În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Gîndul de la ora 12

Ce bine-i să te lase nevasta sub Guvernul Victor Ponta!

Andrei Zaharescu a fost numit consul al României la Cape Town, în Africa de Sud. Victor Socaciu s-a pricopsit cu un post de consul la Montreal, Canada.
Ce-i leagă pe acești doi miluiți de Victor Ponta pe banii noștri, din taxe și impozite, nu pe banii lui, sau ai finanțatorului său Sebastian Ghiță?
Mai multe lucruri:

  1. Amîndoi n-au ce căuta într-un asemenea post. Nu sînt diplomați, nu sunt nici măcar funcționari de carieră, n-au nimic în căpșorul lor îngust (unul e cititor de prompter, celălalt, gurist), nu știu o boabă despre țara în care au fost trimiși ca diplomați.
  2. Amîndoi s-au remarcat printr-un singur lucru: slugărnicia față de Victor Ponta. Unul îi spunea în fiecare dimineață că-i stă bine cravata, celălalt, c-ar trebui să-și lase barbă.

Ceea ce-i unește însă iremediabil pe cei doi e altceva, care ține de episodul pilot al unei telenovele:
Amîndoi au fost lăsați de neveste care, vorba poporului, au fugit cu altul.

O astfel de întîmplare produce în sufletul bărbatului – spune literatura din toate timpurile – tulburările unor răni greu vindecabile.
Pe vremuri, cînd unui bărbat i se întîmpla să fie tradus de consoartă, mergea în străinătate, pentru ca noile priveliști să-i aline rana sufletească produsă de soțioara zburdalnică.
O facea, desigur, pe banii lui sau, eventual, pe banii babacului.

Regimul Partidului Stat, PSD, ne oferă o noutate în istoria bărbaților care suferă pentru că au fost adulterizați:
Ca să mai uite de rana din suflet, sunt trimiși în străinătate, în posturi grase, de consuli, pe banii Statului, bani proveniți din taxele și impozitele noastre.

Acolo unde alții, diplomați de meserie, înzestrați pentru așa ceva, nu vor ajunge niciodată, Andrei Zaharescu și Victor Socaciu s-au trezit parveniți peste noapte din simplul motiv că au fost lăsați de neveste.
Abuzul îi aparține lui Victor Ponta.

Întrebare:
Cînd o să-l lase și pe Victor Ponta nevestica, pe el cine-l va trimite peste hotare pentru a-și vindeca rana sufletească?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *