După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Gîndul de la ora 12

Elena Băsescu pe listele PMP?! Nu pot să cred!

Site-ul Reporter virtual din această dimineață publică următoarea ştire:
EBA, locul doi pe listele PMP, la europarlamentare. EXCLUSIV

Din cîte se vede, e o știre din surse, încă lipsită de confirmare oficială. Din cîte am dibuit eu pînă acum însă, e o știre ce se va confirma în curînd. Cu toate acestea, asemenea țăranului nimerit în fața girafei, dat peste cap de ivirea unei vaci cu un gît suficient de lung încît să vîre capul pe fereastră, în casă, și să-ți pască ciorba de pe masă, simt imboldul de a zice:
Așa ceva nu există!

Despre Elena Băsescu am scris, în anul de grație 2009, cuvinte de încredere în capacitățile sale, contestate de presă, pornind de la o greșeală pe care ar face-o, la grabă, mulți dintre noi. Acum însă, în contextul lui 2014, plasarea Elenei Băsescu pe listele PMP pentru europarlamentare mi se pare o greșeală politică atît de mare din partea tatălui, Traian Băsescu, încît tot mai sper că știrea nu se va adeveri, fie și pentru că, într-un ultim moment, lui Traian Băsescu îi va reveni luciditatea de politician, tulburată grav de iubirea de părinte.

Sunt multe argumente că decizia PMP e catastrofală.

Mă voi mulțumi să trec în revistă doar cîteva:

 1. Înființarea MP și a PMP își pierde brusc minima notă de țel politic. Ea apare, indiscutabil, ca un aranjament al lui Traian Băsescu pentru a-și rostui fiica. Asta îi va reduce și mai tare lui Traian Băsescu influența asupra opiniei publice în calitate de președinte și politician.
 2. Parvenirea Elenei Udrea în postul de lider de facto al PMP ar fi interpretată tot ca pregătire a terenului pentru Eba.
 3. În ultimul timp, Elena Băsescu a comis eroarea capitală de a se expune presei în postură de starletă care-și etalează viața personală, împingînd astfel în umbră ipostaza de politician.

Mai sînt și alte argumente, sunt sigur. Dacă le au, îi rog pe cititori să le scrie pe cristoiublog.ro. Poate le citesc și cei implicaţi – Traian Băsescu, Elena Udrea, Elena Băsescu – și renunță la fantasmagoria cu candidatura.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

43 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

 • E foarte bine. EBA in PMP nu poats fi decat in interesul autodesfiintarii acestui asa-zis partidulet si a clarificarii dreptei!

 • E foarte bine. EBA in PMP nu poats fi decat in interesul autodesfiintarii acestui asa-zis partidulet si a clarificarii dreptei!

 • E foarte bine. EBA in PMP nu poats fi decat in interesul autodesfiintarii acestui asa-zis partidulet si a clarificarii dreptei!

 • E foarte bine. EBA in PMP nu poats fi decat in interesul autodesfiintarii acestui asa-zis partidulet si a clarificarii dreptei!

 • E foarte bine. EBA in PMP nu poats fi decat in interesul autodesfiintarii acestui asa-zis partidulet si a clarificarii dreptei!

 • E foarte bine. EBA in PMP nu poats fi decat in interesul autodesfiintarii acestui asa-zis partidulet si a clarificarii dreptei!

 • De data aceasta, iti dau dreptate 100%!

 • De data aceasta, iti dau dreptate 100%!

 • Numai cine nu vrea nu-si da seama ca PMP este un partid creat de TB pentru el si oamenii lui,deci si a Elenei.Greseala si eu am mai spus-o nu se face acum de catre TB si la intrarea in politica a Elenei a facut-o:atunci trebuia s-o opreasca.Nu este persoana facuta pentru politica.Orice alipire a ei de o formatiune politica ,este mai rea decat alipirea lui TB,fata de acea formatiune.Chiar daca nu ar fi fiica presedindelui .

 • si Antonescu si-a pus sotia tot pe locul doi…

  • Sotia lui Antonescu era europarlamentar inainte inainte de a fi sotie, propusa pe lista de Tariceanu. Dar, de sotia lui Ponta care mai este si fiica lui Sirbu nu ziceti nimic?!?

  • stiu asta, tocmai acest lucru voiam sa scot in evidenta , faptul ca EBA e propusa din partea PMP,nu mi se pare asa ciudat, cind mai sint atitea cazuri:sotia lui Antoneasu, Ponta,etc.deci nu am criticat…

 • Ce parere aveti de tratamentul aplicat de Haznaua 3 d-lui PLesu? Parca nu v-am vazut numele pe lista semnatarilor! http://www.revista22.ro/articol-39239_2.html

 • Domnule Cristoiu, faptul ca i-ati luat un interviu odata nu o face pe EBA. dincolo de imaginea publica, altceva decat este, respectiv o persoana cu o capacitate intelectuala evident redusa, ca sa ma exprim mai elegant. Restul e cancan!

 • Știrea asta e importantă?! Dar că lui Mircea Diaconu i-au fost ”iertate” faptele,mai demult incriminate,de ACTUALA PUTERE și că,în curând va face parte din usd, ce spui meștere?

 • Acum multi ani,nu trebuia să vă supăraţi pe oglinzi.Acum eraţi mult mai aproape de felul cum sunteţi văzut de cei care vă bagă în seamă.Adio!

 • Cînd o să găsesc o urmă de raţiune la un tăun,o să îi cer iertare lui Darwin.

  • Nu prea ai cum sa intelegi ce e ratiunea. Capul tau e la fel ca varfurile nick-name-ului pe care ti l-ai ales: piatra seaca.

 • Tăunul face rau,aşa ţin minte,cînd întră în urechea unui cal.Mie îmi face atît de rau de parcă mi-a intrat în…cu..!?

 • Eminescu : ateu . Si noi , idioti fata de el , suntem creStini , nici macar agnostici . Si mai avem si cel mai mic nivel de trai si cel mai mare balamuc politic din Europa . Iesiti…in strada pentru ateism sau macar agnosticism si implicit meritocratie , fir-ati ai dracu de prostovani !

 • citi din romania au obtinut un post in administratie de pe urma lui traian basescu,de ce nu merita si fiica lui unul?

 • Eu nu inteleg de ce mai sunt oameni care se mira de asa ceva. Era clar de la bun inceput ca PMP-ul nu a fost facut decat pentru a fi undeva presedinte madam Nutzy ex-Cocos dupa ce pdl-eii i-au dat cu flit in martie 2013 – starnind mania Baciului Vaporean de si-a luat adio de la perdeluta – si pentru ca EBA, odrasla prezidentiala semi-analfabeta sa mai aiba un vehicul electoral care sa o propulseze in PE pentru un salariu de 10.000 euro pe luna. Pe langa s-au mai adunat cativa oportunisti ramasi fara coledzi care spera sa prinda si ei pe undeva un os de ros.

 • Maeste ati bagat stirea cu Elena Basescu neconfirmata tocmai acum cind PMP se chinuie sa stringa semnaturi pt Europarlamentare..ati pus-o DEZINTERESAT!!!sau ca vechi comunist cum va autointitulati!!!

  • asa e maestrul ! dati-i pace !! mai sus, este unul TT, care viziteaza cu interes postarea maestrului…peltic!

 • Dacă aşa vedeţi prezentul politic,adică prin prisma unei Realităţi,atunci crăpăturile din
  talpa lui Iorga sunt mari,mult prea mari pentru dumneavoastră!