Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum le-a tras Traian Băsescu preșul de sub picioare Penalilor din Parlament

Îi spuneam aseară, la Realitatea Tv, distinsei Andra Miron, că n-am mai mers luni după amiază la Bibliotecă, pentru a-l putea urmări pe Traian Băsescu în direct. Puteam ști ce-a zis după lectura stenogramei. Momentul traversat de Traian Băsescu nu e ușor. Pentru a dibui strategia unul politician într-o asemenea situație trebuie să-l vezi și în prestația actoricească. Contracararea loviturii presupune în astfel de situații două condiții:

  1. Să nu pari pus la pămînt;
  2. Să preiei inițiativa.

Intervenția de luni le-a îndeplinit magistral.

  1. Mare actor, Traian Băsescu a jucat cu brio partitura celui care a rămas în picioare, ba chiar are forța să și muște. De observat, că tema demisiei a fost plasată în plan secund, ca lipsită de importanță;
  2. A anunțat că nu demisionează înainte ca Parlamentul să aprobe Declarația politică prin care i se cere demisia de onoare.

Să ne imaginăm ce s-ar fi întîmplat dacă nu le-o lua înainte penalilor din Parlament, îmboldiți de Tîrfa politică a PSD, Călin Popescu Tăriceanu. Pînă la momentul votului echipa diversionistă a Puterii ar fi lansat fel de fel de zvonuri, transformate în știri de Măciuca Tv a lui Dan Voiculescu și de Guiță Tv a lui Sebastian Ghiță. Dacă Traian Băsescu ar fi ieșit să anunțe că nu demisionează după votul din Parlament, opinia publică ar fi văzut în asta gestul unei disperări. Anunțînd că nu demisionează înainte chiar ca Birourile Camerelor să discute dacă să se facă sau nu ședința, Traian Băsescu a răpit diversiunii pînă și arma mediatică. Toată ziua de marți s-ar fi sporovăit la tv dacă președintele va demisiona sau nu.
Întreaga diversiune, pusă al cale de PSD folosindu-l pe post de unguent pe Călin Popescu Tăriceanu, a fost contracarată eficient.

Raportînd reacția lui Traian Băsescu la  degringolada din  Opoziție, din PNL, mai ales, vom pricepe de ce a cîștigat Traian Băsescu multe bătălii de destin politic.
Amici sau adversari, politicienii noștri trebuie să învețe multe lucruri de la politicianul Traian Băsescu.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Cum le-a tras Traian Băsescu preșul de sub picioare Penalilor din Parlament”

  • Mai sunt citeva luni si Baselu’ va putea fi judecat de catre justitie pt toate faradelegile care le sustineti,dac ce facem cu Plagiatorul domnilor ca de asta si ciuma rosie nu mai scapam in viata asta.

  • Belciu Ioan stai linistit ca-l gaseste pana la urma si pe fb. Ne mai f… pe noi putin la icre da scapam de el cat de curand, sper ! 😀

  • Traian Basescu este vinovat, atat pentru necazul fratelui sau, cat si pentru sutele de mii de cazuri ale altor semeni ai nostri, care nu s-au putut apara de tentatiile la care au fost supusi, pentru ca in ultimii 10 ani, Traian Basescu fiind interesat mai mult de Elena Udrea, decat de Romania, nu a avut timp sa analizeze si sa decida asupra Scrisorii Nr.86/04-01-2005, pe care am adresat-o Presedintiei, si in care ii spuneam:

    // Juramantul implicariv (pe care i-l prezentam in Scrisoare) pune stavila actiunilor contrare cinstei, adevarului si dreptatii, si „topeste” nemarginita lacomie umana!
    Existenta J. i. ii protejeaza pe oameni in doua moduri:

    1. Ii inhiba pe cei ce ar dori sa solicite servicii in afara legii, solicitare care l-ar obiga sa-si incalce Juramantul, pe cel caruia i se solicita!
    2. Cel caruia i se solicita un asemenea “serviciu”, poate refuza ABSOLUT pe ORICINE, motivand, justificat, ca nu-si poate INCALCA Juramantul! //

    Daca Juramantul implicativ ar fi fost in functiune, NU S-AR MAI FI PUS PROBLEMA INTERVENTIEI lui Mircea Basescu, PENTRU „slvarea” MONDIALULUI!
    *******************************************************

    Traian Basescu, se poate salva din mocirla pe care o „cultiva” de 10 ani!
    Cum? Actionand, fie si in ceasul al 25-lea, in interesul Romaniei si al romanilor!
    Pentru asta trebuie sa spuna „Adio” la tot ce-l leaga de mafiile politice, chiar si Elenei Udrea, si sa raspunda, prin actiune, si fara echivoc, Scrisorii Nr.6009/10-04-2014, prin care ii solicitam sa aleaga intre actuala „democratie pentru Mafii”, care permite politicienilor sa fie LACOMI, MINCINOSI, HOTI, TRADATORI, IRESPONSABILI, NESIMTITI, etc., si „democratia Anti-coruptie”, in care politicienii nu mai pot EXERSA aceste Vicii, si ii spuneam, intre altele:

    // “Reinventarea” dvs. ca politician, este departe de ceea ce mi-asi fi dorit, dar daca aceasta “reinventare” este pretul ce trebuie platit pentru ca Romania sa poata iesi din prapastia in care este prabusita, atunci accept fara ezitare acest prêt! //

    Mai mult, ar putea sustine si, ” O SOLUTIE interimara, pentru o reasezare rationala si echitabila a sistemelor de pensii si venituri din bani publici, pana la intrarea in vigoare a unor NOI SISTEME de pensii si salarii! „, care este o „actualizare” a SOLUTIEI alternative, la Solutia Basescu-Boc, de taiere de salarii si pensii, pe care i-am transmis-o cu Scrisoarea Nr.14.963/12-07-2010!

    Si, in general, ar putea sustine tot ce este in interesul Romaniei, asa cum NU a facut pana acum, in cele doua mandate!

  • tataie tr cauta moartea si tu esti pe facebook

  • Plangerea PMP la parchet pentru chestiunea traficului de influenta incercat in 2007 de PM Tariceanu fata de Presedinte si dovedit ca atare este absolut normala pentru a pune niste lucruri pe fagasul lor firesc . Felicitari PMP si dna Udrea. Tarzie? poate, dar eficienta.
    La fel de fireasca ar fi si plangerea fata de PM Ponta pentru ce se intampla in biroul lui daca am ajuns sa ne ocupam de ce se intampla in biroul unui frate . Evident ca daca s-ar fi facut in biroul lui Basescu discutia dintre tziganie si fratior , era ceva similar cu ce s- intamplat la Ponta in birou. Deci asta este ordinea fireasca si nu cred ca niciun agent de influenta mafiot-varan-pesedist sau kgbica ceea ce este cam acelasi lucru, ar putea sustine alt ceva.

    PS.Ma bucur ca odata cu aceasta “declaratie” parlamentara voi putea sa-mi verific o ipoteza mai veche referitoare la PCR 1(Psd plus sateliti) si PCR 2( pe atnici PNL azi un fragment pnlist si imi era teama si de o parte din PDL dar vad ca inca nu ) , ipoteza oricum mai pesimista decat ce urmeaza sa numaram maine

  • Asa cum spuneti, este incredibila degringolada din opozitie, mai ales din PNL.

  • Vai voua, pupincristilor basisti! Zbaterea voastra e inutila, pentru ca nici tate apele lumii nu-l mai pot spala pe sarlatanul Basecu, in fata poporului roman!

  • cred ca esti foarte bine platit de cei de la A3 Dumitru Rizoaica; sictir

  • Raspuns celor care cred ca RAUL Romaniei este reprezentat de Antena 3, iar nu de sarlatanul interlop BASE MONDIAL:

    Milioanele de romani nu sunt influentati de o televiziune, ci de realitatile pe care aceasta le prezinta!

    Explicati-va, de ce pupincuristii basisti de la B1, nu reusesc sa convinga, cand iau apararea acestui detestat national, pe care, asa cum am DOVEDIT intr-un alt comentariu, Romania nu l-a interesat nici cat un picior al Elenei Udrea?

    Explicati-va de ce acest sarlatan national nu a spus DA sat NU, Solutiilor de Interes National ce i-au fost prezentate in acesti ultimi 10 ani?

    Intelegeti ca din cauza lui, Romania a pierdut 10 ani pe drumul unei dezvoltari normale?

  • dizgratios …

  • Stanel! Tu esti din cei cu „limba lunga de la usa pan’ la pat ..”?

  • ba rizoaica!, esti bou si rau de gura, de ce nu te spanzuri ???

  • Fragment din finalul articolului: „Si-si intinde limba lunga de la usa pan’ la pat..”, de Patrik Andre de Hillerin, publicat in Catavencii!

    /// Băi, turcești, orcani, macovei, mariani, tăpălăgi, ciocăzani și halperți, sunteți simpatici, dar e prea mult. Spectacolul pe care îl oferiți încercând să scuzați nescuzabilul este atât de trist, atât de grețos, încât CNA ar trebui să vă facă un bine și să vă interzică să vă mai chinuiți. Nu politic, căci în ceea ce faceți nu-i vorba de politică. Este doar un pornoșag desuet în care niște limbi bătrâne și acrite se întind spre niște buci al căror proprietar urinează vioi peste 20 de milioane de proști. Căci așa-i credeți voi, proști. Pe toți. ///

    PS. Merita citit integral, pentru ca exprima savuros realitatea basistilor!

  • Raspuns celor care cread ca RAUL Romaniei este reprezentat de Antena 3, iar nu de sarlatanul interlop BASE MONDIAL:

    Milioanele de romani nu sunt influentati de o televiziune, ci de realitatile pe care aceasta le prezinta!

    Explicati-va, de ce pupincuristii basisti de la B1, nu reusesc sa convinga, cand iau apararea acestui detestat national, pe care, asa cum am DOVEDIT intr-un alt comentariu, Romania nu l-a interesat nici cat un picior al Elenei Udrea?

    Explicati-va de ce acest sarlatan national nu a spus DA sat NU, Solutiilor de Interes National ce i-au fost prezentate in acesti ultimi 10 ani?

    Intelegeti ca din cauza lui, Romania a pierdut 10 ani pe drumul unei dezvoltari normale?

  • dar pupincuristul rizoaca ce se plimba pe toate site-urile … de la adevarul … la facebook etc – de cine o fi platiti?

  • ce treaba are el cu fratele si ginerele fiecare raspunde pt faptele lui

  • traiasca presedintele Romaniei ,,,,,TRAIAN BASESCU,,, zis ,,,SPAIMA BORFASILOS,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *