la un proces asemănător celui care l-a făcut pe arabul Raed Arafat cel mai bun dintre români.

Mă miră însă că anti-PSD-iștii,  în frunte cu Traian Băsescu, l-au reevaluat, uitînd brusc rolul eminamente jegos jucat de Klaus Johannis în Comedia regizată de Coaliția de la Grivco.

Mai întîi pentru că pînă la proba contrarie distinsul e unul dintre liderii USL și va fi un pion de bază al Guvernului Ponta.

Apoi, nu putem vorbi de un cîștig pentru țară cîtă vreme n-am văzut ce poate face pentru țară Klaus Johannis ca ministru de Interne și ca vicepremier

Spre deosebire de Traian Băsescu, eu nu-l reevaluez pe Johannis.

Rămîn valabile toate lucrurile spuse pînă acum din 2009 încoace despre un personaj care s-a remarcat doar prin acceptarea  rolului de Bulan al cuiva împotriva cuiva.

Despre Klaus Johannis m-am pronunțat în scris pînă acum de trei ori.

Odată într-un interviu acordat lui Marius Tucă în 14 octombrie  2009, apărut în Jurnalul național și din care dau  fragmente și de două ori în două editoriale ale căror linkuri le dau de asemenea:

http://jurnalul.ro/editorial/de-ce-l-a-refuzat-basescu-pe-johannis-524641.html

http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-lui-cristoiu-klaus-johannis-la-un-nou-rol-cel-de-bulan-al-lui-crin-antonescu-1024833.html

 Din interviul apărut în jurnalul național din 14 octombrie  2009

 ● Marius Tucă: Klaus Johannis prim ministru. Comentaţi, de fapt, de la ieşirea PSD de la guvernare, cum interpretaţi ce s-a întâmplat şi cum vedeţi numirea lui Johannis.

● Ion Cristoiu: Dacă domnul Johannis acceptă să fie prim ministru, eu încep să am mari întrebări asupra nemţilor. Adică, aveam o părere foarte bună despre ei. Mie mi se pare că un neamţ care pleacă din funcţia de primar al Sibiului  sau îşi ia concediu ca să se aventureze într-o marmeladă politică… să avem pardon…

● Marius Tucă: Dar nu asta fac toţi? De fapt toţi au plecat de la Primărie.

● Ion Cristoiu: Dar nu nemţi.

● Marius Tucă: Dar ăştia ce sunt? Băsescu, Oprescu care vrea să candideze, Boc, a plecat şi el…

● Ion Cristoiu: Dar Boc e român. Dar aţi observat că UDMR s-a românizat?

● Marius Tucă: Corect.

● Ion Cristoiu: Erau unii lideri UDMR pentru mine… Dom’ne, s-au românizat!
(…)
● Marius Tucă: Şi s-a românizat şi Johannis?

● Ion Cristoiu: M-am întrebat, cum adică, să pleci tu, primar. Mi se pare o nebunie. Nu să pleci din funcţia aia. Şi dacă erai neamţ şi făceai ceasuri… Să vii în nebunia asta din Bucureşti

● Marius Tucă: Păi nu este o soluţie…

● Ion Cristoiu: Pentru ţară… mda

● Marius Tucă: De ce faceţi mişto ?

● Ion Cristoiu: Nu, aşa spun politicienii.

(…)

● Marius Tucă: Bun, ne întoarcem, la Klaus Johannis. Deci nu credeţi că e bun ca prim-ministru.

● Ion Cristoiu: Deci, încă o dată…domnul Johannis

● Marius Tucă: Deci nu credeţi în varianta Johannis, da?

● Ion Cristoiu: Păi, domnul Johannis nu ştie nici nu ştie unde sunt hotelurile în Bucureşti. Haideţi să ne lămurim încă o dată. Domnia sa va veni în Bucureşti. Va pierde o săptămână până unde află unde e piaţa aia, piaţa aia…

● Marius Tucă: Credeţi că va fi premier până la alegerile prezidenţiale sau va rămâne şi după?  De fapt în asta să constea înţelegerea.

● Ion Cristoiu: Nu . Nu are cum să fie pe termen nelimitat deoarece aceste alegeri prezidenţiale au devenit şi parlamentare. De fapt se discută acum  cine va da preşedintele, va da şi guvernul.
(…)

● Ion Cristoiu: 
Şi cum adică îi vedeţi pe flămânzii din PSD lăsând să conducă Johannis guvernul?

● Marius Tucă: Nu ştiu, eu vă întreb.

● Ion Cristoiu: Păi, în sensul ăsta.

● Marius Tucă: A, deci credeţi că şi dacă va câştiga Geoană se va schimba primul ministru şi guvernul.

● Ion Cristoiu: Normal.

● Marius Tucă: Şi-atunci Johannis ce negociază? Strict un mandat de două luni?

● Ion Cristoiu: Păi, aici e marea întrebarea. Dacă dl Johannis va accepta acest mandat acest de doi lei, de o lună, în spatele lui altceva. Şi atunci, după părerea mea, trebuie să intrervină SRI. Ori este ofiţer, ori este o unealtă.

● Marius Tucă: Cum să intervină SRI? Ce să facă?

● Ion Cristoiu: Păi să ne spună ce-i cu el.

● Marius Tucă: Păi ce, până acum a spus SRI ceva?

● Ion Cristoiu: Sau să intervină spitalul de Psihiatrie pentru că e greu de presupus că un om lasă Sibiu să stea nu o lună, 20 de zile.


Clarificare

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe blog, precum și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii la Gîndul de după miezul nopții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *