Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de la ora 11

 

 

Să rîdem împreună cu televiziunile de știri anti-Băsescu!

 

Un cetățean de 85 de ani, suficient de singur acasă pentru a se plictisi de moarte în absența tablelor, a găsit de cuviință să meargă la Casa Universitarilor din Cluj, unde ținea Traian Băsescu un discurs și să zbiere lozinci antiprezidențiale pe holuri.

Cum se mai întîmplă  în lumea civilizată, cei de la SPP au dovedit exces de zel și l-au socotit primejdios și l-au scos afară din clădire.

Un incident de o banalitate stridentă.

În postdecembrism, s-au petrecut  mii de asemenea întîmplări cu oamenii politici, majoritatea lor zdrobitoare fiind  puse la cale de adversari, în complicitate cu presa de partid.

Avînd și eu 65 de ani, nu simt nevoia unei politeți ipocrite de tînăr față de Tataia de la Cluj care, în absența nepoților pe care să-i șteargă la fund, a găsit de cuviință să-și petreacă timpul liber zbierînd lozinci USL-iste pe holuri. N-am dovezi, dar cred că fusese plătit de USL-iști să provoace incidentul.

La 85 de nai stai acasă și-și verifici sicriul, să vezi dacă te mai încape.

O presă serioasă trata incidentul cel mult din punctul de vedere al necazurilor pe care le pot face cei de la SPP unui președinte sau chiar unui premier prin obsesia lor de apărare a persoanei de top.

Nu de alta, dar și-n America sunt situații în care interesul electoral al Președintelui intră în conflict cu cei de la Serviciul Secret.

România nu are o presă normală.

România are televiziunile de știri.

Toate falimentare din punct de vedere comercial.

Toate trăind din firimiturile aruncate patronilor de partidele politice pentru a lătra în slujba lor.

Explicabil de ce incidentul de la Cluj a devenit pentru televiziunile de extracție joasă USL-istă evenimentul anului, dacă nu chiar al deceniului, ceva asemător împușcăturii de la Saraevo.

Realitatatea tv, România tv, Antena 3, alcătuind proaspătul consorțiu anti-Băsescu  pentru anul electoral 2014, au luat întîmplarea și au stors din ea  o butelcă de lacrimi pentru Tataia care  zbiera pe holuri și o escadrilă de înjurături la adresa lui Traian Băsescu.

S-a descoperit că bombănitorul e fost deținut politic, pentru o poezie proastă, pe care tîmpiții de securiști au confundat-o cu lupta cu arma-n mîini din munți.

Consorțiul mediatic anti-Băsescu a lansat o campanie furibundă împotriva lui Traian Băsescu, pentru că oamenii săi îi bat (nu-l bătuse nimeni pe Tataia de Cluj!) pe eroii luptei împotriva comunismului, care eroi au făcut  și au dres bla, bla.

Asta a fost în prima zi.

A doua zi, Anticomunistul  a devenit Pensionarul.

Consorțiul Realitatea tv, România tv, Antena 3 a denunțat cu tot galbenul din dotare călcarea în picioare a pensionarilor de către Traian Băsescu.

Firește, Tata Moșu de la Cluj e nu numai fost deținut politic și pensionar.

E și bolnav.

Sunt sigur că va urma o campanie cu titlul Bolnavii călcați în picioare de Băsescu.

Sper că Tataia nu e evreu.

Nu de alta, dar am putea asista la acuzarea lui Traian Băsescu de Holocaust.

Și suntem abia la începutul anului electoral 2014 pentru televiziunile de știri!

t


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

55 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 11”

 • A intrat in hora si Digi 24!!!Nu putea ramane echidistant!!!

 • A intrat in hora si Digi 24!!!Nu putea ramane echidistant!!!

 • A facut si „tataie” un ban „cinstit” ptr a -si lua o paine sau poate o gura de palincuta ,caci goarna uselista este rasplatita. S-a zis ca mosul este mai credibil ca personaj „revoltat „

 • A facut si „tataie” un ban „cinstit” ptr a -si lua o paine sau poate o gura de palincuta ,caci goarna uselista este rasplatita. S-a zis ca mosul este mai credibil ca personaj „revoltat „

 • A facut si „tataie” un ban „cinstit” ptr a -si lua o paine sau poate o gura de palincuta ,caci goarna uselista este rasplatita. S-a zis ca mosul este mai credibil ca personaj „revoltat „

 • Maestre,am auzit ca in consortiu ar fi intrat si Digi 24,deci……ce-o sa mai fie???!!!!

 • Maestre,am auzit ca in consortiu ar fi intrat si Digi 24,deci……ce-o sa mai fie???!!!!

 • Daca ,la un moment dat,n-ar mai avea ce sa caute la vot:cei trecuti de 70 de ani,cei care nu au inca 25 de ani si cei care nu au reusit sa treaca de examenul de maturitate,tara noastra ar avea mult de cistigat…si ,s-ar duce dracului PSD-ul,UNPR-ul,si alte forme de genul asta!

 • nu ma mai mira nimic, ma repet ,sunt unii care nu inteleg nimic din ce comentati. chiar si in situatia in care autoironia isi are locul ei in text.

 • era dreptul lui…desi se plangea de ultimii doi ani in care USL face jocul, batranul oricum nu s-a dus de capul lui. pacat ca noua guvernare isi bate jos si astfel de oamenii amarati trimitandu-i …sa provoace scandaluri mediatice…desigur pentru fraieri poate ca mine dar repet…batranul nu are nicio vina si nu este singurul care va fi scos la inaintare…mai era unul care plimba un steag prezentat de antene 24 din 24 de ore…

 • Il faceti pe mosul asta nebun ,dar strigati toti in cor ,,jos comunismul”. . .vai mama voastra de basisti.

 • http://www.youtube.com/watch?v=dqv4KCvFpn0…..pe vremea cand lua leafa de la varan 😀

 • De ce suntem condamnati la saracie si sclavie, si nu putem duce o viata decenta????
  Pentru ca daca esti doar un om cinstit si te angajezi la privat, acolo vei da de patroni si sefi ori escroci/hoti, care sunt in cardasie cu sistemul ticalosit (statul), care sunt scutiti de nu stiu ce taxe, care au nu stiu ce facilitati, sunt protejati pentru a-si transfera profitul in offshoruri si astfel de a scapa de impozite, care dau niste salarii mizerabile si te vor munci pana cazi jos extenuat, totul din lacomia lor de a acumula averi colosale peste noapte. In timp ce in tari evoluate, educate, mai cinstite, unde se platesc salarii decente, acesti patroni acumuleaza astfel de averi de-a lungul a 3 generatii.
  Pentru ca daca esti cinstit si te angajezi la privat, si acolo vei da de un patron ori cinstit, care nu numai ca nu va putea concura cu hotii, cu evazionistii, dar va fi si oprimat de controale si cocosat de taxe si impozite. Astfel ca nici el nu va putea avea un profit decent si nici pe tine nu te va putea plati decent.
  Pentru ca daca esti cinstit si te angajezi la stat, niciodata nu o sa fii acceptat in functii de conducere. Acolo sunt acceptati doar cei care sunt in cardasenie cu hotii, care dau spagi colosale, care au pile, care sunt santajati, pentru a-i putea ajuta sa fure/spolia banul public, pentru a putea capusa companii de stat, pentru a putea vinde companii de stat si ei sa isi ia un comision. Si astfel veti fi platiti cu salarii mizerabile, pentru ca ei sa poata fura si acumula averi colosale peste noapte. Si sunt atat de prosti ca au inceput sa se dea in vileag unul pe altul. Sa nu mai zic de rapoartele curtii de conturi (unde spune ca se fura cu zecile de miliarde de euro din banul public).
  Asa ca, oameni buni si care nu sunteti santajabili, in contextul actual daca vreti o viata decenta trebuie sa fii ori escroc, ori evazionist, ori hot sau ajutor de hot.
  Alegerea e a ta.
  Oamenii care aleg sa fie cinstiti si vor o viata decenta sunt rugati sa ia atitudine impotriva escrocilor, hotilor si tradatorilor de tara.
  Sa mergem in strada si sa ii inlaturam de la conducerea tarii. Incepem cu politicienii (cu absolut toti care ne-au condus din 89 incoace). Si apoi sa venim cu oameni noi,cinstiti, curati, credibili, si sa aplice adevaratele proiecte benefice tarii. Primul este „EDUCATIA”

  Va multumim, va multumesc,

  • Toata stima din partea mea , d-le Madalin Minea . Ai pus degetul pe rana. Asta este adevarata situatia pe care ar trebuii sa o dezbata tot mai mult marii jurnalisti,analisti economici si politici,asa simplu pe intelesul tuturor nu cu analize comlicate,cu termeni sofisticati pe care foarte multi dintre cei care voteaza ( orbeste ), nici nu-i inteleg. Toate cele bune .

  • Roman Ardelean…atentie…nu ai de ce sa iti pui baza pe asa zisii „jurnalisti”, „analisti politici”. Ei sunt doar slugile platite de sistemul ticalosit, pentru a face diversiuni si a manipula oamenii. Aici pe net mai suntem cativa combatanti care spunem adevarul, cauzele, si solutiile. Pana o sa ne inchida si netul…sau pana ne ridica..

  • Foarte bine spus,chiar exceptional.Presa,televiziunile manipuleaza in functie de interesele financiare si politice ale persoanelor care le finanteaza,o parte a populatiei credula si lipsita de educatie.Din pacate aceasta parte este destul de mare si va fi destul de greu sa lupti sa o aduci la un nivel de cultura si civilizatie europeana.Avem noi oare analisti politici buni,impartiali si echidistanti?Eu cred ca nu.

  • Foarte bine spus,chiar exceptional.Presa,televiziunile manipuleaza in functie de interesele financiare si politice ale persoanelor care le finanteaza,o parte a populatiei credula si lipsita de educatie.Din pacate aceasta parte este destul de mare si va fi destul de greu sa lupti sa o aduci la un nivel de cultura si civilizatie europeana.Avem noi oare analisti politici buni,impartiali si echidistanti?Eu cred ca nu.

  • Foarte bine spus,chiar exceptional.Presa,televiziunile manipuleaza in functie de interesele financiare si politice ale persoanelor care le finanteaza,o parte a populatiei credula si lipsita de educatie.Din pacate aceasta parte este destul de mare si va fi destul de greu sa lupti sa o aduci la un nivel de cultura si civilizatie europeana.Avem noi oare analisti politici buni,impartiali si echidistanti?Eu cred ca nu.

  • Foarte bine spus,chiar exceptional.Presa,televiziunile manipuleaza in functie de interesele financiare si politice ale persoanelor care le finanteaza,o parte a populatiei credula si lipsita de educatie.Din pacate aceasta parte este destul de mare si va fi destul de greu sa lupti sa o aduci la un nivel de cultura si civilizatie europeana.Avem noi oare analisti politici buni,impartiali si echidistanti?Eu cred ca nu.

 • Cred ca daca ar durea prostia ati vedea multi tirinduse ca sopirlele pe strazi !!

 • Copil fiind, prin anii 80, aveam un vecin care atunci cand se imbata, fugarea nevasta din casa si iesea in curte noaptea de racnea injurii la adresa cate unui nene. Si se imbata des. Mai tarziu am aflat ca nenea era cand primarul, cand seful de post, cand directorul scolii sau popa din comuna. Niciodata n-a venit nenea sa-I ceara socoteala. Cica innebunise cat o fost prizonier la rusi. Nici bunica sarmana, nu-si batea capul cu el: bautura ii lua mintile si n-avea rost. A murit de mult omul, dar aseara l-am vazut: era Tataia de la Cluj!

 • Ion Cristoiu a lins toate cururile care erau de lins, în politica românească. De la Băsescu la Dan Diaconescu. Tot aşa cum, mai apoi, i-a flegmuit pe cei pe care până atunci îi sărutase la postfaţă. A făcut-o legal, corect, cu factură sau măcar bon de mână. Omul n-are principii, n-are şira spinării, are chitanţier. Îi arăţi curul, îţi spune preţul şi dacă picaţi de acord începe treaba. Dacă nu… treci în coloana nr. 2, la înjuraţi. Până îţi vine rândul ( fiindcă sigur îţi va veni!) la pupat.
  Nu spun că Ion Cristoiu nu are voie să apară la televizor. Are. Nu spun că nu are tot dreptul să-şi gângăvească „opiniile”. Îl are. Tot astfel nu spun că nu îi e îngăduit să-şi boloborsească pseudo-analizele poltice, cu iz de tabloid bătrân şi duhnind a rahat dospit, care analize să rămână mereu rezemate în cot, la marginea realităţii. Are şi dreptul ăsta. Îl are! Tot asemenea cum şi eu am dreptul să mi se facă scârbă. Şi mi se face. Şi vomit.<<>>

 • Daca s-ar pune impozit pe prostie, am fi cea mai bogata tara din lume !

 • şi digi24 întră încet în grupul ăsta select….

 • nu este evreu ? dar daca este tigan ? si daca nu este nici una nici alta, ce l-ar putea scoate latrina 3 ? sa va vad acum !

 • E penibil cand se incearca a se prezenta toti mosii isterici drept mari luptatori si adversari ai lui Basescu. Faptul ca in trecut ai fost dizident anti-comunist sau detinut politic nu te scuteste de ridicol cand te manifesti precum o precupeata in spatele tarabei cu castraveti.

  • Sunteti sigur?Ai fost vreodata detinut politic? Ai suferit vreodata, macar o zi, pentru ceva mai mult decat burta? Nu ti-e jena sa vb asa? TU care nici minimul curaj de a-ti asuma identitatea reala? TU?

  • Sunteti sigur?Ai fost vreodata detinut politic? Ai suferit vreodata, macar o zi, pentru ceva mai mult decat burta? Nu ti-e jena sa vb asa? TU care nici minimul curaj de a-ti asuma identitatea reala? TU?

  • Sunteti sigur?Ai fost vreodata detinut politic? Ai suferit vreodata, macar o zi, pentru ceva mai mult decat burta? Nu ti-e jena sa vb asa? TU care nici minimul curaj de a-ti asuma identitatea reala? TU?

  • Sunteti sigur?Ai fost vreodata detinut politic? Ai suferit vreodata, macar o zi, pentru ceva mai mult decat burta? Nu ti-e jena sa vb asa? TU care nici minimul curaj de a-ti asuma identitatea reala? TU?

  • Sunteti sigur?Ai fost vreodata detinut politic? Ai suferit vreodata, macar o zi, pentru ceva mai mult decat burta? Nu ti-e jena sa vb asa? TU care nici minimul curaj de a-ti asuma identitatea reala? TU?

  • Nu am nicio jena sa ridiculizez prestatia jalnica a unora cu trecut glorios si prezent penibil. In privinta asumarii identitatii, sa spunem doar ca prefer lupta de gherila celei cavaleresti. Nu conteaza cine sunt, conteaza doar ceea ce afirm si sustin.

  • Nu am nicio jena sa ridiculizez prestatia jalnica a unora cu trecut glorios si prezent penibil. In privinta asumarii identitatii, sa spunem doar ca prefer lupta de gherila celei cavaleresti. Nu conteaza cine sunt, conteaza doar ceea ce afirm si sustin.

  • Nu am nicio jena sa ridiculizez prestatia jalnica a unora cu trecut glorios si prezent penibil. In privinta asumarii identitatii, sa spunem doar ca prefer lupta de gherila celei cavaleresti. Nu conteaza cine sunt, conteaza doar ceea ce afirm si sustin.

  • Nu am nicio jena sa ridiculizez prestatia jalnica a unora cu trecut glorios si prezent penibil. In privinta asumarii identitatii, sa spunem doar ca prefer lupta de gherila celei cavaleresti. Nu conteaza cine sunt, conteaza doar ceea ce afirm si sustin.

  • Nu am nicio jena sa ridiculizez prestatia jalnica a unora cu trecut glorios si prezent penibil. In privinta asumarii identitatii, sa spunem doar ca prefer lupta de gherila celei cavaleresti. Nu conteaza cine sunt, conteaza doar ceea ce afirm si sustin.

 • Un nebun sa dorit sa se vada la tv sa facut cunoscut si el ,!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *