Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Klaus Iohannis! Lasă voiajele în străinătatea cu nevasta și pune-te cu burta pe Carte. Pe Cartea numită Constituție!

Ziua de marți, 9 iunie 2015, are datele pentru a rămîne în Istoria minunilor românești, alături de minunea de la Maglavit și de Cincinalul în patru ani jumătate:
Klaus Iohannis a reușit să vorbească în direct mai mult decît cîteva rînduri.

Evenimentul, de consemnat în cărțile de Istorie, s-a ivit, indiscutabil, din tumultul sufletesc, dacă o Rață mecanică poate avea așa ceva, provocat de respingerea de către Parlament a cererii de urmărire penală a lu Victo Ponta.

Cît așteptase Klaus Iohannis acest moment!
Cu atîta nerăbdare, că n-a mai avut puteri sufletești nici să vadă în ce locuri de lume ar mai putea arde o excursie cu consoarta, care, terminînd în curînd orele, va vrea să plece în voiajele pe care nu și le-a putut permite pînă acum.

Vestea că Parlamentul a respins solicitarea DNA și nu oricum, ci cu un scor zdrobitor, l-a tulburat atît de tare, încît s-a apucat să spună ce concesii i-ar fi făcut el lui Victor Ponta dacă admitea să i se ridice imunitatea pentru a putea ajunge la mîna Imperatorului:
„A doua variantă pe care ar fi avut-o la dispoziţie este să-şi convingă colegii din majoritatea parlamentară să încuviinţeze urmărirea penală, să se pună la dispoziţia procurorilor şi a judecătorilor şi să dovedească, practic, că este aşa cum spunea, că este nevinovat. Dacă aşa s-ar fi întâmplat, probabil nici nu l-aş fi suspendat din funcţie şi, cu siguranţă, împreună cu reprezentanţii justiţiei, s-ar fi găsit modalităţi de judecare cu mare celeritate pentru a lămuri foarte repede problema, fiindcă este una extrem de importantă. ”

Din volumul 2 al Memoriilor sale de om încă-n viață, am aflat că, în momentul preluării funcției, Traian Băsescu i-a zis cîte ceva din experiența sa de președinte.
Dacă vă amintiți, Traian Băsescu apărea mai tot timpul la televizor cu o broșură numită Constituție, despre care jura că e cartea de căpătîi a unui șef de stat.

Cînd i-a zis ce și cum, Traian Băsescu nu a adus cu el și o Constituție, pentru a-l avertiza pe Klaus Iohannis că trebuie s-o știe pe de rost și s-o respecte?
Sînt sigur că Traian Băsescu n-a făcut asta, convins probabil că Prea Alesul știe cu ochii închiși Constituția.

Dacă i-ar fi adus-o și l-ar fi pus s-o învețe pe de rost, Klaus Iohannis ar fi aflat că:

  1. Potrivit articolului 9 aliniatul 2, Suspendarea premierului, ca și a unui membru al Guvernului, după începerea urmăririi penale, nu e o chestiune pe care Președintele o poate decide în urma unui miș-maș cu premierul, ci în urma concluziei că păstrarea în funcție ar influența cercetarea penală.
  2. Potrivit Constituției, Președintele nu poate discuta cu reprezentanții Justiției celeritatea în judecarea unui caz. Celeritatea ține strict de competența celor care judecă un Dosar, și nu de șefii Justiției și cu atît mai puțin de Președinte. Evident, Klaus Iohannis e convins că celeritatea depinde de el, cîtă vreme Livia Stanciu i-a aranjat să fie judecat procesul său cu ANI la calendele grecești.

Klaus Iohannis! Lasă voiajele în străinătatea cu nevasta și pune-te cu burta pe Carte. Pe cartea numită Constituție!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

54 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis! Lasă voiajele în străinătatea cu nevasta și pune-te cu burta pe Carte. Pe Cartea numită Constituție!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *