După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Gîndul de la ora 17

Ghinionul României: Nu i-a fost luată Crimeea

Într-un spectacol festiv la care România a fost prezentă sub întruchiparea lui Traian Băsescu, la Bruxelles s-a semnat partea politică a Acordului de asociere între UE şi Ucraina.

În perioada cînd România voia să fie băgată-n seamă de UE, i se spunea de dimineaţă pînă seara:
În UE o ţară intră doar dacă îndeplineşte anumite condiţii.

Şi noi, ca să putem semna Acordul de asociere şi, mai apoi, ca să aderăm, ne-am apucat de uriaşul travaliu numit îndeplinirea condiţiilor pentru a fi băgaţi în seamă de UE.

UE a semnat Acordul de asociere a Ucrainei la UE.
Îndeplineşte Ucraina condiţiile minime – politice şi economice – pentru a beneficia de un asemenea moment?
Nici vorbă.

Dacă ne gîndim la împărţirea ţării între oligarhi, la inexistenţa autorităţii de stat, la Justiţia care a condamnat-o pe Timoşenko pentru că aşa au vrut muşchii lui Ianukovici şi a eliberat-o pentru că aşa au vrut muşchii Angelei Merkel la situaţia presei, la corupţia înspăimîntătoare, Ucraina nu merită nici să se numească Ucraina.
Şi, cu toate acestea, Ucraina a semnat un Acord cu UE.

De ce?
Potrivit oficialilor UE, pentru că Ucraiana are probleme cu Rusia.

Nemaipomenit!
Şi dacă Coreea de Nord va avea probleme cu China, se semnează un acord de asociere UE şi cu Coreea de Nord?
Unde sînt condiţiile cu care ne dădeau nouă în cap toţi inspectorii veniţi de la Bruxelles cu aroganţa unor colonialişti descinşi în colonia lor de babuini ziși băștinași?

România a îndeplinit şi răsîndeplinit condiţiile pentru a fi admisă în spațiul Shengen.
Și cu toate acestea României i se refuză acest drept.

De ce?
Pentru că României nu i s-a răpit Crimeea.

Dacă i se răpea, intra în Shengen cît ai clipi, fără să îndeplinească nici o condiţie!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17”

 • Deocamdata a semnat un Acord de asociere, nu unul de aderare. Pana acolo mai e cale lunga. Pe de alta parte, situatiile speciale cer masuri speciale.

 • „În UE o ţară intră doar dacă îndeplineşte anumite condiţii”, din momentul intrarii , NU inainte, maestre !

 • Sunt debusolat in fata lipsei de viziune si a acestui tip de actiuni heirupiste pe care liderii occidentali le promoveaza. Si sunt din ce in ce mai ingrijorat in egatura cu soarta si destinul nostru vazand ca in mod constant, de multi ani, occidentul nu mai poate face fata provocarilor majore. Daca impinge Rusia in bratele Chinei s-a zis cu noi definitiv.

 • Ukraina, da?

 • E simplu a aruncă vorbe(mai mult scuipate printre dinţi,miştocăreşte).Mai bine spune-ţi ce soluţiear fi astăzi pentru Ucraina.Amintind ce s-a întîmplat României în trecut,nu foloseşte nimănu.Este superficial prin neseriozitate!.

 • cirkusu merge mai departe

 • mai intelege cineva ceva?

 • De la asociere pana la aderare cred ca e o cale foarte lunga si era nevoie de un astfel de semnal.
  Nu uitati ca Turcia e asociata UE din 1965 si continua sa faca tusa!

 • cam asa , bine scris.