Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 17.30

La București, Revoluția Portocalie de la Kiev e pe cale să învingă în chip pașnic!

Ce legătură e între Senzaționala schimbare de Putere de la Kiev și Posibila rupere a USL de la București?

Excepție făcînd jubilația talibanilor portocalii de la București față de Revoluția de la Kiev, în contrast cu posomorîrea liderilor PSD, între cele două momente pare a nu fi nici o legătură.

Și, totuși, o legătură este.

Și una de ici de colea, ci una substanțială.

La o prezență de 57, 98%, alegerile parlamentare din Ucraina, acum doi ani, în 28 octombrie 2012, au fost cîștigate de Partidul Regiunilor, al lui Victor Ianukovici, cu 30% din voturi.

Opoziția, întruchipată de Coaliția Uniunea Panucraineană Patria, s-a clasat pe locul al doilea, cu 25,52% din voturi.

Cum Partidul Comunist a reușit un scor spectaculos, 13,18%, Partidul Regiunilor a făcut o majoritate de Stînga. Adăugată Victoriei lui Ianukovici la  prezidențialele din ianuarie 2010, victoria Partidului Regiunilor  la scrutinul din 28 octombrie 2012 i-a făcut pe mulți comentatori să invoce Sfîrșitul Revoluției Portocalii în Ucraina, Revoluție inițiată și încurajată de americani. La scrutinul legislativ din 9 decembrie 2012, din România, USL- al cărei program se întemeia pe denunșarea Revoluției portocalii din România lui 2004, a cîștigat scrutinul la un scor zdrobitor.

Cum și în Georgia, locul Portocaliilor îl luaseră anti-portocalii, m-am grăbit să proclam Sfîrșitul Revoluției Portocalii în Europa de Est.

La doi ani de la victoria Partidului regiunilor, ca urmare a Euromaidanului de la Kiev, acțiune sprijinită fățiș de americani, Puterea din Ucraina a revenit Portocaliilor.

Revoluția Portocalie, sprijinită fățiș de americani, a învins din nou.

La doi ani de la instalare, în România, regimul USL, venit pe fondul eșecul Revoluției Portocalii conduse de Traian Băsescu și sprijinite de americani, e pe ducă.

Revoluția Portocalie e pe cale să învingă.

Fără Euromaidan. Fără violențe. Fără fuga lui Ianukovici.

Prin plecarea PNL de la Guvernare.

O Revoluție Portocalie pe cale pașnică.

Dacă ne gîndim că Revoluțiile Portocalii sunt sprijinite de americani, s-ar cuveni să ne întrebăm:

De ce e Crin Antonescu atît de sigur în ceea ce face în ultima vreme?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17.30”

  • Pentru ca probabil, Antonescu, acum joaca rol de „iepure” cum se spune in atletism. Daca cumva ii pregateste drumul spre prezidentiale lui Johanis? Scenariul asta ar da peste cap rau de tot planurile ofensive ale PSD-ului , pe partea stanga, cat si a celor de pe partea drepta. Il tine, pe Johanis, ferit de tirul psd-ist si ii da sansa sa isi construiasca capital electoral in liniste, lovind din „spate”.

  • Domnu Cristoiu super prestatia de la Realitatea Tv ora 22,20 !

  • “Oamenii care nu sunt familiarizati cu subiectul, foarte des cred ca o cooperare consolidata in domeniul Informatiior (Inteligence) se realizeaza dupa ce ai stabilit si consolidat relatiile politice, diplomatice, economice sau comerciale, cand de fapt in cele mai multe cazuri, si nu numai cu noii prieteni, ci si cu multi dintre cei vechi, miezul (the real core) unei relatii, partea cea mai solida a unei relatii, este relatia din domeniul serviciilor de informatii. Exista o profunzime a relatiei dintre SUA si Romania in acest domeniu pe interese comune.” Michael Hayden, fost sef al NSA si al CIA.
    O avea vreo legatura cu postarea de fata?!

  • cu deosebirea ca la noi portocaliotii la noi sunt tot comunisti. avem nevoie de revolutia galbena, a incercat crin in 2009. poate reuseste anul acesta

  • PANA LA URMA V-ATI REVENIT … SI ATI AJUNS LA CONCLUZIA CA ESTE R.E.V.O.L.U.T.I.E. … !!! VAD EU CA NU VA STRICA ASA CATE O SAPUNEALA UNEORI !

  • Cacarau sprijinit de americani? E doar o ipoteza atragatoare dar nu reala. Pe el madam Nuland, ultimul mare demnitar al Licuriciului care a vizitat Romania nici nu l-a bagat in seama. Si apoi de ce trebuie sa privim in oglinda situatiile din Romania si Ucraina? Sunt doua tari distincte cu specificul lor. Cazandu-le o asemenea „pleasca” precum Euromaidanul, americanii nu puteau sa nu profite sa dea o lovitura intereselor si influentelor Rusiei din Ucraina.

  • Pentru ca maine este 25 februarie…nu?

  • Urbi et Orbi : Clasa politica democrata , aleasa de gloata , majoritara , si clerul crestin , ales de adeptii unui mort prematur , nu pot conduce poporul decat la…saracie si mizerie . Binele vine din adevar , nu din ignoranta si credinta . Ego dixit .

  • Eu chiar m-am gindit,am observat asta,ca ce s-a intimplat le ei,a urmat si la noi,portocalii,esecul,anti-poartocalii…Acum,nu stiu,poate e o coincidenta,sau poate nu…Atunci,ar trebui sa se repete si la noi,rentoarcerea porocaliilor?!Eu as vrea,dar…,inca nu.Poate mai tirziu,dar va fi.Cind oamenii se vor trezi din hipnoza asta.De-ai ,e bine sa se rupa usl.Macar atit.

  • Jupane , citeste asta : „Sovietul Suprem din Crimeea a adoptat astăzi, cu 78 de voturi din 81, o declaraţie specială în care aunţă oficial despre intenţia de a ieşi oficial din componenţa Ucrainei. În declaraţie se spune că de vină pentru situaţia din ţară se fac “provocatorii politici” Klitschko, Yatseniuk şi Teagnibok, ambiţiile cărora care “au dus la vărsările de sânge”. Mai mult, deputaţii din Crimeea spun că nu vor participa la alegerile anticipate din mai şi că din cauza “maidanizării ţării” vor declara ieşirea din componernţa Ucrainei.”

  • N-avem noi norocu’ asta….:-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *