Novak Djokovic a câştigat Australian Open pentru a zecea oară. El va reveni pe locul 1 ATP

C. P. Tăriceanu îl cheamă în  ajutor pe Ionel Brătianu pentru a vinde PNL unui partid neocomunist precum PSD!

Obișnuit să citesc și texte care-mi dau senzația că mănînc un șomoiog de cîlți vîrît în ulei de motor, am reușit să  parcurg nesfîrșita cufureală care a fost Cuvîntarea lui Călin Popescu Tăriceanu la înființarea Grupului  poreclit de Inițiativă pentru păstrarea identității liberale, în realitate Grupul de Inițiativă pentru ca PSD să-l păstreze la șefia Senatului.

Rar mi-a fost dat să văd un atît de bătut cîmpii de a lungul și de latul fără nici o legătură cu momentul.
Din cîte am înțeles, Grupul, alcătuit din politruci fără nici o legătură cu istoria postdecembristă a PNL, s-a ivit din îngrijorarea că PNL și-ar putea pierde identitatea fuzionînd cu PDL.
Foarte bine, zicem noi, deși fuziunea cu PDL e doar în faza de gîndire a unei semințe nici măcar în cea de descoperire a ei.

Un om normal s-ar fi referit, într-un text mult mai scurt, la motivele pentru care PNL nu trebuie să fuzioneze cu PDL.
Călin Popescu Tăriceanu nu e un om normal.
Pentru că un om normal nu se tîrăște la picioarele unui puțoi politic precum Victor  Ponta, mai ales cînd el, omul normal, a fost premier, președinte de partid și a făcut politică pe vremea cînd Victor Ponta făcea la oliță.

Călin Popescu Tăriceanu l-a invocat în dese rînduri pe Ionel Brătianu.
Asta mi s-a părut culmea absurdului.
Să-l chemi în ajutor pe Ionel Brătianu pentru a vinde PNL unui partid neocomunist precum PSD!

La un moment dat, am izbucnit în rîs citind portretul robot al liberalului în viziunea lui C. P. Tăriceanu:
Astăzi trebuie să promovăm ceea ce se poate socoti a fi fost de la 1875 la 1946 portretul robot al liberalului român – distincţie personală, forţă reflexivă, angajament democratic necondiţionat, tărie de caracter, ştiinţa organizării, disponibilitate de a merge împotriva curentului, dispreţ pentru compromis, resemnare şi negocierea valorilor, încredere în sine, simţ al tradiţiei, dezgust faţă de fanatism, prostie sau lipsă de curaj, eleganţa verbului, intoleranţă faţă de orice formă de autoritarism, pasiune îngemănată pentru echitate şi pentru libertate.

Din tot acest portret robot, înțeleg un adevăr:
Călin Popescu Tăriceanu se consideră orice: PSD-ist, schimbător de neveste și schimbător de viteze, motociclist.
În nici un caz nu se consideră liberal.

Nu de alta, dar printre trăsăturile portretului robot al liberalului sunt enumerate: tăria de caracter, disprețul pentru compromis, față de negocierea  valorilor, dezgust față de prostie.
Adică exact ceea ce n-are Călin Popescu Tăriceanu de acum, cel care se dă peste cap ca să-i aducă Stăpînului Victor Ponta măcar o ciosvîrtă din PNL, dacă nu chiar partidul întreg.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „C. P. Tăriceanu îl cheamă în  ajutor pe Ionel Brătianu pentru a vinde PNL unui partid neocomunist precum PSD!”

  • Bine ca sunteti voi destepti .

  • Cam asa arata votantii si sustinatoriiPSD-ului.Cocalari,needucati,hoti de buzunare,repetenti,plagiatori,mincinosi si in general „scursura societatii”,la care se adauga asistatii social.Degeaba le-a spus Ceausescu: „nici paine fara munca,nici munca fara paine”.

  • Asta-i ciolăneală curată. Lipsește alegătorul,sau cred că-i EPURARE politică.AMIN!

  • Nea Ilie are mustati…!

  • Se pare ca „A3 e aici” si expectoreaza ura. Nea Ilie nu accepta opinii diferite, ca toti cei care se drogheaza cu A3.

  • La bătrâneţe mai….deraiază omul adică o mai ia pe arătură pentru a bate câmpii. Ar fi o explicaţie scuză pentru Tăriceanu. Dar omul nu suferă de sindromul „câmpilor”, motivele sunt simple şi directe, el ar fi vrut şefia PNL şi dregătoria de bulibaşă al senatului. Deviaţia lui e doar că se vede când Băsecsu, când Iliescu, când Antonescu în variantă rea. Ar vrea să facă partid ca Băsescu dar…nu poate, ar vrea să poruncească oamenilor ca, odată, Iliescu, câţiva doar mai cască urechile la apelurile lui necredibile. Unii cred că altceva îl determină să facă jocurile lui Ponta. Hm..ce altceva ?

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog