Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de joi, 5 martie 2015

Un abuz incalificabil: Alina Bica e de trei luni în pușcărie fără a fi judecată!

N-o cunosc pe Alina Bica.
N-am văzut-o la vremea șefiei la DIICOT nici măcar la televizor.
După arestarea preventivă am întrebat încolo și încoace printre mai tinerii confrați (evident, am ocolit ofițerii acoperiți din presă, deși ar trebui să spun, și ofițeresele acoperite din presă, pe două dintre ele urmărindu-le cum ajung la orgasm cînd aud cuvîntul cătușe).
Am aflat astfel că Alina Bica e o personalitate a magistraturii noastre.
Spre deosebire de Codruța Kovesi, alintată și Lulutza, care a fost timp de zece ani, din cauza unei rătăciri a lui Traian Băsescu, numai și numai șefă, de mă întreb dacă mai știe cum se face un dosar, fie și pentru un hoț de găini, Alina Bica a lucrat timp de 10 ani în cadrul DIICOT. Mult mai important, ca secretar de stat la Justiție, timp de trei ani,  între ianuarie 2009 și mai 2012, a condus ministerul ca un adjunct al ministrului. E autoarea celor două Coduri istorice ale României postdecembriste.

Ei bine, Alina Bica stă în arest preventiv din 22 noiembrie 2014.
O femeie e ținută la pușcărie de trei luni, fără a fi judecată și, din cîte se vede în Justiția noastră plină de colaboratori ai noii Securități, se pare că va mai sta.
Repet, Alina Bica n-a fost nici măcar la prima ședință de judecată. Planul noii Securități e s-o țină în arest preventiv pînă cînd va fi condamnată definitiv.

De ce?
Mai întîi, pentru a-i face pe plac Codruței Kovesi, care o urăște multilateral: ca procuror care ar fi putut să-i ia locul, ca amică a Elenei Udrea (cea care a văzut cum se smiorcăia Lulutza în Biroul Oval de la Cotroceni), ca femeie.
Apoi pentru a o face s-o dea în gît pe Elena Udrea și pe Traian Băsescu.
Mult mai important, Alina Bica e ținută în arest preventiv de trei luni și va mai fi ținută mult și bine, pentru a nu vorbi.
Dacă vorbește, multe capete s-ar putea să capete diaree.

N.B: Cineva care mi-a citit pamfletele despre Codruța Kovesi, mă întreabă dacă nu mă tem că mă va da în judecată pentru pagube morale.
Nu numai că nu mă tem, dar chiar îmi doresc.
Am dat-o în judecată pe Codruța Kovesi pentru pagube morale.
Ca să înțelegeți cum funcționează Justiția noastră, am pierdut procesul (voi merge la CEDO), fără ca Lulutza să catadicsească să vină în sala de judecată – eu am fost și am vorbit – ba chiar fără să-și angajeze un avocat!
Dacă mă dă în judecată, poate se prezintă, în fine, în sala de judecată, dat fiind că nimeni nu-i mai presus de Lege. Sau, mai știi, la cît de căcăcioși sunt judecătorii cînd vine vorba de temuta șefă a DNA, nu-i exclus să cîștige procesul fără să se prezinte și fără să-și pună avocat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

63 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 5 martie 2015”

 • A-ti incurajat denunturile la CEDO,de obicei facute de cei care fura mai mult,deci cel ce fura mai mult vrea si conditii mai bune si la sfarsit eventual si despagubiri.Nu mi se pare prea corect

 • Cred ca jocul e mult mai perfid deccit ne putem imagina noi ,in ori ce caz justitia este ajutata sa se autuodiscrediteze si apoi sa se autodistruga

 • Va salut ! Mi-a placut interviul de la Realitatea,din aceasta seara, si sunt de acord in principiu ca conditiile din inchisoare sunt proaste,dar eu vad lucrurile altfel.Pentru mine un penal ,e totusi un penal,daca i s-a dovedit vinovatia(am zis ,daca),si nu fac diferenta intre ei.La fel de penal e cel care fura o bicicleta si cel care fura un milion de lei , pentru ca in functie de conjunctura fiecare din cei doi fura cat poate,cu diferenta ca primul nu e multumit de conditii,lucru care nu se poate spune de al doilea care n-are de ales(ca o mica paranteza,in randul incarceratilor comuni exista o categorie care imediat ispasita pedeapsa fac tot posibilul sa se intoarca pentru ca -zic ei-in puscarie se sta mai bine ca afara).

 • Maestre , toata stima pentru analizele pline de adevaruri nespuse de catre ” bravii nostrii jurnalisti ” ..ca sa nu cumva sa stirbim imaginea imaculata a ” bravei noastre lupte anti coruptie ” !!!

 • Atentie! Arestul preventiv nu este arestul punitiv sanctionator cu care se pedepseste o infractiune comisa de un inculpat devenit arestat . Azi ministrul de justitie Cazanciuc a spus ca in arest nu e ca la hotel ceea ce este exact pentru arestul dat ca pedeapsa dar nu si pentru cel preventiv, la care este supus un inculpat care inca beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si deci nu poate fi supus niciunei pedepse ci doar la o restrangere de libertate hotarata in interes social sau al anchetei. Totusi la Realitatea TV dl Ionita cred ca ziarist la Adevarul a dovedit ca nu intelege acest aspect si niciunul din platou nu l-au corectat (se vorbea despre arestul preventiv al dnei Udrea) parand deci ca toti credeau ca acest arest preventiv este o sanctiune ptr dna Udrea ceea ce este total fals. Sper sa lamuriti opinia publica de felul in care sunt aceste aspecte in realitate .

 • FELICITARI,d-le CRISTOIU.

 • Iliesiu Cristian….daca nu sti taci.Nici macar un articol nu sti sa citeati.ARESTAT ESTI DUPA CE ESTI JUDECAT de catre instanta,tovarese.D-l Cristoiu,asta spune n-a fost judecata.Nu ca este sau nu vinovata.Va orbeste ura,sau deja va orbit,dar si prostit.

 • As vrea tare mult sa citesc pamfletele despre iapa asta.

 • Excelent ,Maestre.Sibienii cei care nu sunt pupincuristi,stiu despre aceasta Lulutza de 2 m si 150 de kg si relatia ei cu sasalaul de la cotroceni.Mi-e scarba de ea si nu stiu de ce Daniel Morar,nu povesteste despre ea,ca doar n-a vruto la DNA.

 • Aveti perfecta dreptate1

 • sunt foarte curioasa cum a motivat instanta pierderea procesului dvs.imi amintesc speta ca ati spus public.

 • Adevarul este o poveste nici n a fost si nici nu este D le Ion Cristoiu

 • domnu’ maestru ce fumati ca pare tare de tot ? va permitti iarba de calitate din cas-ul Udrei ?

 • sa va cred naiv nu indrasnesc mai bine neinformat uite va spun eu de ce Lulutza va sfideaza si cu mine a facut-o cind era procuror general pentru ca legea nu numai ca ii permite dar a si ajuta in sistemul juridic romanesc ai procuror de sedinta pai ala este subordonatul doamnei nu o sa infirme el in sedinta o rezolutie a sefului ce Dumnezeu si uite asa nu mai ai nevoie de nimic este cea mai crasa incompatibilitate din sistemul juridic aceea in care ataci ordonata Procurorului general si in sala un subordonat al acestuia sta si ii ia apararea si judecatorii tac ca si ei tot magistrati sunt

 • Maestre de unde dracu cunoşti matale ofiţerii acoperiţi ,le scrie cumva în frunte?Dacă mata deconspiri un agent acoperit care lucrează pentru o ţară duşmană ar trebui să fiţi recompesat , dar dacă lucrează pentru statul român şi mata ii deconspiri atunci ar trebui să fi arestat.

 • Pe una din ofiteresele din presa o stiam , iar pe cea de-a doua ..mi-ati confirmat banuiala 🙂 ! Este corecta analiza dumneavoastra

 • IN CE FEL FITUICA PUBLICATA DE PNL CA FIND UN PROGRAM DE GUVERNARE ADUCE DESERVICIUL PARTIDULUI In ciuda faptului ca PNL are la virful conduceri doi Juristi ,si se stie care sunt mecanism prin intermediul care bani ajung in buzunarele partidelor ,cei doi juristi nu au inclus in acea fituica unor masuri care sa descurajez sau sa stopeze unor astfel de jafuri In acest serial de document voi prezenta zeci de exemple de astfel de situatie Ca de exemplu in turism sunt cheltuiti inutile sute de milioane de euro ,si care ajung apoi in buzunarele partidelor politice Avem deja un condamnat care a fost in acelasi echipa guvernamental cu dl Catalin Predoiu si inca alt care este cercetar in starea de arest Cu toate aceste in loc ca cei doi juristi din PNL sa incude in acea fituica masuri care sa descurajeze astfel de practice in domeniul turism ,au lasat caile liber ca sa poate continua sa exista asa ceva

  CE TREBUIE INCLUS IN ACEA FITUICA SI CARE DESCURAJA SI TERMINA O DATA PENTRU INTODEUNA CU UN ASTFEL DE JAF ?

  Sute de milioane de euro sunt cheltuiti aiura pentru promovarea turism ,iar asa cum a aratat autoriti o buna parte din bani respectiv ajung in buzunarele partidelor politice Pentru a descuraja un astfel de jaful PNL in fituica respectiva trebuie sa pune in practica unui concept prin intermediul care ,someri ,studenti ,diaspora ,si cei care lucreaza si au salari mici ,sa poate promova turism Romanesc atat in Romania cat si in strainatate si sa fiu platiti pe langa salariul Cu aceasta ocazia banilor ce pana acum au fost alocati decatre UE si decatre Guvernul in loc sa intra in buzunarele unor firme de casa a unor partidele politice ajunge in mod direct la studenti ,someri ,diaspora si cei care lucreaza si au salarii mici

  De aici putem intreba pe someri ,studenti ,Romanii din diaspora ,si milioane de Rmanii care lucreaza in Romania si au salari mici care nu -i ajung ,

  Sunteti deacord ca sute de milioane care pana acum erau chetuiti aiura in asa fel incat o buna parte din acesti sa ajuge in pusculita partidelor politici ,sa ajunga in mod direct la dvs ,ca rasplata pentru felul in care va veti implica in promovare turismul atat in Romania cat si in strainatate si sa ajungeti sa primiti pe langa salarile peste 300-700 euro ?

  Cu aceasta ocazia va reamintesc faptul ca in loc ca PNL sa adopta un astfel de concept care poate ajuta pe studenti sa contribui la promovare turismului si sa obtin peste 300 de euro,someri si cei care lucreaza si primesc salari mici sa beneficieze de acelasi avantage iar diaspora sa primeasca peste 700 de euro ,

  a lasat caile liber ca sute de milioane de euro alocati decatre UE si Guvernul Romania sa continua sa fie folosite aiura iar o parte din ele sa ajunga in pusculita partidelor politice

  Dar aceasta nu este tot deoarece in fituica respectiva PNL nu prezinta nici o masura viabila de a putea ajuta hotelieri sa prelungeasca sezonului la munte si pe litoral ,sa atraga turisti care au bani si disponibilitate sa-i chetuiasca Find ca acest lucru este revoltator va invit sa mergeti la fituica respectiva si sa cititi la capitol Turism
  Acolo veti gasi printre alte 4 directie pe care PNL spune ca va dezvolta turismului
  Iata ce spun

  „” Acest obiectiv ambițios ar putea fi atins în condițiile în care turismul va fi definit ca o prioritate şi dezvoltat pe patru direcţii principale: a. restructurarea proceselor de autorizare şi acreditare în turism; b. aplicarea unei politici de resurse umane în conformitate cu standardele în domeniu; c. definirea conceptelor generale pentru turism; d. strategii de promovare personalizată.””

  Avand in vedere ca cele 4 asa zise directie de dezvoltare turism nu are nici o legatura cu ceea ce trebuie facut si cu toate acest masinaria de propaganda PNL incerca in mod disperat sa ne convinga ca ceea ce este continuta in acea fituica este in conformitate cu cele stabilite decatre partidul a lui Angela Merkel ,Jean Claude Junker ,

  voi fi obligat sa-i intreba partidul a lui Angela Merkel si Jean Claude Juncker daca sunt deacord cu felul in care sute de milioane de euro ce sunt alocati pentru promovare turism sa fiu folosit aiura in asa fel incat o buna parte din bani sa ajunga in pusculita partidelor politice sau sutin idea ca bani respectiv sa ajunga de o maniera transparente la someri ,studenti ,Romanii din diaspora ,si cei din Romania care lucreaza si au salari mici ,pentru promovare de o forma eficienta a turismului ,deoarece vor fi platit pentru fiecare turiti care afla de un anumit tip de promovare facut de ei si care ajunge sa faca o rezervare Avand in vedere ca partidul lui Angela Merkel si Jean Claude Juncker nu va sutine niciodata incompetenta si jaful asupra bani publici ,atunci PNL Romania va trebuie sa explica dece incerca prin masinaria sa de propaganda sa asocieze incompetenta si neputinta lor cu partidul a lui Angela Merkel Jean Claude Juncker Pana atunci informez si pe domn Klauss Iohannis sa se distante de o astfel de fituica si sa ceara pe autori lor sa-i arunca la gunoi si sa incepe sa elaboreze un program seios de Guvernare deoarece la un asemene gra de incompetenta si iresponsabilitate de care au dat dovada le vor trebuie mult timp iar pana tomna 2016 numai este mult timp

 • Rau a fost pâna acum cu fara de lege, dar sa nu câdem in extrema cealanta, in dictatura SRI si a procurorilor.

 • Valeu,valeleuuu,cata jale si cat offf…Mos Ioane,daca nu erai in razboi cu Luluta Codruta,nu te futea grija de Bica nici macar in virful pixului.Dece nu te gandesti la sutele de amarati care au asteaptat cu limba scoasa sa vada cum meseriasa asta de sefa de la DIICOT,se lupta cu mafia imobiliara pentru drepturile lor ?!

 • Nu prea e corect sa stiti numai d-voastra ofiterii și ofițeresele acoperite din presă. Parca rideti in barba cind scrieti gindurile astea. IO am citit „jurnalul”, voi fraierilor mai asteptati.

 • Mie mi-e teama pentru Dvs. Sunteti mult prea curajos! Oricum, felicitari si multumiri pentru toate articolele Dvs.de dupa alegerile din 16 noiembrie, articole pe care le urmaresc cu sufletul la gura. Sunteti printre putinii, daca nu singurul, care si-a pastrat luciditatea si coloana vertebrala in aceste vremuri grele…

 • Fereasca D-zeu de republica procurorilor si securistilor

 • Nu este la puscarie este arestata. Si la cate a facut sper sa mai stea cel putin 10 ani. Degeaba este un maestru al meseriei daca a furat ca hotii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *