Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 12

Victor Ponta recunoaște eșecul de proporții al Comisiei Nana

Miercuri, 4 iunie 2013, ora 16.09. Victor Ponta și-a reluat prostul obicei de a flecări cu presa în toate împrejurările și în toate momentele. O secvență dintr-o conferința de presă ținută ad-hoc m-a făcut să tresar:
Reporter: Comisia Nana îşi încheie activitatea, pentru că există deja pe rolul Parchetului urmăririle penale.
Victor Ponta: Exact.
Reporter: Asta au decis astăzi juriştii de la Camera Deputaţilor.
Victor Ponta: Da, dar vreau să fie foarte clar. Tot ceea ce a lucrat Comisia Nana – şi eu vă spun cinstit: dacă nu lucra Comisia Nana, probabil că n-am fi ştiut nici un sfert din ceea ce am aflat cu toţii şi nici procurorii n-ar fi ştiut nici un sfert – absolut tot ceea ce au lucrat, după cum ştiţi, este public şi, în al doilea rând, este pus la dispoziţia Parchetului, pentru ca pe baza acestor probe, nu sunt probe în sensul Codului de Procedură Penală, pentru că o comisie parlamentară nu administrează probe în sensul Codului de Procedură Penală, dar sunt datele şi informaţiile pe care le-a strâns comisia printr-o muncă extrem de laborioasă, se pun la dispoziţia Parchetului şi, de asemenea, la dispoziţia opiniei publice, şi acum cred că oamenii au aflat, în baza lucrărilor Comisiei Nana, cât de multe ilegalităţi s-au comis, în cazul în care domnul preşedinte Băsescu a achiziţionat acel teren.
Reporter: Se vorbea în raport despre crimă organizată pentru felul în care au fost retrocedate aceste terenuri pentru…
Victor Ponta: Da, categoric, acea reţea de retrocedare ilegală a terenurilor care, după aceea, au ajuns la domnul preşedinte Băsescu evident că întruneşte toate criteriile unei reţele de crimă organizată.
Reporter: Dar cum adică va fi pus la dispoziţia opiniei publice, din moment ce acel raport nu va fi dat, nu se va citi în plen, nu vom avea acces la el. Aşa au spus.
Reporter: Se trimite direct Parchetului.
Victor Ponta: După ce se trimite Parchetului, o să întreb conducerea camerei, că eu nu mă ocup cu chestia asta, dar cred, din câte ştiu eu, toate documentele parlamentului sunt publice. Deci, cred că… O să întreb.

Cum adică?
La ordinele lui Victor Ponta Parlamentul a înființat o Comisie de anchetă specială.
Comisia a cheltuit bani, timp, a pus oameni pe drumuri și a făcut mult mult zgomot, provocat în mare parte de soția primarului de Voluntari, Gabriela Firea.

Cînd se discuta înființarea acestei Comisii, am atras atenția că în absența unor concluzii care să demonstreze implicarea președintelui într-o afacere ilegală, o astfel de Comisie e un abuz incredibil al lui Victor Ponta:
Folosirea parlamentului României pentru a avea ce să trăncănească el la Antena 3 și la România Tv.

Spusele lui Victor Ponta dovedesc fără echivoc eșecul uriaș al acestei Comisii.
Rezultatele anchetei sunt apă de ploaie.

Dacă Raportul ar fi citit în Parlament sau dacă ar fi dat publicității, ar rîde de el  și curcile.
Victor Ponta avea nevoie de un pretext pentru a justifica de ce nu se citește Raportul în Parlament. Parchetul general i-a sărit în ajutor declanșînd ancheta penală înainte ca respectiva Comisie să fi făcut Raportul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • e scris adanc…n-am inteles mai nimic ca de obicei Ponta o lalaie fara ceva concret

  • e scris adanc…n-am inteles mai nimic ca de obicei Ponta o lalaie fara ceva concret

  • e scris adanc…n-am inteles mai nimic ca de obicei Ponta o lalaie fara ceva concret

  • e scris adanc…n-am inteles mai nimic ca de obicei Ponta o lalaie fara ceva concret

  • retelele de retrocedari ale terenurilor au fos mandatate de iliescu si camarila lui ,si spun retele pt. ca nu e vorba numai de retrocedarile din Nana ,ce din toata tara sub obladuirea fsn-pdsr-psd ,aici e vorba de crima organizata nu unde cauta cu inversunare mitomanul si paranoicul care a cazut ca musca in cacat.

  • Sa l pupe undeva pe Basescu …….

  • Indiferent daca se citea sau nu respectivul raport in plen, pentru electoratul de lumpeni al PSD, Matrozu’ e cel care le-a taiat pensiile si salariile si cu banii aia si-a cumparat pamant la Nana in Calarasi.

  • În cazul în care procuratura va da nup la plângerea penală ar trebui ca Băsesu să-i cheme-n judecată pe membrii comisiei şi să le ceară despăgubiri morale. Să-i plătescă Ioanei ratele la CEC vreo cinci ani.

  • Tipic romanesc: tot timpul se gaseste un prost pe net care se crede campionul gramaticii romane

  • Evaziune fiscala pe fata….sa cumperi pamant de la o firma care n-a facut nicio alta afacere,este o firma fantoma ,d-le Cristoiu.Asa,ca ,dumneata ,lasa pe Ponta,aici e vb de evaziune si spalare de bani.Si sa n-o dai in balarii cu cumparatorul de buna credinta ca nu tine.Ca s-a oprit activitatea comisiei,nu inseamna ca acolo nu exista infractiune ….!

  • daca continuau i si prindeau urechile cu retrocedari ilegale facute de comisii mafiote criptocomuniste

  • Cu sau fara comisia Nana, cum vi se pare ca cineva sa o puna pe ficasa sa cumpere pamant si dupa asta fiica sa dea pamantul in arenda amantei taticului ?…. asa ceva nu se intampla zilnic,

  • cand am spus eu, Maestre, atunci cand s-a declansat scandalul Nana ca pamantul asta este dat dlui Basescu de regele Carol I la Rascoala din 1907 !!!!!! Ati crezut ca glumesc ?

  • Dle Stancu, avem o problema, stiti cum se spune „pana la Dumnezeu…..”asa si cu dumneavoastra, pana la Basescu ne mananca limba romana: daia se scrie d-aia de la de aia iar desfintat se scrie desfiintat de la fiinta; ce sa mai vorbim ?

    • vad ca tu faci parte din categoria alora care le curg bale de fericire cand descopera o greseala gramaticala pe net.

    • nu frate, imi curg lacrimile cand vad cum se mutileaza limba romana, limba ta de roman, singura limba a romanilor, schimonosita de toti imbecilii din aceasta Tara ! bai idiotule, daca nu ai respect pentru limba romana, stai dracului in banca ta si nu mai iesi ca paduchele in frunte !

    • alt cuvant decat balos sau bale mai stii ?

    • atunci sa-ti spun ca si tie iti scurg balele puturoase atunci cand te uiti la latrina 3, d-aia stii atat de multe idiotenii !!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *