Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 12

Traian Băsescu știe deja că Ucraina se va federaliza pînă la urmă?

Marți, 16 mai 2014, în Declarația de presă ținută după întîlnirea cu cei Toți Doamne și toți trei PSD-ei – Victor Ponta, Gabriel Oprea, Mircea Dușa – Traian Băsescu a reiterat teza că liderii de la Kiev trebuie să purceadă la discuții cu populația din sud- estul Ucrainei.

Pe neașteptate, fără o pregătire prealabilă, Traian Băsescu a declarat:
Pentru România, în eventualitatea în care, aşa cum s-a reuşit la Harkov, guvernul central va stabili o anumită linie care să vizeze păstrarea dreptului de a utiliza limba, cultura, presa, menţinerea tradiţiilor, deci în cazul în care, în negocierile cu minoritatea rusă se vor face astfel de aranjamente care sunt absolut democratice, şi România le-a făcut, cerem categoric ca de aceleaşi drepturi să se bucure şi minoritatea română din Ucraina.

E o declarație istorică:

  1. Recunoaște că-n materie de drepturi acordate minorităților Ucraina are un incredibil deficit de democrație.
  2. Această situație e mai mult ca sigur una dintre cauzele tulburărilor din Sud-estul țării. A pune totul pe seama Moscovei, fără a lua în considerare și naționalismul ucrainean tembel, ar fi o greșeală uriașă de apreciere.
  3. Deși în prezent, acordarea unor largi drepturi minorităților din Ucraina pare un moment extrem de depărtat, Traian Băsescu anunță condițiile puse deja de România. Asta înseamnă că Traian Băsescu știe că în prezent presiunea Occidentului țintește convingerea liderilor de la Kiev ca să purceadă la o reformă amplă constituțională, avînd ca rezultat federalizarea Ucrainei.

Știe însă și că Ucraina se va federaliza pînă la urmă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • daca Germania vrea federalizare,Basescu ce sa vrea???

  • Daca nimic nu depinde de noi de ce explicam la nesfarsit ca soarele rasare in fiecare dimineata ? Suntem atat de tampiti incat trebuie sa ne spunem aceleasi lucruri evidenta in fiecare zi ? N-ar fi mai bine sa trecem la fapte si sa-i inlocuim pe hoti cu noi oamenii corecti ? https://www.facebook.com/pages/Mircea-Badea-e-rau-/244565952415632

  • Citesc gandurile si tot nu inteleg scopul. Sa facem o lume mai corecta nu vrem, sa fim noi mai sinceri ca sa-i invatam si pe cei din jurul nostru nu vrem, sa ne adunam pentru a-i inlatura pe hoti nici atat … si atunci de ce mai comentam ? Ideea ar fi ca n-avem altceva de facut …

  • Se poate ca Ucraina sa stie, dar mai face ceva jocuri de glezne, sperand sa evite federalizarea! Nu exista decat doua posibilitati: 1. federalizarea; 2. pierderea sud-estului! Este exclus Statul Unitar, atata timp cat sud-estul doreste sa-si pastreze radacinile istorice, iar restul vrea sa o apuce pe ..centura Europei, ademenit de cantecele de sirena ale politrucilor-proxeneti occidentali!

  • Oricat l-am uri pe Base trebuie sa recunoastem ca fata de Ponta are cel putin cateva clase in plus

  • N-ar fi o problema ca se federalizeaza tinutul asta. Dar cum o sa federalizeze conductele de gaz ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *