Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Gîndul de la ora 11

În politica externă, Crin Antonescu le mai bîjbîie

M-am numărat printre cei care și-au făcut cruce duminică, la 20, văzînd că, așteptat cu sufletul la gură de națiunea jurnaliștilor pentru a afla dacă USL se rupe sau nu, Crin Antonescu a susținut o Declarație de presă despre Situația din Ucraina. Surpriza a fost atît de mare încît Realitatea Tv, la care mă uitam, a lăsat pe burtieră un timp titlul: Crin despre viitorul USL.

După ce l-am ascultat, inclusiv răspunzînd la întrebări despre USL, mi-am dat seama că nu erau motive de uluire. Pentru că intervenția privind Ucraina făcea parte din cruciada anti-PSD pornită de Crin Antonescu:

  1. Premierul României n-a avut nici o poziție publică față de situația din Ucraina. Explicabil în două rînduri: Ar fi presupus o atitudine, ceea ce nu e cazul cînd ne referim la  Victor Ponta; Regimul Ianukovici, recent răsturnat, e varianta ucraineană a regimului PSD. Ar fi fost culmea ca Victor Ponta să salute răsturnarea regimului său!
  2. Candidatul la Președinție trebuie să arate națiunii, încă de pe acum, ipostaza unui președinte din umbră. E ceea ce și-a sumat Crin Antonescu duminică seara.

N.B. Nu pot să nu observ că, prin raportare la intervenția lui Traian Băsescu, intervenția lui Crin Antonescu a fost una de debutant într-ale Externelor. A fost impardonabilă omiterea din Declarație a legii prin care ”Revoluționarii de la Kiev”, cîntați de talibanii portocalii de Dîmbovița, au luat românilor din Ucraina dreptul de a folosi limba lor. Gașca lui Timoșenko, la fel de mafiotă ca și cea a lui Ianukovici, va face mari probleme românilor din Ucraina.

O să vedeți ce înseamnă naționalismul de capete rase al ucrainenilor așa zis pro-europeni!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 11”

  • s-a descurcat bine crin, macar a avut o pozitie, mai invata si e bine ca e curajos. imi place crin, mai ales acum, ii va rupe pe rosiatici cand va avea ocazia

  • s-a descurcat bine crin, macar a avut o pozitie, mai invata si e bine ca e curajos. imi place crin, mai ales acum, ii va rupe pe rosiatici cand va avea ocazia

  • Mai bine talibani portocalii, decat talibani rosii. Hai sa vedem cat rau au facut in istorie talibanii rosii. Din pacate, ati ramas acelasi perestroikist.

  • Sunt Alberto Rodrigues ,Iata ce sfatul il dau lui dl Ponta Fara nici o ezitare trebuie sa scapati de dl Crin Antonescu Insa daca vreti sa faceti vreun compromis de dragul dragobeta acel trebuie sa fie cel in care sa-i propuneti pe dl Antonescu sa renunta la candidatura la presidentia pt USL si sa acepta pe dl Sorin Oprescu candidatul USL Acest lucru este necesar deoarece dl Antonescu nu reprezinta alegatori din stanga si nici nu este credibil fata de cei de dreapta deoarece toate viata a fost bugetar Mai mult decat atat este primul prezedinte a unui partid Liberal din lumea care a fost toate viata bugetar si nu vorbeste Engleza

  • Dupa discursul de la Deva de la amiaza, nu stiu ce mai era de spus seara. Si nu cred ca declaratia privind situatia din Ucraina face parte din campania anti-PSD, ci dintr-o campanie prezidentiala normala. Exersarea temelor de politica externa si a contactelor occidentale trebuia sa o faca de mult mai mult timp, chiar si in lipsa candidaturii la presedintie. Nu poti fi un lider politic la varf fara sa intelegi ce se intampla in lume si fara sa discuti cu oameni care conteaza in politica internationala.

  • Hmmm…
    Ucrainienii au avut un Euromaidan. Cred ca ne trebuie si noua, romanilor cinstiti, un Eurotapsan. Mai ales ca vine si primavara…
    (gi)

  • (adineaori, in sedinta USD, de la sediul PSD) > MESAJUL LUI VICTOR PONTA CATRE LIBERALI
    (tradus de mine)
    Dragi liberali, Crin Antonescu NU E BUN, s-a dat cu BASESCU CEL RAU. Stati langa mine, sa incalecam justitia, sa va scap mafiotii de AREST si sa putem fura linistiti, in continuare. ALTFEL NE IA DRACU’ PE TOTI, PUSCARIA NE MANANCA!
    PS – BASESCU E DE VINA!

  • Ne complicam prea mult. Nu este o politica si o strategie bine pusa la punct. Este o bajbaiala generala, care se datoreaza incapacitatii personajelor. Sper, ca aceasta ezitare, se datoreaza panicii si va duce la prabusirea clasei politice. Deja, ar trebui sa ne dam seama, ca speculatiile noastre nu se bazeaza pe realitate. Presupunem, ca este un plan bine pus la punct, de niste oameni politici responsabili. Asta reflecta dorinta noastra de normalitate.E mai simplu. Niste actori netalentati, joaca o piesa proasta, fara regizor. Un fel de ad-hoc.

  • Bajbaie el in multe domenii. Straluceste doar cand se afla in Opozitie si cand ii arde cu clanta pe altii care sunt la Putere si fac si ei ceva in functie de cat ii duce capul.

  • Gand in gand cu bucurie don Cristoiu!

  • Fumigene !! Atat il duce capul pe Cacarau !Toata mascarada si scandalul instrumentat de Crin Cacarau Antonescu fac parte dintr-un plan bine pus la punct pentru a ascunde incompetenta guvernului USL. Sa mai spuna cineva ca Antonescu nu isi asuma guvernarea !!

  • Bună observație !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *