Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 12

Ucraina – țara care n-a reușit să devină stat

Sîmbătă, la dezbaterea organizată la Alba Iulia de Fundația Mișcarea Populară, Traian Băsescu a spus despre Ucraina:
Ucraina, să ştiţi că este un rezultat al corupţiei crâncene care a existat în Ucraina şi în timpul Iuliei Timoşenko şi în timpul lui Ianukovici. Ţara a fost atât de vulnerabilă încât i s-a luat Crimeea fără să se tragă un glonţ. Iar estul Ucrainei este ţinut sub presiune doar prin prezenţa la frontieră a trupelor Federaţiei Ruse. Deci, corupţia poate distruge un stat. O ţară atât de bogată cum este Ucraina a ajuns să fie practic la discreţia Federaţiei Ruse în primul rând din cauza corupţiei. Acolo s-au afişat marii oligarhi, au drenat toate resursele ţării în timp ce ei trăiesc la Londra, au iahturi, au echipe de fotbal, au tot ce le doreşte inimioara, numai securitate pentru Ucraina n-au putut să asigure.

Președintele s-a referit la Ucraina pentru a justifica necesitatea așezării în România a unui stat de drept.
Această concluzie – că Ucraina e putredă ca stat din cauza corupției – apare în mai toate analizele occidentale, chiar dacă în multe cazuri ținute la sertar, deoarece e la modă să-i bocești pe ucraineni.

Cu puțin timp în urmă, cerînd ca românii din Ucraina să beneficieze de drepturile pe care le are la noi minoritatea maghiară, Traian Băsescu a dezvăluit carențele Ucrainei în materie de drepturi ale minorităților.

De cîte ori am scris sau vorbit despre Criza ucraineană, am atras atenția c-ar fi o eroare tragică pe noi, pentru Occident, să punem tot ce s-a întîmplat în Ucraina din ianuarie pînă acum exclusiv pe seama rușilor.

Răpirea Crimeii și diversiunile rusești din sud-estul țării au fost posibile pe fondul unei țări care n-a reușit, după destrămarea URSS, să devină un stat.

Ar fi fost imposibil, dacă ne gîndim că Ucraina a cunoscut experiența statală abia după 1990, cînd s-a desprins de Rusia după secole de apartenență la Imperiul  rus.

Are vreo șansă Ucraina să devină stat?
După opinia mea, n-are nici o șansă.
Și tare mă tem că și Occidentul știe asta.
Și evident, Traian Băsescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Scrisoare inregistrata la Cotroceni, cu Nr.6009/10-04-2014.

    Domnule Presedinte Traian Basescu Sper ca aceasta Scrisoare sa fie ultima pe care v-o adresez in postura de Presedinte al Romaniei! Ea poarta catre dvs. doua mesaje:

    1. Va solicita, in numele poporului roman, sa alegeti “democratia” pe care o considerati mai buna pentru Romania si romani, dintre cele doua prezentate, in cele doua file alaturate, de materialele “O alegere pentru Mileniul III”, si “Noul Cadru Democratic” (materiale ce pot fi citite si pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/), si sa prezentati poporului roman alegerea facuta, in Direct si la Ore de Varf, pe toate televiziunile!

    2. Va face cunoscut ca, daca nu veti face alegerea solicitata, societatea romaneasca se va mobiliza, si prin toate mijloacele posibile va cere Parlamentului sa va considere nedemn de calitatea de Presedinte, si sa fiti lipsit de toate drepturile de care beneficiaza fostii Presedinti ai Romaniei, dupa incheierea mandatului! Aceasta situatie se va obtine prin modificarea adecvata a actualei legi, care are prevederi cu privire la fostii presedinti!

    DOMNULE PRESEDINTE! Este lucrul cel mai firesc, ca Presedintele unei tari sa fie interest sa aleaga tot ce este mai bun pentru Tara si poporul lui.

    Daca ati ignorat Scrisorile mele, adresate domniei voastre, cu Nr. 86/04-01-2005, si cu Nr.11.270/03-05-2011, care vizau aceeasi finalitate ca si actuala solicitare, va puteti revansa acum, gest prin care ati da si o extraordinara lovitura de imagine, spulberandu-va toti adversarii politici, care la randul lor au dovedit o nesimtire de netolerat la niste oameni care spun ca se afla in slujba Tarii si a poporului lor. Sunt convins ca de veti fi primul politician roman care alege ce este mai bun pentru Romania si romani, va veti relansa cariera politica (spre insatisfactia multora, inclusiv a mea!), obligandu-i si pe cei care acum va detesta (si nu sunt putini!), sa va priveasca, daca nu cu simpatie, atunci macar cu oarecare intelegere!

    “Reinventarea” dvs. ca politician, este departe de ceea ce mi-asi fi dorit, dar daca aceasta “reinventare” este pretul ce trebuie platit pentru ca Romania sa poata iesi din prapastia in care este prabusita, atunci accept fara ezitare acest prêt!

    Daca veti face aceasta alegere, va veti asigura un loc in istoria Romaniei, care nu va putea fi obturat de toate “umbrele” celor 9 ani, ai acestor doua mandate!

    DOMNULE PRESEDINTE! Scrisori cu cereri similare, voi adresa si celorlalti doi fosti Presedinti ai Romaniei, care, chiar daca nu mai sunt in functii, au, de asemenea, DATORIA sa aleaga ce cred ei ca este mai bun pentru Romania si romani, si sa-si faca publica alegerea, in Direct si la Ore de Varf pe toate televiziunile!

    Neindeplinirea acestei cerinte, va avea si pentru ei aceeasi conscinta, adica pierderea tuturor drepturilor de care se bucura fostii Presedinti ai Romaniei! Asa este drept si corect, pentru poporul roman!

    Am amintit mai sus ca m-am adresat si partidelor politice, solicitandu-le si lor sa aleaga “democratia pe care o cred mai buna pentru Romania! Iresponsabilitatea si nesimtirea conducerilor acestor partide, depaseste orice imaginatie, iar asemenea manifestari pot fi posibile DOAR in Romania! Am convingerea ca in nicio alta tara, nu ar fi fost posibila etalarea unor asemenea niveluri de Iresponsabilitate si Nesimtire! Numerele de inregistrare cu care m-am adresat partidelor politice sunt: –La PDL, cu Nr.226/16-09-2013; –La PNL, cu Nr.491/16-09-2013; –La PSD, cu Nr.188/16-09-2013; –La PC, cu Nr.A591/16-09-2013; –La FC, cu Nr.226-16-09-2013; –La PNTCD, cu Nr.135/17-09-2013; –La UDMR, ci Nr.279/16-09-2013; –Pentru PPDD, au fost inmanate lui Dan Diaconescu in data de 08-10-2013.

    DOMNULE PRESEDINTE! Precizez in finalul acestei Scrisori, ca ea va circula in mediul on-line imediat ce va fi depusa la Administratia Prezidentiala! Aceasta precizare are darul sa-i cointereseze pe toti functionarii Administratiei Prezidentiale, de la dl Piscociu si pana la Seful Cancelariei Prezidentiale, sa o promoveze cu celeritate catre destinatarul ei, Presedintele Romaniei!

    Bucuresti, 09-04-2014 Ing. pens. Dumitru Rizoaica, fost detinut politic 1958-1963, si februarie-aprilie 1986.

  • Cred ca domnul presedinte si-a dat seama târziu

  • Si Ucrania e vinovata,da,dar asta nu scuza ce fac rusii,NU!,daca ei sunt cinstiti,mareata rusie,cu misiune ,,divina”,cum vor sa ma convinga,atunci sa se poarte ca atare,nu asa isi cistiga respectul in lume,ca vad ,tot alearga dupa el….

  • SE INTOARCE ROATA,RUSIA A INVADAT DESTUL LA RANDUL EI,ACUM ISI PLATESTE IMPRUMUTURILE….

  • Basescu cel curat

  • Si eu cred ca stiu cu totii ca Ucraina nu se poate sustine ca stat in forma actuala. Insa marile puteri se lupta acum pentru redefinirea teritoriilor si sferelor de influenta in zona. Totul pe spatele si pe suferinta populatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *