Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 12

Cum poate deveni România imună la diversiunile rusești

Luni seara, la Jocuri de putere, de pe Realitatea Tv, îi spuneam lui Rareș Bogdan că dezastrul din Ucraina își are principala cauză în statul de drept șui și pipernicit. Crimeea n-ar fi ajuns să fie cucerită printr-o acțiune rusească de puterea unui clipit de pleoape, dacă acolo, în respectivul teritoriu ucrainean, instituțiile statului ar fi funcționat. În Crimeea, ca și în Ucraiana de Est, ca și la Kiev, de altfel, își spun cuvîntul Oligarhii. Ca și România, Ucraina e feudalizată, împărțită între oligarhi, care dețin armată, poliție, presă și politicieni.

Nici provocările sîngeroase de pe Euromaidan, nici lovitura de stat prin care președintele legitim a fost alungat de la putere, nici luarea cu asalt a instituțiilor din Estul Ucrainei, n-ar fi fost posibile dacă statul ucrainean ar fi fost puternic.

Spuneam la Realitatea Tv că Rusia a acționat în Crimeea și acționează în Estul Ucrainei apelînd la diversiuni.
Da, dar aceste diversiuni ar fi fost un eșec net dacă Ucraina ar fi fost un stat și nu o plăcintă cu oligarhi pe post de miez de nucă.

De aceea – spuneam, replicînd într-un fel belicoșilor de la noi, doritori de sînge românesc vărsat de dragul ucrainenilor – ceea ce trebuie să facă România în perioada următoare e să întărească statul de drept. Asta înseamnă în principal demantelarea feudelor PSD-iste de baroni locali, sprijinirea DNA, scoaterea presei de sub puterea banului mînjit,pentru că a fost obținut de moguli prin jefuirea țării.

Marți, 29 aprilie 2014,  un nou emisar american – Hoyt Yee –  a venit la București pentru a ne avertiza din nou că întărirea statului de drept e o chestiune de interes național, deoarece ea ne garantează  imunitatea la diversiunile Rusiei.

Citez din Evenimentul zilei:
„Secretarul de Stat Kerry vorbea de regiune, se referea la mai multe ţări din Europa, nu numai din Europa Centrală, ci şi din Balcani, ţări care au instituţii slabe, care au un stat de drept slab, care au instituţii juridice care nu sunt complet independente, care au instituţii media care nu sunt complet independente. Motivul pentru care secretarul a menţionat aceste instituţii este acela că secretarul de Stat, Guvernul SUA consideră că ţările care nu au un stat de drept puternic, care nu au o justiţie independenţa, instituţii democratice puternice sunt vulnerabile la tipul de acţiuni pe care Rusia le desfăşoară în Ucraina”, a declarat Hoyt Yee.
Oficialul american a subliniat că este important că „ţările din această regiune, inclusiv România, Bulgaria, alte state din această parte a Europei să fie capabile să reziste oligarhilor, companiilor sau persoanelor bogate care pot folosi absenţa unor instituţii puternice fie pentru a cumpără infrastructură vitală, sau instituţii media, sau politicieni pe care-i pot folosi pentru a influenţă, pentru a câştigă controlul asupra instituţiilor sau chiar a statului”.

De  la întîlnirea cu emisarul american a lipsit, dintre șefii de partide, Victor Ponta.
Întîmplător?
Evident, nu.
Pentru că Victor Ponta și Famiglia sa se dau peste cap să slăbească statul de drept în România.
Făcînd astfel jocul Rusiei!

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Am inceput a arata cititorilor in serialul “DEZVALUIRI” insemnatatea documentului apocrif al testamentului fostului tar al Rusiei, Petru cel Mare! Marturisesc ca inca de cand l-am citit,in urma cu cativa ani buni,ceea ce m-a izbit in mod uimitor a fost … STAREA DE PREZENT A VALABILITATII documentului CAT DE ACTUAL ESTE !!!?!!!…
    Vreau sa spun ca testamentul in sine are o permanentza a ceea ce vrea sa transmita valabila intrucatva si cauzalitatii faptului ca ii cunosc destul de bine pe rusi si pot afirma fara tagada ca ei se tin intocmai de ceea ce predecesorul sau tarul le-a lasat cu limba de moarte “testamentar” ca „mostenire” .
    Astazi,profit de insemnatatea zilei de „01 Mai Muncitoresc” si va voi prezenta in continuare, urmatoarele paragrafe continute in “internul” testamentului !

    Precizez in acelasi timp asupra faptului ca “Testamentul lui Petru cel Mare” are in adaugire,mai multe ANEXE,intr-una dintre acestea facand referire inclusiv la tara noastra ROMANIA !
    Nu voiesc sa fac discutiune (inca),respectiv,comentarii si/sau interpretari,ci las la latitudinea cititorilor care vor sau nu; sa faca pentru inceput domniile lor adnotari sau comentarii.

    Tin insa sa subliniez faptul ca omenirea se afla la o mare cotitura asupra propriului viitor si fiecare dintre noi constient sau mai putin constient inclina balanta intr-un sens sau altul,chiar daca este sau nu este implicat in politica. Eu insumi incercand a-mi pastra cu stoicism starea de jurnalist netru si neimplcat politic,am “evadat” pe cat posibil din acest spatiu al compromisului si flecarelii ajungand pana acolo incat din anul 2000 nu mai votez(n.n. – acest lucru nu-l recomand celorlati cetateni intrucat eu mi-am impus sa nu am inclinatiii politice intr-o lume comunista care m-a oripilat,dar mai ales trebuie sa precizez asupra unui lucru EXTREM DE IMPORTANT … ANUME,LIPSA INTR-UN MOD AGRAVANT DAR VOIT DE POLITICIENI SPRE A INSCRIE IN LISTELE DE VOTARE , A POSIBILITATII VOTULUI ALB ! As fi mers cu siguranta la votare si intrucat nu agreeam nici un candidat as fi stampilat patraticapentru VOTUL ALB ; astfel votul meu nu ar fi fost anulat dar ar fi scazut procentul pretinsilor alesi. DESPRE INADECVAREA SI MANIPULARILE VOTARII VOI SCRIE ALTA DATA. ) , dar am urmarit atent planul marilor decizii si ceea ce se petrece cu Romania de-a lungul intregii perioade 24 de ani de la pretinsa revolutie din 1989 ; reusind sa ma axez doar pe investigatii si luari de opinie de jurnalist freeelancer .
    Bazandu-ma pe experienta mea de presa, dar si pe flerul meu capatat in decursul practicarii meseriei de ziarist, indraznesc sa fac o afirmatie care “bate in viitor” :
    *OMENIREA(fara a sti?!?!?!)SE PREGATESTE DE RAZBOI MONDIAL!
    *OMENIREA SE INDREAPTA CU PASI DESTUL DE REPEZI CATRE O CONFLAGRATIE MONDIALA – INSA E BINE SA SUBLINIZ AICI CA… DE FAPT E CONDUSA SPRE DEZASTRU – NUMAI CA NU SE SPUNE

    Exista destule semne care prevestesc acest lucru ! Intr-un material pe viitor ma voi ocupa special de dezvaluirea acelor semne asa cum le vad eu ! Mai mult,in mod voit acest lucru este direct urmarit ,pentru creearea cadrului adecvat pentru declansarea celui de-al III-lea Razboi Mondial.
    DEZVALUIRI PARTEA A DOUA :
    *** CAT DE ACTUAL ESTE TESTAMENTUL CEL MARE ???
    VA INVIT PE DUMNEAVOASTRA DRAGI CITITORI A APRECIA

    Urmare de la paragraful zece…

    XI. «(…) A se face de se interesa Curtea Austriei,ca sa se izgoneasca Turcii din Evropa si a nimici neincrederea ei,cand se va subjuga Constantinopole,intarindu-I ei un razboi cu statele cele vechi din Evropa,sau dandu-I o particica din folosul izbandei,care mai tarziu I se va lua inapoi .
    XII. A-I face pe toti Grecii acei dezbinati,sau schizmatici,ce sunt imprastiati in Ungaria si Polonia , ca sa se lipseasca de Grecia,a-I face sa I se inchine lui,a se face sprijinul lor,si a-si intemeia mai inainte o predominare universala,prin un fel de autocratie ierarhica covarsitoare,acestia vor fi atatia prieteni pe care ii va avea Rosia in Statul a fiestecaruia dusman al ei.
    XIII. Dupa ce Suedia se va dezmadula , Persia se va birui , Polonia se va subjuga si Turcia se va supune ,apoi adunand armiile noastre si fiind pazita Marea Neagra si Marea Baltica cu corabiile noastre trebuie mai intai a propune indeosebi si foarte tainic la Curtea Frantei , apoi la aceea a Austriei de a imparti cu ea imperia lumii ; daca vreuna din aceste doua va primi propunerea (care negresit se va intampla ) magulindu-se ambitia si iubirea lor de sine , atunci sa se ajute cu ei pentru a o desfiinta in urma si pe dansa aceea ramasa , deschizand cu ea o lupta de a carei izbanda, nu se poate indoi cineva , cand Rosia va avea in a sa stapanire tot Orientul si o mare parte din Evropa .
    XIV. Daca amandoua acele Curti vor refuza acea propunere a Rosiei, carenu este nicicum de crezut , atunci ar trebui sa stie cum sa imparte intre ele galcevirea si a le face sa se slabeasca una pe alta , cand apoi Rosia folosindu-se de un prilej hotartoriu – va navali asupra Germaniei cu ostile sale cele pregatite , pornind totodata si doua flote mari , una de la Marea de Azor si alta de la portul Arhanghel , incarcate cu cete de asiatici , si insotite spre apararea lor cu flotele inarmate de la Marea Neagra si de la Marea Baltica , care trecand pe la Marea Mediterana si pe la Ocean , vor napadi – pe deoparte ele in Franta , in vreme cand pe de alta parte v fi Germania napadita . Aceste doua tari biruindu-se , cealalta apoi parte a Evropei va trece lesne si fara nicio impotrivire , sub jugul Rosiei .
    Asa se poate si asa trebuie a se subjuga .
    Petru Intai* (…)»
    ……………………………………………………………………………………………

    Fiecare dintre cititori isi poate face propria impresie sau analiza,in functie de cultura acumulata sau cunstintele si pregatirea proprie ce-I permite a interpreta asupra textului tarului respectiv vederea de ansamblu asupra amprentei si istoriei timpului si pana in prezent ! Rusia nu s-a abatut niciodata de la ceea ce avea trasat din negura acelor vremi ale timpului oarecum uitat !AZI LUCRURILE SUNT MULT MAI APROAPE DE VISUL DE VEACURI A TARULUI PETRU … ANUME RUSIA VREA SUBJUGAREA EUROPEI ASA CUM SI-A DORIT-O DINTOTDEAUNA !
    VLADIMIR VLADIMIROVICI PUTIN , fostul spion K.G.B. , poreclit de unii (chiar si de ziaristi ) TARUL” RUSIEI PRETINSE MODERNE DUCE MAI DEPARTE VISUL TESTAMENTAR AL LUI PETRU CEL MARE
    Ce implica acestea toate , aflate in contrapondere cu nazuintele occidentale e o alta poveste dar pe care o voi incerca a o anlaiza data viitoare !
    Multumesc pe acesta cale cititorilor mei pentru aprecierile adresate dar la fel de mult le multumesc pentru interseul acordat !
    In continuare voi scrie despre ceea ce am reusit eu a descoperi in universul realitatii intricate care ne inconjoara … si cat de dificil ne pare acum a ne centra atentia in aceata lume globalista sau mai bine spus aproape globalizata !

    P.S – MATERIALUL URMATOR , PE CARE IL VOI SCRIE , VA FACE REFERIRE LA

    “DE LA PUBLLICITATE LA SPIONAJ SI DE LA SPIONAJ LA PUBLICITATE ! “

    Cu drag,onoare si consideratie …
    *MultaViata*
    *Lupul*Alb*GetoDac*
    *Vicentiu*I*Voiculescu*
    *Zamolxieni*Zegetini*

  • Dezvaluiri:
    *CE PUTEM GASI IN ISTORIA TIMPULUI DESPRE RUSIA ???!
    **Odata citind textul veti intelege mai bine de ce este celebru testamentul tarului !
    *** In fotografia anexata se poate vedea insigna temutului serviciu secret rusesc K.G.B !

    TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE

    Testamentul lui Petru cel Mare este un document foarte celebru . Desi s-a dovedit a fi o creatie apocrifa,forta sugestiva cu care capteaza trasaturile esentiale ale politicii externe rusesti peste timpuri ma determina sa-l prezinta publicului cititor intocmai cum a fost el tradus in traducerea romaneasca aparuta in anul 1892 la Iasi,Editura Tipografiei Buciumului Roman.
    In zilele de azi cu atat mai valoros va parea a fi publicului cititor direct intersat !

    “TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE”

    «In numele a Prea Sfintei si Nedespartitei Treimi,Noi Petru 1 catre prigonitorii nostri si mostenitorii Tronului si guvernului a natiei rosienesti.
    Marele Dumnezeu de la care avem existenta si Coroana noastra,luminandu-ne si sprijinindu-ne,imi iarta mie a privi pe poporul rosienesc ca chemat a stapani in viitorime Evropa. Eu pui de temei acestei idei,ca natiile Europiene au ajuns cele mai multe dintre ele intr-o stare de vechime aproape de a lor decadere, sau merg ele cu mare grabire spre a lor decadere.
    Urmeaza dar a fi ele cu inlesnire si fara indoiala subjugate de un popor tanar si nou:cand acela va ajunge la intregimea cresterei sale si va capata toata a sa putere. Eu privesc navalirea popoarelor Nordului de a surprinde tarile Occidentului si a Orientului ca o miscare periodica hotarata in scopurile proniei , care deasemenea au facut a se renaste si poporul roman,prin navalirea barbarilor.
    Stramutarile oamenilor care lacuiesc spre pol,sunt ca umflarea raului Nil ce vine la oarecare vreme ca sa ingrase cu al sau mal glodul tarmurilor uscate ale Egipetului.
    …pentru aceasta dar Eu le las lor instructiunile urmatoare care le recomanduesc la a lor luare aminte ca sa le pazeasca cu statornicie.
    I. A tine pe natia rosieneascaneprecurmat intru o stare de razboi , spre a avea pe soldatii ei pururea la razboi nelasand-o a se rasufla ,decat numai pe cata vreme va cere trebuinta de a aduce in mai buna stare finantele statului,de a preface armiile,si de a face pacea sa ajute razboiul si razboiul sa ajute pacea , in interesul intinderii Rosiei si a inaintarii ei in inflorire.
    A chema prin toate putencioasele mijloace de la natiile cele invatate ale Evropei ,comandiri in vremi de razboi si oameni invatati in vreme de de pace ,spre a face ca natia rosieneasca sa capete folosuri de la celelalte natii , fara a perde nimica din ale sale proprii.
    II. A se amesteca la tot prilejul in toate pricinile din Evropa , mai vartos in acele din Germania ,care fiind mai cu apropiere , o intereseaza mai cu seama .
    III. A se invarti in Polonia ,a hrani in ea tulburari necontenite si a-I castiga cu bani pe cei mai puternici a ei , a avea inrauriri la Dietele lor si a le cumpara spre a putea lucra si el la alegerile Crailor lor ;a-si face partizani in Polonia , si a-I proteja , a vari osti rosienesti in Polonia , si a le tine vremelniceste impartind-o cu ele … pana cand va putea lua de la ele inapoi ce la va fi dat.
    IV. A lua cat s-ar putea mai mult Suediei si a sti cum sa faca,ca insusi ea Suedia sa-I deschida razboi , spre a-I gasi pricina de a o subjuga.(…)
    V. A se insoti Printii rosienesti totdeauna cu Princese din Germania , spre a inmulti rudirea cu mai multe familii a ei , a apropia interesurile ei de ale noastre si inmultindu-se influenta noastra acolo , sa se uneasca , ca de la sine la pricina noastra.
    VI. A cauta sa castige alianta de comert a Engliteriei , mai mult decat a oricareia alte puteri , pentru ca ea este o putere care are mi multa trebuinta de Noi , la cele trebuitoare marinei si care poate fi cea mai folositoare la dezvoltarea marinei noastre , a schimba cheresteau noastra si alte productiuni a noastre cu aurul ei si a face ca negutatorii si matrozii ei , sa aiba cu ai nostri o neprecurmata inclinare , caci ei vor deprinde si pe acei ai natiei noastre la navigatii si la comert .
    VII. A se intinde neincetat catre nord , pe marginea marii Baltice , si catre sud , pe marginea marii Negre .
    VIII. A se apropia cat s-ar putea mai mult de Constantinopol si de India caacel ceva stapani acolo va fi cel adevarat stapanitor al lumii , deci trebuie a deschide necurmate razboaie , cand cu Turcia si cand cu Persia ; a face tarsanale pe Marea Neagra, pentru a lucra la corabii .
    IX. A pune cate putin stapanire pe aceasta marecum si pe marea Baltica . Acestea fiind doua pozitii trebuitoare la izbanda intreprinderii noastre; a grabi caderea Persiei , a strabate pana la golful Persic ,a restatornici de se poate prin Siria comertil cel din vechime a Orientului si a-l intinde pana la India care este magazia lumii… Ajungand odata acolo , va putea atuncea Rosia a se lipsi de aurul Engliteriei.
    X. A cauta sa castige alianta Austriei si cu bagare de seama a o tine in unire , a-I sprijini in aratare zadarnicele ei inchipuiri de a stapani ea dupa vreme Germania . Iar prin taina a intari ura printilor Germaniei , ca sa ceara ajutorul Rosiei si aveaapoi asupraaceea un fel de protectie pregatitoare de a o stapani dupa vremi. »

    ……………………………………………………………………………………………Ma opresc deocamdata la acest paragraf zece cu promisiunea ca voi continua dezvaluirile despre acest mult controversat document careincita si in zilele de azi disputele si discutiile nu numai la nivele guvernamentale sau diplomatice,ci inclusiv in conclavurile de presa sau diversele intalnire ale oamenilor cu adevarat documentati !
    Paradoxal pentru mine a fost sa sesizez de foarte multe ori cum majoritatea jurnalistilor sporavaitori pe la diverse emisiuni de show sau talc – show, in ultima vreme invitati la niscaiva emisiuni ce vor sa para – dar din pacate doar par – docte … fac referire infoindu-se care mai de care , la TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE , insa PRETINSII JURNALISTI NU NE SPUN NIMIC SI NICI MACAR NU CITEAZA DIN DOCUMENT … reusind doar sa bata campii uniform.
    Mi-am asumat acesta sarcina intrucat pe pagina mea de ziar “Punctul Zero –Presa Printre Picaturi” am sesizat cititori direct interesati spre cunoastere si intelegere a ceea ce se intampla in lumea noastra romaneasca si nu numai … Tin de asemenea sa multumesc vizitatorilor de pagina pentru comentariile adaugate sau pentru aprecierile cu care m-au cadorisit !
    Multumesc dragii mei ! Si nu in ultimul rand multumesc celor din afara granitelor Romaniei atat romani cat si prietenilor mei din alte tari !
    Va asigur ca aceste episoade pe care le-am inceput intr-o SERIE … A DEZVALUIRILOR
    VA URMA !
    Cu drag,onoare si consideratie …
    *MultaViata*
    *Lupul*Alb*GetoDac*
    *Vicentiu*I*Voiculescu*
    *Zamolxieni*Zegetini*

  • FINALUL MATERIALULUI ESTE ABSOLUT ADEVARAT !
    Asta s-a si urmarit „strategic” pe parcursul celor aproape 25 de ani de pretinsa democratei,in fapt RAPT , JAF SI TICALOSIE … maestre ! Misiunea „secreta” a F.S.N. -ului si a „Securitatii-kaghebizate” in a asta a constat … recititi tematica documentului apocrif „Tetamentul lui Petru cel Mare”(n.n. – o sa-l postez si la dumneavoastra la comentarii asa cum vad eu …) si „Conspiratia inteleptilor Sionului – scrisa de Marin si Ionel Mota ” in traducerea din limba spaniola !
    Cu drag,onoare si consideratie …
    *MultaViata*
    *Lupul*Alb*GetoDac*
    *Vicentiu*I*Voiculescu*
    *Zamolxienii*Zegetini*

  • Offtopic! Se vede ca s-a ramolit turnatorul si viitorul puscarias de lux!

    Dupa logica sa,DNA-ul face tot posibilul sa nu fie condamnat definitiv!
    Ca sa vezi cum i-a luat-o mintea pe aratura!
    Dupa mintea sa, Viorica Dinu urma sa-l condamne pe el,dar vezi Doamne, DNA-ul de idioata ce este i-a inventat fapte de coruptie judecatoarei si i-a facut un rau lui,l-a lasat cu ochi-n soare, cand de fapt si-ar fi dorit sa fie condamnat de ea,nu de celalalt judecator care nu era patat…era teleghidat(in creierul lui cret)!
    La Mustata acelasi lucru: de fapt Mustata vroia sa-l condamne,dar iar DNA-ul i-a facut un rau, pt.ca el varanul chiar isi dorea sa fie condamnat,mai bine sa fie condamnat de unul care a luat mita, nu de unul care nu a luat!
    Deci DNA-ul e de vina,el varanul isi doreste sa fie condamnat de judecatori patati,nu de judecatori curati!
    Saracul,s-a ramolit de-a binelea,se afunda si mai rau in mocirla!
    Badea,da-l ba cu capul de catapeteasma,poate-si revine! :))))))))))))

    P.S.DNA-ule,nu-l mai salvati baieti,motanul felix turnator isi doreste sa fie condamnat de judecatori corupti ca el! :))))))))

  • Fata de afisul electoral al lui Ponta adica al PSD dar cu Ponta tronand in fotografie se poate spune cam asa:

    Va apar de Europa ca pe mana Rusiei doar va dau!
    sau
    Sa fiti mandri ca sunteti Romani in Eurasia!
    sau
    Votati EURASIA LUI PONTA.
    Votati rosul comunismului si al milioanelor de victime ale acestuia

  • Cu lozinci de astea nu cred ca poate:

  • Am retinut un comentariu recent care in esenta spunea asa: coruptia globala cre are alte mecanisme de functionare nu se poate impune decat prin infrangerea coruptiei locale. Cred ca trebuie sa fim atenti si la acest aspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *