Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 12

După arestarea lui Mircea Băsescu, nici un politician nu mai acuză DNA de Poliție politică a lui Traian Băsescu

După ce Mircea Băsescu a fost arestat pentru 29 de zile, un politician mi-a zis mai în glumă, mai în  serios:
Din acest moment, oricare dintre noi poate fi arestat preventiv fără a  mai putea striga, ca altădată, Sunt victima unei răzbunări din partea  lui Traian Băsescu. Traian Băsescu a apelat din nou la DNA, Poliția sa politică.

N-a trecut mult de la vorba asta și un barosan al PNL, Romeo Stavarache, a fost reținut de procurorii DNA.
Mai țineți minte ce gălăgie se stîrnea în astfel de cazuri? Liderii partidului din care făcea parte reținutul luau cu asalt televiziunile pentru a-l acuza pe Traian Băsescu că a pus la cale o nouă răzbunare.
Ați auzit vreun scîncet în cazul Stavarache? A mai zis cineva că e un caz politic? Mai acuză cineva DNA, în afară de Radu Mazăre, care oricum nu-i în toate mințile?

De ce asta?
Pentru că Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu a fost arestat preventiv la propunerea procurorilor DNA. Cu excepția tîmpiților incurabili, nici un politician nu-și poate permite să mai spună că Justiția din România e la cheremul lui Traian Băsescu.
Păi ce fel de justiție e la cheremul lui Traian Băsescu dacă-i arestează fratele și-i pune în pericol chiar postul de președinte?!

Într-un interviu acordat ProTv, șeful misiunii diplomatice americane în Romania, Duane Butcher, a comentat astfel arestarea lui Mircea Băsescu:
Va pot spune insa ca acest caz intareste independenta procurorilor si a sistemului judiciar. Arata ca, in aceasta tara, oamenii sunt egali in fata legii si ca nici macar legaturile de familie la cel mai inalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infractiune„.

Toate datele arată că Justiția română e alta după arestarea lui Mircea Băsescu.
Dacă mă gîndesc la subțirimea probelor, la dezvăluirile din ultima vreme, toate confirmînd teza unui împrumut luat de la Clan de Marian Căpățînă, arestarea lui Mircea Băsescu îmi lasă tot mai mult impresia unei sacrificări a lui Mircea Băsescu pe altarul necesarei imagini de independență absolută a Justiției noastre.

Dacă e așa, se ridică unele întrebări:

  1. Traian Băsescu a știut că fratele e nevinovat, că scandalul a fost regizat de dușmanii săi, dar a lăsat faptele să curgă, convins că va veni o vreme a revanșei?
  2. Mircea Băsescu a înțeles despre ce-i vorba?
  3. Cînd se va afla adevărul despre cazul Mircea Băsescu, dar mai ales despre cine a regizat Scandalul?

Dvs ce credeți?
E Mircea Băsescu un sacrificat pe altarul Justiție independente?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • O SCRIU CU MANDRIE SA INTRE DanVoiculescu LA PUSCARIE

    Diavolul Rosu -NU E NEBUNIE – E DAN VOICULESCU= PUSCARIE
    La PUSCARIIIEEE … LAAAA PUSCARIIIIEEEE
    DanVoiculescu SA INTREE MAI IUTEEE
    LAAAAAaaaa PUUSSSCAARIEEE
    Semnez cu mandrie :
    *MultaViata*
    *Lupul*Alb*GetoDac*
    *Voicentiu*I*Voiculescu*
    *Zamolxienii*Zegetini*

  • Asa e Maestre !

  • Cred, sincer, ca Basescu nu s-a implicat niciodata in justitie si asta a dus la ceea ce vedem astazi. A sustinut-o prin neimplicare si prin atentia ca, cei numiti sa o conduca, sa fie oameni curati. Sunt unicele sale merite, si nu-i putin lucru. Vinovatia sa nevinovatia fratelui? Asta or sa decida judecatorii, care, sa fim sinceri, asa-i in toata lumea, sunt atenti si la mesajul transmis societatii.

  • Justitia nu este independenta. Traian Basescu a fost nevoit sa-l sacrifice(daca este nevinovat) doar pentru a cere cu fermitate ca justitia sa-si faca datoria.

  • opinia mea este ca acest caz mircea basescu-mondialu’ este extrem de complex iar in fata probelor evidente justitia a luat masurile normale si legale. Chiar daca aceste probe sint rezultul unei actiuni ciudate a intelopilor dotati cu aparatura sofisticata si anticipind reactia lui mircea basescu,probele au fost admise de instanta ca fiin legale asa ca mircea basescu s-a sacrificat singur din momentul in care a acceptat sa se inrudeasca cu un interlop si sa intre in ‘combinatiile’ acestuia. Un om serios si onest ar fi botezat un copil dintr-o familie de romi din Constanta care ar fi avut nevoie de ajutor si ar fi imprumutat bani de la banca. Este evident faptul ca cineva din spate trage sforile si astfel justitia este atacata prin declaratii facute din duba politiei de catre mondialu’ insa masurile luate de DNA contra lui mircea basescu se inscriu in litera si spiritul legii si intr-un stat de drept nimeni nu are de ales intre frate si justitie pentru ca o astfel de alegere nu exista. Sint curioase de legaturile lui Traian Basescu cu defunctul rege cioaba din trecut pentru ca nu i-am vazut niciodata ajutind copii saraci de romi sa merga la scoala ,sa inaugureze o scola noua,sa ahute familii de romi fara posibilitati, sa construiasca case pentru romii nevoiasi,sa creeze scoli de meserii pentru romi,sa construiasca un sat traditional al romilor unde ar putea veni turisti etc nu am vazut din partea lor nici un astfel de proiect care sa ajute romii am vazut in schimb dansuri din buric,bani de aur,masini de lux si petereceri feudalela care interlopii gen mondialu’ erau invitati de cinste.

  • Angela Tocilă, nu macane niciun politician din două mari motive strâns legate.
    1- Marea lor majoritate se rotesc în parlament şi administraţie din 90.
    2- Aproape toţi, dacă nu chiar toţi au beneficiat de serviciile varanului sub diverse forme.
    Va fi interesant, dacă Felix începe să toarne! :)) Că la asta e „dottore”

  • Da, Mircea Basescu este sacrificat pe altarul pastrarii aparentei de justitie independenta!

  • nici în cazul Voiculescu nu măcăne niciun politician. Straniu, maestre, nu?

  • Ca una care nu a sustinut niciodata ca Justitia ar fi basista sau pontista, ci inca insuficient curatata de putregaiul coruptiei din toate taberele nu-s impresionata de arestarea lui Mircea Basescu. Astept sa vad clarificari in marile dosare de crime (Revolutia, Mineriade) si de jaf al tarii (alea cu privatizarile cu cantec etc) si abia apoi o sa cred ca Justitia a reusit minunea: s-a lepadat de putregai si face ceea ce trebuie sa faca. Pana atunci am doar niste suspiciuni ca s-ar putea sa fie nitica manipulare

  • Maestre, raspunsul la primele doua intrebari, dar si la cea din final, este, in opinia mea, DA!!! Raspicat!
    La cea de-a treia intrebare as incerca un raspuns: in iarna, cam dupa turul 2!

  • De-ati sti cati idioti sunt care in continuare o tin cu „Justitia basista” si cu infierarea Codrutei Kovesi, a Liviei Stanciu etc. pe motiv de apartenenta la basism. Tampenia este larg intelenita in dovleacul a mari mase de compatrioti! Deocamdata probele il cam incrimineaza pe Mircea Basescu. Afirmatiile lui Capatana cu privire la existenta unui complot al Varanului, atat timp cat nu pot fi probate, au tot atata valoare cat si ragetele din duba ale Mondialului sef despre cum si cu cat a spaguit el anumite reprezentante de la varful Justitiei.

  • Cu siguranta nu v-a spus-o un politician din Parlament. Aia n-au cum sa fie „arestati preventiv”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *