Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 12

Torcînd dulce, pisoiașul Victor Ponta i-a mai gîdilat o dată lui Traian Băsescu orgoliul nemăsurat

Mai mult decît interesanta rubrică Prima pagină, iscălită de Adrian Halpert pe site-ul Reporter virtual, ia la purecat comentariile dedicate halucinatei răzgîndiri prezidențiale de miercuri. După ce, timp de cîteva zile, Traian Băsescu a ieșit pe toate televiziunile agitînd parul noduros cu care admitea să-i ardă cîteva lui Ponta pe spinare, pe neașteptate, după o întîlnire dintre cei doi, Traian Băsescu a anunțat investirea Guvernului Ponta 3. Date fiind trompetele de luptă sunate de o parte și de alta, fanii și fănițele celor doi din presă se pregătiseră deja de păruială, în perspectiva căreia se și scuipaseră nițel pe televiziunile financiar împărțite între palate. Și deodată, peste firea viscolită – vorba poetului al cărui nume nu mi-l amintesc – s-a așternut surîsul Primăverii. Între cei doi locul vrajbei l-a luat iubirea.

Citindu-mi comentariul din EVZ, Adrian Halpert scrie: ”Nici editorialistul EVZ nu a reușit să pătrundă resorturile bruștei concordii – gen pupat Piața Endependenți – dintre Traian Băsescu și Victor Ponta! ”

Stima mea, ba chiar și mîndria pentru Adrian Halpert, unul dintre absolvenții străluciți ai Înaltei Școli de gazetărie EVZ de pe vremuri.

Domnia sa îmi pretinde ceea ce eu nu mi-am propus.

A pătrunde resorturile bruștei concordii dintre Președinte și Premier înseamnă să am, drept ipoteză de lucru, o relație constituțională între cei doi. Între Victor Ponta și Traian Băsescu e o relație personală aparte, pe care aș defini-o drept relația dintre un șmecheraș și un vanitos. Din cîte țin minte, o lovitură de teatru precum cea de ieri s-a petrecut și în decembrie 2013. Invocînd Constituția, Poporul, Economia și Universul cunoscut de om, Traian Băsescu jura că nu va semna Legea Bugetului. La rîndu-i, Victor Ponta, invocînd Constituția, Poporul și pe socrul său, jura că nu va ceda în veci. Și deodată, pe 18 decembrie 2013, Traian Băsescu scoate capul pe fereastra Palatului Cotroceni și ne anunță că s-a împăcat cu Victor Ponta.

Atunci, am scris că lururile s-au petrecut cam așa. Traian Băsescu suferă că relația publică dintre el și premier nu mai e cea de supunere umilă a premierului de pe vremea lui Emil Boc. De aceea, din cînd în cînd, simte nevoia unor momente de arătare a mușchilor. Golănașul Victor Ponta s-a prins de slăbiciunea lui Traian Băsescu. Dă fuga la Cotroceni, toarce pînă cînd orgoliul prezidențial se răzgîie și obține ceea ce-și propusese să obțină. Toată lumea e fericită. Victor Ponta a obținut ceea ce dorea pe gratis. Să toarcă pe el nu-l costă nimic, că de aia e pisoiaș. Traian Băsescu și-a văzut orgoliul răzgîiat. Iar fanii și fănițele celor doi, rămase cu un surplus de scandal în gușă, se năpustesc asupra lui Crin Antonescu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

 • Toarce precum pisoiasul dv.din Gagesti?

 • Tot dvs.il criticati ca vrea sa se opuna,sa conteste la Curte…,ca ar fi o greseala…,acum,ca prea a cedat. E adevarat,trebuia sa astepte,daca ponta chiar isi asuma,daca o face,inseamna a s-a tinut si el o data de cuvint.Dar,T.B. nu a vrut o criza,ci doar a zis care sunt pasi.Iar de o provoca,tot el era ctiticat,clar.

 • DULAUL SI PISOIUL !… Maestre mai repede cred ca „NATOLANIT-O” destul prin cotloanele Cotorcenilor pe biata pisica ! Ia mai degraba studiati ‘mneavoastra situatia externa si ce pretentii are NATO prin preajma granitelor Rusiei ! Putin … nu face la fel ca si cotoiul – cotoiasul laudat … chipurile ca s-a’mpacat cu lupul’imea sa basescoida ??? Mai degraba nu-i mai lasa altii sa se zmotoceasca si sa se mai stropseasca unul la altul … restul e UN SOI DE FABULA DE LA FONTAINE (n.n. – La Fontaine reprezintă colecţia celor mai renumite poezioare sau poveşti,fabule si alte marafeturi … cu tâlc pentru copii scrise de La Fontaine..) Cu drag, … *MultaViata* *Lupul*Alb*GetoDac* *Vicentiu*I*Voiculesu* *Zamolxienii*Zegetini*

 • Deja Ponta a inceput cu smecheriile. Zice ca isi va asuma raspunderea pe un program, nu pe un program de guvernare. Adica, daca nu este un program de guvernare nu trebuie sa contina elementele programatice legate de guvernare din acordul cu UDMR. Risca sa si-o ia de la CC. Sper!

 • Cam jalnice gandurile astea, zau! 🙂

 • Mi-a placut finalul cu Crin Antonescu! Fara a incerca, din nou, sa-l scot pe Traian Basescu, trebuie observat ca pusese conditia ca vechiul guvern sa-si asume raspunderea pe noul program, ceea ce nu prea suna bine. Iar daca Ponta a acceptat sa-si asume raspunderea pe un nou program (nu are importanta ca e in mare parte acelasi) cred ca e in regula ca a numit noul guvern. Si cred ca manevra cu Oprea a creat ceva incredere intre cei doi ceea ce a dus la aceasta intelegere. Eu cred ca faptul ca Ponta a acceptat ca trebuie sa-si asume un nou program este mult mai important fata de o chestiune de cronologie intr-o situatie noua sub aspect constitutional. Dar, asa cum am spus, cea mai importanta problema este valoarea constitutionala a programului de guvernare care va fi stabilita de CC si trebuie apreciati cei care au ridicat-o, chiar si in situatia in care CC ar spune ca are valoare strict politica, ceea ce nu cred.

 • E, și așa Antonescu pare un dușman mai mare al lui Băsescu decât Ponta, care se înțelege cu Băsescu pe ascuns – pe față părând dușmani… păi, să nu ajungi la concluzia că Antonescu e numai bun de votat pentru că nu are înțelegeri nici ascunse, nici la vedere cu Băsescu, că e onest, cinstit și alte bla-bla-uri… PSD încă nu vorbește de un candidat PSD la președenție?

 • Cu peste 60% in parlament, cu legi ambigue, cu atatia tradatori in parlament, in presa, presedintelui nu i-a mai ramas decat sa „tipe”, sa atraga atentia asupra smechriilor lui VP si acolitilor lui, in speranta ca mai sunt oameni in tara asta care nu au creierele spalate de atatia „formatori de opinie” slujbasi sau fosti slujbasi ai mogulilor de presa. De retinut ca schimbarea a survenit dupa intalnirea lui VP cu ambasadorii. la cererea lui VP si promisiunea ca isi va asuma raspunderea pe programul de guvernare. In situatia de fata orgoliul lui VP a fost „muiat” de intalnirea cu ambasadorii si nu invers.

  • Legi ambigue , tradatori in Parlament etc……….imi suna cunoscut pe vremea guvernelor EBoc , iar Basescu era f mandru de aceasta ambiguitate (legea pensiilor si apoi varsta de pens la femei si barbate ) Nu mai vorbim de presa , ca doar unde scriem acum , nu la Cristoiu care numai onest nu e.

  • Daca presedintele ar fi amanat avizul pt noul guvern,antibasistii l-ar fi ”linsat”pt ca a lasat tarisoara fara guvern,in instabilitate,in haos.Din zambetul sardonic al presedintelui in momentele in care ministri jurau,eu am citit cam asa” bucurati-va acum,cat puteti,pt ca dupa decizia CC-ului nu veti mai exista”.V Ponta stie si el acest lucru,dar pe ultima suta braveaza si nu estev exclus ca sa atace in stilul lui curtea const pt decizie nedreapta.nu-ti trebuie prea multa istetime ca sa sesizezi diferenta neta dintre cele doua programe,cel de guvernare cu clopoteii atarnati si programul cu care ne abureste V Ponta

 • Oare,? sa no ia in bot Plagy cit de curind!!!

  • Acum vreo doi ani Valeriu Stoica , la RealitateaTV , spunea despre Ponta ca a fost un foarte bun student al lui dar din pacate a gresit partidul .Poate aveti acces si in spatele usilor inchise sa-I auziti pe adversarii lui Ponta despre care chiar au o parere f buna , de aceea au spaime . Mergeti inapoi in timp si aflati ce parere avea Stolojan despre Nastase (FFFBUNA), dar din pacate nu l-au bagat cei de la psd , in seama cand a venit de la Banca Mondiala si asa a ajuns la pnl -cand de stanga , cand de dreapta……….asa cum sunt toti

 • Dragoste cu nabadai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *