Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Gabriela Firea explică în premieră de ce Guvernarea PSD de după alegeri a fost un dezastru fără sfîrșit

Marţi, 4 septembrie 2018, Gabriela Firea a fost invitată lui Ionuţ Cristache la România 9, de pe TVR1.
Subiectul dialogului:
Conflictul, iute devenit război în toată regula, între Gabriela Firea şi Liviu Dragnea.

Judecînd după desfăşurarea de pînă acum – Gabriela Firea a lansat bombarde asupra lui Liviu Dragnea iar acesta a preferat contractului tot cu bombarde, înăbuşirea asaltului prin surîsuri scrîșnit binevoitoare, aşa cum la Asediul Constantinopolului, bizantinii au folosit împotriva tunurilor lui Orban covoare ude întinse pe ziduri pentru ca ghiulele de piatră să-şi amortizeze izbitura – putem vorbi doar de un război declanşat de Gabriela Firea împotriva lui Liviu Dragnea.

Am răspuns invitaţiei lui Ionuţ Cristache şi producătoarei Livia Şerban de a participa o parte din emisiune prin Skype (nu sînt în Bucureşti), nu numai în virtutea contractului cu TVR, dar şi pentru că – dacă nu mai ales – am vrut să văd şi punctele de vedere ale Gabrielei Firea în chestiunea mult controversată a felului în care Liviu Dragnea conduce PSD şi, prin intermediul Guvernului şi al majorităţii parlamentare, ţara.

De la conferinţa de presă de sîmbătă, 1 septembrie 2018, cînd Gabriela Firea a înfăţişat opiniei publice poziţia domniei sale din CexN în chestiunea Carmen Dan, mai precis, a responsabilităţii politice a ministrului de Interne faţă de abuzurile Jandarmeriei din 10 august 2018 primarul general al Capitalei, unul dintre cei mai importanţi lideri PSD, a ţinut să aducă amănunte în interviuri şi reuniuni cu presa. Aşa cum scriam chiar în ediţia de marţi, 4 septembie 2018 a cristoiublog.ro, rebeliunea Gabrielei Firea a fost ținută sub control de Liviu Dragnea, (deocamdată) şi din cauza mizei prea personale asumate pînă acum de primărița Capitalei. Mai precis, deoarece scandalul a pornit de la cererea de demisie a lui Carmen Dan şi s-a concentrat doar pe blocarea Proiectelor Bucureşti de către Liviu Dragnea, n-a fost prea greu Grupării lui Liviu Dragnea, căruia îi putem spune Haremul politic al lui Liviu Dragnea, alcătuit deopotrivă din bărbaţi şi femei, să facă faţă războiului invocînd o „ceartă între femei”, „nemulţumiri personale” ale Gabrielei Firea, toate însoţite de surîsurile mustăcite ale lui Liviu Dragnhea sub care se ascund planuri perfide de lovituri pe şest.

Pentru că în privinţa PSD nu mă interesează conflictele cu miză mică, lăsînd impresia unor ciorovăieli între membrii unei camarile, am rugat-o în emisiune să-mi spună trei mari obiecţii ale domniei sale despre felul în care Liviu Dragnea conduce PSD. Am vrut să aflu şi părerea unui lider PSD de forţă, Gabriela Firea, rămasă, totuşi, jurnalistă după intrarea în politică pentru că – aşa cum am mai scris – cei doi ani şi ceva de Guvernare PSD sînt pentru mine temeiul unei întrebări neliniştitoare:
Cum se face că un partid cu o asemenea majoritate în Parlament şi în administraţia locală de o putere democratică unică în postdecembrism, PSD a reuşit rara performanţă de a administra ţara mai prost decît au făcut-o toate guvernele postdecembriste de pînă acum?
O întrebare cu atît mai presantă cu cît în postdecembrism PSD s-a remarcat tocmai prin excelentă administrare a ţării.

Preocupat de răspunsul la această întrebare, dar şi revoltat de faptul că România a pierdut şansa istorică de reformare din temelii prin existenţa unei coaliţii de guvernare de o tărie unică în postembrism, am întrebat şi eu în dreapta şi-n stînga despre ce se întîmplă în PSD şi am aflat astfel, spus la ureche, ca la telefon (vorba lui Arghezi), că principala şi singura cauză a dezastrului stă în felul stalinist (fără Stalin) în care Liviu Dragnea conduce partidul şi, prin intermediul Guvernului, ţara.

Gabriela Firea a invocat în războiul declanşat împotriva lui Liviu Dragnea una dintre cele mai nenorocite trăsături de caracter al lui Liviu Dragnea:
Suspiciunea patologică faţă de oricine ar lăsa impresia că-l concurează şi, astfel, i-ar putea lua locul.
Această suspiciune a dus la o realitate paradoxală:
Artizanul dezastrelor din diferite domenii ale administrării e chiar Liviu Dragnea.
De cum i se pare că un ministru, un premier, un lider PSD, un primar l-ar putea concura la șefia PSD, Liviu Dragnea declanşează un veritabil război subteran de boicotare a domeniului administrat de cel suspectat şi evident de compromitere a respectivului.
N-are importanţă că prin asta victima e chiar Guvernarea PSD.
Decît să-şi piardă el postura de Jupîn mai degrabă să se ducă dracului Guvernarea!

La întrebarea mea, Gabriela Firea a enumerat trei dintre aspectele care fac conducerea PSD de către Liviu Dragnea un dezastru pentru PSD:

 1. Sub pretextul unităţii şi fraternităţii PSD în faţa atacurilor declanşate de adversari (Statul paralel, Klaus Iohannis), Liviu Dragnea a sugrumat orice spirit de echipă în PSD, partid care s-a definit pînă acum tocmai prin spiritul de echipă. Chiar şi cînd a avut şefi autoritari – Ion Iliescu, Adrian Năstase – PSD s-a remarcat prin libertatea liderilor de a spune Şefilor ceea ce cred. Aşa ceva nu mai e în PSD-ul condus de Liviu Dragnea.
  Liviu Dragnea a schimbat doi premieri PSD fără ca în CexN să aibă loc dezbateri contradictorii şi fără un vot cît de cît normal, ci doar prin unanimitate de PCR.
 2.  În desemnarea miniştrilor, a demnitarilor, a şefilor din diferite domenii, Liviu Dragnea se sfătuiește cu un cerc restrîns de persoane din afara Partidului. Aşa se explică de ce asistăm de doi ani încoace nu la o PSD-izare, ci la o Teleormanizare a ţării.
  Pentru administrarea ţării, acest fel de a decide e indiscutabil o nenorocire.
  Gabriela Firea a răspuns astfel întrebării pe care şi-o pune toată lumea văzînd nenorocirea care e Guvernul Viorica Dăncilă:
  Cum se explică faptul că PSD, un partid cu o uriaşă rezervă de cadre, a putut desemna drept miniştri şi secretari de stat mediocrităţi bătînd spre nulitate?
 3. O a treia observaţie a Gabrielei Firea se referă la faptul că Legile supuse majorităţii parlamentare sînt produsul exclusiv al Haremului lui Liviu Dragnea. Liderii PSD habar n-au de legile care urmează să fie propuse şi dezbătute în Parlament.

Glumind, Gabriela Firea a susţinut în emisiunea de la TVR că e un fel de purtător de cuvînt al nemulţumirilor din PSD.
Un purtător de cuvînt metaforic, a ţinut să precizeze ea.

Nu am nici o îndoială că Gabriela Firea n-a bătut cîmpii.
Cele spuse de ea în public despre situţia din PSD sînt susţinute de mulţi lideri PSD în discuţii particulare.

La întrebarea mea de ce nu fac nimic pentru a schimba situaţia, toţi au răspuns invocînd reţeaua mafiotă ţesută de Liviu Dragnea în PSD.
De doi ani, Liviu Dragnea a avut griă ca dominante în conducerea PSD să fie nulităţile și oportuniştii.
Nulităţile, pentru că acestea, fericite c-au ajuns cineva cînd personalitatea lor n-o depăşeşte pe cea a unui portar, sînt gata să-i pupe lui Liviu Dragnea papucul.
Oportuniştii, pentru că aceştia, deşi nemulţumiţi de felul în care Liviu Dragnea conduce partidul, nici nu crînesc la aberațiile lui Liviu Dragnea.
Aşteptînd momentul cînd să-i înfigă cuţitul.

Gabriela Firea a avut curaj să exprime publice nemulţumirile marii majorităţi a liderilor PSD.
Va schimba ceva în PSD rebeliunea ei făţişă?
Chiar şi după emisiunea de marţi continui să cred că nu, cîtă vreme PSD va fi la Putere şi Liviu Dragnea va avea la dispoziţie sacul cu funcţii prin care să-i mituiască pe toți cei dornici de un ciolănaș.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Gabriela Firea explică în premieră de ce Guvernarea PSD de după alegeri a fost un dezastru fără sfîrșit”

 • firea ataca la rupere pe filiera merkel – UE – madamme Cretu. firei i s-au aratat simultan morcovul (sa devina presedinte) si batul (dosar[e] penal[e] pandele via veriga slaba cliseru)

 • Cernate, esti o trompeta absolut cretina!! Oproiu lua spaga 500 USD pe operatie si facea cateva pe zi..IMBECILULE!!!

 • nu sunt alcolizat

  • Bre, cu două ‘O’-uri, ce dreaku’ !!!

  • Amice, daca raspunsul era pentru Garcea, cere-i si tu adeverinta ca nu e iremediabil cretin..Altfel, creca cam esti.. 🙂

   • Da’, reply-ul tău por qui es ?
    Și, chiar nu mă intere… cine-i garcea ! ¿Problemas?

    • Bulgare, fiecare patratel e raspuns la patratelul aflat in stanga lui, deasupra…daca sunt doua patratele aliniate pe verticala,atunci sunt ambele doua, raspunsuri la acelasi patratel (stga,sus). Ningun problema, coño.. 😛

 • @ Millie Vrencin
  Opinia mea este ca „opinia mea proprie” (adica a ta) este un pleonasm!

  • Ziceai ca decizia ta de pensionare, incluzând si diagnosticul, este publica. Scuza-ma, nu am fost atent, ce diagnostic ti-a pus psihiatrul?

 • Cool!
  1.KWI ii cere Veoricai sa-i dea teapa Regelui Spaniei si sa vina la raport.
  2.Veorica ii trimite pe Teodorovici si pe Toader.
  3.KWI se fuzeaza si-si trimite consilierii sa-i primeasca.
  4.T si T, daca erau baieti destepti, se carau si-si lasau SPP-istii in locul lor.. 😛

 • Adina Florea a fost aleasă de către tudorel ca succesoare a LCK !!!
  În felul ăsta, poate scapă si de dosarul pe care-l are la … DNA !!!
  Proști ne mai cred ăștia !!!

 • Eu zic că nu se poate rezolva o nedreptate cu o altă nedreptate! G. Firea pare a fi în postura unei…amante înşelate. Când Ponta a fost decăzut din funcțiile deținute, a ales doar varianta atacului la persoană. Firea, a ‘dat din casă’, lucru care nu este tocmai deontologic. Neajunsurile actualului edil, sunt urmare a politicilor implementate de către fostul primar, S. Oprescu. Cu majoritate în Consiliul local, spui că nu-ți poți implementa programul din cauza…opoziției. Wow! Pe urmă, dai vina pe propriul guvern. Wow! Mâine, o fi de vină U.E.?

 • Scena politică românească este un fel de theatrum mundi, unde fiecare ‘actor’ are un rol mai mult, sau mai puţin important !
  Ce-i drept că cei mai mulţi sunt FIGURANŢI, nefăcînd altceva decât să respecte ‘indicațiile’ … REGIZORULUI !!!
  Aceștia, în teatru, sunt numiţi DUCE TAVA !

 • Maestre, Firea o fi ales sa arunce niscai PROIECTILE cu BOMBARDA, ca daca ar fi aruncat BOMBARDA cu totul în capul lui Dragnea, ar fi ramas prea repede fara „obiectul muncii”.

 • @Vulturul negru, la mine te referi? Sunt pe „felie”, nepoate!
  Răspund cu ‘@’ , şi nu cu ‘reply’, pentru a testa varianta propusă de Baltag.

  • Bietul Baltag gândeste pe dos! Îi raspunzi omului acolo unde te-a întrebat, nu dupa alte comentarii. Daca ti-ar urma toti exemplul, terenul postacilor s-ar transforma într-un careu de cuvinte încrucisate, în care se întâlnesc cu greu doi, trei interlocutori.

  • Ai dreptate, Domi! Cea mai bună modalitate ar fi ‘reply’ pe comentariul principal, cum am făcut acu’. Reply la reply tot duce în diagonală dreapta, făcând destul de dificilă citirea întregului şir, fie şi prin răsucirea ecranului telefonului.

  • Nu la tine mă refeream, ci la ‘amicul’ … sandman ! Sandman se traduce in română ca Moș Ene !!!

 • Pana sa comenteze „realizarile” si coruptia guvernamentala, ar fi cazul sa priveasca autocritic realizarile primariei in cei peste doi ani de cand este primar general:
  1. Inaugurarea de 3 (trei) ori a pasajului de la Piata Sudului

  2. Licitatia pentru autobuze, castigata de o obscura firma din Turcia. Chiar ieri comenta ca s-a acordat un contract unei firme fara experienta, uitand de precedentul creat de dansa. Sigur ca este o coincidenta ca dupa semnarea acestui contract, si-a petrecut concediul cu un intreg alai in Turcia.

  3.Infiintarea celor 21 de societati comerciale. Lucrurile stau cam asa: s-au creat nenumarate posturi de directori, secretare, contabili si tot felul de contopisti, cu salarii babane.

  Una dintre ele a preluat iluminatul public de la Luxten. In realitate, ei nu au nici o logistica sau expertiza si lucreaza tot cu Luxten, ca subantreprenor. Acelasi lucru cu semaforizarea, unde UTI a devenit subantreprenor.

  4. Mentenanta gazonului de pe Arena Nationala, ajunsa cu incredintare directa la nasu’ gb.

  Faptul ca in tot acest timp nu a rezolvat nimic din problemele

  „bucurestenilor mei”, nu o impiedica pe distinsa primareasa sa solicite transferul catre Primaria Generala a: ELCEN, Centura Bucurestilor, Metrou si cine mai stie ce. Se pare ca doreste sa-si mareasca palmaresul nerealizarilor.

  Atata vreme cat face jocurile statului paralel, DNA nu este interesat sa anlizeze activitatea cuplului Firea-Pandele.

 • In loc de vanzoleala balkanica din PSD, poate ar fi mai interesant de studiat de ce opozitia nu mai reuseste sa se mobilizeze intr-o miscare decenta si consistenta, ci se complace, dupa tentativa nereusita de resuscitare a lui Sica Mandolina, in cea mai infecta mocirla post decembrista: Partidul Muie PSD, cu simboluri ca Bot, Sandy si tembelul suedez, validate de Malai Mare, dar si de ceva nevertebrate ale culturii romanesti.
  Pentru ca a incerca sa inlaturi un partid de la guvernare si a nu avea ce sa (pro)pui in schimb, sau a astepta sa-l inhate potera pe liderul lor (si pe urma ce???), nu e semn de mare agerime..

 • Nu știu de ce o creditati asa mult pe Firea. Ce vad eu e doar un conflict între Dragnea cu ai sai baroni în spate și Firea cu ai ei în spate (Oprea, Pandele, Ontanu, Becali Negoiță si care-or mai fi).
  Ce pare f ciudat e momentul ales total inabil pt declansarea conflictului și argumentele (par ale opoziției). Când spun inabil ma gândesc ca n-are nici-o șansă să-l dea jos pe Dragnea acum. Așadar rămân doua posibilitati:
  – fie vrea sa rupă din PSD, pe sistem UNPR, la indemnul grupului din care face parte;
  – fie își da seama ca electoratul bucureștean este anti-PSD și ea va suporta consecintele; totuși la sistemul actual de desemnare a câștigătorului într-un tur n-ar trebui sa aibă probleme;e ciudat ca primarii de sectoare nu s-au solidarizat cu ea, având în vedere ca și ei sunt afectați de curentul anti-PSD

 • Moș Ene, unde ești bre ?
  Te-a blocat ady-admin, ‘hostul’ blogului ?

 • Titluri din Kamikaze:
  1. Dragnea judecat
  Pentru porcu’ nemâncat !
  2. Viorica si-a schimbat coafura !
  Poate-si lasă Phelipe, nevasta, si fug.
  amândoi la Priștina !

 • Domnule Cristoiu mai acum cativa ani tatucul Binomului ii spunea doamnei Firea ca daca nu e atenta ce vorbeste s-ar putea sa se trezească fara domnul Pandele in pat!
  Stia ceva batranul corsar de la deep state.
  Si cu doamna Cati si cu doamna Pandele s-a rotit cheita.
  De ce tocmai acum se rascoala?
  Oamenii nu-s prosti!

 • Nea titane, dar … unde esti, bre ? Te rugăm spune-ne, nu ne mai tine pe jar !
  Ești in Walles, sau la Găgești ?

 • Se pare ca nu se accepta sub nici o forma cresterea veniturilor salariatilor romani, astfel ca s-a declansat razboiul total!

 • Rebeliunea fatisa a doamnei Firea are loc în timpul preludiului plecarii lui Dragnea din PSD la … mititica.
  Primarita ia atitudine din timp împotriva viitorului puscarias, îsi asterne pentru un viitor glorios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *