Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Dvs ați înțeles ce-a urmărit Călin Popescu Tăriceanu prin tot ceea ce a făcut azi, miercuri, 26 februarie 2014? Că eu mă declar totalmente incapabil să înțeleg ceva.

Despre noi, ăștia de sîntem zugrăviți  sub numele de analiști politici, se spune că  putem  desluși marile lovituri ale politicienilor prin luarea la bani mărunți a celor mai neînsemnate fapte ale respectivilor. Îi zice un politician nevestei, nu știi unde mi-am pus pălăria? De îndată, noi, analiștii, trebuie să ne întrebăm dacă nu cumva politicianul urmărește prin asta depunerea  unei Moțiuni de cenzură. Preferă un politician, la restaurant, friptura înăbușită în sînge, imediat noi, analiștii, trebuie să ne întrebăm dacă nu cumva prin asta respectivul a anunțat o dizidență în partid.

Filmulețul documentar în care a jucat Călin Popescu Tăriceanu azi, miecuri, 26 februarie 2014, m-a convins încă odată că noi, analiștii, suntem degeaba creditați cu darul de a desluși ce-a vrut un politician printr-un simplu scărpinat la ceafă.

Recapitulez.

Călin Popescu Tăriceanu a votat împotriva ieșirii PNL de la Guvernare. În Delegația Permanentă, unde s-a desfășurat dezbaterea, domnia sa  a luat cuvîntul și s-a străduit, cu oratoria din dotare, să-și convingă colegii că PNL trebuie să sugă mai departe la țîța PSD. N-a reușit. În favoarea rămînerii Liberalilor fixați, ca muștele în gem, în USL au fost doar cîteva voturi. Călin Popescu Tăriceanu nu e în politica noastră  ceea ce în presă eu desemnez cu termenul – altfel duios – o fătucă. Judecînd după experiență, după funcțiile deținute, e ditamai bărbatul politic. Explicabilă astfel nevoia domniei sale de a se explica a doua zi printr-o conferință de presă. Publicul larg, informat aseară de presă grație șiretlicului Din surse despre ce-au dres și ce-au făcut Liberalii prin ei înșiși, știa că fostul premier pledase pentru rămînerea în USL. Cum însă acest public n-avea știință de argumentele lui Călin Popescu Tăriceanu, era pericolul ca gestul de Contra să fie interpretat greșit.

Ar fi fost normal, așadar, ca fostul premier să se rezume doar la explicarea gestului. Ca lider PNL cunoscător a ce înseamnă  Partidul, domnia sa trebuia să încheie prin a preciza că se supune deciziilor Delegației permanente, chiar  dacă va fi convins, pînă la Judecata de Apoi, că sunt o eroare capitală.

Ce face însă Călin Popescu Tăriceanu?

Nu cadadicsește să-și explice votul din Delegația Permanentă.

În schimb, ne anunță că va merge la Palatul Victoria pentru a-i declara lui Victor Ponta că PNL ar trebui să rămînă în USL.

Cei care și-au dat Bacalaureatul știu că, în decembrie 1942, Generalul Paulus (Hitler nu-l făcuse încă Mareșal) se găsea deja încercuit de ruși, fără scăpare, în fruntea Armatei a 6, la Stalingrad. Imaginați-vă că generalul cerea o audiență la Stalin pentru a-i declara că Germania, în numele căreia vorbește, vrea să se întoarcă la prietenia cu URSS. Sunt sigur că alde Jukov ar fi rîs și cu fundul. Cam așa a procedat Călin Popescu Tăriceanu mergînd la Palatul Victoria pentru a-i jura lui Victor Ponta dragostea veșnică a PNL.

Dar nu numai atît.

Că Victor Ponta e cel care s-a dat de ceasul morții pentru ca PNL să plece de la guvernare e deja o axiomă.

Cum se numește gestul de a merge exact la Victor  Ponta pentru a-i spune că PNL ar vrea să rămînă la Guvernare?

Orice încercare a mea de a dibui un dedesubt cît de cît temeinic al înfăptuirilor de azi ale lui Călin Popescu Tăriceanu s-a dovedit zadarnică.

În  consecință, anunț prin asta că nu merit porecla de analist politic. Cel puțin în cazul vieții și activității lui Călin Popescu Tăriceanu.

Vă las pe dvs să-mi luați locul!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

58 comentarii pentru articolul „Dvs ați înțeles ce-a urmărit Călin Popescu Tăriceanu prin tot ceea ce a făcut azi, miercuri, 26 februarie 2014? Că eu mă declar totalmente incapabil să înțeleg ceva.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *