Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Gîndul de la Miezul nopții

 

 

Crin Antonescu a încheiat războiul  cu Ponta. Traian Băsescu a deschis unul cu  Mugur Isărescu!

 

Prea tare obosit pentru o activitate cît de cît intelectuală, m-am uitat la interviul lui Traian Băsescu de pe B1tv  (aproape în totalitate) și la cel al lui  Crin Antonescu  de pe pe Realitatea  tv (parțial, mai precis la început, cînd a vorbit despre situația din USL).

Ce-aș remarca dacă aș fi redactor la Secția Politic a unui ziar drept știri create de aparițiile celor doi?

 1. Crin Antonescu a dat substanțial înapoi după momentul  de scandal de ieri și de aseară. A evitat cu brio atacurile la Victor Ponta, a minimalizat neînțelegerile din USL, a fost de un optimist care-i ședea rău. Sunt convins că Victor Ponta va renunța la promovarea lui Daniel Constantin ca vicepremier. Va obține devenirea miniștrilor delegați drept miniștri plini.  PSD-istul Liviu Voinea va avea o mai mare expunere  mediatică decît pînă acum, luîndu-i fața lui Eugen Nicolăescu. Crin Antonescu a  încheiat războiul cu Ponta.
 2. Traian Băsescu în schimb a pornit un război cu BNR. Un război deja pierdut de Traian Băsescu în chestiunea Electoratei. Cei vizați de bunăvoința Guvernului îl vor înjura pe Traian Băsescu, blestemîndu-l ca om fără inimă. Ceilalți îi vor da dreptate lui Mugur Isărescu, dat fiind că Guvernatorul BNR – de a cărui apropiere  de PSD am scris mai de mult – s-a bucurat de laudele lui Traian Băsescu pînă acum.
 3. Apelul la  români de a eși în stradă a picat prost, ba chiar groaznic, de la Președintele României. Mai întîi pentru că șeful statului nu poate îndemna la așa ceva. Apoi, pentru că mișcările de stradă, dacă vor exista, vor fi contracarate de USL ca fiind montate de Traian Băsescu.
 4. Atacurile masive la adresa televiziunilor care-l înjură. Sunt de acord că Ghiță tv și Felix tv ating pragul de jos al mizeriei propagandistice  în campaniile jegoase împotriva lui Traian Băsescu. Asta nu înseamnă însă că șeful statului își poate consacra  o parte însemnată din interviu atacării persoanelor particulare care sunt patronii  acestor televiziuni.

N.B. Au fost în acest interviu și lucruri bune, ca de exemplu, dezvăluirea cu avizul negativ dat de Cazanciuc grațierii lui Gigi Becali, dezvăluire pe care Traian Băsescu a venit pregătit s-o facă.

Despre aceste lucruri bune n-am nici o îndoială că vor fi mulți alții gata să scrie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Gîndul de la Miezul nopții”

 • Asta e perioada cand poti sa crezi intr-un Presedinte,cu cateve luni pana la finalul mandatului.Cat despre Isarescu,nu am avut nici o data incredere in el,cum dracu sta asa bine in sondaje, nu stiu!

 • Am incercat ,in seara asta, sa vad ambele emisiuni, in alternanta, cea de la B1 cu dl. Basescu, si cea de la Realitatea cu dl. Antonescu.
  N-am reusit, pentru ca dl. Antonescu nu spunea nimic, era fals, o tot scalda, iar dl. Rares ,acelas lingau.
  Asa ca l-am urmarit pe dl. Basescu , mi-a starnit interesul.
  N-ai ce-i face ! Discursul dumnealui te tine treaz ,nu pare fals, nu pare ,ca ar minti.
  Te informeaza si afli lucruri ,care te intereseaza.
  Am ,totusi ,”un dinte”impotriva dumnealui: Rosia Montana si gazele de sist.
  Ma intreb, daca s-ar fractura la Nana, tot asa neutru ar ramane ?

 • Daca sunt romanii prosti sa le faca Ponta 10 lei/litru sa stea in case si sa socotesca ce platesc mai inainte…taxe,impozite sau maninca!!!

 • Electorata este o pacaleala! Cei ce vor semna un astfel de contract la final vor plati mai mult. Daca va amintiti la inceputul anului anului pe 5,6 si 7 ianuarie trebuiau platite salariile profesorilor, Ponta justifica intarzierea dand vina pe un oarecare soft cand de fapt nu erau bani in Trezorerie, Isarescu iese in urmatoarea zi si anunta reducerea dobanzii de referinta la 3,75% si reducerea rezervelor obligatorii ale bancilor comerciale cu 2% in valuta si respectiv 3% in lei (in jur de 500 milioane euro), credeti ca aceste lichiditati au plecat toate spre bancile mama sau in plata salariilor sub forma de imprumut acordat guvernului, iar acum vine si elctorata care nu este decat un contra serviciu a guvernului pentru banci, totul cu concursul lui Isarescu, credeti ca exista o farama de logica in toate astea? Cred ca presedintele are dreptate in privinta lui Isarescu!

 • buna radiografie, ca de obicei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog