Premierul Victor Ponta face pomeni electorale în numele candidatului Victor Ponta

Dînd curs unui ritual deja cunoscut, după ce-a ouat Grupul de Inițiativă, Călin Popescu Tăriceanu s-a dus la Antena 3 să-i ardă un masaj cu limbile – unul pe o parte și altul pe cealaltă – Radu Tudor și Adrian Ursu.

Se vede treaba că acest prost distins al politicii românești obosise rău de tot întrebîndu-se dacă a respectat sau nu întocmai indicațiile date de Victor Ponta, încît avea nevoie de o relaxare.

Deși invitatul era Călin Popescu Tăriceanu, cei doi s-au referit mai ales la fapta vitejească a lui vitor Ponta din ziua respectivă.
Lucru normal.
Lustruirea lui Victor Ponta intră în norma zilnică a simbriașilor lui Dan Voiculescu.

Fapta vitejească nu putea fi alta decît decizia de a micșora CAS-ul în pofida părerii FMI că e o tîmpenie:
Adrian Ursu: Se pune aşa între nişte paranteze negocierea cu Fondul, cu Comisia Europeană şi cu Banca Mondială până în noiembrie răstimp în care guvernul ia pentru prima dată după multă vreme o decizie în ciuda unei opoziţii a troicii care ne acordă finanţare şi anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Repet, e pentru prima dată când vedem că nu mai stă în această formulă politică despre care vorbim de la dvs. încoace.
Realizator: În perioada criză şi post, criză e prima oară când FMI nu mai dictează economiei Româneşti.
Adrian Ursu: Nu se mai stă în poziţia ghiocelului şi se ia

Cîntările celor doi ne atrag atenția asupra caracterului eminamente electoral al măsurii anunțate de Victor Ponta.
Culmea e că, deși toată lumea e de acord că Victor Ponta a anunțat măsura în perspectiva campaniei prezidențiale, se continuă pe meleagurile noastre cu diversiunea Victor Ponta nu vrea să candideze.
Cum nu vrea să candideze?
Dar atunci măsura asta aberantă, pentru că – așa cum a zis FMI – va mări deficitul bugetar fără a aduce rezultate spectaculoase în plan economic, pentru cine o ia Victor Ponta? Pentru Mircea Geoană?

Să fim serioși!
Dacă lui Victor Ponta i-ar trece o clipă prin cap să rămînă premier, nu s-ar grăbi să dea de pe acum pomeni electorale cu duiumul.

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Premierul Victor Ponta face pomeni electorale în numele candidatului Victor Ponta”

📹 Videoblitz 📹
Loading