Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de la ora 12

Ca să cîștige Prezidențialele, Partidele din Opoziție au nevoie de un dezastru la europarlamentare!

Sondajele de opinie anunță, în condițiile unei slabe participări, un scor incredibil de mare pentru PSD.
Mulți analiști se sperie de așa ceva și invocă  necesitatea ca partidele de Opoziţie să obţină un scor bun.

Aserţiunea e valabilă numai dacă se înregistrează o participare mai bună decît cea anunţată în sondaje.
Dacă participarea va fi slabă, aşa cum o prevestesc sondajele, scorul de la europarlamentare va fi total lipsit de relevanţă pentru prezidenţiale.

În 2009, cei veniți la prezidențiale au fost în număr dublu față de cei veniți la europarlamentare.
Ca să nu mai spun că prezidențialele pariază pe un om în timp ce europarlamentarele pe activul partidelor.
În aceste condiţii, un scor bun ar fi o catastrofă pentru partidele din Opoziţie.

Partidele de Dreapta nu reuşesc să se adune din cauza orgoliilor nemăsurate.
Fiecare se crede mai dihai decît celălalt.
Un scor bun al tuturor partidelor ar relansa competiţia dintre ele.
Un scor slab ar duce la nevoia de unire.

Şi, mai ales, lucru important, pe fondul scorului urieşesc obţinut de PSD, ar fi o palmă straşnică dată electoratului de dreapta.

O palmă menită să-l trezească din visarea la un alt fel de politică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Maestre, aveti dreptate doar pe jumatate; europarlamentarele vor aduce mari schimbari in partide, le vor reaseza chiar si astfel vor influenta mult de tot prezidentialele

  • Indiferent de scorurile de la europarlamentare, daca in toamna, toti romanii vor vota in conformitate cu interesele lor, adica cei saraci cu candidatul Stangii, iar cei bogati cu candidatul Dreptei, nu va fi nicio surpriza asupra castigatorului! De ce? Pentru ca in toata lumea, deci si in Romania, electoratul de Stanga este covarsitor majoritar!

  • retrocedarea corecta a tuturor proprietatilor furate de statul comunist roman…..!!!!! plus despagubiri ptr. imbogatire fara justa cauza a statului in urma furtului de proprietati private………..!!!! –––– eliminarea totala a imunitatilor, prescriptilor si taxelor de timbru………!!!!!!!!!!! acestea ingradesc dreptul si accesul la justitie !!!!!!!!!!!!! O PROBLEMA FOARTE SPINOASA ….. PE CARE NIMENI NU O REZOLVA !!!!!!! prin aceste legi neconstitutionale !! s-a protejat coruptia si mafia retrocedarilor !!!

  • Au in primul rand nevoie de un candidat care sa poata atrage voturi din toate zonele de dreapta: basista, anti-basista si sa atraga si ceva nehotarati sau o parte dintre cei care de regula nu-si intineaza mainile cu stampila de vot. Au nevoie de un alt proiect Johannis.

  • Va dau dreptate, chiar daca pe undeva inca mai sper sa ne inselam amandoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *