Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 16.30

Ce vă spun eu din haznaua presei românești de azi

Așa cum anunțam pe cristoiublog.ro, vineri am fost la Iași. M-am întors sîmbătă, pe la prînz, cu avionul. Din cîte s-a văzut, în acest timp, succesiunea comentariilor mele pe blog n- a avut de suferit.

Vîjîiala pînă la Iași (nu mi-a stricat, am mai descins și eu în realități, vorba lui Nae Ionescu) a fost prilejuită de participarea cu o comunicare – Cum am trăit începuturile presei potdecembriste – ținută la Secțiunea: Forum jurnalistic: știri, educație, cultură, din cadrul Congresului internațional Pregătim viitorul prin excelență, organizat de Universitatea Apollonia din Iași. Stăruința poetului și publicistului Adi Cristi, profesor asociat la Universitatea Apollonia, a făcut ca la dezbaterile Forumului să participe cu comunicări și alți jurnaliști vedetă ai țării: Cristian Tudor Popescu, Robert Turcescu, Varujan Vosganian, Alexandru Mironov, Andi Lăzescu, Liviu Antonesei.

Chiar dacă n-am avut onoarea de a fi președintele prezidiului pentru intervalul meu de timp (cum a fost, pe intervalul său Cristian Tudor Popescu), am fost, totuși, membru al prezidiului, deșteptîndu-mi în amintiri, după regula Madlenei lui Proust, vremurile comuniste, în care trăgeam sfori ca să nu fiu în prezidiu vreunei ședințe, deoarece în atare ipostază nu se putea citi pe furiș.

Am ținut să precizez locul ocupat în sala cu dezbaterea, pentru a-mi putea fi înțeleasă notația: aflat în prezidiu, nu m-am stăpînit să nu zîmbesc. S-a petrecut asta în clipa în care mai mulți distinși oameni de cultură din Iași, moștenitori ai aerului tras pe nas de Eminescu și Maiorescu, au invocat necesitatea unui Cod deontologic al jurnaliștilor ca soluție la prostituarea ireversibilă a presei românești. De 24 de ani, de cînd încerc să țin afară din haznaua presei românești, măcar capul, pentru a nu fi obligat să înghit tot rahatul, am auzit pe diferite clape și la diferite viori, chestia cu autoreglementarea presei românești prin existența unui Cod deontologic. Văzută ca o soluție la transformarea jurnaliștilor în băieți de prăvălie ai Patronului, autoreglementarea rămîne, prin raportare la realități, asemenea soluției de stîrpirea a prostituției prin obligarea curvelor să-l citească pe Sfîntul Augustin în original.

Parcă și văd pe Mihai Gâdea, pe Răzvan Dumitrescu sau pe Mircea Badea refuzînd să-l cînte pe Victor Viorel Ponta invocîndu-i lui Dan Voiculescu prevederea din Cod potrivit căreia jurnalistului îi e interzis să fie chibiț al unui partid sau al unui politician!

Vă spun eu din haznaua presei românești de  azi:
Codul deontologic al jurnaliștilor e foarte bun.
Cu o condiție: Să-i fie atașat și un Cont în bancă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 16.30”

  • Axioma : Nivelul de trai si cauza lui , clasa politica , total nemultumitoare , sunt efectele filosofiei politice si ale religiei , adica ale democratiei si ale crestinismului , deci acestea trebuie schimbate , nu clasa politica , proasta , vezi gloata majoritara in alegeri , si clerul , tampit , vezi adeptii lui Iisus , 33 ani , ca pana acum , pentru a recupera decalajul fata de Germania , bogata Europei .

  • FOARTE BINE ADNOTAT MAESTRE! SA VA DEA BUNUL DUMNEZEU SANATATE SI MINTE LUMINATA SI SA SCRIETI , SA SCRIETI … CA BINE LE MAI SCRIETI „NEICUSORULE” !… SA CRAPE DE CIUDA TOTI HAZNAGIOSII … SI DEHONTOLOGII , OLOGII SI CHELIOSII SCUFUNDATI IN CAVERNELE GANDIRII HOMONTOLOGIEI C.T.P.-iste sau CeAP-iste HEMOROIDICE ! N-ati vazut ??? Ganditorul hemoroizilor Cristian Tudor Porcescu CAND TUNA SI FULGERA PE LA VREO CAMERA TV – poa’ sa fie SI LA Wc – I SE UMFLA JUGULARELE SI VENELE DE ZICI CA SE AFLA IN PROCESUL ACTIUNII … CU HEMOROIZII PRONUNTATI DIRECT PE TARTACUTA ! GANDITORUL PRO’FUND-IST ISI EXEMPLIFICA EFORTUL PRETINSEI INTELIGHENTII CU HEMOROZII LA VEDERE DIRECT PE CHELIA PROPRIULUI CAP EXCELAND IN DEHONT’OLOGEALA ! SA NE MAI LASE TOVARASUL PORCESCU TUDOR CRISTIAN AFLAT CU HEMOROIZII PE TAVAN … SUNTEM SATUI DE COMUNISTI SI NEOCOMUNISTI SAU PUPINCURISTI PREFACUTI,VICLENI SI PARSIVI ! MAI BINE SA SE DUCA SA DEZLEGE TAINA TINULUI ! DUMITRU TINU N-A MURIT DE MOARTE NATURALA …IAR NESIMTITUL DE PORCESCU CRISTIAN TUDOR NICI PANA IN ZIUA DE AZI N-A VORBIT DESPRE „CRIMA CU PREMEDITARE” SAVARSITA ASUPRA FOSTULUI SEF AL ZIARULUI „ADEVARUL” ! OARE NU STIA PORCESCU DESPRE OFICINA K.G.B.-ISTA CARE STATEA IN SPATELE LUI DUMITRU TINU ??? AU EXISTAT 3 – TREI OFICINE CU DREPT DE DECIZIE DIRECT DE LA FOSTUL K.G.B. AZI F..S.B. ! UNA DITRE ELE ERA DUMITRU TINU , CU CARE CRISTIAN TUDOR PORCESCU SI-A FACUT MENDRELE CA PRETINS ZIARIST CONTOPIST ! E MARE DIFERENTA DINTRE DUMNEAVOASTRA SI ACEST ELEMENT AL GADIRII HEMOROIDICE , MAESTRE ! AMINTITI-VA DE „ZIG-ZAG” SI DESPRE CE SCRIA „ADEVARUL” …. SAU CE PUBLICA „COTIDIANUL” SI CE SCRIAU – SCRIJELEAU CIUCALAII DE LA „ADEVARUL” – RUSINEA NATIONALA „ADEVARUL – MINCINOS” ! CRSTIAN TUDOR PORCESCU A RAMAS VALABIL HAZNALEI PRESEI ROMANESTI PRIN PROCESUL GANDIRII DE TIP HEMOROIDIC ! DOARA ATI VAZUT RECLAMA „TINETI HEMOROIZII LA CUTIE ? DA ! LA CUTIA TARTACUTA CE POARTA NUMELE DE CRISTIAN TUDOR PORCESCU . ” NU-L MAI INVESELITI CA I SE PRONUNTA IAR HEMOROIZII PE CHELIA PROPRIULUI CAP ! ACESTA ESTE SPECIFICUL PRESEI DEONTOLOGICE DE HAZNA ! EMBLEMA C.T.P. SE POATE PUNE FALNIC SI FARMACEUTIC DIRECT …LA HEMOROIZI ! HEMOROIZII CEI MAI TRAINICI SI VAERTOSI II PUTETI GASI CU FERVOARE IN DIRECT LA ANTENELE DIAVOLULUI ROSU ALIAS DAn VOIcuLescu ……… Cu drag,onoare si consideratie … *MultaViata* *Lupul*Alb*GetoDac* *Vicentiu*I*Voiculescu* *Zamolxienii*Zegetini*

  • Nu se face curatenie morala prin reglementare! De asta are nevoie societatea noastra, de curatenie morala. Daca am reusi, ipotetic vorbind, toate institutiile s-ar transforma ca prin miracol.

  • Vad ca suferiti ca CTP este altfel privit decat dv. Cred ca CTP a respectat statutul de journalist . Pe dv , poate banii , poate santajul , poate altceva , v-au determinat de-a lungul timpului sa faceti niste comentarii cel putin ciudate (in 2009 spuneati despre Eba ca va ajunge un mare politician)

  • Parca-I si vad pe Turcescu , Orcan sau Puscalau (Rares Bogdan ,Mititelu )refuzand sa-l cante pe Basescu (Antonescu)invocandu-I lui GCP ( Gusa )prevederea din Cod potrivit careia jurnalistului ii e interzis sa fie chibit al unui partid sau al unui politician .

  • nu-i chiar asa, intr-o lume in care un trai decent este normalitate, contul in banca nu tre’ sa fie chiar atit de mare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *