Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 12

În chestiunea Rusiei, România beneficiază de expertiza fostei Securități

Chiar de la început, mai mult decît interesantul interviu acordat de Traian Băsescu lui Rareș Bogdan, la Realitatea Tv (a fost unul dintre cele mai interesante interviuri acordate de Traian Băsescu în ultima vreme, datorită întrebărilor incitante ale realizatorului, președintele – o știu din experiență – simțindu-se în largul lui cînd îl provoci) a abordat poziția deosebită a României în contextul noului Război Rece:
Realizator: Ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, ceea ce continuă să se întâmple, ne poziţionează pe noi în relaţia cu Statele Unite, în relaţia cu Londra, în relaţia cu Berlinul, într-un mod aparte? Suntem astăzi un factor decisiv pe flancul estic?
Traian Băsescu: Domnule Bogdan, România are o importanţă crucială în regiune. Nu este orice ţară. În primul rând, are potenţial, deci are ce oferi, şi din punct de vedere al intelligence-ului şi din punct de vedere militar, suntem a doua putere din regiune după Ucraina. Şi, mai ales, România are o expertiză de care acum se lovesc toţi.”

Trecerea la o altă întrebare și, îndeosebi, prudența, l-au oprit pe Traian Băsescu să explice pe larg ce înseamnă că România are expertiză în chestiunea Rusiei.

Voi căuta să spun eu ceea ce președintele nu și-a permis să spună în public.
Expertiza noastră în chestiunea Rusiei, pentru care suntem invidiați de Serviciile secrete occidentale și solicitați să ne spunem punctul de vedere, își are temeiul în cele aproape trei decenii – 1960-1989 – de confruntare cu acțiunile subversive ale Rusiei, la vremea respectivă, URSS. Continuare, la rîndu-i, a unei bătălii de secole cu Imperiul Rus, bătălia angajată de România s-a concretizat în anii Ceaușescu, printre altele, în formarea celebrei unități anti-KGB. Securitatea, atît prin DIE, cît și prin Contraspionaj, a strîns o imensă bogăție de date și învățături despre Pericolul rusesc, despre metodele de acțiune ale Rușilor, între care se detașează împletirea diplomației cu KGB-ismul. Aceste date stau la baza expertizei românești în chestiunea rusă, expertiză devenită acum mai importantă ca niciodată.

Iată paradoxul paradoxurilor:
România democrată beneficiază de moștenirea fostei Securități.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Dupa comportamentul tembel si slugarnic, al poticienilor romani, fata de Marele Licurici s-ar zice ca nu foloseste la nimic expertiza fostei securitati, pentru a se actiona in interesul Romaniei! Interesul Romaniei nu este ca politicienii romani sa latre ca niste javre ordinare la Urs, pentru a le produce placere yankeilor criminali!

  • da, basescu a fost el insusi. adica grobian. oricum, e la fel ca ponta. oamenii sistemului se miros intre ei- hai sa vedem care e mai corupt…pacat ca suntem inca in mana FSN-ului care mimeaza lupta democratica. ce declaratii au facut amandoi, te umfla rasul, ce teatru ieftin, jenant sa avem asemenea politicieni!! isi disputa masa de fraieri manevrabili, adica basistiii si antibasistii

  • ULTIMA ORA
    HOTUL STRIGA HOTII(!!)…Primul mafiot al tarii, Victor Ponta, cel care va ajunge foarte curand (credeti-ma pe cuvant!) langa tata mafiotilor Adrian Nastase, a intrat in faza terminala a FRICII: a luat-o pe aratura!…aratura ”Nana”!
    Victoras, ia niste cordiceps, mamica!… poate ajuta. :)))

  • intrebare pentru dumneavoastra,daca un presedinte al unei tari normale ,democratice,dadea un asemenea interviu,mai era in functie a doua zi?

  • pai beneficiaza,la noi fata de alte state secu e in tot si-n toate,unii dintre ei sunt deja reactivati 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *