Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

A pierdut Victor Ponta alegerile prezidențiale din Slovacia?

Buricismul (obsesia propriului buric, incapacitatea de mai vedea și altceva ) a făcut ca pentru presa noastră o seamă de întîmplări din Europa să treacă nebăgate în seamă: succesul zdrobitor repurtat în Turcia de Partidul lui Erdogan la scrutinul local, în ciuda acuzațiilor de corupție; lovitura zdravănă primită de Socialiști la alegerile municipale din Franța; cîștigarea prezidențialelor din Slovacia de către un independent – Andrej Kiska – în confruntarea cu premierul în exercițiu, Robert Fico.

Victoria independentului Kiska în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor din Slovacia a beneficiat, totuși, de un comentariu: cel semnat de Dan Turturică în România Liberă. Confratele pornește de la o realitate: scrutinul din Slovacia anunță într-un fel pe cel din România din iarna aceasta. Premierul Robert Fico e un fel de Victor Ponta convins să candideze. Partidul lui domină Parlamentul (83 de locuri din 150). Părea că Victor Ponta al Slovaciei nu poate fi învins. Și totuși a fost învins în turul al doilea de un debutant într-ale politicii.

De ce?
Pentru că în turul al doilea toți ceilalți candidați de Dreapta i-au dat voturile lui Kiska.
Dan Turturică spune că o soartă asemănătoare l-ar aștepta și pe Victor Ponta.

Eu însă nu cred:

  1. În Slovacia, Stînga fost la Putere între 2006-2010 și e din 2012. Nu e cazul la noi, unde Traian Băsescu e din 2004 la Putere.
  2. În Slovacia Stînga a avut și Președinția. Nu e cazul la noi.
  3. În Slovacia, candidații de Dreapta i-au dat voturile lui… Nu e cazul la noi. Pentru că la noi, Traian Băsescu și PMP au interesul să ajungă la Cotroceni Victor Ponta. Pentru ca PMP să cîștige scrutinul din 2014 și Traian Băsescu să ajungă premier, e nevoie ca întreaga Putere să fie a PSD. Numai așa Traian Băsescu s-ar putea manifesta plenar ca lider al Opoziției.

De la Socialiști, Traian Băsescu îl preferă președinte pe Victor Ponta. Ce președinte mai prost decît Victor Ponta poate exista în Republica România?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „A pierdut Victor Ponta alegerile prezidențiale din Slovacia?”

  • eliminarea totala a prescriptilor si taxelor de timbru………!!!!!!!!!!! acestea ingradesc dreptul si accesul la justitie !!!!!!!!!!!!! O PROBLEMA FOARTE SPINOASA ….. PE CARE NIMENI NU O REZOLVA !!!!!!!

  • Cred ca alegerile din Turcia l-au uns pe suflet pe Ponta.

  • Sa castige Tontache pentru ca Matrozul sa devina premier in 2016? Exclus ca primul sa-l desemneze premier pe al doilea. Nu-l lasa nici baronii proprii, nici varaneii de la Haznalele lui Felix! Fiindca PMP-ul nu va lua 50% din voturi ca sa fie obligat la asa ceva. Daca vrea sa devina premier, Matrozul trebuie sa aiba la Cotroceni in mod obligatoriu un om pe care sa si-l indatoreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *