Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

Monitorizarea lui Mircea Băsescu de către SRI ar fi fost o gravă ilegalitate!

Redacțiile s-au pomenit ieri, sîmbătă, 21 iunie 2014, cu o surpriză:
Un Comunicat de presă de la Călin Popescu Tăriceanu.

Actul de a emite un Comunicat în week-end i-a lăsat pe jurnaliști cu gura căscată.
Sîmbătă și duminică sunt pentru Călin Popescu Tăriceanu zile în care e ocupat pînă peste cap cu viața mondenă, cînd nu-și giugiulește a cincea nevestică, să profite și el de o tinerică în timpul scurt care i-a mai rămas pînă la pensie.
De remarcat că de dragul tinerei nevestici prea coptul mire și-a făcut lifting.
De înțeles că un Comunicat de presă, în aceste condiții, a putut trece drept senzaționalul unei cărți poștale trimise de cineva de pe Lumea Ailaltă.

Printre altele, textul spune:
”Serviciul Român de Informații şi Serviciul de Protecție și Pază au atribuții legale și norme interne precise privind protecția informativă în cazul vizitelor efectuate de Președintele României, prin care să se asigure că Președintele României nu intră în contact cu persoane care au probleme cu legea sau care reprezintă un pericol pentru viața Președintelui. SRI și SPP sunt obligate să asigure protecția informativă a soțului sau soției Președintelui și a tuturor rudelor sale de gradul 1 și au obligația să informeze organele abilitate ale statului în cazul în care constată activități cu caracter ilegal.

Fapt și mai dihai, Călin Popescu Tăriceanu a intrat prin telefon la România Tv, oficiosul Guvernamental, pentru a  aduce precizări:
eu am motive să consider că preşedintele a fost informat de ceea ce face fratele său. Având în vedere că face parte din categoria rudelor de gradul I, este mai mult decât evident că preşedintele primea informaţii în legătură cu – e pretenţios spus şi, bineînteles, am să pun ghilimele – cu activităţile fratelui său.

Așadar, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, fratele e rudă de gradul 1.
Codul civil spune însă următoarele:
Art. 406. –
(1) Rudenia este in linie dreapta in cazul descendentei unei persoane dintr-o alta persoana si poate fi ascendenta sau descendenta.
(2) Rudenia este in linie colaterala atunci cand rezulta din faptul ca mai multe persoane au un ascendent comun.
(3) Gradul de rudenie se stabileste astfel:
a) in linie dreapta, dupa numarul nasterilor: astfel, copiii si parintii sunt rude de gradul intai, nepotii si bunicii sunt rude de gradul al doilea;
b) in linie colaterala, dupa numarul nasterilor, urcand de la una dintre rude pana la ascendentul comun si coborand de la acesta pana la cealalta ruda; astfel, fratii sunt rude de gradul al doilea, unchiul sau matusa si nepotul, de gradul al treilea, verii primari, de gradul al patrulea.”

Așadar, fratele e rudă de gradul al doilea.
Neghiobia care contrazice Codul civil e susținută în scris și oral de nimeni altul decît Președintele Senatului.

Mai mult, din neghiobia asta, C. P. Tăriceanu lansează un atac incorect la adresa SRI.
Asta deoarece, contrar jurnaliștilor și politicienilor care confundă pe președintele României de azi cu preșendintele României ceaușiste,  pentru SRI, din punct de vedere legal, Mircea Băsescu nu e fratele lui Traian Băsescu, ci un cetățean român.

În această calitate, Mircea Băsescu nu putea fi monitorizat de SRI fără autorizarea dată de un judecător de la ÎCCJ pentru infracțiune la Siguranța Națională.
După opinia mea, nici un judecător de la ÎCCJ n-ar fi riscat un abuz numai de dragul imaginii publice a domnului președinte.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Președintele Consiliului Judetean Vâlcea Ion Cîlea a făcut, în direct la televiziunea regională Vâlcea TV, o dezvăluire excepțională, informează cotidianul criterii.ro
    Dacă DNA nu l-ar fi reținut joi seara pe Mircea Băsescu, o anumită confederație sindicală ar fi urmat să scoată oamenii în stradă împotriva justiției, a spus Cîlea, membru al Comitetului Executiv Național al PSD.
    Așadar, scenariul era deja făcut, noroc că procurorii DNA au avut curajul să aplice legea, ceea ce a reprezentat o surpriză pentru cei care stăteau cu arma la picior. Este vorba de sindicatul lui Dogaru!!! http://www.nasul.tv/2014/06/20/bombele-presei-locale-in-cazul-m-basescu-bercea-mondialu-ce-s-ar-fi-intamplat-daca-dna-nu-il-retinea-pe-mircea-basescu-si-cine-a-promis-gratierea-lui-bercea-daca-pica-fratele-presedintelui/

  • DUMNEZEU nu doarme, nu se grabeste si nu bate cu parul!

    SFIDAREA si BATAIA de JOC la care a fost supus poporul roman si Romania, in ultimii 10 ani, de catre Basescu, si decerebratii de Dreapta care l-au sustin NECONDITIONAT, au fost RAZBUNATE!

    De ce decerebrati? Pentru ca numai asemenea specimene NU ii reproseaza lui Basescu:

    1. Paternitatea Legii 247/2005, criminala si tradatoare la adresa Romaniei si romanilor, dar in interesul Mafiilor retrocedarilor, din Tara si strainatate, cand avea exemplul Legii maghiare, care rezolvase problema retrocedarilor in mod fericit, si in interesul ungurilor si al Ungariei!

    2. SOLUTIA criminala Basescu-Boc, de taiere a salariilor si pensiilor din 2010, cand puteau exista nenumarate SOLUTII umane, inclusiv SOLUTIA alternativa pe care i-am transmis-o cu Scrisoarea Nr.14.963/12-07-2010, si care realiza aceleasi economii bugetare! (Din actualizarea ei, propun azi, clasei politice si societatii romanesti, „O SOLUTIE interimara, pentru o reasezare rationala si echitabila a sistemelor…”, postata pe pagina mea de FB, in 20-06-2014).

    3. Ignorarea tuturor Solutiilor, primite de la cetatenii patrioti si inteligenti (vezi numai de la mine Scrisorile Nr.86/04-01-2005, Nr.11.270/03-05-2011, Nr. 6009/10-06-2014, etc., etc. Cate va fi primit de la altii???).

    4. Latraturile de javra ordinara la „Ursul” Putin, la indicatia, sau la dorinta, fie si neexprimata, a Licuriciului, pentru a-i face placere acestuia, dar facand un imens RAU Romaniei!
    Cine i-a dat lui dreptul sa prejudicieze interesele Romaniei?
    „Prietenii” de conjuctura ai Romaniei, germanii in 1940, americanii acum, vin si pleaca, iar Romania ramane pentru totdeauna in vecinatatea Rusiei!
    Nu Rusia pierde din relatiile proaste promovate de Basescu, ci Romania!
    Cei care promoveaza astfel de relatii, trebuie acuzati de tradare!

    Cine isi bate joc de Tara si poporul lui, isi va primi pedeapsa cuvenita!

  • Cum o fi,cum n-o fi acest Tăriceanu nu știu și nici nu mă interesează, ceea ce știu este că nu-i mai mare jigodie decât acest Cristoiu. De ce l-or numi unii maestre, habar n-am, probabil c-a ajuns la o vârstă. Dacă ăsta-i jurnalist de calitate, eu îs popă fără parohie. Cristoiu un om fără caracter, fără scrupule, vorbește fără nici o coerență, nici în exprimare și nici în idei, fără nicio logică. Este omul care nu are loc niciunde. Păcat, vine dintr-o zonă cu oameni ce au scaun la cap.

  • Doar pe acei jurnalisti i-a lasat cu’ gura cascata” ,care erau oricum niste „gura casca”!

  • Pentru idiotii basisti (scuze pentru pleonasm) care inca n-au inteles: Tariceanu este deja presedinte interimar. 😉

  • La noi la romini e ceva nativ sa spunem”vrem dreptate”cind in sfirsit incepe sa se faca dreptate fugim nu cumva sa se ajunga la noi ,unde sunt oamenii care striga vrem dreptate la fiecare protest sa iasa sa apere justitia acum „dar dava ajunge si la ei mai bine sta acasa”

  • maestre,esti genial!

  • Numai la noi se poate intampla asa ceva

  • Tot găina ,,bătrână ” face ciorba bună apro po de ,,fătatul” puilor de găină.Multi ,,deontologi ” păreologi au trecut cu vederea acel comunicat al dl Trădiceanu dar Maestrul a descoperit în textul respectiv că se cere o anchetă si concluzi pentru vizitele făcute de Presedintele Băsescu la domiciliul puscăriaşului guraliv fapt pentru care e normal să dea socoteală toate serviciile de protectie si pază dar dacă această insinuare voită nu se adevereste Trădiceanu este obligat să-şi dea demisia si să răspundă penal pentru afirmati mincinoase si defăimatoare în fata instantei si retragerea sprijinului politic al năpârcilor uslinoase .

  • Ce pretentii poti avea de la un ins care ( ca multi altii ) a intrat in parlament prin redistibuire. Vinovati de acest lucru sunt parte a cetatenilor care inca dorm si i-au votat, cat si ceilalti care stau pasivi si care nu se implica neparticipand la viata societati. Si uite asa nu suntem in stare sa facem ceva util pentru aceasta natie. In cea ce priveste interpretarea legilor ( asa cum sunt ) , fiecare are legea lui facand propria interpretare. ( imi amintesc de zicera lui P.Tutea dupa 13 ani de puscarie ) In rest , multa sanatate d-le I.Cristoiu. Asa se vede din varful muntelui.

  • Tariceanu e un depasit , un imoral, inversunat de rautate si gelozie.”biletelul roz”

  • Pe domnul Ion Cristoiu îl cunoaştem de o viaţă. Este cel mai bun analist politic. Aşa este Mircea Băsescu a fost lucrat. trebuie să ne uităm şi cine îl acuză!

  • M-a sunat Merkel si mi-a spus ca de cand sustine un presedinte corupt, nationala Germaniei are probleme la CM de fotbal.Mi-a sugerat ca pana la ora meciului cu SUA sa demisionez, altfel nemtii si americanii vor intrerupe orice legatura cu Romania.M-am sfatuit si cu baietii de la B1 si am hotarat sa lupt impotriva tuturor(pentru cei 6% din romani care inca ma mai sustin).Chiar dumneavoastra maestre cand v-am sunat m-ati luat peste picior confundu-ma cu Carol al doilea si m-ati sfatuit sa nu abdic pentru ca nu este inca 1940 iar Antonescu nu este inca inchegat..Apoi mi-ati recitat din Vasile Voiculescu care stiti bine ca nu este poetul meu preferat.

    • Mai Basica , cum sa nu-ti placa Voiculescu, ca e din Buzau ca si lipitoarea Udrea.Sigur domnul Cristoiu nu il putea confunda pe Carol al II-leacu fratele lui Hitler.

  • Sunt curios daca Tariceanu isi va cere scuze. El a dat acest comunicat in weekend fiind convins ca a facut o mare descoperire, prin care il va infunda pe presedinte, si i-a fost frica sa nu i -o ia cineva inainte.

  • Maistre, cu ce scop l-ai denigrat pe procurorul Iacobescu in 2011??

  • Tariceanu dovedeste inca o data ca este un frustrat senil si o jigodie de seama in haita politica de azi.

  • Imi pare rau, dar sunteti in eroare. SRI-ul (mai ales) si SPP-ul au atributii in protectia contrainformativa a persoanelor apropiate de presedinte. Adica sa previna acele vulnerabilitati care pot fi speculate de diverse entitati interesate. Asa e in toata lumea moderna si nu e niciun secret. Doar ca ne place cateodata sa ne limitam la aspectele formale si superficiale, mai ales cand sunt convenabile. Si mai faceti o confuzie intre supravegherea judiciara care ca scop strangerea de probe judiciare si supravegherea informativa care are ca scop protectia informativa (atunci cand nu e vorba de spionaj!). Supravegherea judiciara nu este secreta decat in faza initiala, pe cand cea informativa este intotdeauna secreta ca mijloace. Circula doar informatiile nu si modul in care au fost obtinute. Serviciile lucreaza nu numai cu informatii certe, ci si cu informatii probabile. Se iau masuri de siguranta si cand exista doar o probabilitate de atingere a elementelor de securitate. De aceea se vorbeste foarte des, spre exemplu, de risc care este mai degraba probabil sau posibil. Se realizeaza acest tip de supraveghere pentru diverse categorii de salariati ai statului care lucreaza in sisteme cu risc informativ si de securitate. Este neplacut sa sti ca SRI-ul (si nu numai!) stia ce urmeaza si ca fie a inceput sa joace si separat de Basescu, fie acesta a sperat si a incercat sa „rezolve” problema. Ca sa fie clar, informatia despre banii primiti este publica de ani buni. Cum ne putem inchipui ca nu a fost verificata si monitorizata de servicii?!!! Argumentatia dvs. nu este a unui naiv!

    • Dupa cum bine spuneti dl Ionescu ,SRI are atributii in protectie nu in urmarire .Este o mica mare dilema pentru dumneavoastra

    • Nu este nicio dilema. Diferenta dintre protectie si urmarire este data exclusiv de scopul urmarit. Mijloacele informative sunt aceleasi. Daca nu credeti cititi literatura de specialitate. Si lasati aroganta deoparte!

  • Oare cand presa vuia in perioada 2000 – 2004, in timpul lui Nastase, despre toate matrapazlacurile cumnatei acestuia, sefa de cabinet la Ministrul Justitiei, Rodica Stanoiu, … a indraznit vreun procuror sa se atinga de ea??? Sau … uitam cazul fiului prefectului de Timis. Adraian Tarau, retinut de procurorul Lele si eliberat imediat de sistemul Nastase prin celebra declaratie a acestuia:”Nu cred in arestarile de vineri seara!” si consecinta dramatica cu moartea tanarului procuror Panait??? Este o mare, mare diferenta … atunci a murit un tanar procuror, prins in menghina sistemului Nastase … azi un alt tanar procuror si-a facut treaba nestingherit in cazul fratelui presedintelui!!!

  • O lovitura josnica , demna de dispret . Doar atit aveti de spus in situatia in care se afla natiunea romana ?

  • Documentat, ca intotdeauna Dl. Cristoiu.

  • nu e bine, ori ai gandit inainte , ori ti-a ramas ceasul nepotrivit. Ai pus gandul de 12 inainte de 12. M-ai derutat rau !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *