Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de joi, 24 septembrie 2015

Lui Liviu Dragnea i s-au arătat două mîțe. Una a fost retrasă deja

Marți, 22 septembrie 2015, deschizînd ca de obicei site-urile de știri pentru a vedea ce se mai întîmplă prin Lumea asta mare, mi-au căzut privirile pe o suită de titluri care conțineau toate formularea Lovitură DNA pentru Liviu Dragnea.

Hait! mi-am zis, te pomenești că DNA i-a deschis un Dosar penal lui Liviu Dragnea cu tot tacîmul: descinderi cu mascați, documente date Diviziei Presă, reținerea acuzatului. Reacția mea de surprindere se baza pe ceea ce știu despre negustoria dintre Liviu Dragnea și Sistem în privința celui care va fi președinte al PSD, altul decît Liviu Dragnea, desigur. Era greu de presupus că Binomul SRI-DNA va încălca înțelegerea pînă la Congresul PSD. Scrisesem despre această negustorie. Dacă DNA se năpustise asupra lui Liviu Dragnea, mă vedeam constrîns să declar că m-am înșelat.

Cum știrea venise după amiază, m-am mai liniștit.

Urmînd un principiu de bază al Manualului de tortură al CIA – arestarea suspectului se face dimineața- DNA operează de regulă dimineața.

După ce-am trecut de titluri, operațiune absolut necesară în presa on line, unde totdeauna titlul n-are nici o legătură cu conținutul, așa cum pălăria Mariei n-are nici o legătură cu felul în care Maria gătește supa de tăiței, mi-am dat seama că aveam motive să fiu surprins.

Marți, 22 septembrie 2015, DNA remisese presei Documentul MOTIVE DE APEL formulate împotriva sentinţei penale nr. 341 din data de 15 mai 2015 pronunţată în dosarul nr.4862/1/2013 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală.

Sentința în cazul Referendumului a fost dată pe 15 mai 2015. Pe 16 iulie 2015, Înalta Curte a anunțat că prima ședință va fi în 28 septembrie 2015. Pentru a putea face programarea, Înalta Curte avea nevoie de Motivele de recurs din partea DNA.

Documentul exista, așadar, de două luni.

De ce l-a trimis presei DNA marți, 22 septembrie 2015.

După părerea mea, lui Liviu Dragnea i s-a arătat o mîță.

Tot marți, 22 septembrie 2015, și-a anunțat candidatura la președinția PSD nimeni altul decît Robert Negoiță. Despre primarul sectorului 3 mi-e greu să scriu. Și asta pentru că de fiecare dată cînd îi trec numele pe hîrtie mă bufnește rîsul. Pentru Robert Negoiță ar fi prea mare și o funcție de portar la PSD, d-apoi cea de președinte al Partidului. Știind însă cine îi întoarce cheița acestui muțunache, mi-am dat seama că lui Liviu Dragnea i s-a arătat o a doua mîță.

Miercuri seara, Robert Negoiță a anunțat că-și retrage candidatura.

Așadar, a doua mîță a fost retrasă.

Probabil că de marți pînă miercuri seara, Liviu Dragnea a dat asigurări că respectă înțelegerea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *