Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 12

În curînd, Victor Ponta își va aminti c-a participat la Luarea Plevnei, în 1877, pe post de maiorul Șonțu

Victor Ponta s-a întîlnit luni cu baronii locali, în acte președinții Consiliilor Județene. Pe vremea regilor fără putere ai Franței , Baronii descindeau la Paris, din feudele lor, de pe cai. Rîtanii României lui 2014 au coborît din limuzine luxoase, împrăștiind binecunoscutul miros de usturoi în luptă cu mirosul de parfum prost, luat de la ibovnice. Prezent pe post de Rege fără țară, pentru că țara e a baronilor, Victor Ponta le-a ținut un discurs în care s-a referit la anchetarea corupților din PSD de către DNA. El a deschis gura și a scos pe ea, asemenea clovnilor flăcări false pe nas, următoarele considerații:
”Ştiu că este o perioadă în care o întreagă propagandă lucrează împotriva dumneavoastră şi eu vă zic doar să ştiţi că trebuia să vă aştepaţi la aşa ceva, pentru că dumneavoastră sunteţi votaţi, pentru că dumneavoastră aveţi încrederea cetăţenilor, pentru că nu puteţi fi bătuţi la vot altfel şi, atunci, evident că un aparat care vă invidiază şi care vă detestă va lucra împotriva dumneavoastră, însă vreau să ştii că pe Guvern vă puteţi baza, pe mine, personal, că eu mă voi mândri întotdeauna cu toţi aleşii locali, nu doar ai partidului meu, ci ai tuturor partidelor, toţi cei care sunt aleşi de către cetăţeni şi, din punctul de vedere al Guvernului, veţi avea tot sprijinul pentru toate proiectele dumneavoastră şi pentru reprezentarea cetăţenilor. În rest, vorbeam cu domnul preşedinte Oprişan, că nici în 1989 n-a putut să ne împuşte pe toţi. Eu, atunci, aveam 17 ani şi am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 n-o să se poată întâmpla acest lucru şi cred că proiectele importante, pe care le aveţi pentru cetăţenii ţării, le veţi desfăşura în continuare, vă veţi face datoria faţă de ei şi cei mai mulţi dintre dumneavoastră, proabil, că veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni.”

Compararea rîtanilor din PSD cu martirii Revoluției a stîrnit mînia lui Crin Antonescu:
”Faptul că a ajuns să compare aceşti oameni cu domnul Duicu, cu domnul Mazăre, alţi domni cu martirii revoluţiei din decembrie 1989, cu tinerii care au ieşit în stradă şi şi-au pierdut viaţa atunci, este o dovadă proaspătă, nebănuită de neruşinare pesedistă. Cum pot fi comparaţi tinerii care şi-au dat viaţa în 1989 pentru libertate, pentru a scăpa de tot ceea ce a însemnat structurile comunismului cu oameni care, vinovaţi sau nevinovaţi, nu este treaba mea să spun, cercetaţi, sau necercetaţi, reprezintă astăzi prin cea mai mare parte a mentalităţii şi acţiunilor lor politice tocmai prelungirea sistemului comunist. ”

Eu însă citind cuvîntarea lui Victor Ponta mi-am dat seama că am greșit contrazicîndu-l pe Traian Băsescu în definirea lui Victor Ponta drept mitoman. Cel puțin în privința trecutului, Victor Ponta se manifestă ca un caz clinic de mitomanie. Din discurs înțelegem că a fost la Baricada de la la Inter din noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, deși nu l-a văzut nimeni. Într-o altă împrejurare, Victor Ponta a susținut c-a fost în Piața Universității din aprilie 1990, deși era un FSN-ist crîncen. Nici aici nu l-a văzut nimeni.

N-am nici o îndoială că în curînd Victor Ponta își va aminti c-a fost, în 1877, la luarea Plevnei pe post de maiorul Șonțu, ba chiar și în 1600, la Unirea Țărilor Române, pe post de Mihai Viteazu.

M-am amuzat teribil că Victor Ponta îl trage după el, la Revoluție, și pe Marian Oprișan, la vremea respectivă manechin viu la Fabrica de confecții din Focșani. Din cîte știu însă la Focșani în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 toată lumea dormea adînc, cum se cuvine într-o localitate viticolă.

N.B. Victor Ponta acuză drept propagandă dezvăluirile presei despre corupția uriașă a baronilor locali. După formula ”jurnaliști fascisto-comunistoizi”, Victor Ponta se dă din nou de gol ca nutrind ura lui Adrian Năstase față de presa independentă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Dacă Ponta l-a votat la 17 ani pe Rațiu e clar că a participat și la Răscoala din 48. 1848.

  • Primul neo-martir de tip psd-ist a fost consacrat de Haznaua 3 El-Insusi Bombo in seara cand s-a barbierit cu revolverul in timp ce-si pregatea primul descalecat la bulau. A urmat si se continua pana in prezent, sper si pe viitor, un lung sir care au luat drumul tzuhausului. La cat mai multi, sa aiba pe cine boci Tontache cu varaneii prin studiouri.

  • ULTIMA ORA
    :)))
    50 de aurolaci, sustinatorii lui Raducu si ai lui Nicusor, protesteaza in fata primariei Constanta, cerand eliberarea aurolacului sef. Protestatarii cer, deasemenea, arestarea DNA si a dictatorului Basescu, altfel, de maine, vor mobiliza haiducii din toata tara (nu, nu e gluma!) si vor porni ”revolutia lui Mazare”(!!)… Mdah, dupa ”republica Mazare”, nimic nu ma mai mira.
    Asadar, e cazul sa fugim din tara, zic… Cat mai avem timp. :)))
    (PS – Intrebare: chiar nu mai exista nici un constantean cu mintea la purtator, sa puna furtunul cu apa pe mizeria din centrul orasului?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *