Mă grăbesc să salut cele spuse de Traian Băsescu miercuri seara, în conferința de presă de la Cotroceni, despre hei-rup-ul anticorupție din parlamentul acestor zile postscrutin:
”În sfârşit, aş vrea să salut atât iniţiativa preşedintelui ales, Klaus Iohannis, cât şi iniţiativa primului ministru, Victor Ponta, de a accelera procesele care s-au derulat în parlament cu privire la respingerea legii amnistiei şi graţierii şi cu privire la răspunsul pozitiv la solicitările DNA cu privire la anchetarea unor foşti miniştri sau arestarea sau percheziţiile pentru unii membri ai parlamentului. Vă asigur că, dacă acest lucru s-ar fi produs în mod consecvent, ori de câte ori instituţiile abilitate au solicitat, au avut astfel de solicitări, România ar fi fost în spaţiul Schengen. Mă bucur mult că, în urma votului din 16 noiembrie, parlamentarii au înţeles că nu ei sunt stăpânii legii, ci legea este stăpânul lor şi că nu se pot aşeza deasupra legii doar pentru că sunt parlamentari. Este, dacă vreţi, un regret al meu că n-am reuşit să-i conving în cei 10 ani de mandat cât de important este să nu blocheze justiţia. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Sper că, de acum înainte, vor fi consecvenţi pe astfel de probleme şi că vor crea partenerilor noştri convingerea că nu a fost doar o întâmplare de teama votului popular din 16 noiembrie, ci că au înţeles faptul că parlamentul şi parlamentarii nu se află deasupra legii şi că şi un membru al parlamentului trebuie să răspundă, cum răspunde orice cetăţean, atunci când este vorba de legea penală sau de legi care ţin de administraţie, cum ar fi legea care tratează problematica incompatibilităţilor.”
În doar două zile, Parlamentul a rezolvat, în materie se anticorupție, toate problemele nerezolvate de vreo jumătate de an.
A fost un Bumbești Livezeni al ridicării imunităților atît de hotărît încît i s-ar fi ridicat imunitatea și Fecioarei Maria, dacă DNA ar fi cerut-o!
Acest hei-rup parlamentar a scos din deontologi și deontoloage chiote de satisfacție.
S-ar putea crede, judecînd după odele puse la picioarele lui Klaus Iohannis, că Parlamentul, scena politică, România în general, a devenit peste noapte un spațiu al cinstei mai ceva decît catacombele în care primii creștini așteptau cîntînd să fie dați la lei.
Eu însă, care urăsc iureșurile moldo-valahe, considerîndu-le, alături de răscoale, rebeliuni, revolte spontane și manele, cea mai bună dovadă a toanei care ține loc rațiunii.
Traian Băsescu a remarcat de îndată anomalia acestui iureș, chiar dacă doar a sugerat-o în discursul de la Cotroceni.
Eu voi merge mai departe și voi spune că a fost vorba de o manifestare de moment.
Cînd ecourile celui de-al doilea tur de scrutin se vor stinge, sunt sigur că parlamentarii și politicienii noștri vor reveni la vechile năravuri.
Mai sunt cativa ramasi de samanta
Mai mult ca sigur…au vazut ca stada s-a linistit si o iau de la capat,deja au inceput cu declaratii tembele!!!
erau cu pistolul la tampla (presiunea strazii…) si abia au votat ridicarea imunitatii… dar atentie la cati au votat impotriva ridicarii imunitatii!!!… balaurul mai are multe capete…
Perfect adevarat.
vom sta de veghe si-i vom taxa la cea mai mica abatere,sau asa ar trebui
Si eu ma tem de asta. Sa vedem daca Iohannis va reusi acolo unde presedintele Basescu n-a fost ascultat de infractorii din parlament.
Lupul isi scimba parul da’ naravul ba !…
http://www.youtube.com/watch?v=53apBZ7LB4w
Vine EADS.Sa vedem ce vor face cu Blaga si gasca lui .Asta test.
Binili invingi.Dar doar pe jumatate.Si in justitie sunt probleme,atentie la CSM,pare un fel de Colegiul Medicilor,care face scapati mlti incompetenti.In toate breslele trebuie sa primeze MERITOCRATIA.
Din pacate, aveti inca o data dreptate!
Nu o să îi țină mult. Senatoarea grevistă s-a indignat: „Noi ascultăm de stradă? Nu a ajuns ce au făcut în 16 noiemebrie?”. Indignarea va fi contagioasă și le va aminti că sunt „aleși”, adică un fel de semi-zei.
Daca politrucii din parlament vor reveni sau nu la vechile obiceiuri, depinde de presiunea pe care strada o va pune pe ei. Cei care au iesit in strada in seara alegerilor sa fie pregatiti sa mai iasa si alta data. Trebuie mentinuta o presiune constanta pe politruci. Daca slabeste capacitatea si disponibilitatea noii societati civile de a exercita o presiune constanta pentru ca politrucii sa nu-si mai permita sa se mai ascunda dupa imunitate si votul „colegilor”.
Minunea tine 3 zile……..Vor veni cu alta lege sub alt format dar cu aceeasi tema GRATIEREA .