Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 13

Erecția naționalistă a politicienilor români în chestiunea Jobbik

Interesaţii de emisiunea Jocuri de putere, de luni seara, la care am participat situat la depărtare, vor fi rămas surprinşi de nepăsarea mea faţă de patima cu care Rareş Bogdan, moderatorul, şi unul dintre invitaţi, Sorin Roşca Stănescu, trăgeau Sirena lui Roaită în privinţa pericolului întruchipat de acţiunile extremismului maghiar în România.

Nu e prima oară cînd Rareş Bogdan se aruncă în volbura discursului alarmist în chestiunea maghiară.
E greu să găsesc o explicaţie acestei patimi de care ar trebui să se lepede, dat fiind că jurnaliştii sînt scutiţi de trăirea tumultoasă a subiectului. Poate e faptul că-i din Cluj. Poate e nevoie de rating. Poate e tinereţea.

Mă rog!
Eu însă – aşa cum i-am spus şi aseară – nu-l însoţesc în această Cruciadă menită a alarma naţiunea telespectatoare asupra pericolului Jobbick din două motive:

1) De 24 de ani aud de la politicienii români placa de gramofon hîrbuit a pericolului maghiar.
Şi de 24 de ani politicienii români se concubină cu UDMR, organizaţia înfiinţată nu pentru a da curs unui program social-politic, ci unui program de pretenţii în numele minorităţii maghiare.
Prin urmare, repet, ceea ce am mai scris aici:
Pentru România, pericolul maghiar e întruchipat de UDMR, organizaţie care, prin disponibilitatea de a fi tot timpul la Putere, se oferă tuturor partidelor româneşti pe rînd, pe baza unor voturi la care e ajutată din plin de Structurile româneşti să le cîştige. Prin incalificabila sa disponibilitate de prostituată a politicii româneşti, UDMR înlesneşte – cum s-a întîmplat cu PDL şi, mai nou, cu PSD – rămînerea la guvernare a unor partide care şi-au pierdut încrederea electoratului românesc.

2) Umflarea pompieristică a Guvernului şi a Preşedinţiei în chestiunea Jobbik, lăudată cam imprudent de Rareş Bogdan, n-are nici o legătură cu naţionalismul românesc autentic.
Are, în schimb, legătură cu exploatarea cinică de către politicieni a unui moment banal de campanie electorală din Ungaria. Traian Băsescu, devenit peste noapte mîncător de unguri, supralicitează pericolul Jobbik pentru a-i da un ghiont electoral lui Victor Ponta, care s-a concubinat cu UDMR. La rîndu-i, Victor Ponta, prins de electoratul său în pat cu duşmanul numit UDMR, dă din lăbuţele vopsite în trei culori pentru a dovedi că alianţa cu UDMR nu i-a slăbit erecţia naţionalistă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 13”

  • Pericolul segregationismului si iredentismului maghiar este real si actual/ Si a fost intotdeauna fiindca in marea lor majoritate asta au in cap. Ca se numeste UDMR si nu Jobbik de acord (deocamdata!).

  • Aveti perfecta dreptate in privinta lui RB (exaltarea lui fiind evidenta in varii ocazii privind Transilvania avand-ul ca interlocutor pe Cosmin Gusa, care de fiecare data l-a adus cat de cat cu picioarele pe pamant ), insa vreau sa spun ca nu relatia romani-maghiari ar fi de discutat (noi convietuim normal, fara accese de nationalism politic) ci prezenta la guvernare a UDMR-ului care a pierdut alegerile (ele fiind castigate de USL, punct!) si acum vine intrebarea despre legitimitatea Guvernului si chiar a Parlamentului care au in componenta lor peste 60% persoane candidati USL, ce stim cu totii NU MAI EXISTA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *