Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 12

Va reuși Traian Băsescu să nu ia în seamă provocările lui Victor Ponta?

Noua construcție de Dreapta va echilibra scena politică – a declarat joi Klaus Iohannis.
De regulă, zicerile politicienilor sunt roase de cancerul intențiilor electorale.
În cazul declarației lui Klaus Iohannis, putem vorbi de o spusă de analist.

Într-adevăr, dacă se realizează noua construcție, evident, sub forma unui nou partid și nu sub cea – obosită –  a unei alianțe, întîia oară după decembrie 1989 se făuresc premisele unui echilibru pe termen lung al scenei noastre politice.

Dacă PMP devine și el mai acătării, atunci am putea avea două formațiuni mari de o parte și de alta a scenei noastre politice și un partid balama.
Un partid care să ia locul, în fine, SRL-ului maghiar care e UDMR, formațiune concubinată cu toate partidele românești.
Echilibrarea scenei noastre politice are pe termen scurt un mare cîștigător: Traian Băsescu.

Președintele nu mai poate invoca pericolul mamutului PSD-ist de la  Putere cîtă vreme în Opoziție dă din coadă un alt mamut.

Pînă la alegerile prezidențiale Traian Băsescu se poate manifesta, în fine, ca președinte care face ultimele corecturi la paginile de Istorie ce vor apărea după decembrie  2014. Prin scorul de la europarlamentare (sunt de acord cu un cititor că umflarea în sondaje a fost o diversiune PSD-istă), PMP nu mai are nevoie de sprijinul public al lui Traian Băsescu.

După cum se vede din aceste zile, Victor Ponta și Famiglia, propaganda PSD-istă întruchipată de cele două posturi huliganice – Antena 3 și România Tv –  vor încerca să-l provoace.  Nu de alta, dar Victor Ponta nu știe altceva decît să-l înjure pe Traian Băsescu.
Iar Antena 3 și România Tv – expresie a lipsei de profesionalism minim – nu pot găsi subiecte noi în afară de Traian Băsescu.

Un Traian Băsescu președinte, intervenind mai rar, dar cu miez, ar reduce Antena 3 și România Tv la două borcane cu bulion. Expirate, desigur.

Dvs ce credeți?
Va reuși Traian Băsescu să nu ia în seamă provocările lui Victor Ponta atît direct, cît și prin slugile sale de la Antena 3 și România Tv?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Oricarui viitor candidat la Presedintie, TREBUIE sa-i cerem sa se LEPEDE de actuala „democratie pentru Mafii”, si sa ALEAGA „democratia pentru Patrie” (pentru Cetateni), conform http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.

    De ce?

    Pentru ca in actuala „democratie pentru Mafii”, politicienii pot fi LACOMI, MINCINOSI, HOTI, TRADATORI, ORESPONSABILI, NESIMTITI, etc.

    Cei ce nu se leapada de „democratia pentru Mafii”, sunt ..LEPADATURI!

    Cei ce ALEG „democratia pentru Patrie” (pentru Cetateni), cu toate rigorile ei, nu mai pot EXERSA Viciile indicate mai sus!

  • nu, nu va reusi pt ca este din acelasi aluat de marlan ca si ei.

  • asa cum am mai spus si vad ca si Dl.Cristoiu opteaza pentru o astfel de varianta, trei grupari ar indeplinii mai toate sufragiile si ar impartii atat apele cat si pretentiile hegemonice. Adica : PSD &Co ar fi STANGA; PNL&PDL ar fi mai curand un CENTRU (staga/dreapta, tinand cont de sorgintea preponderent comunista) si…PMP&FC&Noua Republica & Co ar putea fi DREAPTA, una mai credibila. UDMR ar putea intra fie la prima fie, mai curand, la a doua grupare… in niciun caz la ultima. Personal, mizez pe ultima, sunt alte orientari sustinute cu creierul unor oameni instruiti, educati, competitivi international si aplicati unei Romanii moderne (nu 100% asa ceva nu exista)

  • Este vulpoi batran ,va sti cand sa vorbeasca si cand sa taca

  • Este orgolios -calitate sau defect, cum vreti, tipica personalitatilor puternice -dar sa vedem si cat de abil este. Acum ar face bine sa faca pasul inapoi, ca la box

  • Taunule, vezi in c..ul cui te bagi!

  • Matrozul e prea orgolios si prea inflamabil ca sa aiba o atitudine inteleapta. El crede doar in strategia strigatului mai puternic si a scandalului mai mare.

  • Nu doar ca va echilibra balanta,,,din punctul nostru de vedere o va înclina in favoarea sa ( PNL-PDL ) si in curand si PMP. Nu acceptam domnule Cristoiu sa fin batjocoriti continu de acesti ” moguli ” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *