Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de joi, 14 iunie 2018

Klaus Iohannis știe că PSD-iștii se scapă pe ei la gîndul că vor trebui să-l suspende

30 mai 2018. Un Comunicat al CCR informează publicul interesat că, în ședința din ziua respectivă, Plenul CCR a adoptat o decizie privind sesizarea de conflict juridic dintre Guvern și Președinție în chestiunea propunerii de revocare a Codruței Kovesi. Potrivit punctul doi al Comunicatului, CCR a decis cu majoritate de voturi că:

„Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.”

Potrivit articolului 147, aliniatul 4, din Constituție:

„Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.”

Așa spune Constituția. Că deciziile sînt obligatorii abia după publicarea în Monitorul Oficial. Legile nescrise ale statului de drept spun încă că Președintele României, garantul Constituției, garantul respectării de către cetățeni a legilor țării, trebuie să dea un exemplu cetățenilor de cetățean care respectă Constituția, legile țării. Sub acest semn, Klaus Iohannis trebuia ca, în chiar seara zilei de 30 mai 2018, să anunțe în cadrul unei conferințe de presă c-a semnat Decretul. Ar fi fost un excepțional moment de lecție de democrație, absolut necesară într-o țară al cărei cancer se numește nerespectarea Legii. De cum apare o lege, o procedură, românii se grăbesc să găsească șmecheriile pentru a o fenta. Klaus Iohannis a fost ales și pe temeiul că e neamț.
Ce-i definește pe nemți prin raportare la moldo-valahi, care, vorba lui Raymond Nicolas Landry Poincaré, iau totul lejer?
Respectarea legii.
Așa a ajuns Germania unde a ajuns. Dacă România vrea să ajungă vreodată în lumea civilizată ea trebuie să străbată Revoluția de destin care se numește respectarea procedurilor. Scrie la lege că n-ai voie să te ușurezi în tufiș? Și dacă te scapi pe tine, tot nu te ușurezi în tufiș!

În Conferința de presă, președintele României putea spune că, deși crede că decizia e incorectă, deși ea îl contrazice, totuși el se grăbește s-o aplice, pentru că orice cetățean e obligat să respecte Legea. Dura lex sed lex, putea încheia Klaus Iohannis, dovedindu-ne c-o rupe și pe latinește.
N-a fost așa.
Președintele României, teoretic, marele profesor de respectare a legii, a Constituției, a anunțat imediat că va lua o decizie abia după ce se publică Motivarea CCR.
Cine se pricepe cît de cît la intrigile politice își dădea seama că era vorba doar de un pretext cusut cu ață albă. Klaus Iohannis n-avea de gînd în veci să respecte decizia CCR.
De ce?

La această întrebare s-au dat o mie și unul de răspunsuri, toate fără nici o legătură cu personalitatea lui Klaus Iohannis. Personalitatea sa a fost devoalată de un moment cheie al mandatului său:
Cel în care era cît pe aci să-l bată pe aghiotant că nu i-a ținut paltonul.
Acest moment ne spune că Klaus Iohannis are o părere atît de bună despre sine încît atinge paranoia.
Cum adică să nu-i țină LUI sluga paltonul?

Sub acest semn el a reacționat violent la deciziile judecătorești care-l obligau să facă ceva. Cum adică, să-l oblige pe EL, Klaus Iohannis, al cărui nume ar trebui scris cu majuscule și atunci în poziție de drepți și cu batistă de vornic la buzunarul de la piept, să facă ceva? Al doilea moment spune că făloșenia sa, plinătatea de sine, abia încăpută de costumul de președinte, riscă să provoace țării daune uriașe.

Așa și cu decizia CCR.
Cum adică, să-i comande LUI, Mărețul, Neprețuitul, Monarhul, Padișahul niște muritori de la CCR ce să facă?
Ei uite că nu vrea.

7 iunie 2018. Monitorul Oficial publică Motivarea. Din acest moment nu mai poate fi invocat nici faptul că documentul, pentru a fi respectat, e musai să apară în Monitorul Oficial.
La finele celor 132 de pagini scrie negru pe alb:

„CURTEA CONSTITUȚIONALĂ În numele legii DECIDE:
1. Constată existența unui conflict juridic de natură constituțională între ministrul justiției și Președintele României, generat de refuzul Președintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi.
2. Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi.
Definitivă și general obligatorie.
Decizia se comunică Președintelui României, prim-ministrului și ministrului justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Pronunțată în ședința din 30 mai 2018.”

Decizia CCR are, potrivit Constituției, valoarea unei sentințe judecătorești. O sentință are două momente:
Pronunțarea Sentinței și Motivarea Sentinței.

Cu excepția vreunui trib din jungla Amazonului, nici un cetățean care face obiectul unei sentințe judecătorești nu poate invoca lectura Motivării. Ceva în genul Să citesc întîi motivarea, să văd dacă sentința e corectă, suficient argumentată și apoi decid dacă o respect sau nu. Sentința se îndeplinește în chip automat. Dacă nu se întîmplă asta, țara unde o astfel de sfidare a legii de către un cetățean nu e sancționată se duce dracului.

Ce face președintele, garantul Constituției?
Anunță că nu respectă sentința, pentru că n-a citit încă toată Motivarea!
Iar din ceea ce a buchisit pînă acum s-a pomenit cu niște nedumeriri.
Cînd termină cu lectura și cu nedumeririle ia o decizie.

12 iunie 2018.
Au trecut aproape două săptămîni de la emiterea sentinței care-l obligă pe cetățeanul Klaus Iohannis s-o revoce pe Codruța Kovesi.
Cetățeanul Klaus Iohannis ține o conferință de presă.
La întrebarea dacă va respecta decizia CCR, cetățeanul Klaus Iohannis răspunde:

„Dar nu cred că cineva serios aşteaptă de la mine să aplic mecanic o decizie într-o zi sau două.”

Mulți au zis că această declarație e rodul caniculei asupra bietului creier prezidențial ieșit pentru puțin timp de la aerul condiționat cotrocenist.
Nici vorbă de așa ceva.
Această declarație dă seamă că Klaus Iohannis își bate joc de noi, cetățenii acestei țări numite România, șerbilor din Vale, la care se uită groful din Deal.
Decizia lui de a nu respecta decizia CCR e luată mai demult.
El nu va semna în veci revocarea.
Și n-o va semna numai și numai pentru a ne dovedi că-l doare în fund de Constituție, de CCR, de opinia publică și în general de noi, muritorii, care nu ținem cont că el e Klaus Iohannis cu majuscule.

Că ne sfidează, că vrea să ne arate că nu-i spune lui nimeni ce să facă, stă mărturie mersul dinadins la sindrofia de la Amabasada Marii Britanii, unde un alt țuțăr al Codruței Kovesi a invitat-o în chip ostentativ pentru a ne arăta că distinsa e sub înalta sa protecție. Fiind vorba de un demnitar demis de CCR, Klaus Iohannis putea evita prezența împreună cu Codruța Kovesi.
A fost tocmai pentru a ne arăta că nu va respecta decizia CCR.

De ce face asta Klaus Iohannis?
Ne răspunde tot el în conferința de presă din 12 iunie 2018:

„Repet, nu va exista nicio suspendare (…), iar dacă unii pesedişti se trezesc vorbind de suspendare, doar aşa, să pară mai interesanţi la televizor, este problema dumnealor.”

Păi de unde știe Klaus Iohannis că nu va fi nici o suspendare?
Cum de unde?
Ca și pe vremea lui Victor Ponta, conducerea PSD, chiar e împînzită de ofițeri sub acoperire ai SRI. Prin intermediul acestora, Klaus Iohannis a fost informat că PSD nu-l va suspenda în veci pe el, pe Klaus Iohannis, indiferent ce va face.

Dar, de fapt, nici nu era nevoie de așa ceva.
Simpla trecere în revistă a reacțiilor după Comunicatul CCR e suficientă pentru a semnala că liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, sînt scăpați pe ei de frică la gîndul că vor fi obligați să-l suspende pe Klaus Iohannis.

A doua zi, după Comunicatul CCR, cînd s-a văzut limpede că Klaus Iohannis n-are de gînd să respecte Constituția, Liviu Dragnea trebuia să țină o conferință de presă extraordinară în cadrul căreia să-l avertizeze pe președinte că refuzul de a îndeplini o decizie a CCR va duce automat la suspendare și referendum de demitere.
Nu pentru ca președintele interimar, pe perioada suspendării, s-o revoce pe Codruța Kovesi, ci pentru că în condițiile unui președinte iresponsabil, e o datorie patriotică a Parlamentului să salveze țara trimițîndu-l la odihnă.
Fie și măcar pentru o lună.

Ce fac liderii PSD în frunte cu Liviu Dragnea?
Ies pe televiziuni și declară că nu cred că președintele va încălca Legea Fundamentală. Președintele nu poate face așa ceva.
La aproape două săptămîni de la Comunicat, Klaus Iohannis continuă să încalce Constituția.
Ei uite că e în stare de așa ceva!

Ce fac liderii PSD în frunte cu Liviu Dragnea în fața acestei realități indiscutabile?
Se dau de ceasul morții să evite Suspendarea.
Vorbesc de termen rezonabil, invocă tot felul de șmecherii, doar doar vor putea eluda realitatea:
Cu fiecare oră care trece de la publicarea Motivării, Klaus Iohannis e un infractor în raport cu Constituția.

Ce nu pricep PSD-iștii e că refuzul lui Klaus Iohannis de a aplica decizia CCR e un punct crucial în relația dintre majoritate și Președinte.
Dacă Klaus Iohannis nu e suspendat, PSD și ALDE pot merge la culcare.
Practic ele nu mai conduc țara.
Pentru că ce autoritate mai poate avea Guvernul PSD în fața țării, dacă președintele e în stare de orice pentru a boicota Guvernul?
Ca de exemplu să refuze a mai promulga legile votate de Parlament?
Ar încălca Legea fundamentală?
Ei și?
Ce-i vor face PSD-știi?
O să înghită și rahatul ăsta, rîzînd cu gura pînă la urechi de fericire că e rahatul lui Klaus Iohannis.

N.B. Nu cred să se iluzioneze cineva că demiterea șefului Comunicării online a PSD de către Liviu Dragnea e semnul că președintele PSD a decis peste noapte să țină cont de semnalele din presă.
Gestul e o nouă copită dată Gabrielei Firea, principala candidată la șefia PSD după ce Liviu Dragnea va fi condamnat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 14 iunie 2018”

 • A propos de caricatura din Charlie Hebdo, în franceză ferailles mai înseamnă și… RESTURI !!!
  Cred ca mai repede la asta s-au referit autorii !?!
  Las’, că ne zice diseară… Banciu !

 • Nick Cernat. Esti bou ca si Ponta. Dragnea ajunge mare daca e achitat la prima instanta si il suspenda pe Johanis….Daca e condamnat la prima instanta Dragnea isi pierde avantul si puterea in PSD….Fara putere in PSD Dragnea nu- l poate suspenda…In plus sta cuminte sperand ca va fi achitat de instanta a doua.

  • Paștele mă-tii, mai ieri erai pontist, dormeai cu poza lui deasupra capului, iar acum îl faci bou?! Pe mine mă faci degeaba, căci m-am uitat în oglindă și nu se confirmă!
   Nu, bouleț, dacă Dragnea scapă, de bucurie o s-o dea la pace cu Iohannis, nu-i mai trebuie complicații!
   Dar de ce să stea cuminte, bă, vrei să zici că la ÎCCJAA se iau decizii politice? Ai văzut cum te trădează subconștientul? Sigur ai stat prea mult cu tărtăcuța-n soare! Bă, ghiolbane, câte kg ai, de ai mâini de urangutan?

 • Am intalnit la „Festivalul Texanilor” un tanar nascut in America din parinti romani (18 ani). Inalt blond, bine facut si tare istet. Am ramas uimit cat de bine vorbea limba romana. Am intalnit multe comunitati de romani din lumea intreaga care erau paralele cu exprimarea corecta, profunda, eleganta, intelectuala, dar nu am fost impresionat decat de „seful” romanilor din Canada si acest tanar american. Profitand de aceasta ocazie, l-am intrebat daca stie ceva despre Romania. „Da stiu, doar sunt roman” mi-a raspuns surprins. Am intrat in detalii despre politica, economie, educatie si gastronomie. Raspunsurile au venit firesc, usor, elegant, uneori cu talc, intr-o sonorizare placuta, desi afara erau 35 de grade celsius la umbra si in acest timp avea grija de gratarul cu mici pentru consumatorii texani veniti la „Targ”. „Ce parere ai despre presedintele Romaniei, despre evenimentele politice din Tara?”. „O, nu. Ma intristeaza presedintele roman. Nu as fi acceptat sa-mi fie profesor.
  Stiti, americanii spun ca timpul este bani. Cu el pierzi timp, mult timp. Timpul nu se mai intoarce. Presedintele trebuie sa fie destept, usor de inteles si drept cu poporul lui”. M-a privit in ochi, trist oarecum resemnat si cu doua picaturi de lacrimi, lacrimi, probabil de la fumul gratarului cu mici.

 • După autor, IC, era firesc ca Germania să ajungă unde a ajuns, adică să treacă (eufemism!) printr-o dictatură – 1933-1945, cu toate consecințele pentru ea, pentru Europa și pentru restul lumii. Inspirat de dictatura bolșevică, AH a deschis drumul comunismului în estul și centrul Europei, dar și pe alte continente.

 • Alexandru Corbeanu..Postarea ta lunga despre CCR este o tampenie. Total eronata. Esti mai amator in chestie decat mine care sunt inginer. Decizia CCR se executa fara discutie si punct.

 • Aseară, în emisiunea lui Rareș Bogdan, unul dintre invitati, autodeclarat „victimă a mineriadei”, a amintit despre unul dintre cei care au reprimat protestul din PU, respectiv colonelul … Dogioiu ???
  Ia să vedem, știe cineva, ceva, despre el ?

  • Bă, bulgăraș, eu acum constat că ești deștept, bă, dacă știi să faci diferența dintre DIN și DINTRE! Asta demonstrează că ai la bază cel puțin școala generală, bă! Felicitări!
   Și da, Dogiou e tatăl soțului dnei Dogioiu! Sau e domnișoară?! Nu pot pt. ca să știu!

   • Bine bre, nea cernatzel, chiar mi-a placut răspunsul ! Dacă chiar (sic) te interesează, am la „bază” mai mult decât zici tu, dar asta nu contează, după cum nu contează nici dacă „coloneleasa”(iar sic) e d-șoară, sau nu ! Cel puţin nu pt mine !!!
    Dar, imi place c-ai pus „puntul”, pe „i” !!!

 • Asta e fata adevărată a lui Klaus care până acuma posta in garant al statului de drept în comparație cu un PSD corupt. Un ipocrit și un înfumurat. Românii o să-l arunce la gunoiul istoriei.

 • Da, bă Tectonice, și Alianța asta PSD-ALDE se ocupă și de altele; ca de exemplu, restituirea a 21 de milioane de EURO bugetului comunitar pe care i-a luat (tu să citești FURAT!) Dragnea cu firma lui, Tel Drum! Să mai spun cu ce se mai ,,ocupă” Alianța PSD-ALDE? Te întreb pe tine că n-am pe cine să întreb!

 • Potrivit sondajului prezentat de Mihai Gâdea printre spalatii pe creier ai Antenei 3, 72% dintre repondenți o detestă pe Laura Codruța Kovesi, 18% spun că au încredere în șefa DNA, iar 10% nu au știut sau nu au răspuns.

 • De acord cu Maestrul, „S-a vazut limpede ca Klaus Iohannis n-are de gind sa respecte Constitutia” Coruptilor.

  Maestrul nu spune nimic despre faptul ca judecatorii CCR nu sunt independenti politic din moment ce au fost trimisi acolo, cu un scop, de catre politicieni. Valer Dorneanu a fost membru PSD, cu doua mandate in Parlament. „Lupul îşi shimbă părul, dar Dornenu nu-si schimba naravul de PSD-ist”.

  Vorbim de Germania, dar acolo judecatorii curtii sunt independenti.

  Klaus Iohannis stie foarte bine ca numai 18% dintre romanii cu drept de vot au votat PSD-ul. Este drept ca PNL-ul a avut mult mai putini, dar asta nu inseamna ca majoritatea romanilor sunt de partea PSD-ului.

  Sa-l suspende pe Iohannis si apoi va decide poporul.

  • Si in Germanía se propun membrii Curtii Constitutionale de partidele din parlament si sunt votati de plenum. Daca, in momentul votului sunt deputati, isi pierd locul de parlamentar la preluarea mandatului la CC. Deci sunt la fel de independenti ca si in Romanía. Numai ca acolo nu exista balamucul política asa ca in RO.

  • Prea multa ura si venin in reportajele lui Cristoiu despre presedinte, e obsedat ca nu este bagat in seama.

 • Coruptia PSD a fost si este o frectie. Coruptii reali sunt un Videanu care a luat toata marmura sau Patriciu care a luat Petromidia ce valora 5 miliarde de euro….Pesedistii au facut gainarii de doi lei. Dar propaganda contra lor face miliarde.

  • Dar despre Hrebenciuc și Iacobov de la Bacău nu vrei să vorbim? Să-ți spun câteva cuvinte despre RAFO Onești, CAROM Onești, UTON Onești, TCIND Onești, RAFINĂRIA Dărmănești, PETROMEC Moinești ș.a. Ți-aș mai putea spune câte ceva despre LETEA Bacău, despre Combinatul de îngrășăminte chimice de la Bacău! Să mai spun?

  • Nu știu când a luat Videanu marmura, dar știu sigur când a luat Patriciu Petromidia; în timpul ,,țărăniștilor” Iliescu și Năstase în perioada 2000-2004! Să nu-mi spui că Iliescu și Năstase au fost pesediști că, poate, chiar cred, dar mai cred și alții!

  • Auzi la el, pesediștii au făcut doar găinării de 2 lei! De-aia meriți UE în fiecare zi!

 • Teutonul n- are ambitie daca respecta decizia CCR.
  Daca vrea sa ramana in Istorie nu o respecta. Altfel va ramane in Istorie ca presedintele zero, care n-a realizat nimic.

 • Ponta zice la TV. Dragnea daca e condamnat la ICCJ atunci il va suspenda pe Johanis….Cum ar putea ?…Daca e confamnat intra in puscarie. Il suspenda din puscarie?
  . …..Statul asta paralel tampeste si politicieni nu doar postaci.

  • Bă, boule, condamnarea nu e definitvă, deci are timp de suspendare! Deci tu ești tâmpitul!

   • Vezi că îl deranjează adevărurile și se supără pe tine! E sensibil nevoie-mare!

   • În plus, fără el în libertate, pesediștii nu pot acționa? E clar, tu nu te mai faci bine, ești un maniPULAtor ordinar!

 • Judecatorii de ls ICCJ stiu ca Dragnea va castiga la CEDO anularea condamnarii cu suspendare. CEDO a avut recent un caz identic. In care a anulat condamnarea si procesul s-a reluat de la zero.

  • Și dacă știu, ce?! Tocmai de-aia o să-i dea cu executare!

  • Nici vorba! Acela era un caz (CEDO) in care completul era format dintr-un singur judecator. Doar natangii si PSD-istii vor sa induca ideea ca sunt din acelasi film fix asa cum 20 000 de romani au huiduit-o pe Halep si nu pe Fierea de la Primarie!

 • KWJ face exact ceea ce stie cel mai bine, adică … O FREACĂ !!!
  Mai „academic” spus, trage de timp !
  Dar nici cu pesedeii nu mi-e rușine, că și ei cam tot asta fac !
  Kallus trebuia suspendat, pân-acum, de „10.0” ori, vorba unui … „clasic”, în viaţă !!!

  • Și, ce-ati spune dacă cei doi ar avea un … BLAT ?
   Condamnare vs suspendare !
   Ceva de genul :
   Ești „om” cu mine, sunt „om” cu tine !!!

   • Ai pus punctul pe „i”. Bravo!
    Cât despre noua nominalizare de la SIE, lasă loc de multe speculații, mai mult pozitive, decât negative.

 • Alianta majoritara trebuie sa voteze legi pentru schimbarea Constitutiei. Sa schimbe Constitutia si sa o supuna la referendum simultan cu referendumul pentru familie…..R singura masura care potoleste pofta dictatorilor….Johannis nu e altceva decat un Hitler mai prost si mai arogant.

 • Comportamentul lui Johannis este cea mai clara dovada ca Statul Paralel exista si el detine Puterea in Romania…
  Alianta PSD- ALDE doar guverneaza, adica se ocupa de salarii, pensii, educatie, sanatate si de intretinerea membrilor Statului paralel cu mancare bautura si pensii de 6.000 de euro….Ce sa faca un partid in lupta cu Statul paralel? Pai nu- i aresteaza ALA pe toti liderii si -i face penali de le distruge viata?

  • Corect

   • Bai, Axon, spusele tale nu au logica!
    Pai, daca alianta PSD-ALDE este atât de neputincioasa în fata abuzurilor Staului Paralel, ba, în plus, le mai acorda „paralelilor” si privilegii ca sa le cumpere bunavointa, de ce nu se duce Alianta asta, naibii, acasa, lasându-i pe altii sa guverneze?!
    Adevarul gol-golut este ca pesedistii tai tin în brate Statul Paralel pentru ca Statul Paralel sunt tot ei, bai, nene!

  • Da, bă Tectonice, și Alianța asta PSD-ALDE se ocupă și de altele; ca de exemplu, restituirea a 21 de milioane de EURO bugetului comunitar pe care i-a luat (tu să citești FURAT!) Dragnea cu firma lui, Tel Drum! Să mai spun cu ce se mai ,,ocupă” Alianța PSD-ALDE? Te întreb pe tine că n-am pe cine să întreb!

  • Eu nu-nțeleg un lucru, dacă zici că guvernarea se ocupă de sănătate, de tine de ce nu se ocupă?! Măcar atât avantaj să ai și tu, dacă tot îi aperi pe blog!

  • Asta cam așa e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *