Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 12

Cinci  motive pentru care declarațiile lui Traian Băsescu de la ProTv sunt iresponsabile

O emisiune la Protv, difuzată în dimineața asta, i-a dat lui Traian Băsescu prilejul de a se pronunța asupra recentei ruperi a USL.

Președintele a susținut că Victor Ponta trebuie să vină la Cotroceni pentru a fi din nou desemnat ca premier. Dacă nu face asta, el, Traian Băsescu va ataca la CCR Hotărîrea Parlamentului privind  guvernul Ponta 3. Se înțelege că Traian Băsescu a afirmat că nu-l va desemna pe Victor Ponta pentru formarea noului Guvern.

Dacă sunt serioase (altfel spus, dacă nu țin de un simplu joc de imagine, gen, nu-l suport pe Victor Ponta, luați-l din Palatul Victoria, că-l omor!), declarațiile lui Traian Băsescu sunt iresponsabile.

Pentru că:

  1. Potrivit literei, spiritului și cotorului Constituție, Victor Ponta nu trebuie să meargă la Cotroceni, la desemnare, în condițiile actuale, chiar dacă încheie acord cu UDMR. Dacă  e respinsă noua structură a Guvernului, cu care va veni Ponta în fața Camerelor reunite, atunci da, Ponta trebuie să demisioneze.
  2. România are o nevoie vitală de stabilitate politică. Însuși Traian Băsescu acuza pe Crin Antonescu și pe Victor Ponta de provocarea unei crize politice tocmai acum, cînd împrejurimile României ard. Iată că Traian Băsescu își propune să creeze o gravă Criză politică prin contestarea Guvernului Ponta 3 la CCR. Ca să nu mai spunem că principala misiune a Președintelui României  e păstrarea stabilității politice a țării.
  3. Gestul ar spori ostilitatea electoratului USD față de Traian Băsescu pînă la manifestări de stradă. Firește, ajuns în competiție cu Crin Antonescu pentru ipostaza de lider al Opoziției, Traian Băsescu își dorește asta. Numai că domnia sa e, totuși, președintele României. Asta ne-ar mai trebui cum, proteste în jurul Palatului prezidențial!
  4. Pentru demisia lui Victor Ponta pledează și Crin Antonescu. Propagandei USD îi  va fi ușor să convingă că Traian Băsescu și Crin Antonescu sunt în cîrdășie.
  5. PNL are nevoie de o perioadă de guvernare USD pentru a se detașa ca partid de Opoziție. Electoratul are nevoie ca Victor Ponta să guverneze singur pentru a se convinge dacă e capabil s-o facă. Prin urmare, sănătatea moral-politică a țării cere ca guvernul Ponta 3 să treacă de parlament fără probleme.

Spre deosebire de Victor Ponta, Traian Băsescu își poate reveni la luciditatea cerută de funcție. Sper că așa se va întîmpla și cu aceste Declarații politicianiste, fără nici o legătură cu postul de președinte al țării.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

57 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Toti ciumpalacii, de la cei mai umili postaci si pana la „marii conducatori” ai lumii, care „condamna” actiunea legitima si indreptatita a lui Putin, de aparare a Intereselor Vitale ale Rusiei in zona Crimeii, se incadreaza perfect in doua categorii:

    1. Categoria TEMBELILOR, care intr-o situatie similara nu si-ar apara Interesele Vitale ale Tarii lor;

    2. Categoria IPOCRITILOR, care, intr-o situatie similara, ar proceda la fel ca si Putin, dar pentru urechile prostilor trebuie sa declare ce le place prostilor!

  • Aici se vede cat de pervers este Cristoiu. El stie ca electoratul USD nu mai da doi bani pe Ponta ci il injura ca la usa cortului, dar trebuie sa manipuleze caci pentru el Traian Basescu este acelasi lucru ca si pentru CTP. Adica cel mai bun politician al tarii si este oponentul iubitului lor PSD…
    Traian Basescu nu s-ar aventura daca n-ar avea in spate niste sondaje adevarate nu gen CSCI in care Tariceanu ii bate pe toti iar USD e la peste 40%, desi Ponta vrea doar 35% la europarlamentare. Cu tot cu frauda… 🙂
    Cristoiule, te faci de ras pe zi ce trece…

  • Cererea presedintelui are tocmai rostul de a-l impiedica pe Ponta sa si-o dea (cum ar arata pt Ponta sa demisioneze dupa ce i-a cerut-o Basescu?). La inceperea urmaririi penale (care se apropie), Ponta trebuie sa fie in functie, astfel incat presedintele sa o aprobe. Daca ar demisiona, atunci parlamentul ar trebui sa o aprobe, ceea ce nu se va intampla.

  • Pare logic ce spuneti maestre Ion Cristoiu. Cred ca a facut o greseala cand a afirmat sa nu vina Ponta la Cotroceni pentru ca nu-l numeste. E o contradictie in ce spune presedintele… Intamplator am urmarit interviul.

  • La naiba! Familia Ponta-Socru-Nasu este constitutionala! Ce tara!

  • Nu cred ca Basescu e atat de iresponsabil cat ai vrea tu, Cristoiule, sa fie!!!!

  • basescu=voiculescu=comunisti/ fesenisti. nu prea mai intereseaza pe nimeni ce zice….ce facem cu Crin, dle cristoiu, s-au pus toti reprezentantii sistemului cu artileria grea pe el si pe partidul istoric!! credeti ca va rezista?

  • Nu ! Vom avea un nou program de guvernare, dupa introducerea doleantelor UDMR. Structura politica a guvernului se schimba…deci la punctul 1, gresiti.

  • Nu sunt de aceeasi parere cu dvs ! Cu tot respectul….va inselati iar…

  • FELICITARI, del Ctistoiu, pentru luciditate si responsabilitate!

  • 85(3) … depinde cum este interpretat articolul !! Si eu parca nu vad bine argumentul Dl. Presedinte, dar, poate joaca la intimidarea UDMR’ului.

  • Poate ar trebui sa le numiti altfel. Conform DEX (despre persoane) Care este lipsit de simțul răspunderii; fără răspundere; neresponsabil. Poate era mai corect sa spuneti : SPECULATII. Dupa parerea mea ceea ce spuneti este din ciclul :Gica contra nevenindu-va dvs ideea acestor interpretari…..

  • Cam ciudata pozitia dvs dle Ion Cristoiu! Acum in calitate de colaborator permanent al Realitatea TV, care tinde sa devina Haznaua lui Cacarau (apropo de Biserica odoratorilor…), sa intelegem ca sunteti purtatorul de cuvand al cui? De ce nu ar fi normala o noua desmnare de premier, atata timp cat formatiunea politica care a castigat alegerile, ducand la desemnarea Plagiatorului ca premier, nu mai exista? E drept ca pt ponta asa ceva e normal: pe principiul copy-paste! Sau cumva exista teama ca Dl Traian Basescu l-ar putea desemna premier pe celelalt presedinte al monstruasei coalitii USL. Cacarau vrea sa para Alba ca zapada acum! Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase! Spera dansul, si dvs probabil ca sunteti de acord, ca vreo 2 luni de stat in opozitie si aruncat laturi (ca tot a invatat de la Haznalisti cum se face) vor fi de-ajuns ca prostimea sa uite?? Si sa facem ce? Dupa ce a fost votat de o parte a prostimii, PSD-ista, acum 1 an si ceva, dl Antonescu vrea sa fie sustinut taman de opozantii acestora, considerata cum se vede cealalta parte a prostimii! Jenant!

  • De ce un control la CCR ar fi inutil ,daca acesta ar insemna respectarea legi ?.De ce o schimbare de guvern cu prim-ministru cu tot ar insemna instabilitate politica?Imi pare rau nu sunt de acord cu niciunul din cele 5 puncte.Eram intr-o situatie mult mai complicata in 2012.

  • Dle Cristoiu, vad ca sunteți bine pus la punct cu felul in care un Președinte trebuie sa-sinexercite atribuțiile! De ce nu candidați ca independent la alegerile prezidențiale?!

    • Pentru ca e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune! De fapt si de drept dl Ion Cristoiu face politica Realitatea-Cacarau, caruia nu i-ar conveni acum nici ca Mitomanul sa piarda postul de premier! Pentru ca stindu-l [e Traian Basescu aproape in mod cert urmatorul premier desemnat ar trebui sa fie Antonescu!

  • De data asta nu prea sunt de acord cu opinia pe care o aveti. A venit o formatiune politica – USL care a dat un guvern USL, acum e alta structura politica care va sustine un alt guvern. Simplu. Parerea mea, buna sau rea.

  • Ponta trebuie sa raspunda si Antonescu sa faca.Denuntarea in instanta a ruperii ACD si ruperea USL?.Deci USL ca alianta politica aflata la guvernare nu mai exista.In consecinta nici programul de guvernare asumat de partidele componente.Ponta trebuie sa vina in Parlament cu un nou program de guvernare.Unde este baiul?

    • Guvernul reprezinta o formatiune politica care nu mai exista! E ca si cum ponta ar conduce dupa programul unei fantome! Plagiatorul n-a fost in stare sa urmeze programul de guvernare al unei formatiuni vii! De ce ar trebui sa-l credem ca va urma progarmul unei formatiuni ce nu mai exista????

  • De principiu cred ca orice nou guvern trebuie sa aiba un prim ministru cu o noua investitura din partea presedintelui. Constitutional este discutabil. Oricum CC a spus ca un guvern intr-o noua structura are nevoie de o noua investire, este adevarat ca din partea Parlamentului. Oricum eu sustin separatia puterilor in stat si cred ca guvernul trebuie sa se bucure si de increderea presedintelui, ca in Franta. Legat de Antonescu, acesta a spus ca Ponta ar trebui sa primeasca o noua investire din punct de vedere politic si moral, fara sa se pronunte pe chestiunea constitutionala. De observat faptul ca in 2009 cand a iesit PSD-ul de la guvernare Basescu a investit 2 candidati la functia de prim-ministru, iar guvernul Boc a ramas interimar pana la alegerile prezidentiale. Boc nu a avut un alt guvern, el fiind reinvestit doar dupa ce Basescu a redevenit presedinte si s-a „reasezat” majoritatea.

  • La orizontul rosu incepe sa se vada mai distinct Mama Rusia, nui asa?

  • Maestre, sa inteleg din disertatiunea dvs ca primul marinar al tarii nu mai serveste interesele mamei Rusia?

    • Dar le-a servit vreodata?

    • Daca nu era primul Marinar… poate ca eram parte a Federatiui Ruse acum. Daca nu era NATO, UE unde am fi fost acum, tinand cont de lovitura de stat din 2012, martea neagra si cine naiba mai stie cate alte zile „negre” din istoria recenta?

    • In mintea ta de julieta , pardon romeo , lovitura de stat e atunci cand te misca cineva din loc ….papagal galatean incult .Golanul de basescu vrea sa transforme Romania in Rusia ( Putin – basescu , Medvedev – boculet )

  • Dacă Premierul încheie cu UDMR „intelegeri” mai mult sau mai puțin secrete,prin care se cer tot felul de absurditati care nu sunt cuprinse in programul de guvernare e clar ca Președintele are dreptate.Programul si obiectivele guvernului vor fi diferite.Vorbim deci de guvern nou cu program nou.Ponta o sa minta (ceva normal) ca lucrează si respecta același program de guvernare care l-a avut cu liberalii.Nu va fi așa.Structura guvernului se schimba la fel si interesele.

  • Ion Cristoiu: Sper să prind şi prăbuşirea capitalismului, şi revenirea comunismului…..dute tataie si lasaneeeeeee!!

  • …in plus nu a pierdut ocazia de a mai lauda-o pe doamna Nuti … sintem pierduti!

  • @rodica otelea ce ti mai plac plagiatorii mitomani!!!

  • eu cred ca discutia trebuie dusa doar asupra punctului 1 din lista dvs., pentru ca DACA Traian Basescu are dreptate in acel punct, atunci ce o sa facem – o sa acceptam o ilegalitate pentru ca „PNL are nevoie de o perioada de guvernare USD pentru a se detasa.. ” si pentru ca li s-ar parea unora ca exista o cardasie intre Basescu si Antonescu?! ei bine, asta ar fi iresponsabil cu adevarat!

  • De aproape 10 ani un golan conduce tara prin santaj sau amenintari . Cat de cretin sa fie acest popor sa-l aleaga pe Boc presedinte pt ca mitocanul sa ajunga premier ?

  • Presedintele a spus ca va analiza aceasta perspectiva si ca este posibil sa o faca.Nu este obligatoriu!.

  • Cred că ați luat-o razna…maestre!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *