Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 12

În chestiunea Ucrainei, Crin Antonescu repetă papagalicește clișeele Stăpînului de la Washinton sau clișeele subStăpînului Traian Băsescu?

Crin Antonescu a fost vineri seara invitatul Laurei Chiriac la Realitatea Tv.

Asupra interviului am picat întîmplător, după ce butonasem posturile de știri străine începînd cu France 24 (pentru a vedea ce spune propaganda occidentală despre noul Război al Crimeii) și terminînd cu Russia Today (pentru a vedea ce spun rușii), și trecusem în zbor peste posturile băștinașe de știri, toate previzibile în neghiobia lor agitatorică.

L-am urmărit pe Crin Antonescu din două motive:

  1. Ca să văd ce spune despre criza din Crimeea un politician care mă obișnuise pînă-n acel moment cu intervenții scutite de clișeele lătrătoare ale politicienilor noștri semidocți și pentru că sfătuitorii lor sînt analfabeți.
  2. Ca să întrevăd existența unei strategii a PNL în noua situație, de principal partid de Opoziție.

La amîndouă capitolele, dezamăgirea a fost imensă.

În chestiunea Ucrainei, Crin Antonescu a repetat papagalicește tezele lui Traian Băsescu. Socotind că Traian Băsescu repetă, la rîndu-i, tezele Stăpînului de la Washington, mă întreb:
Crin Antonescu le-a preluat și el de la Stăpîni sau de la SubStăpînul care e Traian Băsescu?

În privința strategiei, dincolo de vorbele măiestre ale lui Crin Antonescu domnește pustiul. Liderul PNL continuă să fie prizonierul tezei imbecile potrivit căreia trebuie să umble cu mănuși cu Victor Ponta, cu PSD, întrucît altfel pierde electoratul USL. Drept urmare, excepție făcînd cîteva vorbe de duh, Crin Antonescu nu ne-a oferit nimic din ceea ce-ar trebui să spună liderul Opoziției despre șeful Guvernului. Mult mai grav, deși promitea că o să vadă PSD-ul ce înseamnă Opoziție din partea PNL, Crin Antonescu n-a dat nici un semn că PNL ar avea proiectul unei ofensive de fapte și nu doar de vorbe împotriva PSD. Prestația sa la Realitatea Tv s-a limitat, în mod dezastruos, la contracararea diversiunilor meșterite împotriva sa de Victor Ponta, cum ar fi de exemplu, zarva Antenei 3 în chestiunea Mircea Diaconu.

Cînd PNL făcea parte din USL, intervențiile lui Crin Antonescu trezeau isterii mediatice, chiar și cînd ele nu spuneau mare lucru. Asta deoarece, toată lumea voia să vadă dacă PNL divorțează sau nu. Acum PNL a divorțat. Rămînerea lui Crin Antonescu la intervențiile care doar înțeapă, cînd noua postură, de lider al Opoziției, ar cere datul cu parul, face ultra-plictisitoare apariții precum cea de vineri seara, de la Realitatea Tv.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Domnule Cristoiu, sa intelegem ca v-a angajat Vocea Rusiei?

  • nimic nu e intamplator…ar sustine un drept credincios!

  • Cel mai mult m-a enervat prostia Laurei Chiriac. Aceeasi dintotdeauna. Antonescu este obligat sa se de-a bine pe langa americani daca vrea sa conteze in alegeri. Nu stiu daca e bine sau rau, dar asta e realitatea.

  • nu are ce sa spuna altceva despre ucraina, mesajul trebuie sa fie unitar…cred ca a fost prudent, e adevarat ca nu-i sta bine lui Crin mai anost, dar decat sa scape vreo gafa, mai bine asa. referitor la mesajul pnl, am observat ca e preocupat deocamdata sa se asigure de unitatea si de sustinerea partidului. vine si mesajul, n-aveti grija 🙂 poate il si ajutati, probabil e atent la opiniile dvs

  • mai lasa-l pe Crin…. asta apartine trecutului politic din Romania, prafu se asterne pe el

  • invidie mare pe unii…

  • Corecta observatia cu privire la papagalicismele lui Crin, ca dealtfel ale tuturor politicienilor cu privire la Crimeea. De aceea si spun:

    Cand vad „dezbateri” la TV (pe B1, RTV, A3, Realitatea , Nasul TV, etc.) pe teme de coruptie, de „agresiune” rusa (impotriva Ucrainei), de „infierare” a comunismului, etc., indiferent de participanti, scarba mea, fata de ipocrizia, nesimtirea si iresponsabilitatea participantilor, se materializeaza in expresia:
    ‘RATI AI DRACU DE CACATI !

    Cu aceeasi expresie ii „gratulez” si pe liderii politici (Ponta, Basescu, Crin, Blaga, DD, MRU, Udrea, Neamtu, Pavelescu, Funar, etc.) care dovedesc o iresponsabilitate de boschetari, atunci cand nu doresc sa ALEAGA varianta pe care ei o considera mai buna pentru Romania, dintre cele doua prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.

    Acesti lideri nu merita mai multa consideratie, pentru nesimtirea si iresponsabilitatea pe care le dovedesc fata de romani si de viitorul Romaniei!

  • Bucuria oricarui presar pentru a manca o paine este ca un politician sa dea cu parul, o pitipoanca sa-si mareasca un san, un caine sa fie muscat, o gaina sa nasca pui vii etc. 🙂

  • e Balsoi Teatr,s au inteles intre ei,Ucraina in UE ,minus Crimeea si poate cateva regiuni cu populatie rusofona,un teatru ieftinpentru pulimea internationala,,,,k nu putea amerikanu sa vina si sa spuna,dom le ,asa neam inteles noi cu rusii

  • La cata politica externa pricepe Cacarau, ce pretentii se poate avea de la unul ca el?

  • INCET, INCET, antonescu va intra in anonimat, desi PNL va avea doar 4-5 locuri la europarlamentare, nu cred ca va demisiona, greseala lui fundamentala este ca a ajuns sa aiba o prea buna impresie despre el insusi, este un bun orator dar f. slab politician d.p.d.v. tactic si strategic.

  • bun, si ce trebe sa spuie ca acum m-ati pierdut?! Sa-i cinte osanale lui Putin? Eu inteleg ca treaba-i incurcata dar un stat (Rusia) a alipit o bucata dintr-un alt stat (Ucraina) mimind alegerile libere unde sovietele au istorie veche … s-au „dezrobit” de sub ocupatia imperialista a Ucrainei B-) …

  • ”Stăpânului Traian Băsescu”?!? Meștere,nu cumva ai luat-o razna?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *