Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 12

Credeți că România ar trebui să ia în calcul revenirea Bucovinei de Nord la Patria Mamă?

La Jocuri de putere de miercuri seara, de la Realitatea Tv, am avansat teza că noi, românii, trebuie să luăm în calcul – și să spunem asta americanilor – posibilitatea revenirii Bucovinei de Nord la Patria Mamă.
România are dreptul la această reparație istorică mai mult chiar decît are dreptul Rusia la Crimeea.

E suficient să amintim că Bucovina de Nord n-a fost niciodată în Imperiul rus pînă în iunie 1940.
Pretențiile URSS la acest teritoriu n-au avut nici măcar justificarea din cazul Basarabiei.
A fost pur și simplu un furt pe față.

După Război, Bucovina de Nord a rămas în componența Ucrainei.
La destrămarea URSS, ar fi fost normal ca Federația Rusă să primească Crimeea, iar România, Bucovina de Nord.

Printr-o nedreptate istorică, pe care ne-au obligat s-o acceptăm americanii, un teritoriu străvechi românesc a rămas la ucraineni, numai și numai pentru că le-a fost făcut cadou de ruși.

Desigur, nu-i bine ca România să  răsucească pumnalul în Ucraina confruntată cu agresiunea rusească.
Totuși,  noi, românii, nu se poate să nu luăm în calcul și scenariul destrămării Ucrainei sau măcar cel al federalizării.

Dacă Ucraina se destramă, trebuie să ne luăm înapoi Bucovina de Nord.
Dacă Ucraiana  se federalizează, Bucovina  de Nord trebuie să capete autonomie lărgită.

Poate că ai noștri nu pot spune public asta.
În culise, ar fi trebuit s-o spună americanilor.

Credeți că am spus-o?
Dacă am spus-o, prin intermediul cui am spus-o?
Al lui Traian Băsescu sau al lui Victor Ponta?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Absolut! Numai ca trebuie procedat foarte inteligent. Romania nu are forta de a impune astazi o astfel de solutie. Iar occidentul si mai ales americanii, joaca cu fente si refuza jocul direct. Adica invoca intotdeuna niste principii care sa ascunda intentiile fruste reale. Asta e jocul lor, ei sunt puternicii zilei, ne vor langa ei si daca putem trebuie sa profitam si sa obtinem ceea ce este al nostru. Trebuie sa vedem ce fente trebuie sa facem si sa obtinem ce ni se cuvine. Chiar daca situatia nu este absolut identica istoric, nu cred ca pozitia noastra legata de sudul Basarabiei ar trebui sa fie diferita. Am avut miercuri o mare trasarire fiindca in sfarsit am auzit in spatiul public ridicata aceasta problema despre care se feresc toti ca de dracu sa vorbeasca.

  • Delicată problema !

  • si cine sa reuseasca acest lucru? politicienii care sunt acum la carma tarii? aveti umor…poate doar sa ii schimbam pe-astia.

  • A doua intrebare e de prisos, maestre. Se vede de departe ca Victoras nu prea are nevoie sa se barbiereasca.

  • E o varianta ce trebuie luata in calcul, dar numai impreuna cu Bugeacul, in situatia in care se va pune problema destructurarii Ucrainei si bineinteles insotita de returnarea Transnistriei (chiar daca e zona cea mai dezvoltata economic a Moldovei). Castigul de a-i tine departe de gurile Dunarii pe rusi ar face sa merite.

  • te mananca in cur ca pe zambilica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *