Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de joi, 16 iunie 2016

Decizia CCR – o nouă victorie în Războiul dus de forțele democratice împotriva Statului polițienesc instaurat în România ultimilor ani sub pretextul Luptei împotriva corupției

Curtea Constituţională a României, luînd în dezbatere cererea de pronunțare în legătură cu definiţia abuzului în serviciu din Noul Cod Penal, articolul 297 (1) a decis că formularea conţine suficiente ambiguități pentru a elimina caracterul predictibil al documentului şi, mai ales, pentru a înlesni abuzurile procurorilor DNA, care alcătuiesc sub conducerea Codruţei Kovesi o veritabilă Poliţie Politică.

Prin articolul 297 alin. (1), abuzul în serviciu era astfel definit:
„Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

C.C.R. a decis că definiţia trebuie să înlocuiască formula în mod defectuos cu formula prin încălcarea legii.
Cu excepţia Reţelei de presă a Codruţei Kovesi, alcătuită din site-uri, ziare şi televiziuni ale căror patroni plătesc taxa de protecţie făcînd publicitate DNA și Codruţei Kovesi, toată lumea a salutat Decizia.
O salut şi eu, ţinînd să menţionez că, după Decizia privind interceptările, e o nouă victorie a forțelor democratice un nou moment victorios din Războiul dus de forțele democratice împotriva Statului poliţienesc român creat în ultimii ani sub pretextul Luptei împotriva corupţiei.

În acelaşi timp, nu pot să nu mă întreb:
Chiar atît de tare ne-am obişnuit cu statul poliţienesc încît să considerăm extraordinară o decizie normală, de restabilire a unei prevederi constituţionale?

Să explic ce s-a întîmplat pînă acum în România prin folosirea de către DNA a definiţiei în mod defectuos, imposibilă chiar și îhn republicile bananiere, pentru că înlocuia Legea cu arbitrariul procuroriul DNA. Să zicem că un primar decidea construirea unui pod peste un rîu.
DNA, care îi pusese gînd rău primarului, îi deschidea dosar (cu tot tărăboiul, reţinere, cerere de arestare preventivă) sub acuzaţia că, îndeplinîndu-şi defectuos atribuţiile de serviciu, cauzase o pagubă primăriei.

Formula „în mod defectuos”, ca şi formula „urîtă” sau formula „frumoasă” sau formula „necinstit”, e interpretabilă.
Depinde cine apreciază actul primarului. De fapt, în realitate, procurorii DNA nici nu se osteneau să dovedească modul defectuos, pentru că aşa ceva nu se poate dovedi.

Ce-i aia mod defectuos de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu?
La întrebarea asta nici procurorii n-ar fi putut răspunde decît repetînd papagalicește:
Și-a îndeplinit în mod defectuos. Și-a îndeplinit în mod defectuos.

Ei săreau direct la paguba produsă.
Nu era nici o pagubă. Procurorii DNA susţineau că podeţul nu trebuia construit.
Drept dovadă, aduceau o expertiză (făcută de un expert DNA) care arăta că locuitorii puteau ajunge pe malul celălalt şi trecînd prin vad.
Apa nu-i adîncă şi, la o adică, locuitorii se spală şi pe picioare.
Avînd în vedere că femeile trebuia să-şi ridice fustele, trecutul prin vad le dădea posibilitatea să arate că au pulpe frumoase.
Așadar, conchideau procurorii, primarul comisese un abuz în serviciu, deoarece, îndeplinindu-și în mod defectuos atribuțiile de serviciu, provocase primăriei o pagubă de… (urma suma dată de primărie pentru construirea podețului).
Pe baza acestui Dosar DNA cerea 7 ani închisoare pentru bietul primar.

Dincolo de condiţiile create pentru comiterea unor abuzuri incredibile, folosirea de către DNA a formulării aberante, demne de Republica de babuini, dusese la o paralizie a administraţiei publice locale şi centrale.
Nimeni nu mai semna nimic.
Cum să semnezi ceva cînd în orice clipă putea veni DNA şi să te acuze că semnînd ţi-ai îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu?
Chemai juristul instituţiei.
Acesta nu-ţi putea da nici un sfat.
Nici o lege nu preciza ce înseamnă în mod defectuos.
Și atunci nu mai semnai nimic.
Era nevoie de introducerea canalizării într-o parte a orașului.
Dacă semnai, riscai să te înhațe DNA.
Rămîneau cetățenii din acea parte a orașului cu WC-ul în curte.
Ei și ce dacă.
Tu rămîneai liber.

Decizia CCR restabileşte normalul, firescul, bunul simţ, domnia legii acolo unde şi-a făcut de cap aberaţia, nefirescul, domnia arbitrariului polițienesc.
A produs primarul o pagubă primăriei construind un podeţ?!
Procurorul trebuie să arate ce lege a încălcat.
Înainte de a semna un act primarul cheamă juristul şi-l întreabă dacă încalcă sau nu vreo lege prin semnarea actului.
Orice jurist îi poate spune dacă încalcă sau nu.

Ce se întîmplă cu dosarele deja încheiate sau în curs cu acuzaţia de abuz în serviciu?
Dacă procurorii au înţeles prin „în mod defectuos” încălcarea unei legi şi au arătat ce lege a fost încălcată, dosarul merge mai departe.
Legea invocată e la îndemîna judecătorului, a acuzatului, a procurorului.
Judecătorul decide dacă legea X a fost sau nu încălcată.

Împotriva acestei decizii de bun simț care restabilește domnia Legii acolo unde a domnit dictatura Statului polițienesc au dus campanie două persoane:
Codruța Kovesi, șefa DNA, și ministrul Justiție, Raluca Prună, milițianca Guvernului Dacian Cioloș.
Mult mai grav, împotriva acestei decizii normale, tipice Statului de drept, Codruţa Kovesi a asmuţit Reţeaua sa din Presă.

Toți cei care au pledat pentru nevoia unei clarificări a textului de către CCR au fost făcuți complici ai corupților, ai borfașilor, inși plătiți de penali pentru a-i scăpa de la pușcărie, dușmani ai lupte împotriva corupției, de site-uri, ziare și televiziuni întreținute fie de patroni care sunt protejați de DNA în afacerile lor de corupție, fie de Servicii prin pușculițele cu bani negri.

România a traversat, înaintea acestei decizii, o perioadă de gravă încălcare a Constituţiei de către Codruţa Kovesi.
Misiunea unui procuror-şef de DNA e să aplice legea.
Legea o face Parlamentul sau o corectează CCR.

Produs al unui incredibil Cult al personalităţii, Codruţa Kovesi s-a crezut şi se crede Parlament, CCR, Guvern, Preşedinţie, Presă independentă la un loc.
Nici Nicolae Ceauşescu nu s-a crezut asta.
Elena Ceauşescu, da, s-a crezut.
Nu voi spune de ce.
Nu vreua să risc un proces de daune morale cu Codruţa Kovesi.
Am auzit că pretinde miliarde.
Și cum DNA poate înhăța oricînd un judecător, dacă te dă în judecată Însăși Codruța Kovesi, în România babuinizitată, ești condamnat înainte ca șefa DNA să depună plângerea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

59 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 16 iunie 2016”

  • Papagalule, vezi ca te dau astia la A3 cand lingeai in cur pe basau, cand ziceai de procurorul Iacobescu ca favorizeaza infractorul, si ala spunea adevarul despre basau ca vindea libertate.

  • Nu vreau sa fu dur in limbaj, va fi, probabil, ultima mea interventie pe acest blog.
    Totusi, am speranta ca acest ziarist numit „maestru” de unii va avea tot mai putini adepti. Este momentul sa isi vada de pensie. Ma uit cu greata la interventiile lui de la tv. Oameni buni, sunt atatia ziaristi de mare calitate in capitala sau provincie, tineri sau mai putin tineri si nu sunt bagati in seama. Aveam de-a face tot cu dinozaurii astia gen Cristoiu. La fel in multe alte domenii, plin de dinozauri in puncte cheie, nimeni nu-i mai schimba. Am spus-o din sursa sigura,acest ziarist, in sedintele de redactie, cerea stiri despre violuri sau povesti cu violuri si acum ne da lectii de morala. Pacat ca fostii lui colegi nu sufla o vorba. Mare pacat. Vedea si lumea ce lepra zace in acest om.

    Mare atentie la manipularea acestui om. Uitati doar o mostra de rautate, manipulare: „Decizia CCR – o nouă victorie în Războiul dus de forțele democratice împotriva Statului polițienesc”.

    Cititi presa de astazi sau urmariti stirile: avem 4 condamnari de mare calibru intr-o singura zi, repet, doar intr-o singura zi:
    – fratele lui Basescu
    – primarul Ploiestiului, fostul
    – doua judecatoare
    Oameni bunim 4 dintr-un foc.

    Sefa DNA i-a condamnat?! Nu, judecatorii i-au condamnat. Si, atunci, unde este statul politienesc?!

    Nu o spun pt. a apara pe cineva, o spun pt. ca, cel putin in acest moment, trebuei sa ne punem speranta in DNA si intr-o noua justitie. Timpul nu ne va fi aliat, va trece enorm de multa vreme pana se vor limpezi apele, pana vom scapa de toate leprele insa, parca se face ceva lumina.
    Sefa DNA este trecatoare, importanta este institutia pe care o formeaza in acest timp. Daca alaturi de ea mai vin si alte persoane bine intentionate atinci vom scurta timpul de asteptare si vom reusi mai repede sa schimbam in bine acaeasta tara.

    Implicati-va cu totii indiferent de functie, de pregatire. Tara va vrea pe toti prosti ca sa fiti mai usor de manipulat. NU va lasati, nu stati pe tusa, sanctionati pe toti cei care va vand si va dau lectii de viata. Analizati-le inversunarae si ganditi-va de ce o fac, ce interese au.

    Uitati-va ce probleme se ridica tot mai des: ba ca puscariile sunt pline si ca nu mai este aer de respirat, ba ca detentia este odioasa, de ev mediu, ba ca nu este respectat statul de drept…etc Tot felul de gogosi de genul acesta.
    Ganditi-va la ceva: toate astea nu au existat pana acum?! Probabil ca da. Si, atunci, de ce nu s-a facut scandal?! Normal, incep sa intre greii in puscarie la greu si nu le convine.

    In incheiere, va spun doar atat: daca nu pregatim terenul pt. noua generati nu vom avea nicio sansa, vom ramane cu regretul ca nu am starpit la timp pe toti acesti dinozauri denumiti formatori de opinie.
    Este timpul ca nepotii si copiii nostri sa intre in scena. Va fi greu pt. ca majoritatea isi doresc sa plece, ba chiar sunt indrumati sa o faca. Dar asta ne dorim si isi doresc ei?! O sclavie moderna?!
    Eu nu cred, din contra, cred cu tarie ca locul lor este alaturi de noi, in aceasta tara superba.

    Sa fim sanatosi si sa cantarim bine cand cineva vine si incearca sa ne impuna „gandurile” lui. Saa analizam si sa cantarim bine daca inversnarea cu care o face este cea corecta si cea sincera. Oare chiar crede in „gandurile lui” sau este pus de altii sa creada in ele?!

    Numai bine!

  • CEA mai buna analiza a DECIZIIEI CCR dupa mine o face SORIINA MATEI CITITO NU cred ca obanuiti de alianta cu coruptii.

  • Eu as zice,ca „inaltii functionari” sa pluseze si sa faca din marsavul ABUZ o minuscula contraventie !!!

  • Scapa Elena Udrea, „maestre”?

  • ce pacat cristoiule ti partea politicienilor hoti!

  • Va sugerez sa analizati legile trecute prin Parlament.O sa ramineti surprinsi, cit de putine sint clare si nu comporta interpretari. poti crede ca sint aprobate de aceasta maniera,planificat si intentionat.

  • IATA PASAJ UNUI ARTICOLE CARE va apre in mai multe ziare si pe diverse conturi de facebook sub forma de aryicole platit in asa fel incat ibntr-un timp foarte scurt informatie din text sa ajunge sa zeci de mii de cetateni In acelasi timp se va DEMASCA O SERIE DE DIVERSIUNE CARE SE FACE PENTRU A DEVIA ATENTIE DE LA FURTUL ELECTORAL anomalii de pe boletin de vot si pregatire care se face pentru a deschide acel plic trimis de la cine trebuie de unde sa va stie pe cine grupurile de interes vor instala ca presedinte in fiecare consiliul judetean Deacea in calitate de caini de paza ai comunitati de cat e ori ei incerca sa serveasca pe Romanii pe tava un subiect diversionist ,Romanii de buna credinta pot sa fac urmatoare lucrurile Indiferent de ce subiect i see livreaza li se poate adresa imediat10 intrebari
    Iata cateva dintre ele
    • De ce in ciuda faptul ca actuala lege a finantelor publice locale permite jaful si abuzuri in service care aduc prejudice de zeci de milioane de euro nu se se schimba o astfel de lege ?
    • De ce nu se publica o lege care sa intarzica crestere preturile la apa ,gaz ,benzina ,curent mai mult decat populatia o poate suporta?
    • De ce Romanii primesc salari precum in Congo si platesc pentru Apa ,curent ,gaz ,petrol in valoare relative mai mare decat in Germania ,Austria ,Franta italia etc?
    • De ce nu se elaboreaza o lege care sa interzica export de cherestea si expropriere profit obtinut din industria lemnului?
    • Intrucat lege finantele publice locale incurajeaza jaful si abuzurile in service de zeci de milioane ,se mai poate intreba De ce atunci cand a fost schimbat la graba legile electoral nu au schimbat tot in graba si o astfel de legi care permite jaful asupra buzunarele cetatennilor si a firme?
    • De ce credeti ca nu se elaboreza o lege a petrol in care Romania sa poate optine un prêt correct pentru petrol extras de pe pamantul Romanesc ?
    • De ce nu se elaboreze o lege care sa permite scumpire Apa ,curent ,gaz ,benzina numai in functie de grad de suportabilitate a Romanilor?
    • De ce in ciuda faptul ca peste tot in lumea se stie ca alegere intr-un singur tur permite fraudare alegere dar a fost aceptat in tacaere ca mascara in 5 Iunie sa se intampla doar intr-un singur tur
    • De ce dupa intrunire acele de taine ce au avut loc acolo unde a trebuit ,a fost stabilit ca presedinte unei institutie de mare responsabilitate precum Consiliul judetean sa fie ales la masa verde si nu votat decatre cetateni?
    • De ce in ciuda gravitate unei astfel de situatie nu s-a vorbit despre acest lucru?

  • Dragă meştere Manole, de ce-ţi zideşti nevasta? Sau nu faci casă bună cu Adevărul?!

  • Ei asteptau sa cada toata legea !!! Nici un dosar de la DNA nu s-a bazat numai pe formula in mod defectoe !!! Dar Soriciul de Cristoiu..Jegurile de la RTV..antenele fac o dezinformare crasa !!! Daca privesti atent astia si restul penalilor ataca legile..mai ales bugetarii aflati pe butoiul cu brinza

  • Nu a scapat nici un corupt !!! CCR si-a facut datoria fata de tara !!! Toate gunoaiele mai ales Cristoiu asteptau cu sufletul la gura o decizie in favoarea hotilor !!! Acu incearca jegul sa o intoarca ca la Ploiesti !!!

  • Mai Cristoiule te auzi ce vorbesti??? Tu crezi ca toti sunt timpiti??? Mai dar nu ai putina rusine !!! La ce esti maistru tu limbricule??? La o dezinformare crasa !!! Nu ai nici un fel de rusine jegule !!!

  • Cata dreptate are dl.Cristoiu!! Nici nu stiai pe cine sa mai crezi, sefa procurorilor zicea ca scapa coruptii,iar fortele democratice ca este un abuz.In sfarsit, CCR a dat cu „toiagul” si a hotarat/ ramane de vazut cum se va aplica.

  • …pana cand nu o sa avem raspunderea procurorului/judecatorului…nu o sa stopam abuzurile!!!

  • Daca tot suntem intr-un stat politienesc condus de dna Kovesi, cea decorata de statul francez cu Legiunea de onoare tocmai pentru lupta impotriva coruptiei, oare de ce mai poate dumnealui sa scrie in continuare pe aceeasi tema ?. Logic ar fi trebuit sa fie de mult ascuns de acel stat poilitienesc !

  • Dl Cristoiu trudeste zilnic sa ne demonstreze ca traim intr-un stat politienesc condus de dna Kovesi, care ii terorizeaza pe bietii nostri corupti, care defapt nu sunt dupa mintea dlui Cristoiu suficient de corupti. Adica daca sunt doar nitel minjiti, de ce sa te iei de viata lor ?

  • Dosarele nu dispar si e bine ca tot „rumanu” sa inteleaga ca ne-a trecut glontul pe la ureche. Nu stiu daca era chiar stat politienesc, dar a lasa un procuror sa-ti hotarasca soarta dupa cum i-a dat sau nu nevasta-sa acces la fofoloanca, sau dupa cat ii esti de simpatic era de domeniul unei dictaturi a magistratilor. Toate dosarele trebuie luate la mana si acolo unde se gaseste cuvântul defectuos, cuvântul cu pricina sa fie inlocuit cu trilmiterea la lege pe care împricinatul ar fi incalcat-o. DNA primeste o lovitura asteptata si nu prin zadarnicirea unor cauze ci prin dezvaluirea abuzurilor facute de procurori, pt ca in cazul lor chiar de abuz e vorba. Plesneala asta nu e ultima si Kovesi ar face bine sa ia aminte ca parlamentul va elabora cat de curând legea raspunderii magistratilor. Ma gândesc si la cate procese se vor deschide de catre cei incarcerati fara temei si cati procurori vor da cu subsemnatul pt faptele lor!

  • Care victorie maestre? Care forte democratice? Nu parlamentu a legiferat? Nu „binomu ” a facut legea!

  • Daca faci podu.maestre.cu un milion de euro in loc de 1000 de lei cat ar fi pretul corect.e mod defectuos sau abuz.creezi un prejudiciu-ca despre bani vorbim :).deci esti un functionar prost si tre’ sa dai banii comunitatii inapoi si tre’ sa pleci! Unde pleci nici nu mai conteaza daca pleci sarac .asa ca….mai incet cu jurnalele pe scari!

  • Vinovati sint cei care fac legile maestre! Constitutia este stufoasa cu multe exceptii !

  • Pacat ca nu ai explicitat , domnule Cristoiu , care sunt fortele democratice pe care le proslavesti , caci atunci ar fi aflat toata lumea cui serveste acest articol , si de ce perversitatea nu poate fi acoperita de aerul de profet comunal … In Romania doar dictatura legii mai poate da speranta , si da , nu se procedeaza conform sofismului ca nu trebuie sa sufere nici macar un singur om din cauza unor legi viciate , ca in US , pentru ca la noi este invers , nu exista nici un om (politic ) care sa merite prezumtia de nevinovatie , din pacate , si putem adauga si ziaristi langa aceasta categorie … Cat mai trebuie sa sufere populatia acestei tari pana cand oamenii de presa responsabili sa apere interesele acesteia ??? Cu siguranta , nu este cazul dumitale , care , autosuficient si balbait intelectual , vrei sa pari Don Quijote , dar sfarsesti prin a te prezenta sub forma de Sancho Pantza al infractorilor … Daca dumneata te consideri elita progresista , tara asta nu mai are chiar nici o speranta … Esti jenant de penibil !

  • Forțele …democratice ? Care sunt aceste …forțe ? Cele care timp de 26 de ani au furat , au distrus si au vândut România ? Bravo Cristoiule ! Patriotule ! Democratule ! ???

  • Ati mai platit daune morale Gabrielei Adamesteanu si d-lui Mititelu 🙂 Nu fu ieftin!
    Nu stiu ce sunteti dar nu sunteti pamfletar.

  • pe bune?! „maestre”?

  • Am o intrebare personala, Maestre. Merita ???

  • Propaganda in cea mai pura forma. Lupta continua, fix la fel. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *